Új hozzászólás Aktív témák
-
donki
senior tag
válasz
Komplikato #69 üzenetére
Én minden körülmények között előbb választanék egy magam által összeállított gépet mint egy ''márkás'' szart, mert már volt tapasztalatom ilyenekkel. Most éppen egy hp szervert szedtem szét (pontosabban 3-at) és még a csavarok is másmilyenek, csavarhúzó után kellett szaladgálnom. A proc hűtő a házhoz csavarozva, még véletlenül sem lehet másik házba átpakolni, hogy a rack szekrénybe beférjen. Amúgy ugyanolyan alkatrészek vannak azokban is, csak szarabbul rakják össze mint egy átlagember. Hogy még véletlenül se legyen kompatibilis semmivel.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Dark Archon #67 üzenetére
Ez egy márkás ''közép'' gép ára kint, és odaát olcsóbbak a számtech cuccok 10-20%-al mint errefelé. Ergo csodálkoznék ennyiért itthon kapnál márkás PC-ből ilyet ... házilag vagy szervizes által összebrkácsolt mindenféle alkatrészből álló sima PC NEM számít márkásnak. Akkor SEM ha 60-80K-s alaplapot, 180K-s VGA-t és marék drága tuningramot tartalmaz
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
donki
senior tag
válasz
Dark Archon #67 üzenetére
Azért nem! Abból a pénzből itthon is takarékoskodni kell, hogy mindenre jusson belőle. Nem fér bele a drágábbik ház + táp, vagy a jobb, gyorsabb memória, drágább hangkártya, lazer mouse stb... Ha meg mindenből olcsóbbat veszel akkor az nem csúcskategória!
Amúgy érdekes gondolatok vannak a cikkben, mert egy VGA kártya áráből már lehet konzolt venni, az meg a számítógépre írt játékok halálához vezethet, akkor meg senkinek sem fog kelleni a VGA kártya. -
Hát ez elég vicces, 1499$-nak megfelelő Ft-ért itthon csúcsgépet kapsz.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Allien
veterán
Ebben vitába szálnék! Én játékfüggő vagyok, de semmi esetre se platform függő. Csak nincsen rá pénzem.
ha lenne, tutira a polcomon lenne legalább 3 konzol, XBOX360-PS3, és természetessen a WII is! Vannak gammák, melyek csak ezen jönnek ki, vagy ezen jobban élvezhető, mint más platformon, pl a kontroller miatt. A Nintendo mindig is a közösséget'' célozta meg, tehát anno már a SNES (NES) is már eleve úgy készült, hogy egyszerre többen játszhassanak rajta.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Horbal
őstag
Kajak igazad van. Kb két hete vettem meg az x2 vasat 1950pro-val. Na mondom fel is teszem a fear-t. full graffon tökéletesen fut, de nem tetszik, mindenhonnan zavaró fények, meg árnyékok xart se látok, csillog villog áh...vissza fogom butítani, az NFS ándergrand még jó volt szvsz a 2 ratyi lett a MW-ban csak a zsernyákok aprítása volt cool, a Carbon meg felejtős...
Szerettem a HL2 csak a néha kiakadó konzolról újraindítós motorral voltak gondjaim...
[Szerkesztve]Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
tomesto
aktív tag
Legyen igazad az árcsökkenésben!
Bár ha azt vesszük alapul h a dx 10 még csak ''most'' indúlt útjára nem biztos h olyan nagy mértékben olcsóbb lesz a cucc mivel ''csak'' karácsonyra vagy éppenséggel előtte már találunk már ilyen karit kihasználó gamét!
Addig meg nem biztos h oly mértékben fog avulni a cucc, h elfogadható ára is legyen...
Akkor meg marad a középkategória kihozatala...
Ez az én elméletem...
Reméljük lesz valami emberi megoldás..
Atinak hát igen fel kell kötni e gatyát ha valami ütőképeset akar csinálni...
Üdv
MOD.:Emosznak szól
[Szerkesztve] -
-
caprine
senior tag
Nem értem mi abban a gond ha a leggyorsabb VGA a legdrágább is egyben??? Ahhoz persze kell valami huzos proci, RAM stb még szép hogy nem jön ki 1havi fizuból. Mi ebben ez újkeletű megállapitás??? Mindig is ez volt a trend. Bárki aki kicsit is ért a PC-hez és nem csak az ár meg a szín alapján hanem a tényleges paraméterek ár/érték alapján vesz/vett alkatrészt az már rég rájött erre.
Nem ártana ha a játékfejlesztők is gatyába ráznák magukat, mert nem csak szorakozásból vesznek az emberek nagyobb gépet, henem mert az új progiknak komolyabb vas kell. Ha a STALKER elmenne a 3 évvel ezelötti gépemen akkor most az a gépem lenne.
Utálom ezt a számháborut ami IT fronton zajlik. Ott van például a DIRT, lehet hogy 2x annyi poligonból épül fel egy autó mint az elődjének számító CMR2005-ben de egy dekával nem látszik szebbnek. Akkor meg mi értelme van??? Ráadásul a CMR2005 egy mezei (ano csúcskategóriás) ATI 9800-on is simán elmegy.Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
Godlike
tag
Még ezt elfelejtettem!
19-es crt monitorom van de játszani csak 1024x768ban játszok COD2 őt a neten főleg!
A halálra effektezett játékok gusztustalanok a halálom mikor az nfs-ben úgy csillog az aszfalt mintha állandóan vízben autóznál és a kocsi fényezése annyira tükröz hogy már egy légy is pofára esne rajta. Persze egy átlag géppel neki se állj a játéknak mert élvezhetetlenül lassúka
lesz.
Kérdem én minek ez?
Jó példa a Half Life 2 mindenen futott élvezhető kinézettel jókat lehettett vele játszani!Godlike
-
Godlike
tag
Üdv!
A legnagyobb gond szertintem a Windows! Sok embert ismerek (többek között én is) akinek a gépe dx10 es cuccokat rejt, de amíg a Vista egy f#s addig minek váltson az ember. Csorhathatjuk a nyálunk a Crysis videókra. Arról meg ne is beszéljünk hogy pont az nvidia bénázik a visztás driverekkel és a várva várt olcsó dx10es kártyákat (8600) annyira lebutították hogy szőrnyű! Maguknak is köszönhetik!
Úgy kell nekik!Godlike
-
Vandit.
addikt
''Most meg épp a Wizardry VIII-at akarom egyszer végre végigvinni. ''
az mekkora játék.Én a VII-et szeretném most.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
nyaralasptt
csendes tag
válasz
bulba_220 #52 üzenetére
a flatout telleg kurva jo /ilyen szempontbol is. amikor felraktam egyhuzamba toltam vegig az elso reszt, nekem annyira bejott
/.
az optimalizacio kicsit trukkos dolog, raadasul kelloen magas szintu programfejlesztes eseten kicsit nehez is ertelmezni (nekem ez a fogalom nem azonos a bugfixalassal es a megfelelo rendszertervezessel)
Manapsag a legtobb jatek keszitese soran egy rakas kulso fejlesztesu sw-t is felhasznalnak /gyakran a komplett jatekmotor es a feljesztokornyezet is licenszelt/, ugyhogy ez mar onmagaban is eleg sok dolgot el tud donteni. pl.: nem tudom, hogy a komplett forrast oda szoktak-e adni, vagy csak support van meg api doc. Ha mindenbe bele is tudok nyulni, akkor az se biztos, hogy a kovetkezo verzioval kompatibilis leszek, akkor meg lehet merge-olni a kodot.
Ha meg valaki sajat motort fejleszt /mert annyira ujszeru a jateka, hogy a meglevok nem alkalmasak vagy egyeb okbol/, akkor vagy soha nem lesz kesz, vagy ha megis, akkor orul, ha egyaltalan lefordul a cucc. Ehhez jon meg a hataridok nyomasa /karacsony stb./, meg a folyamatosan erkezo ujabb ficsor requestek /legyenek benne dx10-es effektek; meg rpg szeru elemek; meg videochat stb./
Ha meg elkezdenek csuszni az egesz eleg mely szarra valtozhat:
-elavulo jatekmotor
-a coderektol kezdve a managment-en at mindenki kurvara fogja unni a projektet
-hosszab csuszas alatt kulcsemberek tavozhatnak a projektbol
-raadasul senki nem fizeti meg a plussz munkat, vagy csak nagyon kozvetett modon /halas rajongotabor vs. ugyanannyi eroforrasbol ket szarabb jatek, ami tobb penzt hoz/GITS
-
dabadab
titán
Ebben nagyjabol igazad is van, viszont dezz eredeti megjegyzese (miszerint ezer dolcsikat az atlagamerikai sem huz ki a mellenyzsebebol) azert all, mivel ennek a penznek jo resze elmegy a szokasos havi taposomalomban, ami meg megmaradt, ott meg meggondolja az ember, hogy vegyen-e ket 8800GTX-et, vagy inkabb elugorjon Hawaii-ra v akarmi.
DRM is theft
-
Fiery
veterán
Azért egy többezer dolláros gép árát ott sem a mellényzsebből fizetik, mellesleg ott sem keres mindenki több ezer dollárt, néhányszázat keres a többség.
Ez azert nem teljesen igy van, mar csak azert sem, mert a minimalber a legtobb USA allamban 6-7 dollar korul mozog orankent, ami napi 8 oras, havi 20 napos meloval 960-1120 dollar koze esik. Persze van feketemunka is, de nem hiszem, hogy a jatekkeszitoket es a hardvergyartokat pont a latin-amerikai illegalis bevandorlok erdeklik
Arrol nem is beszelve, hogy egy teljesen kezdo, 20-22 eves informatikus is 4-6 ezer dollaros fizuval indit, ketkezi munkaval (pl. szobafesto-mazolo) pedig szinten siman lehet ennyit keresni az USA-ban. -
bulba_220
csendes tag
Szerintem meg a játékkészítőknek kéne jobban optimalizálni, legalább úgy mint a Bugbear. (Flatout)
-
kzoltann
aktív tag
a játékiparral is oriasi gond van PC fronton, elvannak a csoda grafikaikkal, de a feeling mar kiveszett beloluk, évente ha 2 játék van ami leköt annyira hogy 2hétnél tobbet kibirjon a gépemen (az autoszimulatorokon, nfl-n és CS-n kivul)
a Wii-nél figyelheto meg a legjobban hogy nem a grafika a lényeg, johat vannak a grafika sznobok, nem tudom kifigyeli egy fps-ben ha kihajol a sarkon hogy a sarok él kicsit recés vagy élsimitva... multiban kb senki, lásd régi agyonbutitott pro q3 configok, mégis évekig az fps toppon volt. -
Tamus
csendes tag
Háát. Egész eddig új gép összerakásán gondolkodtam. Csak az a gond, hogy egy normálisabb gépet kb 150ből lehetne beszerezni, úgyhogy csak kisebb kompromisszumokat kötök. Hát NEM! Inkább hozatok amcsiból egy PS3-at 500 dollárért (180as dollárral 80k) az még 4-5 évig tuti lesz. Játékot meg majd veszek 2-3 havonta egyet-egyet, általában úgyis negyed, félévente jelenik meg olyan játék, amire érdemes is beruházni. Így legalább kimaradok az AMD-Nvidia kartellezéséből
-
Integra
titán
a vista egy rakás kaka jelenleg még, ez van.
2014ig van az xp-nek támogatása, mi a búsért vegyen az ember vistát?
minimum kétszer olyan erős hardver kell alapból hozzá hogy ugyanúgy fusson mint az xp alaphangon régi hardveren.
nem rossz a viszta, de akkora átbaszás szaga van az egésznek hogy félelmetes.
és igen, kurva drágák a hardverek, a gyártók meg sírnak hogy nincsen elég profit, a felügyelő bizottságok nem kapnak év végén elég osztalékot a zsebükbe..
vajon miért......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
MegalodonS
őstag
Na az elore gyartott konfigokat en is megjartam
!
Ha a cucc nem Alienware akkor mind felejtheto.Vannak reszek amik jok es vannak benne nagyon rosszak pl nn memoria, gagyi alapla,p de internet nelkul nehezen lehet jo cuccot beszerezni.Nekem a PH meg a forum emberek sokat segitettek.Miutan megvettem az elore gyartott konfigot es elkezdtem netezni.
Hat ennek az emberkenek meg azt uzenem hogy probalja ki a World of Conflictot 1920*1200 ban es akkor rajon miert kell csucsategoria.Azt viszont nem ertem miert adjak ilyen dragan a cuccokat adnak olcsobban es mindenki venne mint a cukrot.
Most kovetkezo idoszakban pedig jonnek majd a 20''22''24'' tftk amihez mar kell vas is rendesen, de azert nem kell mondanom hogy a strategiat kedveloknek kotelezo darabok a nagy wide monitorok. -
arty
veterán
a geforce8 széria hátráltatja csak igazán a dx10 elterjedését(lassu, mint a sz*r az uj API valoban uj ficsörjei alatt) ... ugyhogy pont egy nvidiásnak kéne befogni a pofáját, mivel ezek a kártyák a legelterjedtebb dx10 vezérlők, de dx10 effektekre alkalmatlanok ...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Emosz
tag
Ha a jelenlegi áreséseket vesszük alapul tulajdonképpen felesleges lesz az nvidiának kihozni egy új középkategóriás karit mert valószinüsitem, hogy karácsonyra elréhető áru lesz a 8800gts ami már nem egy rossz kari,akár dx10re....Addig meg tökéletesen el lehet lenni egy x1950proval is...
Viszont az atinak fel kell kötni a gatyát ha szeretne jól keresni a karácsonyi vásárlási lázon.....Én a helyükben kitolnék valami komolyabbat mint az előbb említett kártya,csak még olcsóbban -
Drizzt
nagyúr
Nah, azért egyszerűbb a két klakk a mikrotorrenten, mint megkeresni a város egyetlen cd-íróval rendelkező egyénét.
Szerintem az utóbbi idő játékai közül kiemelkedő:
KOTOR 1-2,
Football Manager 2007
Championship Manager 4,
Max Payne 1-2.
Most meg épp a Wizardry VIII-at akarom egyszer végre végigvinni.I am having fun staying poor.
-
nyaralasptt
csendes tag
En azt tettem szova, hogy ez egyaltalan nem uj jelenseg es nem tegnap, vagy az elmult ot-tiz evben kezdodott a folytatasok es a fantaziatlan klonok gyartasa.
A multkor volt a szgepes jatekok torteneterol egy egesz korrekt film a discovery-n /vagy ngc, nem tudom pontosan/, ahol a pong, a space invaders, tetris, pac man ,mario stb. jatekok is elokerultek /ezere meg emlekszem is 8-10 eves korombol --> mifelenk csak addigra jelentek meg/. Ugyan a felsoroltak elegge elteroek egymastol, de a legtobbnek eszmeletlen sok variansa/klonja/ volt a sajat koraban ill kesobb is. Az is elofordult, hogy csak a grafikat csereltek le, de uj jatekkent adtak el.
Az viszont teny, ahogy irod is, hogy akkoriban egy-ket emberes munkak voltak, raadasul akar hobbibol is ossze lehetett rakni egy jatekot nehany het vagy honap alatt. Manapsag sokan es sokaig dolgoznak egy-egy projecten (raadasul keves a kulso, onallo, fuggetlen fejlesztes), plusz a reklam stb. koltsegek miatt nem olyan egyszeru ujat hozni.
sok mast is meg kellene emliteni, ha A+ kategorias jatekfejlesztesrol beszelunk (pl. a jo mozi(brand), kepregeny, hype oriasi eladott peldanyszamot eredmenyez fuggetlenul a termek minosegerol), de tokre off-topic /meg utalok gepelni/, ezert ettol most mindenkit megkimelek.
osszegezve: a lehetosegekhez kepest szerintem a jatekkeszitok egyaltalan nem teljesitenek rosszul(globalisan nezve).GITS
-
dezz
nagyúr
(#13) edgR: Nem az 1500 dolcsis gépeket mondta túl drágának (éppen ezt tekintette még értelmesnek), hanem a többezer dolláros, 8800Ultra SLI + leggyorsabb 4 magos proci + több GB gyors ram, stb. gépeket.
Csak az a bibi, hogy az a 3 DX10-es(re bővített) jéték tényleg csak ezeken fut igazán jól, pedig ki sem használják a DX10 összes lehetőségét, mint pl. a geometry shader (ami gyes műveleteket levesz a proci válláról, illetve optimálisabban végez el [instancing], de valójában ha elkezdenek mindenféle effekteket csinálni vele, az csak további komoly terhelés). Szóval vicc, álszent jópofizás.
(#20) horvathkrisz: Itt nem 1db Ultráról van szó. Azért egy többezer dolláros gép árát ott sem a mellényzsebből fizetik, mellesleg ott sem keres mindenki több ezer dollárt, néhányszázat keres a többség.
(#23) nyaralasptt: Szerintem nem néhány évvel ezelőtti játékokra gondoltak. Hanem majdnem annyi, amennyi idős vagy.Na akkor még nem éppen ilyen egykaptafára eltervezett, és kapkodva összerakott játékok voltak, hanem 1-2 ember által önállóan, nem mások parancsszavára, lelkesen, kreatívan, és szívvel-lélekkel megcsinált dolgok.
Ma bevallottan félnek az ''nagyobb'' újításoktól a kiadók, mert dollártízmilliók forognak kockán, márpedig a már bevált kliséktől eltérő dolgok sikere kiszámíthatatlan. A fejlesztők meg a fizetésükért hajtanak, ill. hajtják őket.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''A mostani helyzet hogy bármitt le lehet ''tölteni''''
Hany eves vagy?'85-ben kezdtem el jatszani, es akkor se az volt a tipikus kis hazankban, hogy valaki megvette volna a jatekokat (akkoriban mondjuk nem is igen lehetett), ''ingyen'' viszont barmit meg lehetett szerezni es az elmult 22 ev ebben tul sok valtozast nem hozott (ill. annyit, hogy ma mar tenyleg vannak olyanok, akik megveszik a jatekprogramokat).
[Szerkesztve]DRM is theft
-
tomesto
aktív tag
Hát csak reménykedni tudok h a dx 10 kategóriában tényleg csinálnak valami elérhető árú és jó teljesítménnyel bíró videokareszt valamelyik nagy cég oldalról....eddig egyik sem ékeskedik túlságosan jó ajánlattal...talán majd ősszel...vagy karácsony fele...remélem...
Addig nem is érdemes dx 10ben gondolkodni
MOD.:Sajnos a magyarok többsege nem engedheti meg magának ezt a borsos összeget egy videokarira...hisz ezek ''hipp hopp'' elvesztik értéküket...
Manapság aki ezekbe öli a pénzt az nem normális...
Bocs ha valakit ezzel megsértettem...
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
horvathkrisz #20 üzenetére
Na jó, csak pár éve még nem 200k volt a plafon videókártyák terén, hanem mondjuk 60-70k (vagy még olcsóbbak voltak). Persze itt még azokra az időkre gondolok, amikor kijött a TNT, esetleg előtte a voodoo.
Szerintem az a legnagyobb gond, ha egy olyan konfigot akarsz, amin minden elmegy fullon és normális alkatrészekből van összepakolva egy 400-500k-t simán ki lehet csengetni érte.
Na meg az is, hogy manapság tényleg szarnak az optimalizálásra is... -
nyaralasptt
csendes tag
csalasban a legnagyobb kiraly a disciples 2 volt.
lovag: chance to hit 90 %
most legnehezebb fokozaton kb. 5-bol egyszer el is talaltam az ellenfelet
a mortal kombat/ street fighter jatekok is nagyon meredekek voltak anno. a gep csak arra valaszolt amit lenyomtal, de olyan gyorsan, hogy a karaktered meg el se kezdte a mozgast, maris meg voltal kontrazva
myst egyebkent nem rossz /legenda szerint miatta terjedtek el a pc-kben a cd rom-ok/
...de a 2-ben, van egy olyan resz, hogy mikor bemesz egy szobaba a bejarati ajtot be kell csukni, mert az ajtotol nem latszik a tovabbvezeto folyoso. Na itt total kiakadtam...
kalandjatekok:
az uj sam and max eleg szorakoztato /mondjuk konnyu egy kicsit/, viszont az angol szerintem eleg eros benne /ertsd: basic english nagyon nem eleg a poenok tobbsegenek megertesehez/. Mindenesetre a vilagot ez se fogja megvaltani.
a bs -4et most tolom. haaaaat....eleg szanalmas eddig(~5 ora jatek). talan kesobb jobb lesz.
az 1 es a 2 nagysagrendel jobb volt.
... de ha mar kalandjatek es rajzolt, akkor monkey island 3:
A pirate I was meant to be! All:, Trim the sails and roam the sea!
http://eduyayo.blogspot.com/2007/02/pirate-i-was-meant-to-be.html
[Szerkesztve]GITS
-
nyaralasptt
csendes tag
hehe...tudtam, hogy nem kene ugy irnom jatekrol, hogy sose jatszottam vele
a bf 2-t meg csak nem is lattam eloben, de annyian toljak/tak, itt a ph-n is es dicsertek, hogy gondoltam megemlitem (btw. w. of warcraft is kimaradt eddig, de most, hogy itthon leszek szabin es van belole 10 napos free verzio, lehet kiprobalom. par hulye munkatarsam az elmult 1 ev felet kb. ezzel a jatekkal toltotte el, szoval lehet van benne valami...most a nemzetkozi helyzetrol nem is beszelve, vagyis ha jol tudom ez az eddigi legsikeresebb mmorpg eddig /tavolkeleti jatekokat nem szamitva/, de javitsatok ki, ha tevedek).
back to bf2:
a bugokrol viszont meg en is hallottam /ram topikokban tipikus kerdes a jobban megy-e a bf-2 2/4 Gbyte ram-mal/
GITS
-
ftc
nagyúr
válasz
nyaralasptt #35 üzenetére
Gothic sorozat van történet és érdekli az embert mit is visz végbe.
CnC és egyébb RTS- hardon eleve nem kezdek mivel annyira scal a gép,hogy beveheti...
anno kiprobálltam egy öreebb gamenál...gépnek kiépitve mindene Te meg a 0-ról épitkezel... ha nekik ez az AI akkor
Myst az elvont gondolkodást erősitette de jo volt
nicns játékélmény mostanság....kalandjátékok kihalnak mert ugye 3D mindenhol....amikor az igai kaland gamek rajzoltak voltak..Broken Sword 1,2 -
nyaralasptt
csendes tag
izlesek es pofonok...
en a gothik 2-t kb. 3 orai birtam elviselni, utana ugy felbaszott valami ogre, akit nem birtam kinyirni, hogy inkabb letoroltem...
a morrowind-el ugyan igy voltam /csak ott eppen a leggyokerebb patkanyt se tudtam megolni/, ezert uninstall. ...de annyian dicsertek, hogy felraktam ujra...de 25 ora jatek utan egy kalap szarnak nyilvanitottam /pl.: mai napig nincs belole olyan verzio, ami ne fagyna ki 30 percenkent, raadasul a lathatatlan palyahatarokon megakad az egesz jatek es elkezd tolteni/
...aztan felraktam 3-ad jara is...kb. 300 ora utan fejeztem be, de ugy masfel eve ujra nekialltam az osszes kiegeszitovel egyutt. vegulis nekem az egyik legjobb jatekelmenyem volt
ilyen inditas utan szerintem nem kell magyarazni, hogy az obliviont miert vartam annyira /miatta vettem meg eletem elso felsokategorias kartyajat, ami akkor egy 7800gt volt/. semmi ujdonsag, csak csiszolasok, de igy se lett rossz /remelem a fallout meg jobb lesz...az volt az elso rpg. amivel jatszottam/
szerintem a problemat innen erdemes megfogni:
a jatekok egyre bonyolultabbak --> sok idot igenyel, hogy az ember komolyabban elmelyulhessen bennuk, es kiismerje oket, rajojjon a trukkokre stb. --> a nem tini generacionak ideje van a legkevesebb /kb. mint az olvasas/
c and c 3: en is hardon toltam es az elso ot palya alapjan aszt hittem, hogy megint a szokasos konnyu szar...van olyan palya a vege fele, aminek haromszor mentem neki, pl. amikor meg kell vedeni az idegeneket a GDI-tol, pedig nem ma kezdtem el rts-ekkel jatszani /wc1 a kulturhaz szamitogepen/
ötlet:
ha most egy nagy kiado eloallna egy zsir uj otlettel /like tetris anno/, kb. ki a fasz jatszana vele/fizetne erte. Nagy projektet meg nem fognak kockaztatni. A nagy attores egyebkent is igen ritka az elet minden teruleten /pl. tudomany, muveszet/. inkabb az aprobb finomitasok jellemzoek.
gondolkodas:
mulkor elovettem a myst 2-t. ezuton is uzenem a fejlesztoknek, hogy a jo ***** anyjukat ******* meg. nekem nincs arra idom, hogy a hulye, kreten, direkt szivatos feladvanyaikkal baszkodjak. Egy olyan kalan jatek lenne jo, amiben minden logikus cselekvessel frankon celt lehetne erni...volt is par kiserlet /fahrenheit, long. j. 2./, de azok inkabb interaktiv mozik voltak
kicsit hosszu lett, raadasul off is, ezert bocsGITS
-
kohi
tag
Ha lenne időm játszani akkor biztos játszanék, de már lassan 5 éves a gépem és már akkorse egy nagy erőmű volt
De ha lenne egy jó gépem akkor talán még játszanék is
Kienk van manapság pénze 40ezer ft-os videokarikra meg procikra... horror -
Ste
addikt
saját magukra ilyet mondani
dádá lesz ebből otthon -
DeSanto
őstag
Szerintem ti itt a ''bőség zavarával'' küzködtök!
Annak idején mikor egy játékot megvehettetek 5-6 ezerért jobban lekötötte a figyelmeteket mert nem volt mellette még 20 amit ''ingyen'' beszerezhettél!
A mostani helyzet hogy bármitt le lehet ''tölteni''.Ennek fejében sok játékot megnéz(letölt) az ember és csak fikázza! -
Allien
veterán
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
Nagyjából. Azért vannak jobban sikerült gammáik, csak ez a ritkább, sajna.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz
nyaralasptt #23 üzenetére
Na ja. Ennek már fele se tréfa! A BF2 egy nagy rakás tehénfekália! Mondja az, aki játszott vele (tehát én pl) nem keveset, multiban, klán warrokon. A progi készitőit nyugodtan lehettne likvidálni, bár, valszeg inkább ezt a szenny összegányolt játékot a marketingeseknek köszönhetjük. Aki nem értené, annak hozzáteszem, hogy annyi pecst hoztak ki hozzá, hogy az már undorító (béták nélkül asszem 9 darab eddig)! De, ha tanultak volna a hibáikból! De NEM!
Eladták ''nekünk'' a Bf2142-t (nem is beszélve arról, hogy nem a BF2 volt az első a sorban, ugyebár)! Ami szintén össze van gányolva, ennyi!
-
Male
nagyúr
Igen, a magánvéleménye... csakhogy ő nem egy takarítónéni szintű ember az nVidiánál...
Ráadásul a gép ''gyártókat'' szidja, pedig ezek is tőlük veszik a rohadt drága kártyákat...
#10: természetesen az aktuálisról beszélek, nem az előző generációbol még kapható termékekről. -
Horbal
őstag
válasz
nyaralasptt #23 üzenetére
Ma is vannak jó játékok csak a legtöbből hiányzik az átütő ötlet...és egy butuska 1-2 órát eltöltök vele játékért nem adok ki több 100k gépre.
Abból amit írtál:
Oblivion sztem elég vontatott, bár szép, akkor inkább Gothic de abból is a II volt a király
Fable nagy király
C&C 3 ne haragúdj de szvsz e rakás xar, semmi hangulat, semmi kihívás hárdon lazán végigtolható, ratyi videjók, első 3-at néztem meg kb a többi kapta az ESC-et...
WOW más tészta...de király
BF nekem nem jött be egyik sem max hálóban...
FEAR nála jobb nincs (nekem)
WARHAMMER 40K (abszolút fíling, egyszerűen kikapcsol)
Most egy Overlord nevű kissé más értelmezésű RPG-vel tolom elég jópofa, de 2-3 óra után már ez is fáraszt...kicsit
Szal nem a játékok kivitelével van a bajom, hanem a mögöttes tartalommal, jó tudom nem az én (mi) korosztályomnak készülnek alapból, de akkor is, szvsz egy pár óra alatt, minden nehézség nélkül végigtolható gáma, amihez semmit nem kell gondolkodni, vagy ügyesnek lenni az nem gáma...Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
ftc
nagyúr
Taylor szerint többek közt ennek a hozzáállásnak tulajdonítható, hogy a DirectX 10 API-ban rejlő lehetőségeket kiaknázó programokat nagyjából fél évvel annak debütálása után egy kézen meg lehet számolni. Pedig már kompatibilis vas is akad bőven, nem feltétlenül horroráron.
kompatibilis? amikor GS-t nem lehet használni NV kártyákon? -
nyaralasptt
csendes tag
annyira birom, hogy minden topikban elojon a bezzeg a mi idonkbem mennyivel jobb jatekokat csinaltak szoveg.
En se vagyok mar tini /24-et taposom es anno meg c64-en, meg kinai atari utanzaton kezdtem/ es ha visszagondolok mondjuk a warcraftra /pl.: 1. resz, emberek 7. palya, ami a parasztok kiszabaditasaval indul.../, vagy a quake 1-es dm partikra, starcraft-ra stb. akkor en is hajlamos vagyok elerzekenyulni es ugy gondolni, hogy akkor minden jobb volt, de ez valszeg csak az idonek a multra valo kozismerten megszepito hatasa miatt van igy.
Az idosebbek talan meg emlekeznek, hogy milyen mennyisegbe jottek annak idejen is a klonok /foleg doom utanzatbol jelent meg vagy havonta 2/.
Szerintem a jelenlegi jatek kinalattal semmi gond nincen, meg akkor se ha csupan a pc-s felhozatalt nezzuk (mondjuk nagyon ujszeru es eredeti jatek, ami sikeres is lett utoljara talan a GTA3 volt), ime par cim az elmult par evbol:
Oblivion
Fable
C&C 3
BF 2
WOW
ezek kozul 4-el akarhanyszaz orat el lehet tolteni, ugyhogy aki nem egesz nap jatszik, annak szerintem nem kell aggodnia amiatt, hogy nem talal megfelelo minosegu jatekot
ezenkivul volt par cim, ami nalam nem fer be a klasszikusok koze (foleg mert a tobbseget ki se probaltam), de sokak izleset nagyon eltalalta:
heroes 5
gtr
nfs
coh
splinter cell
civ 4
total war
vegas
cod2
stb., stb.GITS
-
Malachi
addikt
Majd megszerelik a Vistát, hogy lehessen játszani is mellette, ha elég xbox360 elfogyott a polcokról...
-
gliskard
senior tag
...amit szintén nem kéne elfelejteni, hogy ott nálluk alapból azzal kezdenek, hogy milyen részletfizetési opciót szeretnél. Mondanom sem kell, hogy barátságosabb feltételekkel mint nállunk a cet*lem vagy az o*p. Akit érdekel az nézze meg valamelyik nagyobb brand gyártó oldalát, rakjon össze egy közép/felsö kategóriás játék pc-t és nezze meg az árat és a fizetési lehetöségeket. Örülnék ha nállunk is igy lenne és olyan áron...
-
horvathkrisz
addikt
Nem tudom mit kell hirtelen mindenkinek meglepődni, hogy drágák a csúcskategóriás kártyák?!
Mintha nem mindig így lett volna...(megsúgom aki nem vágná, ezután is így lesz)
Azt megint más tészta, hogy ha pl. vennék egy Ultrát, majdnem az egész havi keresetem rámenne, ellenben amerikában mondjuk a havi fizetés 1/5-éből vesznek ilyen kategóriájú, árú kártyákat az ÁTLAG emberek...
Tehát üzenem kedves jenki barátunknak:
Nem kell fórumon sajnálni szegény gémereket(mint USA az éhező afrikaiakat), majd megoldják valahogy ezt a hatalmas traumát, amit közzétett és amire hirtelen mindenki rájött. -
LSL1337
őstag
jah télleg nvidia hibája nekik csak a 8800Ultrájuk van...
neki játékra ottvan 8800GTS 640 320MBos kivitelben, mennyi ilyen brand gyártó használja?... nem hinném hogy sok
de aki megveszi így az +érdemlee -
gliskard
senior tag
ebben az olvasatban hülyének nézi a kiadókat, pláne az ott dologozó programozókat, akik e-szerint idióták és azt hiszik nincs más gép csak a drága high-end gamer pc...
A blog eredetiben enyhébb hangvételü, bár erösen reklám - fizetett PR - szagú.
Tény, hogy az oceán másik partján a kész konfiguráció vásárlása az elterjedtebb ''hozza a posta, bontsd ki, dugd be, használd!'', ott a gépet maguk épitök a kisebbség.(Ezért is fogy jól a Macintosh, mert árban olyan mint a brand PC) Nálluk (és nyugat eu-ban) a számtech újságokban olvasható összehasonlitó tesztek a különbözö gyártók konfigurációiról, mert ez kell az átlag user-nak és ez alapján is választ. Ott az FPS szám ebböl és ebböl a játékból, meg hasonló über fontos információk. Erre (is) van igény.
Ez alapján az öreg Taylor blogja inkább propaganda;
1. talán éppen a gateway mellett akinek a kárára terjeszkedik a HP és a Dell akik átvették az értékesités modeljét illetve az Apple.
2. nyomni kell az új 8xxx szériás alsó/közép kategóriás cuccokat, mert rosszak az eladások a PH-n is tárgyalt okoknak köszönhetöen
Talán mindenkinek jobb lenne ha az öreg Taylor a tisztelt driver fejlesztöket basz*gatná a saját háza táján, mert néhány dologban el vannak maradva. A DX10-es játék dömping elmaradása nekik is köszönhetö. -
Allien
veterán
Hehe, hajrá KONZOL (no flame)!
Bár, ez a csávó is idióta (majdnem), mert ugye, ha rengeteg pízem lenne, akkor tuti, hogy lenne egy erős gépem, de melette legalább 3 konzolom (WII, PS3, XBOX360), de lehet, hogy még beraknék egy PS2-t, meg egy SNES-t.
-
Vistaboy
veterán
Megoldás: Olcsóbban kell adni a kártyákat...
Bár tényleg nem csak a csúcskategória alkalmas játékok futtatására, azért van egy hangyányi különbség az között, hogy ha egy játékot ''futtatunk'' vagy csak ''döcögtetünk''.
A Vista pedig már most is jó játékra, bár tény, hogy több erőforrást emészt fel, de ha megkapja a szükséges kakaót, akkor legalább egálban van az XP-vel. És ez csak javulni fog."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Horbal
őstag
Sose volt és szvsz nem is lesz HIGH END gépem, pedig szeretek is meg szoktam is játszani, de valahogy nem érint meg ez a nagy grafika hajszolás, talán azért mert már akkor is játszottam amikor még a vektoros grafika volt a nagy szám meg kockafejű pixelszörnyek ugráltak ki a sarkok mögül...és jobb volt mint most...nemtom szvsz semmi ötlet nincs a mai gámékban tisztelet a kivételnek...ami meg a hardver-szoftver témát illeti, egyik sem tehet szemrehányást a másiknak, a szoftveresek elfelejtették az optimalizálás fogalmát (van olyan vas ami mindent elvisz felkiáltással) a hardveresek meg lexarják a közép kategóriát, a csúcs meg szvsz megfizethetetlen/nem éri meg (mert meddig lesz csúcs).
Én személy szerint ha jó egy játék inkább kicsit lejjebb veszem a graf beállításokat és a játékélményre/témára koncentrálok...Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
edgR
őstag
aki a tengerentulon vagy barhol megteheti, hogy megvasarol pl 1.5k$-ert egy felso-kozepkategorias gepet, az csak magat okolhatja, es ragja a kefet. ki a franc fogja sajnalni?
okos gondolkodassal, mindennek utana nezve (kulonos tekintettel a kisker arakra) ebbol a penzbol meg itthon is kijon egy high-end kozeli gep. -
rocket
nagyúr
Pont az NV az egyike a szereploknek akik ezt a helyzetet eloideztek, vicces az o alkalmazotjuk nyiltakozik errol a temarol
Olyan ez mint amikor valamelyik EA fejes elmondta mennyire unalmasak a jatekok, kozben pont ok az egyik legnagyobb kepviseloi az unalmas jatekoknak az evenkenti borlehuzasokkal"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
dwiki
senior tag
Ha jól értelmezem a hírt, ez a magánvéleménye, és nem a cégé... Tehát nem ők mondják, hanem ő mondja...
Mod: Megelőztek, de akkor nem vagyok egyedül aki így gondolja...
[Szerkesztve]Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
t72killer
titán
középkat=7950GT... aktuális középkat nincsen
De nincs az ATInál se, mintha lepaktáltak volna. (v cs 1szerűen kihasználták, h najó, a másiknak sincs, mi is adjuk el a szemetet.
Amúgy lehet régi karin játszani, cs nem a legújabb optimalizálatlan cuccokat. majd azok is jobbak lehetnek még, h jön hozzájuk patch.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Male
nagyúr
Jah, csak enyhén álszent... végignézve az nVidia VGA kínálatát, amiben jelenleg nincs normális középkategória, még pont ők mondják, hogy milyen szemét dolog a drága játékgép...
(nem mintha az ATI-nál más lenne a helyzet.... csak ők legalább nem adnak ilyen nyilatkozatokat) -
afterburner_
őstag
egyelore ertelmes jatekot sem latok amiert erdemes lenne boviteni, talan a crysis de... ki tudja meddig tili tolizzák még el a megjelenés dátumát
ha meg elriasztja a kiadokat a csucskategorias gepek ara, akkor ne arra fejlesszeneknem az árral van itt gond igazan hanem a minoseggel, mert eleg szemethalmaz jatekok kerulnek mostansag a boltok polcaira...
[Szerkesztve]>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
Csapi007
veterán
És ennek a Roy gyereknek vajon milyen gépe lehet?
Szerintem kísértetiesen hasonlíthat a képen szereplőre..."Csak úgy mondom"
-
WonderCSabo
félisten
Esetleg olcsóbb lenne a kártya, ha az MVidia is olcsóbban szállítaná hozzá a GPUt... Egyébként egyetértek a fickóval.
-
munky
őstag
ez van, Vista meg mindenre jó, de játék platformnak egy nagy hulladék egyenlőre. és amíg ez így van nem is váltok DX10-re.
-
.:T.H:.
aktív tag
Nemhiába lett szak-kiállítás az E3. Iszony költségek, szegény kis garázs stúdióknak esélyük sem volt standot állítani már tavaly, sőt hogy egy nagyobb nevet mndjak a sok közül, a Blizzard is fölösnek ítélte a tavalyi kiállításon való részvételt.
- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1
-
Xantomas
őstag
Legalább valaki kimondja. Változás ezek után úgyse lesz, a gamer PR úgyis megmarad.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
Új hozzászólás Aktív témák
ph A csúcsteljesítményű, modern hardverek borsos ára egyre jobban aggasztja a kiadókat – és furcsamód az NVIDIA-t is.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen videókártyát?
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- OTP Bank topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen autót vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Bitcoin topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Aorus Master 4070 Ti Super 16gb Jegelve : Wilhelm996 részére
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce GTX 1050 Ti Cerberus OC Edition 4GB GDDR5 128bit VGA videókártya
- Asus tuf amd rx6900 xt
- ASUS ROG STRIX RX 6600 XT - hibátlan - dobozos
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest