- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
nekem a Nascar Thunder jön nagyon be
100% versenyhossz, 100% ellenfél nehézség, realisztikus törés, kipörgésgátló kikapcsolva, mindez kormánnyal, természetesen. egy 500 körös Bristoli verseny előtt és után is poénból megmértem a súlyom. a verseny alatt kb 3 kilót fogytam, valamint 2 liter ásványvizet ittam meg
izzadtam de nagyon csúnyán
-
X@b3e
addikt
Vajon a G-szériás billentyűzetek lemagyarodnak?
A kormány állat, 3-4 év múlva jó is lesz az én pénztárcámnak is -
Hmm, de fincsi, elkezdek gyűjteni egy G11 billre...
-
Loha
veterán
-
Gambit
őstag
Igen, akkor jól gondoltam. Néha olvasgatom itt a fórumon az autóversenyes topikot, úgy vettem észre, hogy ott mindenki kormánnyal nyomul, nyilván nem véletlenül. Mondjuk szerintem a teljesen manuális beállítással, tehát kuplungot is használva biztos lassaban lehet majd menni, mint a félautomata fülkapcsolókkal. Nem véletlen az sem, hogy a forma 1-ben is ilyet használnak.
-
Allien
veterán
ŐŐŐ, szerintem a PC-s gammák nagy része messze ugye nem reális. Ha jön egy derékszögü kanyar, és lenyomod a billt, azt a gép úgy érzékeli, hogy azzonnal teljessen elforgattad a kormányt. Már, ha jól gondolom, ugye. De a kormány az ''analóg'', amennyire forgatod, annyit ''teker'' a keréken, ugye, ergo, esélytelen úgy kanyarodni, mint a billel. Így kénytelen erősebben fékezni, de lehet, nem ez az oka, csak amikor kb 10 évvel ezelött PS-n ilyennel próbálkoztam, így jártam. Márpedig azóta szinte semmi sem változott.
-
karib
addikt
Az NFS nem egy szimulátor, hanem egy arcade játék. Meglehet, hogy billentyűvel jobban mehet, mint kormánnyal, mert nem valós fizikai modellt alkalmaz, hanem ereszdelahajam játékélményről szól. Tudod, tenyér a gázra oszt mennyünk.
Ezzel nincs is semmi gond - én mondjuk 2 kör után megunom ezeket a játékokat. (Na jó, az NFS első kiadása továbbra is nagy kedvenc, a hangulata miatt...)
Komoly szimulátort kormány nélkül esélytelen gyorsan vezetni. Sőt, első próbálkozásra mindenhogy lehetetlennek tűnik
Sajna én a Sports Car GT körül kiestem az autós játékokból (jó rég volt az), de asszem vissza kell térjek
Másik klasszikus a Grand Prix Legends - ős-formula autókkal lehet menni. Fék, tapadás szinte sehol, ellenben gyorsulás az van... először frusztráló, de állati jó
Asszem azóta is kiadtak pár korrekt szimulátort - bár nem sokat, valszeg két kézen össze lehet őket számolni... -
FZsolt81
csendes tag
A kormány használata csak megszokás kérdése. Én már kb 1.5 éve használok egy Logitech MOMO kormányt és szerintem sokkal jobb mint billentyűzettel. Egyrészt a feeling, másrész sokkal pontosabban lehet irányítani mint bill.-el. Kormánnyal olyan manővereket tubsz csinálni amiket bill-el szerintem sosem.
Ez az új Logitech kormány nagyon durva lesz.. Már kezdem is a gyűjtögetést. Csak legyen majd jó sok autós game amivel lehet is használni ( TDU ilyen kormánnyal isten király lenne ;] ). -
zsiga667
addikt
Keziccsókolom, a G3 nem ez: [link]?
-
wAfu
tag
A Logitech ezt a külön insert/delete gombot alkalmazhatná az összes billentyűzetén a két gombnyi delete helyett...
-
atuci
őstag
válasz
janpotocki #28 üzenetére
Király!
Akkor kell! Végre király lesz az NFS!
Bár szerintem a Porsche Unleashedbe nem tudom hogyan lehetne kuplungot varázsolni, valszeg sehogy. De majd az új játékok. -
Re-Tech
aktív tag
-
Mike T.
tag
Az lehet, hogy nem MOMO néven fut, de ez egy az egyben egy MOMO kormány.
http://www.momo.it/accessories.html -
bzoley
veterán
Azt a ku.., ilyen kormány nekem kell
Lesz*om a kuplungot, majd építek hozzá, de hozzanak már be néhány darabot rögtön!
Ha kell, a gépem is eladom miatta, de ez nagyon jól néz ki
Már képzelem is magam elé a vad száguldozást, kormánytekergetést, fel-alá váltogatást az LFS-ben, vagy rFactor-ban. -
anulu
félisten
jah, úgy ütne nagyot
Nascar, kuplunggal, rendesen váltani... vagy az új Toca pl
a Sony igazán megkönyörülhetne a PC felhasználókon, és kiadhatná a Gran Turismo.t
nem akarok 1 játék miatt PS2-t venni! ha azt kiadnák, megjelenés napján rohannék a boltba, az ár kb mindegy, max 3 hétig nem kajálok
-
Allien
veterán
Nem nagyon érdekel más véleménye, ezért leírom a sajátomat, és mindenki eldöntheti, a hülyeségem mértékét, ami szerintem határtalan.
Tehát, ott kezdem, hogy konzolon nőttem fel, és Nekem a konzol gamepadja az, ami ETALON irányitásban, függetlenül attól, hogy az egérrel PC-nél sokkal jobb célozni (ez tény, elismerem). Tehát, ha azt nézem, ergonómiailag CSAK az lenne jó, ha bal kézzel analóg karos ''billentyűzetem'' lenne (egy fél gamepad), a jobb kézben pedig egérrel céloznék. Akinek a jelenlegi átlag billentyűzetek, mint ez a vacak is megfelel, azt csak sajnálni tudom (sorry, magamat is sajnálom, mert nagyon korlátolt vagyok). Rákényszerítenek mindenkit, hogy szenvedjen ezzel a wasd kiosztáson, ami önmagában nem baj, csak éppen más elrendezésben kellene lenniük. Nem is beszélve erről a baromságról, hogy oldalra még több ''gombot'' raknak, amit bizony játékra NEM lehet használni, mert ugye senkinek sem fél méteressek az ujjai, hogy miközben lenyomja a ''wasd'' gombokat, ráadásul azokat is nyomkodja. Szerintem. Hiszen, aki multis játékban lenéz a monitorról, az halott.
De, ezt már másutt is leírtam, és sokan engem néznek hülyének, ami engem NEM zavar, mert nekem más a véleményem, ennyi.
Mielött megkérdezné valaki, én ilyet használok:[link], illetve itt a ph-n cikk: [link].
Jelenleg Battlefield 2-s kiegészitővel használom, és én biztos vagyok benne, hogy eredményesebb vagyok ezzel, mint egy átlagos billentyűzettel (mivel próbáltam).
Ettől függetlenül, mindenki abban hisz, amiben akar, és olyat vesz, amit akar, ha a cikkben szereplőt, akkor azt veszi, és kész. -
Yaye
őstag
És nem volna anakronisztikus a GP4-ben botváltóval menni? Oda simán szekvenciális pillangóváltó dukál, az meg ott van minden olcsó kormányon. Komolyabb rallyhoz és magasabb kategóriás pályaverseny szimulátorokhoz is szekvenciális botváltó illik, ''valódi'' kulisszás váltó max a GP legends-hez, vagy egy Opel Astra Kupa szimhez
-
Allien
veterán
Ami a kormány+váltót illeti, az tényleg haladás, hogy ez már igazi váltó jellegü!
Ideje volt már bő 10 év után eljuttni ilyen egyszerü dologhoz is.
Ami a billentyűzetet illeti, számomra tutigagyi. No, nem a minősége, hanem, hogy ebben sincsen SEMMI ergonómia.Ez egy mezei bill, csak beleraktak jópár tök felesleges gombot, mert ugye, aki ezeket úgy tudja használni, hogy le sem néz a monitorról, és egyszerre több billentyűt is elér, az hazudik, vagy legalább fél méteressek az ujjai, darabonként.
-
piqla
őstag
Ezt a sok kockat
-
Allien
veterán
válasz
JagdPanther #10 üzenetére
Az én billentyűzetemen is van 2 USB, igaz, az még ''csak' 1.1-s, de eddig eszembe sem jutott, hogy az egeret is rárakjam, azt külön usb-re rakom.
-
fendre
tag
Látom nem csak engem fogott meg a kormány+váltó cucc
-
ByB
addikt
Eszméletlen ez a kormány váltó páros!!!
Már azt hittem kinőttem a témából, de visszaránott a hangulat! Most máris követelem a gyártását...
-
atuci
őstag
válasz
JagdPanther #10 üzenetére
A Mac -hez való billentyűn már jópár éve van 2 usb port, és az IBM is kiadott olyan laptop kinézetű billt, amin usb hub ill tapipad is van ( thin ultra navi vagy valami hasonló)
-
törölt tag
Áhh, már vártam, mikor jön ki a Momo utódja, kíváncsi voltam, milyen lesz....ez bizony brutálisra sikerült!
Az ára nagyon húzós, de idővel talán lejjebb megy.
Anyaghasználatben hasonlít a Momo Force-ra, lehet, hogy néhány hónap után ezt sem lehet majd kapni? -
JagdPanther
aktív tag
teccik ez a bill, hogy usb port is van rajta. ez az első ilyen, vagy csak én vagyok tájékozatlan?
-
Scream007
őstag
ezek nagyon királyak
-
atuci
őstag
Ez az új mennyivel lesz jobb mint a MOMO? Vagy csak dizájnosabb? OKé, oké manuális váltó, de akkor legyen kuplung is!
Nekem már a MOMO ára is sok volt (35k) de ez 65k-ért?
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
ahogy látom, nemcsak nekem volt a vágyam egy rendes váltóval felszerelt kormány
-
karib
addikt
Na, egy ilyen kormány-váltó duóra én is benevezek!
-
L3zl13
nagyúr
Zsír. De 70k... Elég húzós.
-
jerry311
nagyúr
Asszem megvan a logitech kormányom utódja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A most bejelentett egérre, billentyűzetre és játékvezérlőkre még hónapokat kell várni.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest