- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mahatma
aktív tag
A nagy kérdés nem is ez. Mi lesz a januártól induló havi bevallásokkal? Készen áll a rendszer a fogadásra?
Én amikor APEH-os fejtágítón voltam, augusztus elején, akkor a nő bevallotta, hogy még mindig nem tudják feldolgozni, az áprilisban beküldött bevallásokat...na, azóta sikerült, de még a mai napig elég döcögve dolgozzák föl, de tény, hogy most már egyre gyorsabban jelenik meg a folyószámlán a bevallás, a befizetés meg már 2 nap múlva látszik. Szerintem fejlődik a rendszer, bár még mindig vannak érdekes dolgok. -
mahatma
aktív tag
jó, csak ne egy emberben gondolkodjatok. egy irodában, ha megbetegszik valaki, akkor helyette is fel kell tudni tölteni a bevallásokat, mert különben áll a munka. nehéz ügy ez, és nem lehet kihagyni tényleg az emberi tényezőt.
-
mahatma
aktív tag
Nem fanyalogni kell, hanem tenni valamit, mert nyakunkon a minden vállalkozást érintő havi bevallási kötelezettség.
2005. júniusa óta mindent elektronikusan adok be (könyvelőiroda), ismerem a rendszert. Tény, a mostani ÜK a legszarabb az eddigiek közül, 78 kattintás után jutok el oda, hogy egy nyomtatványt feltöltsek. Ha jó könyvelő iroda kell, jöhet a privi (ez a reklám helye)ha tilos, úgyis kimoderálják
Egyébként a régi rendszer szerint, a legnagyobb adózóknak, chipkártyás rendszer volt, amit most leépítettek
[Szerkesztve] -
mahatma
aktív tag
Persze, nem lehet indok, elfogadom. Csak ha meg nem tudna belépni egyszerűen, ordítana hogy milyen bonyolult és szar a rendszer, tudod, hogy fikázni sokkal könnyebb. Így is amikor bevezették, és alig használták, már mindenki mondta hogy mennyire trágya, meg nehéz. Aztán elcsitultak a hangok...
Nem minden cégnél van rendszergazda, vagy sajnálják rá a pénzt. Arról nem is beszélve, ha betanítod, de nem az a képernyő fogadja amit betanult, kapkod a telefon után, beveszi a szívgyógyszerét, és pocskondiázza a rendszert. Tapasztalat... -
mahatma
aktív tag
én mint nem csak informatikai szakember használom ezt az ügyfélkapus rendszert, hanem mint aki bevallásokat ad föl nap mint nap ezen keresztül. Én az emberi oldalát közelítem meg a dolognak, amit látok nap mint nap. Egyszerűen a felhasználók zöme (nem tudom hány %, de nagyon sok), nem tudja kezelni az interneten történő bevallást. Örülök ha a kollégák be tudnak egyáltalán lépni az egylépcsős azonosítás után, nem hogy még usb, dig. aláírás, mobiltelefon stb.. Ezért nem csodálom, hogy ezt az egyszerű módszert alkalmazzák az üzemeltetők. Sajnos ezt is figyelembe kell venni. A könyvelők nagy zöme, középkorú hölgy, akik ha már nem az a bejelentkező képernyő fogadja őket, lefagynak mint a windows. Így azért nehéz modern rendszereket építeni, márpedig ezek a hölgyek használják nap mint nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest