Történelmet írnak az Angyalok

Benjamin S. Feingold, a Sony Pictures Home Entertainment elnöke alighanem történelmi jelentőségű bejelentést tett a múlt hét végén; bár a következő generációs optikai adattároló-rendszerek piaci debütálására még néhány hónapot várni kell, a kiadóvállalat máris letette az asztalra az első, egész estés mozifilm nagyfelbontású, Blu-ray lemezes változatát. A kiadónak a 2003-ban mozikba került Charlie's Angels: Full Throttle c. filmre (a magyar mozikban Charlie Angyalai: Teljes gázzal címet viselte) esett a választása, így Drew Barrymore, Cameron Diaz és Lucy Liu, azaz Dylan, Natalie és Alex ezúttal a következő generációs lejátszók tesztelésében is komoly szerephez jut – a filmhez ugyanis egyelőre csak a hardvergyártók juthatnak hozzá tesztelési célból.


Angyalok kék lemezen ©Sony Pictures Entertainment

A Sony Pictures digitális authoring központja (Digital Authoring Center – DAC) által készített változat a DVD-kiadványhoz képest lényegesen jobb kép- és hangminőséget nyújt: az MPEG2 formátumú videoanyag ezúttal 1920x1080 pixeles felbontásban lett tömörítve, mindemellett az elmaradhatatlan interaktív menük is ehhez a felbontáshoz lettek optimalizálva.

A Sony Pictures Home Entertainment részéről több optimista nyilatkozat is elhangzott a bejelentés kapcsán. Feingold mindenekelőtt fontosnak tartotta kiemelni, hogy a most megjelent film – jóllehet egyelőre nem kerül forgalomba – segíthet eloszlatni a Blu-ray technológiával kapcsolatban kialakult kételyeket, illetve tévhiteket, továbbá igazolhatja az új rendszer létjogosultságát vagy még inkább – létezését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés