- DUNE médialejátszók topicja
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Ready
csendes tag
válasz
Armando_19 #133 üzenetére
Reméljük nem lesz inkább szemfényvesztés ez a DX10 dolog csak azért, hogy megint le kelljen cserélni az előző szériákat.
A StormRegionos fejlesztők azt mondják, hogy még mindig rengeteg kiaknázatlan lehetőség van a DX9 -ben is.
Ez az AGEIA PhysX kártya se nagyon akar elterjedni, pedig már mikor beharangozták. Kevés ember akar 60 rugót kiadni csak azért, hogy élethűbben repüljenek a repeszek, és guruljanak a hordók a GRAW -ban. Ráadásul egy különálló kártya.
Ja, még a VISTA is csak köhög, ezért aztán mire a 7900GS -em cseréjére kerül a sor, talán a 8800 GTS ára is esik valamicskét. -
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #131 üzenetére
Hát jó lenne azért egy ilyen konfig!
Tovább is ki lehet azt bírni. Mondjuk majd DX10 átalakítja a dolgokat kicsit..talán.. -
Armando_19
őstag
Hát nekem változó volt nagyon a konfigjárásom az elmúlt 2 évben..Volt ott bartontól kezdve a 3700SD-ig minden!
Most gyúrmázok én is kicsit komolyabbra, de C2D-vel azért még várok!Veszek egy 965 chipsetes lapot, aztán ráérek pakolni bele procit.Memóriából én is eltudnék viselni 2X1GB-t, de megvárom míg kicsit kiforrnak azok is, és a 800asok sokkal olcsóbban lesznek!
Na hát igen, most lesznek nagy árcsökkenések.Nagykerben a D915 annyi már mint D805.
Mod: Off
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Armando_19 #124 üzenetére
Na, nekem meg már lassan 3-4 éves a karim asszem, meg a procim is lassan. Most tervezek cserét, de megint 3-4 évre. Úgyhogy asszem ramból be kéne vásároli rendesen.
-
Ősember
őstag
válasz
juliabrilke #123 üzenetére
ez igy eléggé le van kerekitve
ha ez igy lenne, akkor most a konfignak igy kellene kb kinézni: 8800gts e6700 2x1gb 800 valami és egy alaplap 40-50 között ha nem tévedek
ezzel aki csak 1 évig lenne el az sulyos pénzköltöszindromában szenved
-
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #127 üzenetére
Hihi.
Jó az a CS!Én sem játszok túl sok mindennel mellette. Ha kijön valami új játék, akkor kirpróbálgatom, és ha tetszik akkor végig küldöm.Egyenlőre elfut minden ezzel a karival is.
De az a favorit számomra.
Amúgy meg ha kijönne pl valami ÚJ NFS, akkor lehet lecserélném a VGA-m valami sokkal bikábbra! -
juliabrilke
veterán
válasz
Armando_19 #126 üzenetére
Most még én sem húzok.... most még....
De eljön az az idő ,amikor majd kell. Vagy jön majd az említett kártyacsere. Visszagondolva a legtöbb ember szerintem 1 max. másfél évente cseréli a kártyáját. (persze átlag pénztálcájú magyar állampolgárra gondoltam) Olyanokra gondolok,akik játszanak aktívan és nem csak CS-znek vagy egy adott játékot játszanak. -
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #125 üzenetére
Én nem húzom a kártyámat 1mhz-vel se.
Régen mikor 7600 meg 7800GT-m volt, akkor azokat porrá rángattam.Ennél nem izgat.Tudom hogy nem egy erőmű a kártya, csak fusson.Nem akarom mégjobban legyötörni. -
juliabrilke
veterán
válasz
Armando_19 #124 üzenetére
''az most is elég korrektül el tud játszogatni mindennel'' Azért nem mindent indítasz el félelem nélkül..
Jó,nem egy ''fullra felrakok minden élsimítást és szűrést'' játékos vagyok. De azért azt fontosnak találom,hogy menjen rendesen a legnagyobb ''balhékban'' akadálymentesen.
Maradjon 40 fölött vertikális szinkron bekapcsolásánál, nekem ez a fontos.
Utána eljön az időszak,amikor jön a tuning...Gondolom te már belekerültél ebbe az időszakba....
-
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #123 üzenetére
Hát azért szerintem annyira nem helytálló ez az évente új VGA.
Aki vett anno 2 éve egy 6800GT, az most is elég korrektül el tud játszogatni mindennel. Nekem pl stalker nem szaggat 1024 mediumon, pedig a 6600GT se mai darab. -
juliabrilke
veterán
Hülyülök már a reklámoktól...
Egyébként azt a tanácsot adták nekem, hogy hardvervásárlásnál kb. a 2-3. legdrágábbat kell megvenni.Azzal egy ideig el lehet éldegélni és kb. fél (na jó,egy...) év múlva nézheted megint a boltokat meg a netet az új kártyák miatt.
Ez reális? -
Ősember
őstag
válasz
juliabrilke #121 üzenetére
biztos, hogy egyröl beszélünk?
-
Ősember
őstag
válasz
juliabrilke #119 üzenetére
már megtanulhatnátok, hogy hardver téren nem érdemes várni, hogy olcsobb legyen bármi is, mert mindig jön valami uj amire szintén érdemes várni
-
juliabrilke
veterán
válasz
Armando_19 #117 üzenetére
Mint ahogyan engem is...
Tehát akkor várakozunk, hogy a kártyák pofátlan olcsók legyenek... Vagy kamionról leesett példányokat várunk... -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #116 üzenetére
Igen, a kötelező többesszámmal !
Szerintem többfajta megoldás ''lehetséges'':
1. A mostani ''raktársöprés'' DX9-es kártyák szempontjából hozhat bevételt ha még olcsóbban adják.
2. Kihoznak új, elérhető árú de megfelelő tudású kártyákat amikre nagy kereslet lenne.
3. Újabb bevételi forrásokat találnak (pl. külső VGA, integrált megoldások, nem alaplapra, CPU-ba). -
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #116 üzenetére
Minden képpen arra fognak törekedni, hogy a profitot növeljék. Igy az egyetlen járható út számukra az, hogy csökkentik az árakat. A várakozó népet csak igy tudják vásárlásra inspirálni.
-
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #113 üzenetére
A régi vasat 5 évig nyúztam, ha nem is jól de ment rajta minden.
1 játékért új hardvert nem veszek !
Ha nyerek a lottón én inkább interaktívabb dolgokra költöm -
Ribi
nagyúr
Kicsit eltevedtel.
Nincs integralt 7600go, az is kartyakent megy bele a laptopba.
Nyilvan azert ilyen szotyi integralt cuccokat csinalnak, mert aki nem jatszik annak rohadtul felesleges es ne zabaljon 2x annyit csak azert hogy tudja elfutna rajta valami jatek is amire sosem kerul sor.
Laptop nem jatekra valo, hanem hogy hordozhato legyen, es ne 10 perc alatt zabalja le. -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #111 üzenetére
Olyan hamar ?
Én lehet hogy inkább megvárom a DX10.1-es kártyákat, addig peddig csak elszaggatnak a játékok. -
juliabrilke
veterán
Igen...3 baj van mindig fogyasztás , ''fűtés'' , ár.... Egyébként azt néztem,hogy aki vett ilyen kártáyt,az adja el... (már akinek van) De nem csak nálunk, hanem más országokban is igaz.
Én egyenlőre maradok a ''sima, mezei'' kártyámnál és várom,hogy a kedves vidókártya gyártók lejjebb vigyék az áraika, hogy aztán fél év múlva újjabb kártyát vehessek... -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #109 üzenetére
Nem lenne az olyan rossz, csak ne külön kártyaként, és ne olyan áron.
Amikor kijött a két nagy VGA gyártó egyből felröppentette hogy ők INTEGRÁLNI fognak hasonlót a kártyáikba, vagy a chipjeikbe. Utánna már 3. VGA kártyáról volt szó pl Crossfire mellé ami csak a fizikát számolná de ugyanaz a Chip lenne rajta (ez megint csak elgondolkodtató fogyasztási/fűtési szempontból)
Fizikát számolhatna több magos rendszerben valamelyik nem használt procersszormag... -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #107 üzenetére
De legalább megindult valami ezen a fronton is !!!
Minden új dolog drága, mert nem (csak) a terméket fizettetik meg veled hanem a fejlesztési, a reklám és még ki tudja milyen költségeket is.
Nekem pl nagyon tetszett/tetszik az Art Lebedev Optimus billentyűzete, de az ára... -
juliabrilke
veterán
Sajnos láttam már pár ilyen megoldást a neten....Jól nézett ki,de az ára....
-
-
MMSZoli
tag
Az igazság az, hogy egy új PC layout koncepcióján dolgozok, de még nem döntöttem el, hogy megkockáztassak bele egy erös integrált VGA-t, vagy rögtön alapból egy rendes videókari menjen bele passzív hűtéssel...
-
MMSZoli
tag
Öhhmmm,
Elolvastam egy tesztet, nem vagyok biztos benne, de mintha a mostani gyík Radeon9550-em 5x akkora telejsítményü lenne, mint ez a szuper Intel?
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Print.aspx?ArticleId=19302 -
MMSZoli
tag
Én azt szeretném már végre látni, mikor lesz asztali törpegépekben X1600 vagy 7600GS integrált videókártya???
Miért még mindig csak X200, Mirage és GMA950 van a gépekben? Beraknának alaplapba egy erős DX9 cuccot, és 2 évig hozzá sem kellene nyúlni.
Ha a notikba belemegy, akkor nekem ne mondja senki, hogy asztali gépbe nem volna jó...
http://www.notebook.hu/notebook/clevo/stylenote/m575a/m575a-03
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilopi/amilo_pi1556_01
Vagy csak megint az Aplle-nek van sütnivalója?
http://store.apple.hu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/record?id=imac_screen -
juliabrilke
veterán
''Persze hogy nem, csak úgy 150-200 Wattot. ''
Szerintem nem véletlen halogatják... melegszik mint az atom és sokat fogyaszt... Azerintem....
Majd ha veszek egyszer egy ilyen szörnyeteget (ami nem valószínű) akkor vehetek majd egy új tápot. De utána meg jön majd a pci-e 2.0 meg utána meg más,amit kellene venni. Ezt utálom nagyon...
-
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #95 üzenetére
Persze hogy nem, csak úgy 150-200 Wattot.
Crossfire/SLI, pedig a dupláját.
Úgy tünik nagyon ''szétkapkodták'' a 3Dfx mérnökeit anno, mert neki volt nagyfogyasztású több chipes kártyája, csak ''sajnos'' a külső tápos verzióval már nem tudtak megjelenni a piacon.
Egyébként ezzel az energiaigénnyel okolják a PCI-express 2. verziójának a kihozatalát.
Csak hogy ne kelljen szegény usernek 4 tápcsatit rácsatlakoztatni a kártyára hogy elinduljon az aknakereső...
Nem véletlenül gondolkodnak el sok országban újabb atomerőmű felépítésén. -
radírfej
senior tag
válasz
juliabrilke #95 üzenetére
semmi baj, mivel a VGA piac hűde szűkül, ezért biztos lesz majd olcsón ellőállítható kis fogyasztású, jól átgondolt nyákra tervezett X2600pro, meg XT, és mi majd azt vesszük.
esetleg nvidia-t, szintén középről. -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #91 üzenetére
Persze hogy OTT is volt hasonló, ha az egyiknek szabad akkor a másiknak miért nem ?!
A drivereket azért fejlesztik hogy minél jobban fussanak a programok, minél kevesebb legyen a hiba. Az ATI ilyen téren sokat fejlődött, bár a haverom szerint Linux alatt még korántsem olyan rózsás a helyzet.
Én a VGA kártyák egyre nagyobb energiaigényével sem vagyok kibékülve...
A mostani is ''megeszik'' kb 100-150 W-ot csúcsrajáratva, mi lesz a jövőben. -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #84 üzenetére
Ilyen volt régen is lásd 3Dfx - Glide, de akkor még volt verseny, sok gyártó, és (jórészt)normálisan megírt, elfogadható sebességgel futó, és akkori szemmel látványos játékok.
Nem ilyenek a gyártók ?! Hisz ha OS-nél még nem is volt, de egy tesztprogrammal kapcsolatban voltak már botrányok. -
radírfej
senior tag
válasz
juliabrilke #84 üzenetére
azért ez nem valószínű, hogy OS-megjelenéshez igaítanának... mármint dehogynem, csak akkor viszont hetente kell kiadni új oprendszert, hogy pörögjön a piac...
annyira nem tudnak igazítani a szereplők, hogy az Óriás microsoft minden erőfeszítése ellenére is késnek a vistás driverek...
hoppá, ne lenne nekünk jó, hogy minden egy kézben?
hír 2015-ből:
''az Intelsoft grafikai részlegének fejlesztőcsapata, az AMD bemutatta új Geforce x88000XTX 10GB os csúcskártyáját, mely kíválóan együttműködik a cég új operációs rendszer generációjával, Windows Redline-al, a március 28.-ai sajtótájékoztató után azonnal elérhetőek a legújabb 100% os kompatibilitású driverek a cég honlapjáról.''
mod: off
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
különben nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de alapvetően nem is kell nagyon fenyegetniük az üzleti partnereiket a chip-gyártóknak, elég csak egy nagyobb, hosszú időn át tartó marketing-offenziva, hogy a cucc finom, a cucc különleges, ebből kifolyólag a kisebb gyártók megoldásai perifériára szorulnak...
meg ugye a drivertámogatás... néhány éve még az Ati driverei is sok kivánnivalót hagytak maguk után, igazi versenytársá a drivertámogatás felfutásával váltak... -
juliabrilke
veterán
''Az OS megjelenéshez igazított hardverfejlesztés nem lenne túl vicces.''
Igen...Szerintem egyszer ilyen is lesz majd...Hogy véletlen a cég kártyáját fogja csak támogatni....Vagy valami ''érthetetlen'' ''különös'' okból gyorsabb lesz majd.
De hát a gyártók nem ilyenek...
[Szerkesztve] -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #70 üzenetére
Miért ?! Quake 3 motorral üzemelő játékhoz elég is lehet a teljesítménye.
Ezek a felvásárlások is érdekesek AMD-ATI, szó volt a Intel-Nvidia-ról is.
Csak nehogy nagyobb hal vásárolgasson pl.: Microsoft.
Az OS megjelenéshez igazított hardverfejlesztés nem lenne túl vicces.
Pár évvel ezelött még alsó/közép kategóriában volt pár alternatíva (S3, XGI) de ezek a gyártók ma már nem rúghatnak labdába a nagyokkal szemben. -
ftc
nagyúr
igen több mint valószinű...
számomra érhetetlen miért nem tud senki betörni a piacra....
majd elméletileg jön Intel...PowerVR-el dolgoznak közössen..
anno az ST azért fejezte be a Kyro GPU-k gyártását mert csak 17 milka volt a hasznon rajta.
ennek azt tudom be,hogy 2 gyártó készitett csak vele kártyát abból csak a Herculest lehetett kapni...
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
ohh, gazdasági erőfölénnyel való visszaélést gyanítasz a háttérben...? rebesgetnek ilyesmit...
különben a kétszeeplős piac jó... könnyen átlátható, követhető a másik fél, kiszámíthatóbb, könnyebb belőni az árakat, poziconálni a terméket (Atinak, így sem megy...), stb.
nem tudom mit sírunk, nekünk is jobb így, elég csak két gyártóra figyelni... -
ftc
nagyúr
válasz
juliabrilke #72 üzenetére
S3 köszöni jól van kínai piacon...
Matrox már rég kiszállt a jáék piacról....inkább ugy mondanám sosem voltak ott...ők profi kártyákat adnak el....
annyira kevés pénz mozog ezen a fronton,hogy nem éri meg....intVGA-ban több a pénz -
radírfej
senior tag
válasz
juliabrilke #70 üzenetére
azért úgy tűnik AMD/Ati mostanában nem nayon fog vásárolgatni...
de ha már konkurencia... voltak hírek S3-as középkategórás (akkor még... gef 6600 szintű...) kártyákról... aztán ennyi, a híreken kívül semmi. úgy tűnik hozzá kell szoknunk a kétszereplős piacokhoz...
(mod: érthetőséget befolyásoló hibát javítottam.)
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
playable half life 2......
http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/display/ig965-gf6150_12.html
Akár 20 fps ....
Szerintem ''normális'' kiforrott driverrel sem lesz jobb...
''Viccet félretéve, jó lenne ha volna még a piacon pár alternatíva is a két gyártó kártyáin kívül.''
Erre már én is gondoltam....de aki egy kicsit is el kezdene növekedni,szerintem azt egyből felvásárolnák. Mert még egy nagy konkurens szerintem már gond lenne nekik. -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #68 üzenetére
Ebben bízok én is.
A Chip-ben azzal próbálták magyarázni a ''bizonyítványt'' hogy még nincs megfelelő driver.
De majd ha lesz !!! Akkor még inkább visszaesik az Nvidia és az ATI (AMD) eladási eredménye.
Ilyen ''ellenfél'' mellet.
Viccet félretéve, jó lenne ha volna még a piacon pár alternatíva is a két gyártó kártyáin kívül.
Legalábis játékos szempontból alternatíva... -
juliabrilke
veterán
MOst láttam a konfigodat...Hát egy ideig elég lesz...
Néztem tesztet : ''I had the opportunity to play Half-Life 2: Episode One using Intel's early G965 driver, and at 1024x768 with most settings on high, no HDR or AA, the game was surprisingly smooth and very playable.'' VERY PLAYABLE...DX6-ban?
-
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #65 üzenetére
Az Intelnek a G965-ös chipsetje ilyen.
Nem kerestem most teszteket a neten de mintha ott is láttam volna valamit, azt hiszem a Chip-ben olvastam rólla.
De ott DX9 alatt szintén kikapott egy x300-as kaliberű kártyától.
A csiribiri még csak csak de már ha egy Doom3-at elindítasz lehet hogy diavetítést kapsz, holott az csak DX9.
Agyonhúzni ?!
Minek most sincs (még) semmi ami megfektesse a mostani konfigom. -
juliabrilke
veterán
Ez tetszik nagyon...dx10-et támogató integrált videókari.
Kiváncsi lennék,hogy milyenek ''jók'' lehetnek....
Itt a prohardveren volt egy teszt a 6100, 6150 meg a többi hasonló integrált kártyáról. A x300se!! 2x rongyá verte őket. Kiváncsi vagyok,hogy mennyire menne majd rajtuk a VISTA ''csiribiri'' felülete.
-
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #63 üzenetére
Ha olcsó DX10-es megoldás kell az már létezik: vannak újabb integrált alaplapok amik futtatják (elvben) a DX10-et.
Csak
1. Integrált, tehát a Vista által alapból lezabált memóriát használja.
2. Nincs viszonyítási alap.
3. Nincs hozzá (sem) rendes vezérlő.
4. A teljesítmény...
Addig egyik gyártó sem fogja kihozni az olcsóbb DX10-es kártyáit amíg van kereslet a DX9-esre. Előbb kisöprik a raktárt...
Addig meg akinek van pénze vegye a 8800-at... -
CabalX
aktív tag
válasz
juliabrilke #58 üzenetére
Már egy ideje ezt rebesgetik, és sajnos ennek a hírnek nem hallottam még cáfolatát.
De reménykedni még lehet, bár mostanság a Microsoft inkább a Vista-ra koncentrál (SP1 és a hibák javítása), a hardvergyártók pedig próbálnak használható drivereket írni rá...
Nem hiszem hogy a Microsoft kihozná XP-re, akkor nem produkálnának már olyan jó eladásokat a Vistával.
Max a DX9-es teljesítménytöbbletért meg nem éri meg az embernek (mostani és drága) DX10-es kártyát venni. Majd ha verseny lesz ebben a szegmensben és az árak alább mennek... Illetve ha tudjuk majd hogy mit tud az egyik gyártó kártyája a másikéhoz képest. -
orbano
félisten
válasz
juliabrilke #58 üzenetére
szerintem továbbra is kivitelezhetetlen egy újabb drivermodellre épülő, erősen integrált gui átültetése egy régi oprendszerre. pláne, hogy a M$-nak nem éri meg
-
CabalX
aktív tag
válasz
Retekegér #44 üzenetére
Persze hogy jobban fog menni DX10-es VGA-val, ha másért nem is akkor azért mert újabb és gyorsabb a hardver. De mivel a MS nem fogja kiadni (a mostani állás szerint) a DX10-et XP alá (csak hogy fogyjon a Vista) ezért ahhoz hogy ténylegesen jobban fusson az adott játék DX10-es környezetben nem csak a VGA gyártók eladási statisztikáit kell növelned.
Amíg a mostani ''elavult'' kártyámon játszható sebességgel fut egy játék addig a részemről marad ''szegényeknél'' a kiábrándító eredmény. -
juliabrilke
veterán
Egy szó,mint száz... tessék elmenni mindenkinek a boltba és venni 8800-as vidókártyát (persze GTX , nem holmi vacak 320MB-os kis vackot...
Ha már ott vagytok,akkor tessék SLI-ben gondolgodni, mert egy elég gyenge lesz.
És a VGA eladások látványosan emelkedni fognak.
-
Televan74
nagyúr
Nagy baj szerintem az ,hogy a játékok nagy része nem köti le a játékosokat.Bár ez nem tartozik bele abba, hogy miért veszünk kevesebb videókártyát.Vagy mégis? Lehet, hogy mindenki kivár, meg akarja várni mi lesz jővője a Vista és DX10 -es párosnak.
Vagy lehet, hogy egy kicsit megcsömörödtünk a félévenkénti videókártya vásárlásoktól? -
Tyberius
aktív tag
Ha összeveted az előző mondattal (''A PC-s játékpiac hullámvölgyének is köze lehet a jelenséghez[...]''), beláthatod, hogy Cloud_s arról beszélt, hogy a WoW a játékpiacon produkálja a legkiemelkedőbb eladásokat, vagyis ez a legnépszerűbb játék, ám videokártya-igénytelen játék lévén nem kell hozzá új videokártya, sok más játékkal ellentétben, tehát részben a WoW kiemelkedő forgalma okozta a videokártyák forgalmának visszaesését. Legalábbis az én olvasatomban ezt jelenti a fenti mondat.
Ui.: francba, megelőztek... na mind1, ha már ketten magyarázzuk, csak megérted
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
Pedig nem annyira bonyolult:
Itt a ''legkiemelkedőbb eladások'' a _játékokra_ vonatkozik/nak nem pedig a VGA-ra, azt hiszem innen a félreértés.
Magyarul olyan játékból fogy leginkább amihez nem kell nagy kraft => nem vesz senki vga-t.
(Ez persze elég durva következtetés, de azzal egyetértek, hogy nem nagyon jelent meg olyan játék amiért pl. én fejlesztenék)
-
Ősember
őstag
de akkor mi az istent jelent?
''A legkiemelkedőbb eladásokat egy videokártya-igénytelen játék produkálja már jó ideje (WoW).''
akkor tagonként....
a legkiemelkedöbb eladásokat a wow produkálja.
a legkiemelkedöbb eladásokat (már jo ideje) a wow produkálja.
a legkiemelkedöbb eladásokat már jo ideje (egy videokártya-igénytelen játék), a wow produkálja.
magyarán a videokártya-igénytelen játék a wow, amely hatására sokan vettek vga-t. nem tudom ezen mit lehet máshogy értelmezni
nem áll szándékomban kötekedni, de nem látom miért nem ezt jelenti a mondat... -
juliabrilke
veterán
Hát..egyik mutatot dx10-es játék se keltette fel nagyon az érdeklődésemet. Én elsőre nem sok különbséget vettem észre a grafikában... Vagy csak vacak játékokat néztem?
-
ftc
nagyúr
Ezeknek a szép eredményeknek okai:
tul sok GPU jön ki mostanság....2,3 év kellene mire a fejlesztők irni tudnának rá normális programokat.....nem ők kiadnak évente új generációt...fél évente pedig egy felturbózott generációs GPU-t...
a másik nagy piac a játék piac...nem adtak ki mostanság olyan gamet ami megfogná az embert...ha meg lenne akkor olyan bugos,hogy félre teszi és azt mondja majd fél év mulva előveszem...
Nincs olyan név a piacon amiért érdemes lenne fejleszeni.Talán majd az Alan Wake...de tudomásom szerint jön az is konzolra...
Túl gyorsa fejlesztési ciklus és egyre többen állnak át intVGA-ra....mert ahogy már írták egy újabb gépen amin kb 3 hónapig elfut minden zakadás mentesen 2x annyiba kerül mint XBOX360 esetleg PS3...nem beszélve Wii -
törölt tag
válasz
Armando_19 #4 üzenetére
Sőt a WoW (legalábbis én ezzel játszottam) még egy inno 7600gs-en is vígan fut. Na jó, 439/421-re feltornázva, alappal meg se néztem.
Amúgy én is a középkategóriára utazom, örülök, hogy annyira is futja. -
Retekegér
MODERÁTOR
Technológiai háttér: Unreal Engine 3
A harmadik generációs grafikus motort DirectX 9/10-et támogató számítógépekre fejlesztették. Nagy valószínűséggel az évtized végéig döntő befolyással lesz a játékpiacra. Már 2006 telén három általa hajtott játék jelent meg és számos cég liszenszelte.
[...]
A DirectX 10 alkalmazása
Az Unreal Engine 3-at eredendően DX9-es környezetben kezdték el fejleszteni, de napjainkban már DirectX 10-re kész állapotba került.
[link]
Szerintem hálás lesz egy DX10-es VGA-al... -
-
-
Ősember
őstag
hát pedig ezzel szerintem pont azt mondtad, hogy a játék miatt vettek rengetegen vga-t: ''A legkiemelkedőbb eladásokat egy videokártya-igénytelen játék produkálja már jó ideje (WoW).'' tehát annak ellenére, hogy alacsony a vga követelménye a játéknak, mégis sokan vettek miatta uj vga-t. nem?
-
rolko
őstag
válasz
Armando_19 #27 üzenetére
lehetséges hogy egy patchel dx10-re átírnak majd játékot
-
elit_hun
őstag
hááát, Én személy szerint 1 ember imserek aki VGA-t váltott.
Azt úgy volt hogy vett egy szép nagy 24'' os LCD monitort, tudni kell róla hogy ilyen hardcore wowos, benne van a server top 50-be és hasonlók, csak azzal játszik.És történt hogy a VGA-ja nem adta a folyamatos 50FPS-t 1920x1200 alatt, ezért gyorsan vett egy új VGA-t -
rolko
őstag
válasz
juliabrilke #23 üzenetére
hát nem tom de 2db Dx10-es játékot tudok ami lesz: Crysis, Flight Simulator X
-
elit_hun
őstag
válasz
juliabrilke #23 üzenetére
Ezt hosszas kutatás után találtam (beírtam a goglibe hogy DX10 games list
)
[link] -
edipqe
senior tag
2 hónapja vettem novi 7600gt-t+a nyáron elföstőltettem 2 db 6800-at
sztem a vga gyártók tehetnek nekem egy szivességet és .le**op**tnak!
most mivan? vegyek még 1 karit, vagy mi?
ez 7 hónap alatt
25k+28k+31k=sok
na ennyi.
ui:de azért sajnálom szegénykéket
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
válasz
juliabrilke #20 üzenetére
ha már ilyen szamaritánus vagy, egyből kettőt is vehetnél, egyiket nekem
-
juliabrilke
veterán
Szerintem most gyorsan elmegyek 8800gtx-et venni,hogy szegény VGA-piac ne sírjon és ne legyen nagy krízis...
[Szerkesztve] -
elit_hun
őstag
Valójában gyenge volt a VGA termés... Számomra még mindig nem szimpik a középkatos DX10 karik, így csak a R600-ra várok
mod:juliabrilke: Sztem kicsit elírtad a hsz.edet, DX9 helyett DX10 és DX8 helyett DX9 kellett volna oda
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
Még az elején tuti,hogy optimalizálva lesznek a progik dx9-re is. De normálisabb cégek megcsinálják még szeritnem dx8-ra is.
-
vedini
őstag
szegény vga piac, de sajnálom őket
-
juliabrilke
veterán
Notesnap pedig szerintem igaza van... Kifizetek 50-80ezreket az új kártyára,amit évente (jobb estben
) lehet cserélni.
De akkor már jön a jobb foglalat...meg ilyen memória.... Meg a überdszíforsz.
Mondjuk sosem voltam konzolos,de lassan már meggondolom...
-
juliabrilke
veterán
Jajj szegény VGA-piac. Biztos csődbe fognak most majd menni...
Eddig mindig emelkedett az eladás. MOst meg egyszer visszaesik a saját sorozatos halasztgatásuk miatt.
Szegények... -
Ősember
őstag
-
Notes
senior tag
Ami szerintem nagyon fontos tényező még, hogy a konzolpiacon generációváltás történt, és sok játékost elgondolkoztatott, hogy egy top videokártya áráért vehet egy X360-at, vagy a feléért egy Wii-t. Amiket garantáltan nem kell lecserélni egy év mulva, mert kijön az új directx. De kérem ne legyen konzol vs. PC flame ebből!
Én már régóta mondom, hogy a VGA piac zsákutcába futott. Egyszerűen a francnak se' kell egy menzatálca méretű, zajos áramzabáló a gépébe, csak azért, hogy játszani tudjon néha. A micro$oft még megpróbálja megerőszakolni a hw piacot a vistával, de én speciel tök jól elvagyok az xp-vel egyelőre, és semmi olyat nem láttam a vistában ami miatt érdemes feltenni. -
sTERNI
senior tag
Gamekapocs is elég nagy gyakorisággal tesz közzé eladási listákat.
Ami pedig az eladási statisztikát illeti, szerintem nem vagyok egyedül azzal a lépésemmel, hogy nem fejlesztem tovább a gépem, mivel a beleölt tíz/százezrek ellenére a játékélmény nemhogy arányosan nem, de töredékével sem javult.
Csere laptopra, azóta WarCraft3, CS:S... na jó, egy kis Oblivion -
Armando_19
őstag
-
törölt tag
Visszaütött a feszített féléves új generáció kiadási ciklus. Saját maguknak teremtették a konkurenciát, mindkét gyártónál. A játékok meg nem jöttek, a programok pedig egyre hosszabb ideig készülnek, annak ellenére, hogy az optimalizálást mostanában elhanyagolják.
Jobb lenne, ha visszavenne mindkét óriás a tempóból.
Én is úgy voltam, hogy gyk. minden második VGA állomás kártyáiból vettem, mert mire összejött a jobbikra a lé, kb ugyanannyiért, vagy csak kevéssel többért lehetett a modernebb, gyorsabb kártyát megvenni. (6800-7800-7900-es éra. volt ilyen főleg.) A 7900gt sokkal olcsóbb lett, mint az előző csúcs, a 7800gtx. És ugyanolyan gyors, sőt, a 7950GT gyorsabb, majd kétharmadannyiért. -
Cloud_s
aktív tag
A PC-s játékpiac hullámvölgyének is köze lehet a jelenséghez, szerintem több is mint a Vista-nak. A legkiemelkedőbb eladásokat egy videokártya-igénytelen játék produkálja már jó ideje (WoW).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest