Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Ja... félreértettem, hogy pontosan mi itt a gond. Szóval igen, ez így már tényleg elég béna. Mivel sehol nem veri a mellkasát a Corsair, hogy titkosítva van tárolva az adat, 95% csak csatlakozó letiltásárol van szó. (Azzal viszont dicsekednek, hogy ECC-s. Vajon a többi Corsair is az?) Persze egyszerű kíváncsiskodok ellen még mindig jó, de az elég szűk alkalmazási terület...
-
solarix45
senior tag
A francba, hogy pont par napja vettem uj pendriveot. Egy ilyen nagyon tetszene.
Vettem U3mas pendriveot, mert azt irtak rola, hogy az is vedi az adatokat, de egy iszonyatosan nagy kamu!! Ha olyan os-re dugod, ami tamogatja a pendriveot, de az u3mat nem, akkor siman enged hozzaferest. Olyan ideges lettem, mikor erre rajottem... Vasarlok totalis megtevesztese szerintem.
Bocsi, csak azota sem emesztettem meg... -
Beaver
csendes tag
Nálunk hol és lehet-e majd kapni?
Nekem tökjó lenne ez, én tuti tennék rá egy portable firefoxot, es a jelszavaimat ezen tarolnam, igy akarhova megyek, full kenyelem es biztonsag van ^^ -
törölt tag
hardveresen is kb ilyen biztonságot kaphat az ember, a komoly cégeknél meg visszakézből kötik ki és tiltják le az usb-t, nem szeretik ha telepakolják vírusokkal meg minden nyalánksággal a gépeket
[Szerkesztve] -
őstag
hogy csak az usb-t tiltja? Ugy eleg gyenge lenne, hardveres titkositas pedig letezik, azzal is meg lehet oldani, es azt nehezebb kijatszani. Mert telleg nem CIA ellen kell vedeni, de pl elviszem kürt-höz, ha meg titkositas nelkul vannak az adatok a flash chipen, ok vigan leszedik (szvsz)
-
zombikiller
tag
vazz ez k..va jó kéne egy ilyen és az ára is megfizethető, bár nem tudom, hogy mit tárolnék rajta XD
-
orbano
félisten
válasz macilaci78 #8 üzenetére
aki ilyen hülye az általában nem dolgozik naghy cégnél fontos adatokkal elhagyás = ellopás. ha elhagyod a kulcsaidat, gondolom azért te is cserélsz zárat...
A vér nem válik VAZZE!™
-
feka007
veterán
Én nem féltem az adataimat
-
dani0907
csendes tag
fasírt
-
ddekany
veterán
Pedig úgy is lenne értelme a cuccnak. A pendrive-okkal az a baj, hogy elég sok adat gyűlik rajtuk össze, és ahhoz képest a használatuk jellegéből adódóan könnyű őket elhagyni, vagy akár kinthagyni olyan helyen ahol egy sunyibb kolléga zsebrevágja. Azaz elsősorban nem a CIA ellen kell őket védeni, hanem a kisstílű megtalálók/tolvajok ellen. Sajnos, tudtommal, nincs olyan szoftveres pen drive védelem, ami mellett megmaradna a pendrive lényege, miszerint bárhol azonnal tudom használni (mert ha nincs a gépre telepítve a titkosításhoz való szoftver...). Na most ezzel a modszerrel ezt a szoftveres bénázást kikerülték.
-
macilaci78
nagyúr
Zsír, akkor már csak nagy, persze a gombok miatt kell is a méret. De ha már ekora a fizikai méret, lehetne nagyobb a kapacitás - idővel.
Ez az ellopják->észreveszi a gazdája csak akkor állja meg a helyét, ha a gazdi nem eképpen gondolkodik: ''A fene, ezt is elhagytam! ''
Viszont ha már itt tartunk, Vista readyboot? Azt vajh tudja-e? Hardverkulcsnak is beválhat.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
orbano
félisten
válasz macilaci78 #4 üzenetére
Egy ilyen hardvert egy akármilyen picike akksi is elhajt évekig. A tesztben is írják, ahogy gondoltam, van benne egy mini akksi.
A védelemre én is kíváncsi vagyok, főleg, hogy mennyire védett az áramkör. Gondolom egy csipbe van az egész integrálva, hogy ne nagyon lehessen átkötögetni. De nyilván nem arra találták ezt ki, hogy atombiztosan tárold a legkényesebb adataidat, hanem arra, hogy egy hétköznapi szintű védelmet biztosítson, főleg céges környezetben (ne lopjanak le róla semmit, ne módosítsanak bele). Mert ha fel akarják törni, ahhoz el kell lopni. Ha ellopják, arról a tulaj tudni fog és megteszi a kellő óvintézkedéseket (ha pl tokenként van használva, akkor letiltják, egyéb kényes adatok kiszivárgására is felkészülhetnek valamilyen szinten).
Szerintem teljesen jó cuccA vér nem válik VAZZE!™
-
ftc
nagyúr
teszt:[link]
-
Zull
senior tag
teccetos, de erdekelne h mien modon van megoldva az encrypt.
-
macilaci78
nagyúr
Az hagyján, de hogy oldom fel? Mert oké, hogy kihúzom a gépből és lezár, de ekkor már nincs áram alatt sem, és szépek ezek a számak, de gyanúm szerint nem mechanikus az a számzár... Aztán élmény lehet ezeket a gombokat nyomogatni nehány PC előlapján, vagy hátlaján...
Viszont az ötlet nem rossz, de kötve hiszem, hogy pl kürtéknek olyan sokba tartani ezt az elmés megoldást megkerülniük...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ftc
nagyúr
és hogy kodol?
küloön chip vagy beépitve a a memoriába? illetve titkositja az adatot vagy csak az usb-t tiltja le? -
DeFranco
nagyúr
Nem semmi kütyü. Szerintem a hazai multiknál gyorsan el fog terjedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest