- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
Terrorista #104 üzenetére
Alaplapi chipset drivert rakjal fel es megoldodik az AGP problema.
Ha ennyi gondod van a control centerrel, akkor hasznald a sima control panelt. -
Terrorista
senior tag
Üdv!
A hétvégén vettem egy C3D 9800pro-t. Ma feltelepítettem egy új XP-t és feltettem hozzá az 5.2 CCC-s drivert
Előtte persze felinstalláltam a .net framework 1.1-et is és újraindítás után mégis hibásan indul el. 640x480 és 4 bites színnel! Próbáltam újra felrakni a ccc-t külön de nem oldotta meg a problémát, csakis az egész driver újratelepítése után volt hajlandó normálisan elindulni! Mitől lehet ez? Miért kell vmit 2x felrakni h normálisan menjen?
Más:
A driverben a Smartgartnál lehet vmi bibi, mert a driver nem használ AGP-t! Kikapcsolta teljesen és se AGP Fast Write, AGP Read/Write semmi nem elérhető!
Ha pedig kézzel beállítom a 8x AGP-t akkor restart után újra visszaállítja magát...
A biosban megnéztem az AGP-re vonatkozó beállításokat, Auto-n volt alapból és semmi, átettem 4x/8x-ra és semmi!
Az előző vvga-m egy 9600XT volt és normálisan működött.
Na most várom az ötleteket! Egyébként milyenek ezek az omega driverek? A tököm ki van már ezzel a ccc-vel.
Előre is thx!
[Szerkesztve] -
Hushpush
tag
El tudja nekem valaki magyarázni, hogy a catalyst A.I. mit takar? Mert én tesztelgettem egy picit és ilyen eredményekre jutottam: Az A.I.-nek ugyebár van Standard és Advanced változata: Doom3-ban pl.: 1024*768 high quality: Standarddal 52Fps-t dob ellenben Advanced-ben 49Fps-t. 1024*768 Ultra High Quality-ben Standarddal 45-öt Advanceddel: 48-at. De képminőség romlás nem okoz Advenceddel tán még szebb is a kép. Advanceddel 3dMarkokban is többet kapok. Főleg Pixel és Vertex shader-es tesztekben. Tehát ez valami pixel és vertexshader optimalizáló progi vagy mi? vagy csalás, mint régen az nvidiánál? Kérem valaki fejtse ki ezt nekem bőven.... Köszönöm!
-
TLT
tag
nekem bejött az 5.2 es driver...
-
PengeeE
tag
Mizután feltelepítettem az 5.02 es drivert, minden ok,csak pont a CCC nem megy.ami meg ügye a legfontosabb.Minden indításkor bead 2 hiba üzenetet.És ha külön akarom elindítani a CCC-t akkor is ugyan ezt a hiba üzenetet adja ki.
-
Cifis
csendes tag
A tv-outhoz állítsd be a kimenetnél ezt:''PAL-B''-/ezen legyen/és rendben lessz a kép.
És használj s-videó kábelt a tv-hez,ha van bemenet a tv-én(és ebből se túl hósszút és legyen árnyékolt!)a villódzás szűrést állítsd maxra a színeket standardra (a TV-én gyári normálra,ha gondolod)ja, és nálam az 5.2-es van fenn...bár már én is várom az omegát
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
válasz
Basmacskin #87 üzenetére
Nem. x800 pro -> x800xt pe
-
Majstor
senior tag
UP
-
Majstor
senior tag
Hi!
Nekem az lenne a legfontosabb Infó hogy a Tv-out képe tiszta e vagy sem...
Kóser???
Az előző Drivernél apró vonalkák/csíkok jelentkeznek a Tévén...így most a Filmnézés nem valami élvezhető (enyhén zavaró hatású).
Ha valaki használta e Drivernél (Catalyst 5.2) a Tv-out kimenetet ossza meg velem tapasztalatait!
Thanks! -
kd
aktív tag
Hali valaki megtudná nekem mondani,hogy omege 2.5.97.a.-nálmit jelent a threshold ???(opcio beállitás)alpon 96 van be állitva.a catalystban is benne van?
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
válasz
Basmacskin #77 üzenetére
Nekem ilyen gondok a 4.12-vel és az 5.1el voltak. Ugy néz ki kártyafüggő driver a Catalyst
-
Clay
senior tag
válasz
Basmacskin #82 üzenetére
Nekem 5.1 + DNA eddig zsír nagyon
-
xtmod
senior tag
én is. általában stabilabbak, mint az eredeti.
-
Basmacskin
aktív tag
én azt hiszem, a magam részéről bevárom az 5.2-es omegát.
-
xtmod
senior tag
válasz
Basmacskin #77 üzenetére
érdekes. az erre (5.1) épült omega driverrel semmi gond...
-
Basmacskin
aktív tag
Nekem most a 2004 szeptemberi van fönt. Az nagyon jól megy. Csak nem lehet benne állítani az ai-t, amit én maxra szoktam felnyomni... Elég sok játékban elég sokat ér nálam.
-
moonman
titán
jelzem, az 5.2-es egy óra utáni fagyásával szemben az 5.1-el 2xAA/8xAF-el sikerült végigtolnom egy kétórás versenyt gond nélkül. úgyhogy szerintem jövő ilyenkor is ez lesz fent...
amúgy mekkora verseny és finish volt!(én voltam a Williamsben)
Bővebben: link -
Basmacskin
aktív tag
további negatívumok a driverben (5.1):
-Pár játék egyszerűen 30%-al lasabban fut (9550@9600pro)
Aztán észrevettem hogy bekapcsolta za élsimítást. Kikapcsoltam. Ugyanúgy lassabban futott.
-Instabil. Néha csak úgy lefagy. -
maniac
senior tag
sziasztok!
monitor properties-nel egyetlen egy dolgot se tudok allitani. regebbi monitorom van, de tudja az 1024x768-t 32biten 100hz-n. Azonban ez a sz*r nem engedi hogy atallitsam a max frekit es max felbontast. Valaki tudna segiteni hogy miert nem? EDID-t sem tom kikapcsolni -
_seth_
veterán
Nekem 6.2-es msnem van és nincs fent a .net.
-
LKW
aktív tag
válasz
Basmacskin #70 üzenetére
Kösz.Akkor marad a jólbevált.
-
myrra
senior tag
100 mega?
-
moonman
titán
msn-hez is kell. Bővebben: link
-
myrra
senior tag
és honnan lehet letölteni?
-
Basmacskin
aktív tag
szerintem nem
-
LKW
aktív tag
Most akkor érdemes felrakni, vagy nem ?
-
Basmacskin
aktív tag
-
myrra
senior tag
akko a .net framework a vga-hoz kő vagy az msnhez????,
-
finest
addikt
Nálam 3Dmark03-ban +25 pont alapórajelen, érdekes, h az Overdrive funkció hatékonyabb lett, ott most +80pont a többlet.
3Dmark03 teszt 1158-as felbontásban minden más gyárilag beállítva:
4.12: 11225 pont +Overdrive: 11266 pont
5.2: 11250 pont +Overdrive: 11332 pont
Sapphire x800 xt pe a kártya, ASUS K8N, 3000+@2300MHz.
Az ATI azt ajánlja, h legyen a gépen telepítve az XP SP2, tud valaki erről bővebbet, miért izgulnak rá? Nálam csak SP1 van. -
moonman
titán
válasz
Basmacskin #63 üzenetére
leszarom a pontokat, ne fagyjon szét két óra múlva
-
Basmacskin
aktív tag
nekem ez a driver a 4.11-hez képest egy árva pontot sem hozott 3dmarkban...
-
moonman
titán
kb 5 perce fagyott szanaszét az amúgy másfél éve atomstabil gépem. egy másfél órás versenyemet vágta haza, úgyhogy ******************* !!!!!
mindenki képzeljen oda, amit akar.
MOST azonnal teszem vissza a 4.7-est. -
PNEUM
aktív tag
SZNYVSZ ha egy drivert átirnak és egy picikét jobb lesz, és 3démárkban több pöttyöt ér el, ahogy említetted kb 200 pöttyel, szerintem azzal a te játékaid nem éppen fognak pörögni, mivel az kb 1-2 fps gyorsulást jelent.
Bár van abban igazság amit írtál de ''kicsit durva megfogalmazás'' -
RpPRO
őstag
Neked is es a #4-re is valasz:
Ati NEM optimalizal 3dmarkra. Az 5.2-ben sikerult egy kicsit csiszolni a vertex shader sebessegen. Ezert gyorsabb FC es mellesleg 3dmark is es minden olyan progi, amely VS-t hasznal. Nyilvan nem fogjak titkolni, ha egy 'nepszeru' tesztprogramban jobb eredmenyt ernek el. -
myrra
senior tag
de ez nem az msn-hez kell?
nekem a vga driverhez kéne megoldás. msn nem érdekel -
myrra
senior tag
császtok!
érdekelne honnan töltsek olyan frameworkot amit írtatok mert nekem is hibaüzivel indul a gép, cli.exe hiba asszem. -
afterburner_
őstag
nekem ez a driver sem oldotta meg a cronicles of riddick gameben a fagyást...de az valoszinu jatek bug, mikor meghalok, es tölti be ujr a apalyat akkor full kék lesz a képernyő.
amugy javult kemeny 100 pontot a 3d mark 2005, 5300-5400-re -
ptiboy
senior tag
szokásos elmaradhatatlan hozzászólás:
''megvárjuk az omegát''
-
faster
nagyúr
Mi köze a verziószámnak a matekhoz? Nem tizedestörtekről van szó. Még mindig nem értem, hogyan bizonyítja az a tény, hogy a 9után a 10 jön, azt hogy a hónapot jelölik a második számjeggyel, ahhoz képest, amit én mondtam a verziószámokról? Egyébként nem vitatom, a te állításod is igaz lehet, tehát tényleg a hónapot jelölik a második számal (én meg azt mondtam, hogy az adott évben épp hanyadik driver kiadás, azt jelölik, az első szám meg az évet)
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
Hali! Nekem az 5.1-es Catalyst megcsinálta azt, hogy NFSU2-ben az autón át látszottak a neonok, ami elég zavaró. Az 5.2-essel ez megszűnt szerencsére. 3DMarkkal meg nem játszom mostanában
-
X@b3e
addikt
Lassan az ati nekiállhat az ATi Mark 2005 fejlesztésének, és nem kell majd drivert írogatniuk, mindig csak ezt optimalizálják a usereknek, hogy egyre több pontot adjon hónapról-hónapra
-
-
Márton
nagyúr
Godking:
persze, nvidianal mar joideje van stereo driver.
Egy billentyukombinacio es atalakitja a 3d-s jatekodat voros-kek 3d-re, aztan felveszed a szemuveged es elvezed a valodi 3d-t.
Van lcd shutter-es szemuveg is, azt hiszem ahhoz is ez a driver kell.
Persze mindez csak nvidia... -
Apophis
őstag
Mióta felraktam, a gép hibaüzenettel indul és nem megy az MSN, útóbbival lehet összefüggésben?
MOD: Hopp, most látom, a ControlCenter sem indul. Érdemes volt...
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
És nem mellékesen 4.13as driver nincs is... 13. hó csak nálunk van, fizetésnél, ATIéknál nem naon
-
KOre
tag
Na meg a túrús tökömet! Esély nincs hogy felrakjam. Épp hogy felraktam az 5.1 -et.
És lekopogom, hála az égnek ez hiba nélkül működik, és ez nagyon ritka! -
bendi
tag
2003-ban már biztos 3-assal kezdődtek a driverek... annál régebbre nem tudok visszaemlékezni
-
Szabtom
senior tag
Már néhány topikban leìrták nálam okosabbak: a Catalyst driver verziók száma ''év.sorszám'' alakú. Vagyis az 5.2 a 2005-ös év második drivere.
Na, már ti is ìrtátok.
De mire van ìgy felháborodva a két újonc úriember? Nem érnek rá drivert cserélni?
[Szerkesztve] -
tuskooo
addikt
Épphogy kijött az omega 5.1, erre most meg 5.2...
-
Balloon
csendes tag
X800Xt Pe karim van és nem vettem észre semmi gyorsulást!
Sőt a képernyő alsó és jobb oldali szélén vörös csíkot látok,ami driverproblémára utal!
Eddig ez nem volt! -
Badb0y
addikt
válasz
Joey_the_man #13 üzenetére
CCC-s verziót ha meglátom már is kerülöm, mert herótot kapok tőle. CP sokkal jobb szvsz.
-
Joey_the_man
tag
Most raktam fel az 5.1 -et.. erre most kijön az 5.2..
Mellesleg a ccc -vel a tököm tele van egyszer működik egyszer nem.. uh én maradok a control panelnél..
-
F-ECT$
titán
Feltette már vki? Mennyi is az a gyorsulás FC és 3dm05 alatt?
-
Most én lehet, hogy hülye vagyok, de nem 4.13-as Catalyst következett volna? Most miért 5.2?
-
moonman
titán
milyen jól megvagyok még mindig a 4.7-essel...
-
Franklin
addikt
A cikk utolsó előtti mondatában hibás az érezteti szó (''érzeteti'')...
-
Márton
nagyúr
Mennyi újdonság! Tálcáról is elérhető, hurrá...
De fogadjunk, hogy a desktopon a szinek telítettségét még mindig nem lehet feljebb állítanii. Ezért nem fogok powerstrip-et felrakni.
És mi a helyzet a vörös-cián stereo driverrel? Én annak is nagyon örülnék! -
polika
senior tag
nekem kifejezetten ellenszenves amikor a gyorsulás 1 játékban érezhető plusz a 3dmark progiban...optimalizáljanak a kis digók a játékokra az összesre, de ne a 3dmarkra, tudom hogy sok kis vagány csávesznek az okoz orgazmust ha 200 ponttal többet hoz ki a gépéből megelőzve a többi kis bunkesz haverját, de engem az érdekel hogy akad e a játék vagy se, tok e jbb felbontásban jáccani vagy sem, esetleg kijavítottek e vmi driver miatt nem működő játékot vagy sem
bocs a kicsit durva megfogalmazásért de az ilyen tényleg fel***sza az agyam mind az ATI-nál minde az nvidiánál -
bendi
tag
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy HIS 9600 VIVO esetén mikor indítanán a tv capture programot, kapok egy következő üzenetet: The TV player failed to initialize the video...
Ati oldalán levő javaslatok alapján minden rendben, de az üzenet is jól érzi magát -
Skica
őstag
ATI-nak valaki szólhatna, hogy a Multimedia Center progiban a Magyar beállításnál nem Secam-D rendszerben vagyunk hanem Pal!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bitcoin topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest