- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
AmPeX
aktív tag
Érdekes ez a napelemes elgondolás... Azért megnézném, hogy mekkora napelem kell ehez. Az egyetemen foglalkoztunk alternatív hajtású járművekkel, és mindenféle alternatív energiahordozóval. A rendezvényre csináltam egy hangcuccot, erről szólt a zene. Kb egy másfél néygzetméteres napelem hajtotta az egészet, ez 80 w ot tudott. 120 watt előállításához véleményem szerint illik legalább 2 négyzetmétert betenni egy jobbfajta napelemből, plána ha a rosszabb fényviszonyokat is figyelembe vesszük. És akkor a táp veszteségéről nem is beszéltünk.. Érdekes, de nem elvetendő gondolat. (kb 50 rugó volt az a 80 wattos napelem)
-
djvoyager
tag
A tápegység:
220 watts, variable speed fan, autosensing, 80 PLUS/Energy Star 4.0-compliant -
ngabor2
nagyúr
azt simán meg lehet venni a boltba és belerakni egy nem ilyen pici házba OLCSÓBBAN.
csakhogy ahol 600 egyforma (!) gép kell, ott nem fogsz elmenni egy bótba, megvenni egyenként a lapot, proccot, hűtőt, anyámtyúkját. az ilyen gépeknek az a lényege, hogy a cég vesz x*2 db dobozt, az egyikben a komplett gép van, a másikban a monitor. r=1 szervizes szétszórja, és 3 perc alatt összepakolja, beleilleszti a másik r=1 szervizes által klónozott vinyókat, rajta oem rendszerrel, elkövet néhány beállítást, aztán átadja használatra. és sok gépnél sokat számít az összeszerelés és a garantált működés, amire a lenovo név elég jó garancia.
ráadásul ha valami meghal, akkor egy pár mozdulat, csere, és minden megy tovább. saját tapasztalat, igaz, dell esetén.
a kis mérethez: a melóhelyen ennél kb. 4x nagyobb a gépem. az se nagy, különösen az itthonihoz képest. de mivel a benti íróasztalom se túl nagy, elég sok helyet el bír foglalni. egy ekkora okossággal én is kiegyeznék.
itthonra van egy hasonló ház, abban egy epia lap csücsül. ha nem leszek lusta, ismét beizzítom. jó dolog, hogy kb. annyi helyet foglal el egy komplett gép, mint a monitor talpa, plusz a billenytyűzet + egér (amit el lehet tenni máshova). -
Probiker
aktív tag
Ezzel jönnek ki mint kis fogyasztású pc?
Má nemazé de valami spéci 690 chisetes lap lehet alatta? Mert ami a cikkben szerepel alkatrész (cpu-ram-lap) azt simán meg lehet venni a boltba és belerakni egy nem ilyen pici házba OLCSÓBBAN.
Szinte az én gépem is lehetne, csak a vga-t kéne kivennem -
Grigorisz
aktív tag
válasz
parandroid #36 üzenetére
A hsz-ed csak alátámasztja azt amit írtam mert te is szervernek használod nem elsődleges gépnek. Elsődleges gépnek ''kockák'' nem ezt fogják venni. De munkaállomásnak Nagyinak távbridzs-ezni szervernek pont jó.
-
parandroid
félisten
válasz
Grigorisz #35 üzenetére
Én meglehetős kocka vagyok, de van egy ilyen gépem - szervernek. Mármint ennek az elődmodelljei közül az egyik (S50). A kérdés ebben az esetben is az, hogy ki mire használja a gépet. Gamer gépnek nyilván alkalmatlan, de kis fogyasztású és kis helyigényű munkaállomásnak elsőrangú.
p -
kvp777
tag
Az igazi a regi ibm ps/1-es gepem volt. Ibm486slc proci, integralt alaplappal es 25 Wattos tappal jott. A cpu-n meg hutoborda sincs, a gep meg pont igy nez ki, csak feherben es kek cimkes ibm logoval. (meg az aljan a ferde elolap is pont ilyen, csak a bekapcsologomb szogletes)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
raszputyin #29 üzenetére
Engem meg az emberiség. ^^
-
tkesy
őstag
hát az a $399 os ár túl szép volt, hogy igaz legyen...
vagy csak az alapgépre vonatkozik, mint a barbone esetében...
AMD Sempron LE 1150
2.00 GHz, 256 KB cache, 1024 MB 644911U(10) 6449-11U
memory(6), 80 GB HDD(7),
Windows Vista Business 32(8),
48x/32x/48x/16x Max Combo drive(9)
$699
AMD Athlon X2 BE 2350
2.10 GHz, 1 MB cache, 1024 MB 644912U(10) 6449-12U
memory, 160 GB HDD,
Windows Vista Business 32,
DVD Recordable
$799 -
FehérHolló
veterán
válasz
raszputyin #28 üzenetére
50 VA-es napelemre gondolt, csak kicsit elírta. De szerintem egyértelmű.
Ha a földbe rakod az energiatároláshoz szükséges akksikat, akkor 1MW előállításához 2 hektár területet kellene lefedni a legkorszerűbb napelemekkel. Aztán gondolni kell a felhős időjárásra, meg egyéb esetekre, amikor nem süt a nap, meg ilyesmik.
Egyébként az elhasználódott (elöregedett, széttört, stb) napelemek veszélyes hulladéknak minősülnek, és tárolásuk megint eléggé komoly problémákat vet fel.
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
#90996736 #25 üzenetére
Honnan a kVA?
Sok notebook szív többet, mint 50 W.
A napenergia ipari szinten nem kerül ennyibe, akkor ugyanis még állami támogatás mellett se lenne semmilyen piaca. Szerintem amúgy se ez a jövő, mert a cellák gyártásánál keletkező vegyi hulladék elég veszélyes, és nagy területet kell vele leborítani. A geotermikus energiának jobb kilátásai vannak, de egyelőre elég lenne, ha (normálisan tervezett és ellenőrzött) atomerőműre váltanák az összes hőerőművet. -
FehérHolló
veterán
válasz
#90996736 #25 üzenetére
Ez egyenáramú napelem. Lehet bűvészkedni, hogy váltóáramúvá varázsolja az ember, de nem érdemes. Tehát jobban jársz egy speciális táppal, ha napelemről akarod működtetni.
Conradban meg amúgy irreálisak az árak szerény véleményem szerint.
#14: Legfőbb logikai baki a mondandódban, hogy ez nem a ''kockáknak'' készült. Nem is beszélve arról, hogy a napelemet az ember általában nem a szobában helyezi el.
[Szerkesztve] -
törölt tag
[link] (pdf)
Electrical power specifications
. low range 100 to 127 (nominal) V ac, 50 to 60 Hz
. high range 200 to 240 (nominal) V ac, 50 to 60 Hz
. input kilovolt-amperes (kVA) (approximate):
. minimum configuration as shipped: 0.05 kVA
. maximum configuration: 0.12 kVA
fogyasztás durván 50 - 120 W ... ? Gondolom ezt csak a gépre értik, monitornak külön tápja van úgyis.
50 kVA-es napelem?azért megnézem az mennyire dobja meg az amúgy nem túl drága gép árát
és ez csak az ''alap'' ''névleges'' fogyasztás
tudom nem innen kéne nézni, de miheztartás végett ez egy 32 Wp -es modul(76990 HUF !!! )
[link]
pár ilyet feldob valaki a tetőre és máris ott van hogy árban jobban kijön egy notebookkal ami tényleg elmegy egy ennél kisebb napelemmel (ha tényleg zöld energiaellátásról van szó). Persze ennek a szerkezetnek az újrahaszonsíthatóságát meg egyik notebook sem fogja elérni, ugye? ;-) Most ez sarkított vélemény, de mivel az ára és a napelemekkel való ellátás volt kihozva ... ezért szerintem pont ezekkel nem lehet jól eladni. -
Dr. Akula
félisten
válasz
raszputyin #22 üzenetére
A magas fogyasztás még talán megoldható a másik végen (zöld áramtermelés)
Az max az áramszolgáltatónak jó, olcsót drágán eladni, nekem az kell hogy keveset fogyasszon, akkor lesz kicsi a villanyszámlám. -
klambi
addikt
válasz
raszputyin #22 üzenetére
milyen függvényt dobtál be neki hogy ennyire kiakatt?
-
raszputyin
senior tag
válasz
Foglalt név #18 üzenetére
Szerintem azok a ''Netburst'' (P4) Celeron-os gépek, amit sok ''brand'' gyártó bőven tol
Ez első olvasatra korrekt konfignak tűnik, ára mellett is. Az egyetemen volt dolgom egy ilyen ''márkás'' (Dell) géppel, a Maple több nekifutásra sem tudott kiszámolni valamit, mert 1 perc folyamatos 100% CPU-terhelés sok volt neki (csendes fagyás).
a számítógép és a dobozolás összességében 90 százalékban újrahasznosítható anyagokból készült
Na, ez már igen! A magas fogyasztás még talán megoldható a másik végen (zöld áramtermelés), de a gépek finom nehézfémdús testével is kezdeni kell valamit! -
PAraNOia21
tag
válasz
Foglalt név #18 üzenetére
Az AMD 690V chipkészlet nem igazán raktáron maradt cucc, nemrég jött csak ki.
-
tzimash
őstag
ideér??? szerintem itt gyártják. raktam is össze anno párat, bár az még nem ez a kisfogyasztású volt természetesen, de a ház az stimmel.
[Szerkesztve] -
mv
aktív tag
Mégis hány wattot fogyaszt ez a csoda?
-
Foglalt név
addikt
Jól érzem, hogy raktáron maradt alkatrészeket kétszeres áron adnak el, semmiféle konkrét adat nélkül és ezt mindenki úgy fogadja, mint a messiást?
Jó dolog ez a pr
-
klambi
addikt
legközelebb jön a víz erőműves utánna majd az atom...(de remélem akkor nem ugyan így fog kinézni!!
)
-
ody42
senior tag
Kozelitsuk meg a masik oldalrol:
Ki a fenet erdekel, hogy hogyan nez ki, ez egy szamitogep,munkaeszköz, nem kirakatcikk. Az, hogy mellette meg energiatakarekos, es kornyezetkimelo, az egy hasznos dolog.
(Persze tudom, ha a Steve Jobson múlna, még egy fúrógép is világítós-USBs-érintőképernyős lenne...)
-
Cicero
őstag
ja meg ált. a kockák egy sötét szobában nyomják, ahova a Nap egy halovány sugara sem ér
-
Cicero
őstag
ronda. de hát ezt mindenki látja, és itt a gond. holérdekel hogy napelemes ha mellette ronda?
-
scream08
csendes tag
Teccik a cucc bár kicsit fura a design-ja. A napelemes dolog meg poén.
-
Dr. Akula
félisten
Azért leírhatták volna mégis mennyi az a kevés delej amit megkajál. 0-24h gépnek ideális lenne.
-
ganxsta
csendes tag
Lesz az több is mint 100.000, mire ide ér. Először ugye átkerül Európába a ''szokásos'' árkalkulációs módon, amit a gyártók baromira szeretnek. Így helyből 399 € lesz az ára, aztán mire elkerül hozzánk addigra még erre is rátesznek egy de inkább több lapáttal.
Pedig jópofa cucc, ötvözi a retrót és a mai trendi környezetvédelmi hullámot. -
atuci
őstag
válasz
[HUN]Tyson #5 üzenetére
Az amcsiknál nem, de mire ideér legalább 100.000 lesz.
-
KrAt
veterán
Korrekt, ára se oly' vészes
-
[HUN]Tyson
senior tag
Nem veszélyes az ára.
-
moma
őstag
ah, de tetszik. kéne erősen
-
Vistaboy
veterán
Ez igen! Lassan eljutunk odáig, hogy a régi gépünket eladás helyett újrahasznosítjuk.
Király lenne, visszük a PC-t visszaváltani, mint a sörösüveget... -
he7edik.
addikt
Van egy korai VHS videómagnó feelingje
-
Nahát azért azt megnézném, hogy mekkora napelem kell hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kínai gyártó októbertől kapható konfigurációi akár napelemmel is üzemeltethetők, és 90 százalékban újrahasznosíthatók.
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest