- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Csak az F1 25-re koncentrál az új AMD Software
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Tehát azt mondod, hogy nem váltható ki egy aktuális négymagos egy magjával, és ebben igazad is van. Én kicsit filozofikusabban akartam feltenni a kérdést, most megpróbálom újra:
Vajon ezek közül a koprocesszrok és egyre többféle képpen egyre többféle helyen megvalósított ugyanarra (vagy hasonló) feladatra jó cuccok közül melyik fog érvényesülni? Be tudnak-e törni a PC-s vonalra ezek a cell megoldások, ha az AMD Fusion felé az Intel meg kitudjahány magos CPU felé mozog?
Aktuális Toshiba cuccnál maradva: talán egy középkategóriás VGA-val is megoldható ugyanez. -
Raymond
titán
''Hát kérlek nem. 4db SPE: 102 GFLOPS vs. 1db x86 mag: ~10 GFLOPS. És akkor még ott vannak a dedikált mpeg2 és h.264 dekóder és enkóder egységek...''
3.2Ghz-n 102GFLOPS de nem latom a cikkben milyen sebessegel megy az emlitett celhardver
Csak a szamokhoz akartam hozzalszolni (XDR-hoz mar szolt mas), nem a Toshiba chip versus x86-hoz, azt megbeszelheted rudi-val. -
FehérHolló
veterán
A modern shader egységek halmait meg remélem, nem akarod kiváltani egy x86 maggal.
Nem mondott senki ilyet.
Plusz még elmondható, hogy az XDR rendszer jóval fejlettebb és ''okosabb'', mint a DDRx.
Inkább fejezzük úgy ki, hogy vannak szempontok, ami szerint jobb.
Az eredeti 8 GB/s-t mára feltornászták 16 GB/s-re, 4 GHz data rate mellett. A Cell IMC-je 2 csatornás, így 4 GHz órajelnél 32 GB/s a memóriasávszélesség.
Eddig mintha XDR1-ről beszélgettünk volna és nem XD2-ről.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Melyik tápegységet vegyem?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest