- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
atosz
őstag
Szerintem is teljesen rendben van, hogy a 14-essel van osszehasonlitva, nekem nem kene meg a 15-os sem, es sokan igy gondolkoznak
Jahh es sztem nem lesz 14-es wide. -
SpeedyJoe
csendes tag
Jogos teljesen! Ez már ugyan szubjektív, de nekem soha semmilyen 15.4'' gép nem kellett volna, mivel aránytalannak tartom. Persze ahogy az angol nyelvű cikk is részletezi, ez nagyon függ attól, hogy ki milyen szoftvereket futtat, és mire használja a gépet.
Az a benyomásom is megvan, hogy a legtöbb ember ezt nem gondolja át, csak megtetszik neki, mert tv-ből is 16:9-est vett..
Persze mindez csak véleményhttp://www.notebook-bonto.hu
-
Renwick
őstag
válasz Dr. Akula #24 üzenetére
Azért azt említsük már meg, hogy a képeken egy 14''-es T43 van a 15,4''-es T60 mellé rakva, szóval ez így nem teljesen igazságos összehasonlítás.
Gondolom idővel a wide T60-ból is jön 14,1''-es TFT-vel ellátott változat (lásd Z széria), na az bizonyára nem lesz ennyire tepsiforma...
üdv
R.I see you blaming each other -- And I love you still
-
Dr. Akula
félisten
válasz SpeedyJoe #21 üzenetére
Azonban felmerül a kérdés, hogy a többi gyártó igényei miatt a TFT beszállítók nem fogják-e annyira lecsökkenteni a 15'' TFT mennyiséget, hogy az ára emelkedjen,
Az IBM mindig is üzleti notikat gyártott, ebben a szegmensben pedig eddig se az ár volt a legfontosabb tényező. Sokkal fontosabb a tartalom, olyan legyen amilyet elvár az user, aztán majd ő megfizeti azt. -
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Úristen, deszar ez a 15.4''-es T60. Egy notinál, főleg az üzleti szegmensben épp a minél kisebb méret a lényeg, nemhogy növelni kéne. Ha már mindenképp wide-ot akarnak, vágjanak le az aljából, ne a széléhez rakjanak hozzá! Ez így kinek készült? A konzumer usereknek nyilván túl drága, üzleti felhasználóknak meg túl nagy. Mégis ki volt a becélzott célcsoport?
-
BFeco
aktív tag
>Bár a zsanér felőli szélén van egy kis ovális fedélszerű ''táblácska'' ami jelenleg (még) üres.
Jobb oldali (X60S) noti, bal oldali zsanér.[link]
Az a BT modul miatt van. Ua. mint az X60 notimnál. A fedlapon csak így lát ki a BT modul, ami a kijelzőbe költözött. A régi T40-T43-nál csak az antenna volt a kijelzőben. Az új X60-nál a komplett BT modul (antennástol) a kijelzőbe költözött. A gyárilag nem BT-s noti bővítése viszont szívás, mert új kijelző szalagkábel is kell a BT modul, clear plate egységen kívül. [link] Gar vesztésről nem beszélve.20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
SpeedyJoe
csendes tag
Beállt a ThinkPad is a sorba. Széles kijelző, ugyanaz a billentyűzet, jó széles kávával.
Igaz, ami igaz, bár hozták a formájukat, és néhány év késést rádobtak a trendekre. Ugyanúgy, mint az X sorozatnál, hány embertől hallottam már, hogy IBM subnotebook kizárva, mert csak XGA-t tud, a Toshiba meg évek óta SXGA+-os modelleket kínált. Most úgylátszik valaki felforgatta odabent az életet, mert az X60 SXGA+-os lett, a T60 meg wide-os. Felmerül a kérdés, hogy most már minek..
Végül is nem elfogadhatatlan, mivel korábban is volt rá példa, hogy egy családon belül eltérjen a kijelzőméret (pl. A2x), de magának a műanyag háznak a szélesedése az, amit nem tudok hová rakni, és a képek tanusága szerint ők sem tudtak vele mit kezdeni.
A laptop fizikai dimenziója két oldalról közelíthető meg: Mi kell a felhasználónak: pl. billentyűzet méret, hogy egy lapátkezű user is legalább a jelszavát be tudja írni, kijelzőméret, ezt ugye nem kell részleteznem. Másrészt, hely kell a hardvernek is, szerencsére a technológia fejlődésével egyre kevesebb.
A T40-T60 az a gép volt, ami pont akkora volt, amekkorának a felhasználó szemszögéből szükséges volt. Nagyon jól bántak a hellyel a belsejében, wlan kártya a top case alatt, Ultrabay Enhanced ODD, ami a létező legvékonyabb, mégis kivehető, valamint egy masszív ötvözet ház, ami merevebben tartotta a gépet, mint amilyenek a 3x-os vastagságú Amilok és Acerek voltak. Nagyok sok csavar van benne egyébként emiatt, mondhatni jól össze van rakva.
Tehát én egy T60-ason nem tudok felesleges helyet elképzelni, ezen meg van, keskeny billentyűzet, széles kasztni, tiszta Lenovo 3000 N100.
De nem történt tragédia, mivel rendelhető a sima 15''-os verzió is.
Azonban felmerül a kérdés, hogy a többi gyártó igényei miatt a TFT beszállítók nem fogják-e annyira lecsökkenteni a 15'' TFT mennyiséget, hogy az ára emelkedjen, mert akkor tradíció ide vagy oda, a Lenovo is dobni fogja ezeket.
Vagy ha a nagyvállalati felhasználók, bankok, biztosítók nem fogják csípni az új T szériát, szerintem 2-4 év alatt az összes ThinkPad modellt lehúzzák a klotyón.http://www.notebook-bonto.hu
-
Yaye
őstag
válasz Shadowfax #17 üzenetére
Neem, a fedélen nincs rajta... Bár a zsanér felőli szélén van egy kis ovális fedélszerű ''táblácska'' ami jelenleg (még) üres
Lenovo: de nem is azért lenne jó kicserélni egy még nem-Lenovos fedélre, hanem mert Lenovoék elócsították és most jó puha (legalábbis a régi T-khez képest)... -
Csapi007
veterán
Hello
Hajrá, csak így tovább."Csak úgy mondom"
-
Lenovo
tag
válasz Terminus_ #12 üzenetére
''De ez miért T? 2,75 kg és wide. Miért nem valami más sorozatnevet adtak neki?''
Mert ha megnézed a speckóját, akkor látod, hogy azonos, csak kijelzőt változtattak, meg videó kontrollert, de ez utóbbi a szokásos ''frissítésnek'' is betudható. 15'' meg azért lett, mert aki széleset akar, az nagyot is! Egyébként egy kicsit pótolja a T60p 15''-es modelljének a kiesését ... (A 15''-es 1600x1200-as kijelző gyártása érdektelenség (drágaság) miatt megszünt.) De abban tényleg igazad van, hogy az üzleti életben a 14'', 4:3 a nyerő, ezért ez még sokáig megmarad. -
Terminus_
aktív tag
De ez miért T? 2,75 kg és wide. Miért nem valami más sorozatnevet adtak neki? Vagy ezzel lehet mégjobban majd eladni, hogy T és közben wide? Áh, kezdek kiábrándulni. A kövezkező T-kből meg már majd vadászni kell a 4:3-asat...
És akkor miért nem maradtak a 14''-nál (na jó max. 15-nél)?
[Szerkesztve]-
-
Lenovo
tag
''Ami szemet szúrt most nekem: a clearplate-en rajta van a Lenovo felirat... Ez az eddig általam látott Thinkpadeken nem volt rajta... így az enyémen sem. Ez valami újítás? ''
Nevezhetjük újításnak is, bár inkább csak az idő előrehaladtáról van szó ...
Az IBM 5 évre adott logo használati jogot a Lenovonak. Ez 2 éve volt ... Az átmeneti időszakban lesz IBM is és Lenovo is. Aztán már csak Lenovo ... -
Shadowfax
addikt
De a jobb csuklótámaszon ott van a hatalmas IBM Thinkpad felirat most is (s ezt az elnevezést még használhatják kb. 3 évig). Nekem csak az a furi, hogy a clearplatre rárakták a lenovo logot is (a kijelző alján a T60 felirat mellett) - holott itt eddig semmilyen logo nem volt.
-
Shadowfax
addikt
Akit érdekel, itt van egy review, rengeteg képpel (többek közt a T43-mal összehasonlítva): [link]
Ami szemet szúrt most nekem: a clearplate-en rajta van a Lenovo felirat... Ez az eddig általam látott Thinkpadeken nem volt rajta... így az enyémen sem. Ez valami újítás? -
Shadowfax
addikt
Beállt a ThinkPad is a sorba. Széles kijelző, ugyanaz a billentyűzet, jó széles kávával.
Vlsz muszáj volt, erre van igény.
Szerintem nem olyan gáz. Itt egy nagyobb kép: [link]
A Z60 sokkal csúnyább...
Azt is rebesgetik, hogy ha beválik a szélesképernyős T sorozat, akkor a Z-t esetleg megszüntetik. -
erdoke
titán
''hatcellás akkumulátorral maximum 5:15 órát, kilenc cellás áramforrással 6:00 órát üzemelnek''
Ez teljesen logikusan hangzik.A legjobb aláírás a héten
-
shteer
titán
akkor most N100 (TY06VHL) vagy C200 (TZ04LHL)?
szerk: 2 héten belül venném, 5k a különbség...
[Szerkesztve]szerintem jónak tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8 magyar !! 1Hó Jótállás
- Lenovo ThinkPad P16s Gen2 eladó.
- Lenovo G700 i5 / 17,3" / 120 GB SSD / 4 GB Ram
- M2 MacBook Air 15" Apple garancia 25.05.10., 10 akkuciklus
- Toshiba Satellite L50D-B-12Z QuadCore AMD A6-6310 / 8 GB Ram / 1 TB HDD / AMD Radeon R4 2 GB
- Lenovo IdeaPad Y50-70 Intel Core i7-4710HQ / 15.6" 4K UHD / 16 GB RAM / 4 GB GTX 860M / 500 HDD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest