Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRinyo
aktív tag
válasz Komplikato #37 üzenetére
Én még most is 4-6x -osan írom az összes lemezem. Nem hiszem, hogy a 12-16x sebességgel írt lemezek jók lennének hosszú idő és apró karcok után. Hja persze arról nem is beszélve, hogy van 3 íróm és ha kell(ene) akár óránként 12 lemezt is meg tudnék írni. Nekem tetszik ez a panasonic. Legalább mindent ír/olvas - még ha lassan is teszi azt. Aztán idővel majd kialakul a piacon, mi marad életben...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz Komplikato #39 üzenetére
Duplarétegű Panasonic BR lemezek (50GB) - Akiba
[link]
LM BR50D - 4.280 jen
LM BE50D - 5.980 jen
LM BR25D - 1.780 jen
LM BE25D - 2.480 jen"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
kevin.1
csendes tag
Soha nem szabad egy új techológia első szériás példányait megvenni.
Előszőr is drága, másodszor pedig kiforratlan.
Az év végén, köv. év elején megjelenő változatok már jobbak és olcsóbbak lesznek. -
anulu
félisten
válasz Komplikato #43 üzenetére
tévedni emberi dolog, mondá a süngyesznyó és leszállt a drótkeféről
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gliskard
senior tag
válasz Intelligencs #35 üzenetére
jogos. bár nem is olyan régen a kodak arany dvd-kel kapcsolatban is elöjött a téma. Anno (több mint 10 éve) macintosh-on az, akkor kodak gold névre hallgató, kur*a drága cd-kre arhiváltunk, ezek mind a mai napig olvashatók probléma nélkül. A többi - tdk, sony, stb. - pedig az esetek többségében még addig sem jut, hogy a drive felismerje... Bár lassan már csak elvi kérdés lesz az egész. Részint mert nem aktuálisak az anyagok, részint mert nem lesz mivel megnyitni. Az új inteles mac-eken az osx nem támogat classic felületet és a régi anyagok még a 3.3x vagy 4.x quarkban készültek...
-
anulu
félisten
válasz Komplikato #39 üzenetére
tudtommal pl a Pioneer-nek nincs SATA-s DVD írója
annyira nem vészes, már csak az a kérdés, hogy a ''matrica'' mennyibe fog kerülni rajta"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Komplikato
veterán
... ha az információim jók- a nyáron érkező i965 chipset csak SATA felületű eszközökhöz nyújt támogatást. (nincs benne ata vezérlő)
A hír nagyjából igaz, mondjuk a déli hídon múlik (ICH8) és pont nem az i965-ön, de ha benézel a Conroe topicba, ott az egyik linken bemutatott 6 alaplapból 3 lapon volt éppen ezért külön ATA/SATA Raid, ami remélhetőleg kezeli az optikai meghajtókat is. ;)"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Itt előrendelésre 99.800 jen, de fog ez lejebb is menni. [link]
A lemezek meg ... TDK BD-RE 25GB - 2.780 jen, TDK BD-R 25GB - 1.980 jen, az 50GB-s még nem kapható.
A termék hivatalos oldala: [link]
Mondjuk csak ATAPI verzióról ír, de ha jól tudom mad' minden gyártónak van SATA modelje (DVD íróból), az semmit sem jelent, hogy itthon nem kapni őket. Mondjuk én csak Plextort láttam valahol, de az nem volt drágább az ATAPI verziónál (párszáz forintos eltérés volt maximum), szóval ha valaki nagyon akar, most is kap SATA írót, könnyebb és ólcsóbb szerezni mint SCSI-t. ;)"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
L3zl13
nagyúr
válasz Komplikato #37 üzenetére
Írható DVD-kből is csak a 8x-t támogatja... Ami mondjuk nekem bővel elég volna.
[Szerkesztve]Aki hülye, haljon meg!
-
Komplikato
veterán
... mindemellett a DVD-RAM szabványú adathordozókra is képes rögzíteni, maximálisan 5x sebességgel.
Gonoszkodás bekapcs. Azért most a 12-16x DVD-Ram meghajtók idejé ez soványnak tűnik. Persze tudom, hogy a kombinált fejes meghajtók eleinte mindíg lassúak."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
TeeJay
félisten
ha nagyon akartak volna már most is áttérhettek volna SATA csatlakozásra az ODD gyártók de nem úgy látom mintha nagyon akarnák pedig a DVD írókat még most is szépen értékesítik.
talán 2-3 SATA ODD meghajtó ha van az összes többi PATA
pedig már manapság minden alaplapon sokkal több SATA port van mint PATA szóval nem tudom mi a fenére várnak még.
[Szerkesztve]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
-
anulu
félisten
nekem szerencsére mindegy, hogy PATA vagy SATA ahogy néztem a next-gen A64 lapokat, lesz rajta PATA is
megvárom viszont, míg ''emberi fogyasztásra alkalmas'' lesz az áruk, mert 6-800€-t nem adok ki egy meghajtóért. valamint remélem, hogy a Pioneer is ki fog adni egy ilyen ''mindent egyben'' meghajtót"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gliskard
senior tag
...a jó öreg scsi plextor cd sütöm még mindig bent csücsül a gépben, mert dvd/cd/dvd-ram sütögetö csodák a régi arhiv cd-k esetében meghalnak. Picit félö, hogy az ilyen több laser fejet tartalmazó csodáknál is lesznek kompatibilitási problémák visszafelé. Persze ilyenkor jön a haladni kell a korral duma...
-
Márton
nagyúr
Szerintem lesz Patás is, Satás is előbb-utóbb, sőt profi körökben szkázis is.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Muton
addikt
igaz nem vagyok PPeter, de szerintem ha a HDD-kből indulunk ki, akkor nincs nagy anyagi vonzata a sata felületű ODD gyártásnak, de a hdd piachoz képest biztos nagyobb lenne a diferencia. a sata azért is lenne jó, mert intel fronton hamarosan elterjed a pata nélküliség és ha nem akarsz külső vezérlőkkel bajlódni, akkor marad a sata. meg a pont-pont kapcsolat is értelmesebben kihasználható (itt értem az egy ide kábelre egy drive ajánlásokat, ami 50%os kihasználtság, h jól számolom)
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
TeeJay
félisten
-
-
-
Docci
senior tag
A hírben két fontos információ nem szerepel.
1. Ára? Erre a kérdesre már PPéter már adott egy választ.
2. Pedig az, hogy milyen csatolófelülettel rendelkezik? ATA vagy SATA? Ha az utóbbi, akkor nincsen gond, de ha az első akkor már igen, mivel - ha az információim jók- a nyáron érkező i965 chipset csak SATA felületű eszközökhöz nyújt támogatást. (nincs benne ata vezérlő) Erről van valakinek van bővebb információja?Erőt s erényt!
-
Totyi
őstag
Mert ha megjelenik;és olcsóbb lesz;akkor sokkal kevesebb helyet foglal majd.
Dilikutya:meg a sky is megy utánuk; sokunknál már régen nyugdíjba vonultak ezek a remek lemezek.
LordX: ne légy már ilyen.Csak céloztam rá;hogy ha bejön és olcsó lesz akkor érdemes helytakarékosság miatt 1-2 dolgot blu-ra is átpörkölni.
Szabesz:nekem is akadnak cd-n dolgok;de a nagyon fontosakat dvd-re is kiírtam. -
kraftxld
félisten
Ára?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Shim
őstag
2x sebességgel mennyi idő teleírni egy bl lemezt? (mondjuk egy 50gigásat?)
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
Totyi
őstag
Kezd alakulni a jövő...és ez a visszafelé kompatibilitás nagyon tetszik!
-
rup1u5
nagyúr
zsííííííír
Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 860 EVO 500GB
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest