Keresés

Aktív témák

• MaUser

addikt

válasz bdav #30 üzenetére

Hát igen még a guillotine alá is úgy vezetnek minket, hogy ott legalább majd nem kell azzal törődnünk ha viszket a fejünk búbja.:(

• MaUser

addikt

válasz bdav #28 üzenetére

Ja a második variációra gondoltam én is. Ilyesmit használnak bankoknál, könyvelőirodáknál. Sajnos pont a számtech részét nem tudom mivel könyvelőknek nem azt tanítják. Valahogy úgy valósítják meg, hogy egy-cd egy kártya páros, a memórián kódolt algoritmus van amit egy cd-n lévő program egyeztet a cd kódjával. (A kettő nem egyenlő úgy emlékszem.) A lényege az, hogy minden kulcs csak egy cd-hez jó, igaz ez bankban számít itt nálunk elég ha egy kikerül, de feltörni elvileg nem lehet. (Bár ezek baromi drágák, anno 2000-ben talán 60.000Ft/db)
    Itt nem a cd gyári számát figyelik/-ték hanem egy hardveresen és szoftveresen (állítólag másolhatatlan kombinációból a cd által generált kódot)
    Kis hazánkban nem is volt, de ebből kellett (mármint banki kódolások), írnom a szervezés beadandót és ez volt a védelem hardveres része. (Most ne programozásra gondolj, hanem azonosítókódok gyártása, megfejtése. pl: bank száma, szla. szám, adószám(ezt nem mondták hogyan), ellenőrzőkódok, stb.
    Szvsz ilyesmit léphetett volna az ms is. (Akár a win árába is belefárne sajnos.)
    A legfájóbb az, ha a filmeket, zenéket, stb tiltják attól én nem járok többet moziba, mert baromi drága és a mai filmek is köhöm-köhöm...
    Reméljük a legjobbakat és hogy soha nem lesz itt is '84.

• MaUser

addikt

válasz bdav #26 üzenetére

Ha a kulcsban tárolsz egy kódolt számot s a cd-n van egy lefordított kódolt algoritmus ami ezt nézi, azt szerintem elé nehéz feltörni. Mennyit kell egy winrar kóddal is szenvednie a törő proginak. Egy memória chip pedig nem túl drága ma már.

• MaUser

addikt

válasz Louie #24 üzenetére

''A Miniszterelnöki Hivatal és a Microsoft Magyarország megállapodása értelmében az összes magyarországi akkreditált állami, egyházi és magán felsőoktatási intézmény valamennyi nappali, levelező és esti tagozatos hallgatója és valamennyi főállású, illetve szerződéses oktatója és dolgozója a megállapodás tárgyát képező szoftvereket tanulási, oktatási és kutatás-fejlesztési célokra használhatja az intézmény vagy -a hallgatók és oktatók esetében -saját otthoni számítógépén.''

Sajnos a hivatalos honlap nem jött be, ezt az om-nél találtam.
    De ez is mindegy, mert az állam fizeti helyettünk. Szerintetek ha az Ms akart volna nem csinált volna már tuti kódot a védelemre? (Minden lemezhez hardverkulcs pl.) Neki sem érdeke a teljes vásárlási kényszer. De ez igen jó indok a még teljesebb felügyeltre. (lásd office 97, media player, win xp és még ki tudja milyen egyéb disznóságok:( )

• MaUser

addikt

válasz Egon #16 üzenetére

Igazad van, de hol adnak el több pc usa-ban vagy Kínában és hol a legnagyobb felvevőpiac (nem $-ban, hanem emberben, de akár említhetném Indiát is Tudtákok, hogy a legtöbb ms programozó indiai? Na ők nem lennének ha nem törvénytelen winen kezdéték volna.)
    Lehet, hogy emelkedni fog a kereslet egy picit, de ha abból indulok ki hány ember vette meg a hl-t,mert végigjátszotta és tetszett neki, no meg a cs miatt.....

• MaUser

addikt

válasz Louie #18 üzenetére

Ja, most is diáklicenszes winemről vagyok.
    De gondolom elolvastad a diáklicensz feltételeit?
    Régi gép, ha nem más trv-es win, évente újítani, ha elvégezted a sulit akkor vége, stb. Ja és az állam veszi meg helyetted.:(
    Az ember pedig nem az egyetemen kezdi meg pc-s karrierjét általában, holott win-t csak ott kapsz így.

• MaUser

addikt

válasz KovacsUr #6 üzenetére

Elgondolkodtam azon, milyen mértékig jó a Microsoftnak, az ha teljesen legállissá tudná tetetni a programjait. (magyarul csak akkor tudnánk használni, ha megvesszük őket) A válasz szerentem egyértelműen az, hogy önmaga alatt vágja a fát.
    Miért használ valaki ma win-t és office-t? Mert otthonra könnyen megszerzi és tud rajta gyakorolni, meg mennek rajta a játékok, könnyen kezelhető, stb.
    Ezzel szemben ha csak megvenni lehetne win-t, talán néhányan megvennék, de office-t szinte senki. (most sima user-ről beszélek nem vállalatról) Aztán ha Pistike felnő és dolgozni kezd előbb-utóbb úgyis megveszi. Azonban nem hiszem, hogy ha valaki megveszi nagynehezen a gyerekének a pc-t, még 200.000-t tudna áldozni ezekre. Ehelyett Pistike csak linux-t, beos-t, bsd-t, használ és azt tanulja meg kezelni. És mire felnő már nem kell neki otthonra ms, mert linux is bőven jó mindenre. Ez természetesen érződik majd a piacon és játékokat is érdemes lessz linuxra írni. A kör bezárult. Szóval ms gondolkozz!!!

Aktív témák

Hirdetés