Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Van egy 40 perces HDTV filmem mpeg2-ben nagyon jó minőségben, ilyen tulajdonságokkal:
Video: MPEG2 Video 1920x1080 29.97fps 80000Kbps(gondolom nem konstans)
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 384Kbps
Ez nincs 3GB.
Ha a többi film is ilyen bitrátájú lesz akkor 15GB-ra könnyedén ráfér 3 óra film is. -
LordX
veterán
Ha van elég hely. Egy mai HDTV-nél (1080i - 1080p még több lenne) a broadcast sávszélesség MPEG2 esetében akár 100Mbps is lehet - ez egy 2 órás filmnél 87 GB. És még incs mellette hang, extrák, stb. Ez a lemez csak kb 50 GB.. Egy AVC-vel (ami egyébként bent van a BRD-V szabványban) harmad-negyed bitrátán azonos minőségű képet lehet kihozni..
-
erdoke
titán
A lényeg az, hogy mikorra megfizethető lesz az író és az írható lemez errefelé is, addigra megoldódjon ez a probléma. A gond az, hogy a kettő között van fordított összefüggés is, mert ugye amíg nem lehet a filmeket másolni, addig nem lesz tömeges, azaz gazdaságosabban gyártható, ergo olcsóbb az írható lemez és az író.
A legjobb aláírás a héten
-
Dilikutya
félisten
Nyugodtság van. Mikorra szükséges, addigra előttünk lesz úgyis a megoldás. Esetleg kezdetben itt is úgy lesz mint a DVD-nél, hogy mindenki divx, xvid, stb formában gyűjti majd őket. De én nem félek attól, hogy csak erre legyünk ráutalva, hiszem, hogy időben megoldanak mindent nálunk okosabb emberek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
PPeter
addikt
Sokkal több idő kell majd, amíg rippelni tudják a lemezek tartalmát. Olyan szintre, mint ahogy most a DVD-t másolgathatja mindenki (két kattintás) inkább éveket jósolnék, mint hónapokat.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Dilikutya
félisten
-
anulu
félisten
a BR rendszerek megjelenésétől számítva szerintetek mennyi idő fog eltelni az első sikeres BR-RIP-ig? szvsz max 3-4hét... elég nagy kihívás ennek a feltörése. meg a Sony-ra amúgy is sokat hegyezik a fogukat.
amúgy a film szerintem úgy sz@r, ahogy van. részemről maradok a DVD-nél. az asztali lejátszónkon (Sony TV / DVD kombó) és a gépemen is tökéletes (szerintem) a képe."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
nagyúr
Nem, mint technológia gondoltam. Megjegyzem, a példád túlzás, ennél azért lényegesen több a hasonlóság a kettő között. Az átlag felhasználóü szemszögéből nézd a dolgot. Egy műanyag korongon, ami szinte ugyanúgy néz ki, marad minden, pont úgy, mint eddig.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
És gondolod akkora jelentőségű, hogy történelemnek nevezhető. Ha arról beszélünk, hogy digitálisan tárolt video, vagy optikai lemezen tárolt video, még csak-csak megértem. De ez lényegében DVD továbbfejlesztve, amin mpeg2 van, ami szintén nem új. Tehát nem valami forradalmi.
-
nagyúr
Mire jó ez most? Mármint mitől történelmi? Betamax kazettát és rajta filmet is bemutattak már.
-
Sanya
nagyúr
de még közelében sincs a hdtv felbontásának.
nem neked:
az előttem hozzászólók helyesn mondták, attól még nem lesz jó a film, hogy iszonyatosan éles a képe, és a színészek apró fingai is dolby surround-ban hasítják keresztül a dobhártyánkat. jobb filmnek nagyobb a bevétele. 5-10% bevételkiesés akkoris lesz, mert az soha nem fogjákmegakadályozni, hogy a szomszéd kölyök dévédéjét megnézhessem. minden házba nem állíthatnak rendőrt, vagy ha igen, akkor nem nézek tv-t.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
dabadab
titán
''hiszen egy jelenleg másfélmilliós plazmatévé felbontása is ''csak'' 1366*768, a projektorokról ne is beszéljünk... ''
A plazmaTV szerencsetlen pelda, mert annak pont az alacsony felbontas a baja (a plazma technologiaja miatt nem nagyon lehet a pixeleket egy bizonyos meret ala nyomni), projektorokbol mar az olcsobbak is tudjak az 1024x768-at.DRM is theft
-
LordX
veterán
-
LordX
veterán
MPEG2?!? HD anyagban? Hülyék..
Ezért rakták bele az 1 éves AVC HP-t a BRD-V szabványba, hogy egy öreg kódekkel pakolják fel a filmet? Utóbbi jobb minőségű lenne és még több extra is férne mellé.. -
Dilikutya
félisten
Szerinted? Nézd meg a 352*288-as VCD felbontású videót teljes méretű ablakban, és nézd meg teljes képernyőn! Teljes méretben szép éles a kép, teljes képernyőn pedig már csak messziről tűnik szépnek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
erdoke
titán
Azért az sem mindegy, hogy a jelenlegi DVD-Video-nál alacsonyabb felbontású képcsöves TV-n vagy egy HD LCD-TV-n nézed meg ugyanazt a filmet. Különösen nem, ha a film már egy DVD5 biztonsági másolat, aminek a 3500-4000 kbps-os bitrátáját a képcsöves TV megjelenítéséhez igazították. Mert most a 82 cm-es TV-n még jónak tűnik, de a 107 centis HD kijelzőn már látszik a gond, és nem a méretbeli, hanem a felbontásbeli különbség miatt.
A legjobb aláírás a héten
-
odani
tag
Én csak azt nem értem, hogy ezeket a hatalmas felbontású filmeket milyen megjelenítők képesek ''veszteségmentesen'' visszaadni, hiszen egy jelenleg másfélmilliós plazmatévé felbontása is ''csak'' 1366*768, a projektorokról ne is beszéljünk...
-
Male
nagyúr
Hm, talán nem akarták, hogy még a rendes megjelenés elött feltörjék a másolásvédelmet... ezzel a filmmel nem is próbálkozik senki
Remélem nem fogják majd azt gondolni, hogy attól lesz jobb egy film, hogy nagyobb felbontásban adják ki... forgatókönyv + színészek + rendező, inkább ezekre fordítanának annyi pénzt, mint az ''új, minden eddiginél jobb kép és hangminőség''-re... -
Alchemist
addikt
Milyen kár, hogy ha a felbontás minőségjavulása mellett továbbra is ugyanolyan szar hollywoodi filmeket fogunk nézni...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
erdoke
titán
-
Dilikutya
félisten
Hehe, még jó, hogy nem a filmtől függ a Blu-Ray sorsa, különben igen csúfos véget érne
-
Elrood
őstag
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
PPeter
addikt
Esetleg valami filmet, ha megpróbálnának kiadni? Kíváncsi leszek ezen milyen kémprogram lesz, ha már az Audio CD-ikkel megbuktak.SONY = Spying ON You
[Szerkesztve]PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parkside szerszám kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 EVO 500GB
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest