Hirdetés
Aktív témák
-
-
erdoke
titán
Ebben az esetben pontosan azért adják olyan forrón az italt, mert a kedves vásárlónak az az elvárása, hogy még akkor is jó meleg legyen, amikor a munkahelyre ér. A nagyobb részét ugyanis a többség már ott szürcsölgeti el, míg a fánkot nem illik bevinni.
Kizárt, hogy a hölgy most először vett ilyet, valószínűleg évek óta így csinálta, osztva a fenti elvárást. Csakhogy most először kellett ekkorát fékeznie.
Nehogy azt mond, hogy nem az a hülye, aki a lába közé teszi a forró italt vezetés közben, ráadásul még a tetejét is leveszi...:F -
Tiggr
tag
Azért szerintem ez az eset nem hasonlítható a ''hülye amerikai'' történetekhez! Itt igenis igazuk van! A 80 GB-os merevlemezre férjen rá a 80*1024*1024*1024 byte, formázás után! Ha ez nem megy, legyen rajta az, hogy 72 GB... Ez engem is régóta piszkál! (Na jó, azért aludni tudok :)) ) De igazuk van, és legyen az ráírva, amennyi adat ráfér!
-
Hory
aktív tag
Az 1. sztori annyira nem vicces. Te is tudod, hogy az ilyen gyorsettermekben eleg forron adjak a forro italokat, viszont jo hoszigetelesu dobozba rakjak, hogy ne egesd meg magad (azonnal :) ). Aki eloszor van ilyen helyen, vagy egy picit nem figyel (mert pl. faradt), siman szerezhet sulyos seruleseket. Szoval teljesen korrekt szerintem ez a per, faszer adjak ihatatlanul forron az ilyeneket.
Ugyanez igaz a mikro-ra: abban eleg gyakori ugye, hogy beteszel tanyeron valami kajat, kiveszed, a tanyer szele ugyanolyan hideg, mint volt, a kaja rajta meg gozolog es fortyog a hosegtol... -
LordX
veterán
válasz
Flashcash #23 üzenetére
In 1998 the International Electrotechnical Commission (IEC) approved new prefixes for binary quantities and since then they are valid. Their knowledge and use is still limited and so the chaos remains. These prefixes are not part of the SI system.
Azért nem mondtam teljes hülyeséget :) -
kymco
veterán
Nem vitatkozni akarok veled, csak arra gondoltam, hogy visszanyúlva a kb 25 éves gyökerekhez egyrészt egy szűk elit értette, hogy 1KB az nem azonos 1 kilo byte-tal, és a különbség nem is volt számottevő. Hiszen az 1000 és az 1024 között 2,4 % az eltérés, de az 1024*1024*1024 és az 1000*1000*1000 között az eltérés már több, mint 7% (a következő nagyságrend (amit pedig már közelítünk) pedig már 10% közeli eltérést hoz).
Egyébként dolgoztam számtech. üzletben korábban, és ott sok átlagvevő érezte becsapásnak a méretek eltérését (akkor még az ÁFÁ-s ár sem szerepelt az árcédulákon, csak ÁFA nélkül, ez volt a második , amiért kiakadtak). -
Flashcash
Közösségépítő
Viszont előbb utóbb mindenhez olyan dokumentáció lesz náluk hogy a hülye is megérti.
Pl. A mikrosütő nem alkalmas a macska szárítására. :)
vagy az otthoni videóm doksijából:
-A készülék dobozának résein keresztül ne nyomjanak be semmilyen tárgyat a videómagnóba.
-Soha ne öntsenek semmilyen folyadékot a készülékbe. -
erdoke
titán
válasz
gericooper #1 üzenetére
OFF (de nem teljesen:DDD
A gond az, hogy ezek valós történetek, kint hallottam másodkézből.:( -
Flashcash
Közösségépítő
A kibi,mebi,gibi nem részei az SI szabványnak és nem is SI ajánlás.
Érdemes itt körülnézni a témával kapcsolatban:
[L]http://www.atlguide2000.com/begin/index.php?act=view&aid=144[/L]
Vagy itt végigolvasni a teljes szöveget és nem csak a táblázatokat nézni:
[L]http://physics.nist.gov/cuu/Units/binary.html[/L] -
ebx
aktív tag
Ha elovassátok mégegyszer, hogy mi volt az indítótéma:
Egy x gyártó számítógépet reklámoz:
Van benne pl. 1 GB RAM és 80 GB vinyó.
GB <> GB ez a gond. -
MaUser
addikt
A megoldás egyszerű: térjünk át tízes számrendszerre.:DDD És akkor mindenkinek igaza lesz....
-
LordX
veterán
Khm, már megint a hülye amerikaiak... :)
Egyébként SI ajánlás (Sőt, igazából ezt kéne használni):
kiló = 1000
mega = 1000*1000
giga = 1000*1000*100 stb.
Viszont:
kilo binary (kibi) = 1024
mega binary (mebi) = 1024*1024
giga binary (gibi) = 1024*1024*1024
Csak azért nem használja így senki, mert olyan hülyén hangzik :) gondolom :) (nekem van két (kb) 72 giga bynary byte-os vinyóm :) ) -
Beholder
csendes tag
Azért nem mind1, hogy hogyan változtatják meg a számozást. Mert ha a 8 idiótának az a baja, hogy az elnevezés nem felel meg a SI mértékegységnek, akkor jövő héttől veheted a kukibájt, bigyóbájt és mifenebájt elnevezésű cuccokat, mert ugye a kilo, mega, stb. az a 10-es hatványaira értendő. Az meg hogy a számítástechnikában, ne a 2 hatványaival legyen a váltószám, az nonszensz. És akkor már a hozzá kapcsolódó perifériák, eszközöknek is logikusan ugyan úgy kell meghatározni a méretét. Tehát szerintem az 1etlen járható út az előtagok átnevezése, de annak sem örülnék. 1szerűen a vinyógyártók is használják a 1024-es váltószámot és kész + csomó területnek megvan a speciális, csak rávonatkozó 1edi kivétele - a számítástechnikának is. És akkor megint kész.
És akkor már el lehet mondani, hogy a számítástechnikában EGYSÉGESEN 1024 a váltószám (a vinyóknál is), aki pedig ezt nem tudja, az buta - de az már az ő baja.
Amúgy szerintem 1értelműen marketing dolog áll a vinyógyártók 1000-es váltószáma között. 1szerűen hülyeség azt használni. Ha neked azt mondják hogy 1 GB akkor azon 1 GB-ot értessz, csak ha vinyóról van szó akkor tudod, hogy hopp, az mégsem annyi. És ebből már volt galiba, mennyiből tartott volna a vinyógyártóknak az 1024-re átállni? (tudom, új címkék meg minden :))) Még úgy is, hogy rajta van nagy betűvel valami jelzés, hogy nehogy azt higgye már szegény vásáró, hogy akkor ez most kisebb, mint a 2 héttel ezelőtti régi matricás vinyó. Huhhh.... -
Flashcash
Közösségépítő
Jönnek mindjárt a kibibitek megint jajj. :DD
-
beeboy
addikt
A másik dolog amire hivatkozhatnak, hogy a vinyó pl. 80 giga - formázatlanul.
arról nem tehetnek, hogy a hülye user PONT fat,fat32,ntfs stb. fájlrendszert használ ami ugye formázás után már kevesebb kapacitás.
én legalábbis erre hivatkoznék a helyükben.... ;] -
DaSilva
senior tag
A legjobb ilyen amcsi perelős sztori az volt, amikor egy fazon a lakóautójában hátrament teát főzni menet közben. És beperelte a céget, mert nem volt benne a használati utasításban, hogy menet közben nem szabad elhagyni a volánt. És megnyerte.
-
CsendPenge
őstag
Sztem félig meddig tök mind1, hogyan változtatják meg a számozást, a lényeg az, hogy amit ígérnek, azt is kapja az ember.
-
Beholder
csendes tag
Most akkor miért is perelnek? Mert ha azt mondják, hogy Ők a szabványos SI mértékegység szerint értették, akkor Ők valóban 20 GB-os vinyót kaptak. Tehát pont azért perelnek ami már van???? Akkor végül is csak az a bajuk, hogy a gép azt írja ki hogy 18.6 GB, de a SI mértékegység szerint az 20 GB, nem???
-
tildy
nagyúr
Aki számítástechnikával kicsit is foglalkozott valaha is, az ismeri az 1024-es átváltást.Használják tehát azt, és ne az 1000-s szorzót!
-
ebx
aktív tag
Érdekes.
A memóriák kapacitását is MBben adják meg. Miben különbözik a vinyók mértékegységétől?
Van olyan cég, amely mindkettőt készít.
Pl. milyen hülyén nézne ki:
xy memória: 536,87 MB-os modul -
ebx
aktív tag
Esetleg tüntessék fel mindkét méretet.
De ez az egész nem lenne probléma, ha minden gyártó egyformán számozná a vinyókat. -
És erre a nem szakmai felhasználót hogyan tudod megtanítani? Memória bináris mértékben, vinyó decimálisban, de a cd (ami szintén háttértár) már megint bináris, dvd decimális, ha meg hálózati sebességben akar b/s-ből byte/s-t csinálni, akkor meg sem nyolcas, sem tizes a váltószám.
Amúgy most ha mondjuk egy videokártya-gyártó kitalálja, hogy ő ezentúl 3 mostani MB-ot fog 4 MB-nak hívni (mert mondjuk 24 bites módban dolgozik belül), akkor ezt szó nélkül el kell fogadnunk? [Hülye példa, de talán érted, mire gondolok.] -
Az amerikaiak hülyesége tényleg határtalan, de itt nem erről van szó.
Mindig is voltak gyártók, akik így csináltak, és olyanok is, akik nem. Aki még emlékszik arra az időszakra: voltak pl. 40 és 42 MB-s vinyók (természetesen teljesen ugyanakkora C/H/S értékekkel). De még manapság is van olyan gyártó, akinél a 80 GB-s vinyó valóban 80*2^30 byte-os. (Kellemes meglepetést is okozott.) És van, akinél nem. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni. -
arn
félisten
agyatlanok... ez regen is igy volt. de ennyi erovel a dvd sem 4.7gigas. a cd viszont tenyleg 650m.
ezt a legelejen kellett volna.... de szerintem a memoriaknal az 1024es, az adathordozoknal az 1000es formula elfogadott. -
gericooper
aktív tag
ja. amcsiéknál ez a szokás. mindenért perelnek. pl. mikor unokatesóm kint volt, és tél volt ki volt rakva a városkában a domboldalra egy tábla miszerint szánkózni tilos.
gyerek szánkózott nekiment a kerítésnek eltörte a karját és perelt. me'hogy mér volt ott a kerítés.
Aktív témák
Hirdetés
ph Több felhasználó közös beadványt nyújtott be a nyolc legnagyobb amerikai PC-gyártó ellen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest