Már-már termeli az áramot az új Lenovo ThinkCentre

Bejelentette új, energiatakarékos és környezetbarát felhasználásra szánt asztali PC-családját a Lenovo. A kisméretű ThinkCentre a61e konfigurációk áramfogyasztása jelentős mértékben elmarad az átlagtól; az új gépek olyan kevés energiát igényelnek működés közben, hogy akár napenergiával – napjaink egyik leginkább környezetkímélő energiahordozójával – is üzemeltethetők. A Lenovo ezért opciós kiegészítőként mobil napelemeket is kínál az új modellcsalád mellé.

Hirdetés

Az asztalon mindössze 24 x 22 centiméternyi területet elfoglaló házba épített ThinkCentre a61e PC-k megfelelnek az Energy Star szabvány legújabb és legszigorúbb 4.0-s kiadásában foglaltaknak, így nem csak energiafogyasztásukat tekintve minősülnek környezetbarátnak, hanem a felhasznált anyagok és a csomagolás terén is – a számítógép és a dobozolás összességében 90 százalékban újrahasznosítható anyagokból készült.

A ThinkCentre a61e számítógépekbe energiatakarékos AMD Sempron vagy kétmagos Athlon 64 X2 processzorokat épít a Lenovo, az integrált videovezérlőt is tartalmazó alaplapi chipkészletet szintén az AMD gyártja (AMD 690V). A mini-PC maximum 4 gigabájtnyi DDR2-667-es memóriával bővíthető, SO-DIMM modulok segítségével, a ThinkCentre a61e merevlemezkapacitása pedig maximálisan 750 gigabájtig terjed. A belső komponenseket egy 85 százalékos hatásfok mellett üzemelő, ismeretlen teljesítményű tápegység látja el árammal, a Lenovo szerint ennek és a kis fogyasztású komponenseknek köszönhetően a ThinkCentre a61e konfigurációk a cég választékának leginkább energiatakarékos és legcsendesebb asztali megoldásai lesznek.

A Lenovo ThinkCentre a61e modellek októberben kerülhetnek forgalomba a tengerentúlon, ugyanakkor információink szerint hazánkban is meg lehet majd vásárolni az energiatakarékos PC-ket, melyek Észak-Amerikában 399 dolláros induló áron debütálnak.

Azóta történt

Hirdetés