- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
2-3 év múlva menőzni nem fogsz tudni a TFT-del mert már mindenkinek az lesz és mindenki oledre akarja majd cserélni, és olyan olcsón fogod tudni majd csak eladni, mint most a CRT-ket...
Én nem szoktam várni az új dolgokra, a jelenben élek, de tudatosan sosem csináltam olyat, hogy sokkal drágábban vettem vmit ami részben nyújtott csak többet az előzőnél, de sok számomra fontos területen meg alulmúlta azt...
(CRT vs. TFT)
OLED-nek jelenleg egyetlen hátránya látszódik a CRT-vel szemben, a fix felbontás.
Ez még megbocsájtható sok előnye miatt... -
Den
veterán
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
olyan lcd-t soha nem csiinálnak ami veri az oledet.
az oled leváltja az lcd-t, meretr minden szempontból jobb.
de abban igazad van nem érdemes miatta most elhalasztani egy lcd vételt, mire az oled széles rétegek számára olyan alternatívája lesz az lcd-nek, mint ma az lcd, a crtnek, bőven kiszolgál a most vett lcd -
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
Azért nem ennyire egyértelmű ez. A TFT-nek ugyanis sok hátránya van a CRT-hez képest (színhűség, színmélység, látószög, utánhúzás, kontraszt stb.), és csak a méret és fogyasztás az előnye, és még ráadásul drága is.
Az OLED-nek viszon gyakorlatilag csak a viszonylag rövid élettartam a hátránya (amit elvileg már megoldanak lassan), a többi tulajdonsága ugyanolyan vagy jobb, mint a crt-nek.
Szóval szerintem érdemes megvárni az OLED-et, a TFT-t én is kihagyom... -
L3zl13
nagyúr
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
Mondjuk általában az ember monitort elég ritkán cserél, szóval ott azért több értelme van várni 1-2 hónapot valamire, mint pl alaplapoknál, vagy memóriáknál. Sajnos ennél azért többe telik, míg lemegy az ára, de ha valami miatt rá nem kényszerülök, akkor nem fogok a közeljövőben hirtelen TFT-re váltani...
Másrészt pedig az OLED egyszerűen működési elvéből adódóan veri a TFT-t. Ha mégsem fog befutni, akkor az gyártási nehézségek miatt lesz, nem azért, mert ''csinálnak olyan TFT-t majd ami veri az új technológiákat''... -
dokesz007
aktív tag
Hy
távol álljön tőleg h leszóljalak, meg ilyenek,DE ha mindíg vársz a legújabb dolgokra, soha sem lesz semmid....Pl én most fogok hamarosan TFT-t venni, és lexarom h 2-3 múlva már nem lehet menőzni h ekkora meg akkora TFT-m van,bár manapság semmi nem biztos, lehet h csinálnak olyan TFT-t majd ami veri az új technológiákat és akkor bummm...akkar majd mindenki arra gyűjt és hamar elfelejti az OLED ill más kijelzőket...szal így kategórikusan kijelenteni h ezt azért nem veszek mert majd egy vacsi új technikára várok ami még full gyerekcipőben jár, és ellentmondó adatok jelennek meg róla, szerintem kissé felelőtlen (lagábbis nekem)...De egy tutti, nálunk nem fogja soha olyan szinten lenyomni az új technológia a régi árát mint külföldön...Magyar kerskedők suxxx, jó lehúzzák az embert ahogy csak tudják.... -
Versus123
aktív tag
40cm es OLED moncsit akarok mooooost!!!!
-
jönnének már ki, akármilyen drágán, és nyomnák le a tft árait...
-
Loha
veterán
válasz
Gregorius #18 üzenetére
Azért nem gondoltam vona, hogy az OLED ilyen gyorsan gyártásba fog kerülni...
TFT-m nekem sem lesz az biztos...
Ahogy nézem ezeket a felbontás adatokat, az sem kizárt, hogy majd a 21''-osoknak 2054*1536-os felbontásuk is lesz de 1600*1200 biztosan így pedig lehet majd nyomulni 800*600-ban vagy 1024*768-ban minőségromlás nélkül... -
Gregorius
őstag
Bővebben: link
Asszem nekem TFT-m nem lesz. -
Bandoló
csendes tag
Ez, hogy vékonybb azért is jobb mert pl.: a mobiltelefonokba sokkal kevesebb helyet foglal könnyebb és még a fogyasztása is töredéke a lcdknek, ami által a készenléti idő is nő.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Cathfaern #15 üzenetére
Szvsz rossz irányba gondolkozol. Nem az a lényeg, hogy a jelenlegi felhasználási területen van-e előnye, vagy sem, hanem hogy esetleg ezen tulajdonsága miatt olyan dolgokat is meg lehet valósítani, amit eddig nem lehetett a TFT-vel.
Plusz gondolom ez kissebb súlyt jelent, az meg már az átlag notiknál sem mindegy.
[Szerkesztve] -
-
zsoltee10
addikt
A Samsung nem írt tervezett élettartamot? Mondjuk CRT monitornál is érdemes 3-4 évente cserélni, mert nekem van egy 6 éves MAG crt-m, amiben LG képcső van, és bizony már igencsak el van használódva a képcső. A tft-nél csökken a fényerő, pixelhibák jelentkezhetnek évek múlva. 10000 óra napi 4 órával számolva kb. 7 év.
Majd meglátjuk... -
ciao
senior tag
minden OLED-es hírben elmondják, hogy fele-harmada olyan vastag mint a TFT ki nem sz*rja le a TFT is elég vékony és nem hiszem, hogy a marketingen kívül van lényegi jelentősége
-
Husky
aktív tag
A multkori cikkben - assz'em pont az Epson - remenykedtek, hogy 2007-re, tehat 3 ev mulva sikerul majd 10.000 orara felvinni az elettartamot. Az alig masfel ev.
A mostani monitorom 4 eves. 3 ev garancia volt ra. 3 ev es 3 het utan tunt el a kek szin a kepbol. Jol kiszamoltak. Az OSD szinei jok voltak, tehat a hiba az osd-t es a kepet osszekevero IC elott volt. Ott meg nincs semmi mas a jel utjaban, csak 2 kondenzator. Teljesen ''veletlenul'' a kek jel kondija volt a legkozelebb egy hutobordahoz. Es most tudom, hogy kb 2 evig megint jol fog mukodni. Egy 10 forintos alkatresszel viszont nem lehet majd OLED monitort patch-elni...
Viszont - mivel baromi egyszeru gyartani - az aranak illene majd ezt tukrozni. Ha tehat a mostani monitorom volt 120e es 6 evre vettem, az 20e/ev. Viszont ez joval bonyolultabb. Tehat az OLED legyen monnyuk 10e/ev. 15eFt-ert boldogan veszek majd masfel evente uj monitort.
De kivancsi vagyok, ezt a gyarak hogyan fogjak kiszamolni... -
GhanBuri Ghan
őstag
Gondolom, akkor fog gyartasba kerulni, ha ezeket a hibakat mar kikuszoboltek. Bar, szerintem direkt jo nekik, ha ketevente hasznalhatatlanna valik a monitor, es masfelszerannyiert lehet eladni azt a szeriat, amelyik mondjuk akar negy evet is kibir (eljen a fogyasztoi tarsadalom)
-
L3zl13
nagyúr
Csak ne eldobható monitor legyen. Azaz ne fakuljon ki az OLED 2 hónap múlva...
-
Agyasima
őstag
Mi a túrót jelent ez a szó _pontosan_ ? ..::üvegszubsztrátum::..
-
zsolt501
nagyúr
Én meg az árára szerintem az elején lényegesen drágább lessz mint a mostani TFT.
-
XeeN
senior tag
Kíváncsi vagyok rá, milyen lesz a valóságban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 17 hüvelyk képátlóval rendelkező kijelző prototípusát mutatta be a dél-koreai gyártó.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest