Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• erdoke

titán

válasz 747 #12 üzenetére

Másolás vs. bolti DVD ügyben nem fogunk előrelépni, mert nincsenek megfelelő adataink, amik mindkét szeletet megfelelően jellemeznék.

Én is megveszem azokat a DVD-ket, amik igazán érdekelnek, vagy jónak találtam. A filmiparnak azonban nemcsak erre fáj a foga, és jogi szempontból nem is csak ez jár nekik.

Nekem is van laptopom elég régóta (talán 6 éve, de DVD-s csak a lehetőség óta), és pontosan ilyen körökben (is) mozgok, ahol mindenkinek van, és sokat is utazik. Egyrészt ez egy szűk réteg, másrészt még itt se mondanám általánosnak, hogy többet néz rajta DVD-t mint amennyit fut a családi játékos otthon. Laptopon egy átlagos film élvezeti értéke eszméletlen gyatra.

A HDTV kapacitásigényét a tervezett kötelező hangsávokkal számold át mégegyszer, nem olyan bőséges az a HD-DVD, sőt.
    2010-re pedig pont ez a leendő szabvány lesz az igazán elterjedt, mint most a DVD (ami még évekig sokkal népszerűbb lesz mint bármelyik potenciális utód lehet). Ha nem bírja a HDTV-t 10.2-es hanggal, akkor ott előbújik majd a rejtett extra költség.

A filmiparnak persze hogy púp a hátán minden, ami a költségeket emeli, de szerencsére a hangadó fogyasztók nem akarnak gyenge DivX-es minőségre váltani a DVD után, csak azért, hogy azt nagyobb felbontásban és még többféle + többcsatornás hanggal nézhessák.
    Ha a filmiparon múlna, még mindig valami szalagos szart tekergetnénk baromi nehézkesen oda-vissza. A DVD-re is fújtak sokáig, meggyőződésük volt, hogy sokkal drágább lesz mint a videokazetta, és így kisebb haszonnal tudják majd adni. Most bezzeg dupla áron adják, holott az előállítási költsége már a fele pl. a VHS kazettáénak.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák