Aktív témák

• MaUser

addikt

válasz bdav #28 üzenetére

Ja a második variációra gondoltam én is. Ilyesmit használnak bankoknál, könyvelőirodáknál. Sajnos pont a számtech részét nem tudom mivel könyvelőknek nem azt tanítják. Valahogy úgy valósítják meg, hogy egy-cd egy kártya páros, a memórián kódolt algoritmus van amit egy cd-n lévő program egyeztet a cd kódjával. (A kettő nem egyenlő úgy emlékszem.) A lényege az, hogy minden kulcs csak egy cd-hez jó, igaz ez bankban számít itt nálunk elég ha egy kikerül, de feltörni elvileg nem lehet. (Bár ezek baromi drágák, anno 2000-ben talán 60.000Ft/db)
    Itt nem a cd gyári számát figyelik/-ték hanem egy hardveresen és szoftveresen (állítólag másolhatatlan kombinációból a cd által generált kódot)
    Kis hazánkban nem is volt, de ebből kellett (mármint banki kódolások), írnom a szervezés beadandót és ez volt a védelem hardveres része. (Most ne programozásra gondolj, hanem azonosítókódok gyártása, megfejtése. pl: bank száma, szla. szám, adószám(ezt nem mondták hogyan), ellenőrzőkódok, stb.
    Szvsz ilyesmit léphetett volna az ms is. (Akár a win árába is belefárne sajnos.)
    A legfájóbb az, ha a filmeket, zenéket, stb tiltják attól én nem járok többet moziba, mert baromi drága és a mai filmek is köhöm-köhöm...
    Reméljük a legjobbakat és hogy soha nem lesz itt is '84.

Aktív témák