- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Egy jófajta Intuos3 tábla mellett (annak 8 programozható gombjával és 2 touchstripjével együtt) szerintem nincs létjogosultsága ennek az eszköznek. Pláne ilyen áron.
-
Koxi
csendes tag
Ha igazán profi cuccot akar valaki vásárolni, akkor 6 szabadságfokú egeret vesz, igaz ez elsősorban 3D-s alkalmazásokhoz jó, vagy spec. digitalizáló táblát (nekünk is volt AutoCAD-hez, frankó!!!) Előbbi előnye, hogy egy rakás progihoz van driver (nem csak a Photoshophoz), utóbbi viszont az esetleges szabadkézi rajzolásnál verhetetlen.
6dof-es egeret egyébként a Logitech leánycége is csinál többek közt: [link] Kicsit nehéz megszokni és bekalibrálni, de ha egyszer működik... -
polika
senior tag
Nem tom sztem sokkal hasznosabb egy touchpad, nem a gyorsbillenytűkkel van a galiba hanem a kijelölés, maszkolás, meg hát ugye jó az ha nyomáeserősségtől függően kooperál egy eszköz, az egéren hiába nyomom jobban a gombot nem veszi észre a mikrokapcsoló
-
killahdrums
senior tag
Ha innen nézzük akkor talán...
Nem néztem meg a progit még ami jár hozzá, de én kb úgy tudnám ezt elképzelni, hogy a különböző gombok különböző menüt hoznak fel amiben az eszközt tekerve tudok lépegetni, majd a megfelelő állásnál megnyomni megint a gombot vagy elengedni, stb.
Lehet ez így is van, majd megnézem progit...
Csak azt nem tudom, hogy elő lehet e csalni belőle megfelelő mennyíségű menüt bonyulultabb műveletek nélkül. Szvsz a billentyűzet annyiban van előnyben, hogy rengeteg gomb van rajta és ha tudod melyik betü hol van és hogy minek a gyorsgombja, akkor bonyulultabb kombinációk nélkül mindent elő tudsz hozni.
Tehát az, hogy valamit egy gomb meg pár tekergetés által érek el, nem biztos, hogy gyorsabb mintha a pillanat töredéke alatt lenyomnám a megfelelő gombot a billen.
Igazából ki kéne próbálni. -
Shim
őstag
''újfajta beviteli eszköz'', ami már évek óta forgalomban van mac-es körökben, fele ennyiért
[link] -
LukE
veterán
válasz
killahdrums #3 üzenetére
en messze nem vagyok grafikus, de en is inkabb gyorsbillentyuzok minthogy megmozditsam a kezemet (vagy egerrel vadasszam ossze). (grafikai vagy barmilyen mas progirol is legyen szo.)
Szkrollozashoz, zoomolashoz neha jol jonne (vagy csak nem szoktam meg a PS zoom/scroll reszet), de nem vagyok benne biztos, hogy tenyleg gyorsabb lenne ha bele szamitjuk azt az idot is, amig elmozditom a kezem a billentyuzetrol. -
killahdrums
senior tag
Én nem tudom, hogy ez ''könnyítené'' e a melót...
Én operátor/grafikus vagyok és szvsz nevezhetem magam ''profinak'', ugyanis lassan 6 éve vagyok a szakmában, de nem igazán látom értelmét ennek a kütyünek.
Az említett programokban a különböző eszközöknek mindnek van ''gyorsbillentyűje'', szal az egeret sosem használom eszköz kiválasztásra, sőt még a menüket is gyorsbillentyűkkel érem el (Alt+F, Alt+z stb, aztán ami kell, stb).
Szal nemtom, egyelőre nem látom a dolog hasznát. -
Az igazán profi grafikusok billentyűkombokat használnak, szóval lehet, hogy van létjogosultsága egy ilyen kütyünek. Van egy grafikus barátom, az olyan gyorsan dolgozik Corelben, hogy a szememmel nem tudom követni, amit ő a gyorsbillentyűkkel művel... elképesztő. Na, neki biztos jól jönne egy ilyen cucc.
-
ngabor2
nagyúr
mire szerencsétlen grafikus megszokja a kütyüt, addigra már sima egérrel is kikereste volna a megfelelő funkciót...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest