Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Bővebben: link - 10x10cm, és a lap alján tényleg van valamilyen csatlakozó, de hogy SO-DIMM RAM vagy miniPCI...?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
ngabor2
nagyúr
A titok: integrálják... Egy chip lesz ráintegrálva, valószínűleg Unichrome, az is mehet AGP8X-on. Csak nem lehet cserélni. A kivezetés meg olyan lesz, amilyet rátesznek. Legfeljebb valmit lehagynak róla, ha már nem fér. Vagy csak kivezetéseket tesznek rá, és azt tesz rá az ember, amit nem szégyell (van ilyen Epia is, most meg nem hazudom, melyik).
-
@aMoRF
tag
''de AGP 8x bővítősín és transzmittereken keresztül LCD-kijelző (LVDS és DVI)''
Na akkor hogy is van ez... A képet láttam és hű de kicsi... DE HOL VAN AZ AGP?
se tüske se csatlakozó... Az aljár acsak nem raktak AGP... vagy mégis?
Kicsit fura....A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.
-
karib
addikt
A 479-es átalakító teljesítménye is kb. ennyi
Nem csökkentendő a VIA megoldásainak jelentőségét, ezek még mindig ott tartanak, hogy sokmindenre még épp kevesek... pedig ma már ott tartunk, hogy szinte minden új hw már minimum bőven elég pl. médialejátszásra (lásd Pentium M, Turion stb.). De hajrá VIADepartment of Redundancy Department
-
Zenty
őstag
Hát egyelöre még mac mini powa !
Guild Wars - Zenty a survivor
-
Elrood
őstag
Már csak az SB-t kell beleintegrálni, és kész a SoC.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
dabadab
titán
PCI express lehet rajta (south bridge-tol fugg), memslotot nem lattam.
Meg ezekre amugy is illik raintegralva lennie mindennek, ami kell - ahogy elnezem a VIA press release-t, meg az is lehet, hogy SPDIF output is lesz rajta: marpedig akkor a vegen tenyleg kenytelen leszek venni egyet es HTPC-t epiteni belole
[Szerkesztve]DRM is theft
-
-
Esmein
nagyúr
Na arról nem tudok semmit Én biztos a geode-t venném meg ha ilyen gép kellene, egyébként a procival külön nagyon szemezek. SocketA kis fesz kis feszültség kis hődisszipáció és ha minden igaz brutális tuninglehetőségek.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
dabadab
titán
Az AMD-nel talalt benchmark szerint leginkabb csak a memoriaeleres gyorsabb, amugy kb ugyanazt tudja:
Bővebben: link
(Ez ebbol (Bővebben: link) a tanulmanybol szarmazik, itt bovebben le van irva, hogy mi micsoda).
Egyebkent a hirben nem lattam arat Viara se, arrol is tudsz vmit?DRM is theft
-
Esmein
nagyúr
Nos, amit tud az 1 ghz-es geode : 133 mhzes rendszerbusz ( cca 2000 mb/sec memolvasás jó memóriával) 3dnow, sse, powernow technológia, szorzóállítás röptében, 6w-os fogyasztás és a processzor ára asszem 60 dolcsi körül van. Az egész rendszer egyben 500 dolcsi.
Elég bika fpu. Lőj be egy tbredb magot 7.5*133-ra és megtudod mit tud a geode.
[Szerkesztve]"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
dabadab
titán
Miert, hasonlo cucc Geode CPU-val mennyiert van?
A teljesitemennyel meg igazan nincs baj, a Geode 1500 is 1 gigahertzes, es leginkabb csak a memoriaeleresben veri a Via cuccat (cserebe viszont nincs benne Padlock). Szerk: raadasul ilyen rendszerekben egyaltalan nem a sebesseg az elsodleges szempont.
-
Esmein
nagyúr
Ez a cucc lehetne 2 ghzes a Geode nx ellen labdába nem rúg az árával és a teljesítményével. Kuka.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
-
dabadab
titán
Biztos mar kifejtettem mashol is, de szerintem az idealis home entertainment rendszer ugy nez ki, hogy a szobakban szetszorva thin clientek (pl ilyen vias cuccok) vinyo nelkul, ok foglalkoznak a lejatszassal, a pinceben meg egy bazi nagy szerver, massziv diszktombokkel, bika procival - erre meg nyugodtan ra lehet bizni a felvetelt (akar tobb tunert is). (Mar csak vmi normalis minosegu PC-s tuner kellene - tud vki ilyenrol?)
DRM is theft
-
ngabor2
nagyúr
Az jó. Én is ilyen cuccot szerettem volna...aztán letettem róla. Túl drága a teljesítményéhez képest. És azért én még mindig kötöm az ebet a karóhoz, felvételhez a VIA nem ajánlott. Asszem veszek egy ''rendes'' AMD-s alaplapot (oké, videóhoz az Intel jobban ajánlott, de az AMD olcsóbb)
-
ngabor2
nagyúr
Elvileg vinnie kellene. De az M10k-ban is 1 GHz-es proc van, és Turhó szerint a divx-nél beszaggat. Oké, abban nincs hw Mpeg4, de akkor is... A VIA nem igazán az erős procijairól híres. Oké, sok helyre ez is bóven elég, avi-lejátszáshoz speciel nem mindig (és akkor felvételről még nem is beszéltünk...).
-
dabadab
titán
''Ha kicsit erősebb lenne, akkor videolejátszónak is jó volna''
A gigahertzesnek vinnie kell kb minden videot (leszamitva a nagyfelbontasuakat, 1080x1920, meg ilyenek), inkabb a kimenetek hianyaval van gond. Valoszinuleg a Janos majd hoz nemi javulast ezen a teren, es akkor majd keresek vmi occso DVD jatekost, amiben sima IDE drive van, es jol atepitem HTPC-nek
-
Narancs
őstag
Az jutott eszembe, hogy vajon lehetne -e ezt a kis cuccost napelemmel működtetni?
Elvégre nagyon keveset fogyaszt, egy kis napcellával vajon elműködhetne?Beauty is pain
-
WN31RD
addikt
Persze. Nem tudok róla, hogy az Ószövetség bármelyik magyar (félre)fordításában lenne Lukács, de a fene tudja, milyen összeállítások meg (félre)fordítások vannak angolul, ezért kérdeztem inkább rá a dologra...
Egyébként meg éljen a Birodalom! khrr-khrr
[Szerkesztve]''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
nap
addikt
Hat kb a 479-es atalakito volt ekkora...
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
ngabor2
nagyúr
A VIA oldaláról letöltött képeket elnézve spekulálok. Van rajta 2 betöltetlen hely, pont akkora, mint egy-egy memóriachip. Tehát lehet, hogy valóban ''embedded'' rendszerekhez gyárilag rápakolt néhány mega memóriával fog kijönni.
Vagy ha jobban megnézzük, lehet, hogy az csak a videokártya memóriájának a helye, mivel meglehetősen csálén áll, valószínűleg van valami az alján.
Ha jól láttam, csak 2 csavarnak van helye. Kivetetések: jó esetben is sztereo hang, 4 db USB, 1 RJ-45 és egy D-SUB. De a cikk szerint lehet tvout, és DVI is.
Az a 10-es tápcsati elég érdekes. Miért nem csinálják már meg úgy, hogy tényleg 1 külső, pl. 12V-os stab. tápegységról lehessen üzemeltetni? Nagy elektronika kellene 7W-hoz, hogy szétszedje a szükséges feszültségekre? -
-
-
micro
addikt
Mekkora? 12x12 cm?
Hova megy bele a memória?Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
veterán
Azt hiszem én megvárom amíg kihozzák a Jesus-t... hogy lehet már ilyen kódneveket használni?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC Intel Z390 So.1151 Dual Channel DDR4 ATX Retail
- 16GB (2x 8192MB) G.Skill Trident Z RGB DDR4-3600 DIMM CL16-16-16-36 Dual Kit
- Ingyen SK Hynix 16GB PC4-2133P-RA0-10
- Hynix, SK Hynix 4GB DDR3 1333/1600Mhz 2DB memória eladó!
- Hynix 4GB DDR4-2400MHz CL17 HMA851S6AFR6N-UH memória eladó!