Új hozzászólás Aktív témák

• GyorgyM

csendes tag

válasz timar_a #122 üzenetére

A ''nem mindenkinek'' szerintem enyhe kifejezés.

1) bármire, bárhol, bárki által szabadon felhasználható --> itt látok értelmet

2) szabadon továbbadható ->ugyancsak (bár általában nem akkor szereztetem be a felhasználóval, akivel adatot akarok cserélni, mikor már lenne mit küldenem)

3) szabadon módosítható -> A funkcionalitás kiterjesztésére a Microsoft platformon is vannak ingyenes megoldások (Akár a Visual Basic Express család segítségével)

4) a módosítás is szabadon terjeszthető -> ''maga'' a módosítás Windows/Office platformon is szabadon terjeszthető.

Ugyancsak nem tisztem az OpenOffice felhasználóival foglalkozni, nem ők a Microsoft Office fő felhasználói :) persze próbálkozni mindkét oldalnak lehet a felhasználók átcsábítására ezzel-azzal.

Otthoni környezetre pontosan, hogy nincs szükség se SPS-re, se GPO-kra, épp ezért írtam azt, hogy az egyszerűbb funkcionalitású termékek (amik viszont direkt az otthoni felhasználást segítő funkciókkal rendelkeznek (hatalmas template gyűjtemény pl), tehát több egy ''butított Wordnél'') is tökéletesen megfelelőek lehetnek a házi dolgozat avagy a gyerek szülinapi zsúrjának meghívójának elkészítésére. (megjegyzem, ezen munka elvégzésére nincs szükség a teljes formátumpaletta támogatására), azonban ugyanez a kategória az, amelyik hiányolhatja a Thesaurust.

Vállalati környezetben viszont azt sem látom, hogy a fizetős OOo alapú megoldások bárhol megállnák a helyüket, amikor arról van szó, hogy nem csak egyfelhasználós a környezet és már túlnőttek a fájlszervereken.

Fejlesztői szemmel nézve büszkék vagyunk arra, hogy akár a .NET keretrendszer, akár COM+ objektumok használatával tetszőlegesen lehet kezelni az Office alkalmazásokon keresztül a dokumentumokat.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák