Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Elnézést, nem figyeltem eléggé a mondatra. 5080 kondi összes élettartama volt 20 millió óra, és 1000 kondié volt 3,5 millió. Átlagban ez 4000...3500 órát jelent. Ez kb. fél év folyamatos működés; igaz, ilyen extrém magas hőmérsékleten, ahol az elkók már rég elhaláloztak.
[link] -
-
Annyiban helyesbítem korábbi magamat, hogy elég a melegedő helyek (CPU, chipset) környékén drágábbra cserélni a kondikat, ráadásul a SPA kondikból valamivel kevesebb is elég, így mondjuk 10 darab is elég belőlük. Így már a középkategória is bőven elviselné a többletköltséget. A folyadékos kondikat meg megtarthatnák az óccsó alaplapokra, ahol minden cent számít.
-
Sajnos én ezekről a képekről meg nem mondom. Ugyanilyen tokozással láttam már elkót is és szilárdat is. Ha esetleg meg tudod nézni közelről, pontosan mi is van rájuk írva (a kapacitáson és a feszültségen kívül), az nagyobb segítség.
Az SPA (solid polymer aluminium) kondik tipikusan -55 -- 105..125 fokos működésre vannak hitelesítve, az előbbin 20 millió, utóbbin 3,5 millió üzemórára. Alacsonyabb az ESR-jük (ekvivalens soros ellenállás), bizonyos fokig öngyógyítóak, nem száradnak ki, egészen 125 fokig használhatóak a megadott feszültségtartományban, és magasabb csúcs-áramsűrűséget bírnak ki, emiatt kevesebb kondi is elég tápszűréshez. -
-
-
-
Ezt már egy másik alaplapos témában is kiveséztük. Főleg az alsó árkategóriában még 400 Ft is rengeteget számít, az alaplap meg fogyóeszköz, elvégre fogyasztói társadalom vagyunk, mindenki 1-2-max. 3 évente úgyis gépet cserél, annyit kibír egy ócska elkó is.
Amúgy nagyker árlistán is lényegesen többe kerülnek ezek a jó minőségű kondik szerintem 20 Ft-nál darabonként [link]. 1000 darabra írnak 34-40 centet, ez milliós tételben sem hiszem, hogy lemenne 10 cent alá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest