Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
HiperG
addikt
Hát ez nagyon professzionális ;]
-
Loha
veterán
A kép alapján nekem ez egy MX440-es karesznak tűnik, pont ugyan így néznek ki mint az újonnan kiadott nem tudom milyen nevű változat!
-
LordX
veterán
350MHz-es RAMDAC.. Egy professzionális videokártyától úgy vélem ma már gázos..
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
4 db (NVS 400, lásd link rogtól) 2048x1536-os felbontású képernyő, 32 bites ARGB színtér, double buffering-el (ez 2D-nél is kellhet..).
4*2048*1536*4*2 byte = 92MB.
Valamint még HW MPEG2 dekóder van benne: 40Mb/s, 25FPS (HDTV stream) esetén képkockánként +0,2MB, és kép I-frame közötti képkockákat mind bent kell (érdemes) tárolni, azaz kb. +4MB..
Azért lehet használni azt a 64 megát 2D-ben is, sőt...
[Szerkesztve] -
joghurt
addikt
OFF
Az ''alacsony kialakítású'' kártya kifejezés mire vonatkozik? A kártya szélességére, magasságára, netán költségére? (Csak mert ez utóbbit [angolul ''low-profile''] magyarul nem így mondják.)
/OFF -
Adi
senior tag
Na, ha profi 2D-s kártya kell a gépbe, akkor csakis Matrox, annak legalább éles a képe és nem folyik szét a jómunkásemberek szeme tőle, mint az NVidia cumóktól. :t
-
-
Yutani
nagyúr
Persze, ha így számolsz: ha 1600*1200*32bit a képernyőbeállítás, az 1600*1200=1.920.000 képpont a képernyőn, ami ha mindegyik 32 bites, akkor az 1.920.000*32 bit=61.440.000 bit = 7,32 MB. Két képernyővel számolva 14,64 MB, plusz még mittomén kell-e máshoz memória. Ha a felbontás magasabb, akkor a memóriaigény meghaladja a 16 MB-ot.
Ha jól okoskodtam... -
utax
aktív tag
Azt nem tudod elképzelni, hogy nem csak boeing pilótákat képeznek ki rajta ? Hanem mondjuk a tőzsdén egy munkaállomásra kötnek 6 tft-t és azon nézik a számokat, vagy videot, újságot, plakátot szerkesztenek rajta, ilyen helyeken felesleges a 3d, viszont a nagy felbontás miatt kell a sok videomemória.
-
rudi
nagyúr
Anno a 3D-s korszak előtt volt ilyen az S3nak Tseng-nek és talán a Tridentnek is.
Szerintem ügyes húzás hogy nem a ledzsunkázott FX5200at vagy GF4Mx-et kell profeszionális serverekbe rakni hanem egy ''profeszionális'' 2D gyorsítót, ami gondolom egy dzsunka FX5200 valami igényesebb RAMDAC-al... -
emvy
félisten
Pl. zöld mezős windows háttér hw-ből.
(bocsánat, házigazda offol, de ezen olyan jót mosolyogtam :) ) -
freya
aktív tag
Azért elég zavaró hogy egy teljesen más képet raktok be hozzá... inkább semmit, de ez így gáz!
Egyébként mi az a 2D gyorsítás?
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!