- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Aktív témák
-
Dworkyll
tag
twoll,
ez jókora mellélövés. Évek óta fényképezek digitálisan, egy csomó tipust és gyártmányt használtam a gagyitól a profiig, és a ''vöröstúltengés'' egyiknél sem volt hiba.
Az SWII-emlegetni ilyen téren szintén gáz, mert ugye a Mátrixot is fikázták, hogy milyen zöld. Azért volt zöld, mert olyan akart lenni, jelezve a ''virtuális világot''. Az SWII-ben csak a poros bolygók voltak vörösesek, szvsz jogosan. Coruscant és a klónbolygó meg nem. -
twollah
nagyúr
Úgylátszik a vörös színtartomány túlsúlya egyenlőre a digitális fényképezőgépek, felvevőgépek gyerekbetegsége.
A kritikusok is fanyalogtak a Star Wars II. részénél (A klónok támadása vagy mi), hogy túl sok a vörös árnyalat.
A filmet nem hagyományos filmre rögzítették hanem digitálisan vették fel. -
CsAbU
tag
válasz
Uncool Ben #11 üzenetére
Na utánanéztem szótárakban a dolognak:
camera, ae, f. Gr. 1. bolthajlás, boltozat; 2. bárka; 3. Hung. kamara
értelmező szótár meg írt fényképezőgépet, televíziós felvevőkészüléket és filmfelvevő készüléket. (csak ezt már lusta voltam megformázni) -
Uncool Ben
tag
A magyar _köznyelvben_ lehet, de valójában magyarul sem kimondottan mozgókép rögzítésére szolgáló eszközt jelent a kamera, csak ez lett a megszokott. Eredetileg a kamera szó még csak nem is fényképezőgépet jelent, gondolj csak a camera obscura-ra, amivel már Arisztotelész is foglalkozott...
-
Dworkyll
tag
Lehet hogy a az angol camera szó magyarul fényképezőgépet jelent, de a cikk digitális _fényképezőgépekről_ szól, nem pedig kamerákról. A kamera a _magyar_ köznyelvben a mozgókép rögzítő szerkezet.
Az akku pedig nem hibrid, hanem hidrid.
Szép ez a magyar nyelv, ne sorvasszuk fölöslegesen zavaró anglicizmusokkal. -
Troll
tag
A tavasz tiszteletére, mi? :((
-
Power
senior tag
''...továbbfejlesztett formátum 16,6 képet vesz fel másodpercenként ''
Nem kevés ez egy kicsit?
Inkább lenne kisebb a felbontás, de kicsikarhatták volna 25-öt. -
CsAbU
tag
No azt mozgóképet amit a digit fényképezők fel bírnak venni, fenntartásokkal kezelném a helyedben... Bizonyos célokra persze megfelelnek, de azért ha már mozgókép, akkor legyen rendes felbontása, színei, stb. aztán ha kell, majd én lebutítom feldolgozás után. De egy gyenge minőségű anyagon még utómunkát végezni és utána újratömöríteni... na abból szvsz nem sok jó sül ki.
-
e-biza
őstag
ahm, de mikor hallottunk már Digitális Fényképezögépről? Most szemét leszek de ilyen nem létezik. :) a legtöbb dig. gép tud minimálisan felvenni mozgoképet és ezáltal mindenképpen kamera, no meg mindenho azt irják: Digital Camera.. sajnos ez a neve...
-
twollah
nagyúr
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
És mi lenne ha a termék ára ki lenne emelve a szövegből? -
CsAbU
tag
Lehet hogy én vagyok nagyon bamba és/vagy szűklátókörű, de nem lehetne kiírni szépen magyarul hogy ''fényképezőgép'' ? Ugyanis én a ''digitális kamera'' hallatán rögtön a digitális videokamerákra asszociálok és gyanítom, nem vagyok evvel egyedül...
Aktív témák
Hirdetés
ph Három digitális kamerát is piacra dob a tavasz tiszteletére a Sony.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tudományos Pandémia Klub
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest