Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
''Talán alsóbb szinten is van valami hiba, szerintem kevés figyelmet fordítanak a reáltárgyakra, vagy egyszerűen megutáltatják szegény gyerekkel.''
Szerintem a tanár képzéssel úgy egészében vannak bajok, csak a humán dolgokat az ember akkor is könnyebben összeszedi ha utálja az órát. Az a baj imo, hogy tanárnak az megy aki gyerekekkel akar foglalkozni és nem az aki át akar adni valamit amit ő is fontosnak tart és amit úgy igazán ért, így persze hogy a gyereknek se jön át, hogy mitől is izgalmas ez az egész. Tehát X(főleg lány) szereti a gyerekeket elmegy tanárnak és választ egy/két random tárgyat amiből nem volt tragikusan gyenge közép iskolában és azt tanítgatja. + Egyetemen hallottam oktatótól, matekkal/fizikával kapcsolatban hogy egyszer bele nézett hogy mit tanul a fia középiskolában és majdnem elhányta magát, hogy milyen unalmas dolgokat
Megtanulnak képletekbe behelyettesíteni, amire egy kis primitív program is képes... mégis hogy várják, hogy egy értelmes ember ezért rajongjon?
Mellesleg ez a bölcsész irányultság nem csak magyar jellemző pl: [link] -
Loha
veterán
Talán alsóbb szinten is van valami hiba, szerintem kevés figyelmet fordítanak a reáltárgyakra, vagy egyszerűen megutáltatják szegény gyerekkel.
Egyetértek, a matek és fizika meg sztem egyéb reáltárgyak tanítása is abból áll, hogy jól elveszik az ember kedvét tőle egy életre, vmint túl nagy súlyt fektetnek a humán tárgyakra.
Aztán ha mégis reál irányvonalat választ az ember, ott is főleg arra hajtanak, hogy elvegyék a kedvét az egésztől... Ja meg túl sok a férfi, ami szintén visszatartó erő lehet...
-
bdav
őstag
'' Talán alsóbb szinten is van valami hiba, szerintem kevés figyelmet fordítanak a reáltárgyakra, vagy egyszerűen megutáltatják szegény gyerekkel.''
jaja ebben sok igazság van. meg egyszerűen valahogy nem divat mostanában szeretni a matek / fizika tárgyakat középsuliban, műszaki pályához pedig ez a kettő kell (infosnak is, gépésznek is)
Vladi: _jó_ szakmunkásból meg kevés is lesz, aki elég jó adott témában az ugyis egyetemre/fősulira megy mostanság.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- flymi: Segítségkérés! Ausztráliában élő ismerőse van valakinek?
- DUNE médialejátszók topicja
- sziku69: Szólánc.
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Apple Airpods 2 hibátlan dobozos
- Bontatlan! Csere-Beszámítás! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- Apple Airpods Pro 3 2026.11.08. Apple jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Magyar menüs Delonghi Magnifica S cappuccino automata kávéfőző tejtartállyal
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Megtanulnak képletekbe behelyettesíteni, amire egy kis primitív program is képes... mégis hogy várják, hogy egy értelmes ember ezért rajongjon?

.