Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
Den
veterán
Akkor nem értelek. A harmadik oldalon leírod hogy mi a terjedés gátja: ár, tárolás, infrastruktúra. Mintha én is ezt mondtam volna (a tárolási nehézségekre nem tértem ki külön). Valamint ecseteled a tüa cellás járgányok előnyeit, stb...
Most akkor vagy itt a fórumban írtál mást mint amit gondolsz, vagy ''szegény'' befektetőket vágtad át, vagy én nem értettem a poént :) -
Den
veterán
Hát lehet alternatív világokban élünk, de az én világomban, még a viszonylag bonyolult és rossz hatásfokú reformeres rendszereknél (a metanolból külön egységben csinálnak hidrogént és azzal megy a tüa cella) is 45% körül van a rendszer hatásfoka. A tiszta hidrogénes rendszereké meg 90% fölött.
Márcsak azért is érdekes lenne 10-25% mert akkor a veszteség értelem szerűen 90-75% lenne ami elég komoly hőt jelentene, márpedig ezeknél a celláknál erről szó sincs.
A belsőégésű motorokhoz képest még az is óriási előny hogy sokkal jobban szabályozható a felszabaduló energiamenyiség. ráadásul közvetlenül elektromos foremában, és így villanymotorok használhatók, amiknek nagyon jó a hatásfokuk, és egyenletes a nyomatékleadásuk, tehát egy csomó energiazabáló mechanika fölöslegessé válik...
A nagyméretű kapacitások is szerepet fognak kapni, átmeneti tárolóként, a fékezéskor visszatáplált energia tárolására -
Peat;)
veterán
Szobahőméréskleten az életben nem lesz szupravezető, vagy nagyon lemaradtam valamiről. No meg ha lenne akkor a cpu meg gpu gyártók már lecsaptak volna rá és élvezhetnénk is a gyümölcsét. Ezt az üzemanyagcellát meg autókba is biztos be fogják rakni előbb utóbb, pl. toyota hibrid példányaiba (pl. prius 3-ba, 2 most jelent meg abban akksis elektromotor plusz benzinmotor(1,5l) van, a5.hu-ha valakit érdekel az ára:) )
-
Den
veterán
A mai tüa celláknak nagy az élettartamuk, sokkal nagyobb mint a hagyományos akkumlátoroké. Autókban azért nem használják, mert még egyrészt nincs meg a megfelelő infrtasrtuktúra egy hidrogén, vagy metanol üzemű járműparkhoz, másrészt a jelenlegi piaci igények, és környezetvédelni előírások, a mai jól bevált, megfelelő infrastruktúrával megtámogatott, megfelelő mennyiségben gyártható belsőégésű motorokkal kielégíthetők.
Aktív témák
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest