Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
nagyúr
Egyébként azóta észrevettem, hogy csomó régebbi Gigabyte lapon is hasonló kinézetűek az VRM elkói, mint amilyenek mindenhol a 100% szilárdelektrolitos lapokon szoktak lenni. Pl. lásd ezen a képen (GA-945G-S2): [link]. Persze itt sem látszikhogy, mi van rájuk írva, szóval talán nem is az...
-
joghurt
addikt
Annyiban helyesbítem korábbi magamat, hogy elég a melegedő helyek (CPU, chipset) környékén drágábbra cserélni a kondikat, ráadásul a SPA kondikból valamivel kevesebb is elég, így mondjuk 10 darab is elég belőlük. Így már a középkategória is bőven elviselné a többletköltséget. A folyadékos kondikat meg megtarthatnák az óccsó alaplapokra, ahol minden cent számít.
-
ddekany
nagyúr
''3 évente úgyis gépet cserél, annyit kibír egy ócska elkó is''
Prohardveres körökben érdekes nézetek uralkodnak a gépcserék sűrűségét tekintve... Nekem úgy tűnt, közvetlen környezetemből, hogy a felnőtt átlagemberek (nem az emberek átlagosan) kb 6 évente cserélnek gépet, HA nem megy tönkre hamarabb. Az én gépem lassan már 4 éves lehet a később vett +256M RAM és DVD írótól eltekintve, pedig én egy power user vagyok (programozás, web/grafika, sőt szerver tesztelés virtuális gépen, film), és nem érzem hogy frissíteni akarnák mostanában. (Aztán nem egyszer látok 8-9 éves gépeket is használatban... A csúcs apám Pentium 133-asa (kb 10 éves lehet?), amin hasít az Win95 + Office 97...) -
dezz
nagyúr
Annyit fűznék hosszá, hogy ma már a fejlett kapcsoló üzemű DC-DC konverter IC-k mellé elsősorban ilyen (pontosabban ennek tantál-alapú, továbbá ''ultra alacsony'' ESR értékkel bíró változatát) ajánlják, ugyancsak low-ESR-es elkók helyett, mivel előbbiek sokkal alacsonyabb ESR-t tudnak, sokkal kisebb méretben. Eredmény: jobb hatásfok, egyenletesebb feszültség (kisebb tüskék). Alapvetően elmondható (a korábban említet dolgok mellett), hogy az adott töltést gyorsabban képesek leadni ezek, azaz gyorsabbak, mint az elkók. De valószínű nem ez fogja eldönteni pl. a tuningolhatóságot egy alaplapnál.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futárcégek
- AliExpress tapasztalatok
- Yézi: Blekk Frájdéj
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ADATA 32GB (2x16) DDR5 - 8000MHz CL38 - XPG Lancer Neon RGB - 10 év garancia!
- Crucial 32GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- 8x16 ddr4 vízhűtéses ram
- Alkuképes, Új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Samsung 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- AM 5 procik! Kèszleten! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest