Új hozzászólás Aktív témák
-
BosXx
aktív tag
Szerencsére nem egyfajta notebookot gyártanak, így mindenki megtalálhatja a számítását. Egymást kár győzködni arról, hogy neki miért lenne jobb, ha másként használná a gépét
Értem, abbahagytam
egyébként sokkal több gépet gyártanal belső ODDvel, mint ODD nélkül.
ASUSból pl a legtöbb 12''ban van ODD, az S5A-t meg nem hozzák be, szóval
olyan mintha nem is lenne
Szóval nem a szegény ODDs-ek vannak elnyomva, hanem az ODDnélküliek -
sssent
senior tag
Az a gond, hogy nagy kijelzőnél a subokhoz képest sokkal nagyobb a ''fesztáv'' a gép oldalai között, így a kellő masszivitáshoz a nagyobb felületen túl még több vas kell. Emiatt viszont necces a 2kg-os határ. Persze biztos lenne megfelelő anyag, csak kinek lenne arra pénze. Tartok tőle, hogy nem nekem.
-
sssent
senior tag
Én nem azt akartam vitatni, hogy - ha úgy tetszik - pofátlanság ennyiért adni a dvd írót. Csak azt mondom, hogy ez csak egy részlete a gépnek. Ha valakit zavar, ennek tudatában vehet mást. De máshol esetleg más aprósággal szivatnak. Hogy miért teszik, nem tudom, nem én árazok az ibm-nél.
A szaporodó usb-csatikat én is nagy szeretettel fogadom. Legyen minél több. Csak piros-kék csíkokat akarok az egérgombokra! Meg le a szögletes thinkvantage gombbal! Asszem egyelőre ennyi a bajom a lenovoval. -
Dr. Akula
félisten
A 7010 az 10'' és van benne dvd író: [link].
Csak trackpoint nem.
#34 dabadab: Igen, nekem is kéne bele író, de csak ilyennel volt. Külön meg 100k, annyit nem ér.
#38 sssent: Ha tudod az árat, attól még pofátlan. Nem átverésről volt szó, hanem pofátlan árképzésről. Egy mezei slim dvd író kb. 25k, nehogymár egy 3 mm-el vékonyabb 100k legyen...
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
- 15'', főleg 15.4''? Az nagyon sok, inkább 12'', max 14''.
- Az enyémben 9.5 mm ''vastag'' ultraslim meghajtó van, létezik ebből dvd író változat is (csakhát 75+fa az IBM márkanév miatt).
- ULV proci az jó lenne, nemtom miért nem raknak legalább az X-ekbe olyat.
- Trackpoint az mindenképp alap.
Tehát az ideális noti egy IBM X, dvd íróval, ULV procival. -
sssent
senior tag
Ez vitathatatlanul igaz. De a tartozékok árát notebook vásárlás előtt ugyanúgy illik figyelembe venni, amikor ár-érték arányt mérlegelünk. Ha ezt valaki megtette, és ezzel együtt úgy dönt, hogy neki megéri ibm-et venni, akkor megveszi. Ha nem, akkor választ másik brand gépet, amihez kevésbé pofátlanul árazzák a neki fontos tartozékokat. Viszont innentől kezdve már nem is lehet olyanról beszélni, hogy bármihez bármit pofátlanul áraznának, hiszen Te tudhattad, a Te döntésed. Ha veszek egy lexust, nem fogok rajta fennakadni, hogy drágább hozzá az indexbúra, mint a corollához.
Nem mellékesen szerintem ibm-nél leginkább ez az ODD a gonosz szörnyeteg, a többi alkatrészárral (pl a talán legfontosabb akkukkal, mint fogyócikk) nincsenek ennyire elszállva a többiekhez képest. Legalábbis nem vettem észre. (Az ODD meg pl engem spec a legkevésbé sem izgat, a nyomorult multi dvd-romomat sem használom.) -
BosXx
aktív tag
hjah, csak én még méretmániás is vagyok, szal marad a 12'' 1,3kg súly
ami sokat fejlődhetne még, az a wifis multimédia.
gondolok itt wifi hangkártya-audioátalakító izére [link] vagy wifi media playerre [link]
Messze vannak még ezek a cuccok a kiforott technológiától, sok a bug,
továbbgondolva a dolgot meg a későbbiekben hifi tornyokra, erősítőkre is kerülhetne wifi.
Nem a notik integrált hangkártyájáról vagy sok kábelezéssel optikai kimeneten (már amelyik notin van optikai kimenet) menne a hang, hanem direkt ''profi'' cuccra, kábel nékül -
dat
senior tag
Személyes noti-ideál:
-12'' WXGA vagy 14'' SXGA+ kijelző
-100G vinyó
-1 Giga ram
-1,8 kg
-gigabit lan, 802.11a/b/g wlan
-masszív ház
-3 usb, 1 pcmcia, 1 soros port, 1 svideo, 1 spdif + szokásos füles, mikrofon csatlakozó
-DVD író, kivehető, helyére pótakku
-2,5cm vastagság még belefér
IBM szintű support
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Satellite széria új modellcsaládjának tömege optikai egységgel együtt is elfogadható szinten marad.
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest