Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Intel-nel volt olyan, hogy az ujabb stepping alacsonyabbb Vcore-t igenyelt volna:DD:C
hobizolitöbb drón kell ;P
-
GuMipOkE
senior tag
''...új iparágat fog szülni: ...''
Tudtommal még nem lehet a sarki boltban v. a benzinkútnál folyékony nitrogént kapni -> azért fog + még ott egy :DD is mellékesen. De ha gondolod nyugodtan beleköthetsz a kevésbé mélyszántású gondolataimba.
Amúgy kicsi az esély, hogy drasztikusan esni fog a disszipációja ezen a csíkszélességen a közeljövőben. A prescottnál sem tudták igazán még megoldani, bár történhetnek csodák...
Kiváncsi vagyok meddig fognak elmenni a miniatürizálásban és meddig a hőtermelésben. :U
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
[L]http://www.vr-zone.com/?i=308&s=1[/L]
Itt a ''soklábú'' Prescott (egyszer biztosan megjegyzem tokozással együtt: LGA 775 :D) állítólagos képei láthatók, néhány érdekes megállapítással. Természetesen fenntartásokkal kéretik kezelni.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Tudtommal Intel nem ad meg maximális fogyasztást, csak tipikust. A tesztelő partnerek szerintem követik az Intel ''jó szokását''.
Vaqlószínűleg egy éve még ennyit ettek a Prescott ES példányok is, talán nem véletlenül indult be a disszipációs mánia év közepén. Majdcsak bütykölnek ezen is, ha el akarják adni.;]A legjobb aláírás a héten
-
arty
veterán
ne együk be a marketinget ennyire :) anandtechen volt teszt a HT valós körülmények közt. Azaz pl futtattak egy winrart miközben ment a másolás stb.
HT DISABLED alatt az AMD beelőzte az intelt.
HT ENABLED esetén utolérte, sokhelyen lenyomta az AMDt.
A HT nem gyorsit, egész egyszerüen azért érezni vele gyorsabbnak a géped, mert mintha elvenné a másik, processzort terhelő alkalmazástol az erőforrást s odaajándékozná az éppen használtnak. Tudom bután hangzik, de nemtom szakmaibban leirni, mert ez csak tapasztalat :)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Fiery
veterán
Az eredeti cikkben is 50%-kal magasabb disszipaciorol van szo, es nem 100%-kal magasabbrol. Egyebirant pedig az sem vilagos, hogy vajon a maximalis vagy a tipikus disszipaciorol beszelnek, amikor 150W-ot irnak. SZVSZ az a max. disszipacio lesz, az pedig kozel van a 100W-hoz a Prescott 2.8-nal (mivel mar a Northwoodnal sincs messze onnan).
Fiery -
HÁZIGAZDA
-
GuMipOkE
senior tag
150W
Pffff..... :DDD
Asszem egy új iparágat fog szülni: úgy lehet majd venni hozzá a folyékony nitrogént, mint az autóhoz a benzint.
:DD -
joghurt
addikt
Amiről sokan hajlamosak megfeledkezni: a két szálnak nem muszáj egy processzhez tartoznia, hogy az SMP (és így a HT) előnyeit használni lehessen. Tehát kifejezetten többszálúra, több processzorra írt alkalmazásra csak akkor van szükség, ha azt akarod, hogy az az egyetlen alkalmazásod fusson minél gyorsabban, miközben nem fut mellette más.
Ha tehát legalább két szálad van, márpedig két alkalmazás egyidejű futása esetén van, akkor már nyertél a HT-vel. Mondjuk videót tömörítesz, miközben filmet nézel.A tej élet, erő, egészség.
-
Fiery
veterán
válasz Flashcash #24 üzenetére
Nemtom a hivatalos roadmap mit mond, de ha azt vesszuk, hogy febr. 2-an lesz 3.6 GHz-es verzio, akkor a 4.0-4.2 GHz siman belefer karacsonyig. Sok mulik persze majd azon, hogy az AMD mivel fog eloallni, es hogy a DDR2 mennyit segit majd a P4-en -- hiszen azzal parhuzamosan jon majd a magasabb FSB is (1066, 1333 MHz), ami megint csak kevesbe teszi fontossa a magorajel emeleset.
Fiery -
CharlieDrop
veterán
150 W? :DD Lassan fűtőtest sem kell, csak tudnám mi lesz nyáron :D
Mellesleg a HT, ha jól tudom 20 szálat biztosít a folyamatnak, de azt úgy kell megtervezni, hogy lehetőleg legyenek egyszerre futtatható események, mert ha az egyik eseménynek a másikra kell várnia, akkor lehet 1000 szál is, akkor sem lesz jobb :D
És mintha emlékeznék olyanra, hogy az Intel adott ki olyan fordítókat, ami a HTre optimalizál már meglévő forrást.Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Flashcash
Közösségépítő
Mekkora max. órajelet ígér az Intel a Prescottra 2004 végéig? 3,8-4Ghz?
Az Intel által megadott fogyasztási adatokkal vigyázni kell, én úgy emlékszem hogy 75%-os prociterhelésre adnak meg adatokat. -
HiperG
addikt
válasz agrarfiatal #22 üzenetére
Ígyvan 100W körül :)
-
HiperG
addikt
A végleges Tejas már 65nm-el készül nem?
Az a vicces, hogy még többet fog azon fogyasztani és még nehézkesebb lesz az áttérés rá mint 90nm-re :)
[L]http://www.sg.hu/cikk.php?cid=28943[/L] cikk utolsó mondata. -
Fiery
veterán
''körülbelül 150 wattot disszipál, ami közel kétszerese egy hasonló sebességű Prescott fogyasztásának.''
Ez hujeseg... Mar csak azert is, mert az eredeti cikkben ez szerepel:
''at 2.8GHz Tejas uses around 150W of power - about 50% more than Prescott at the same clock speed.''
Fiery -
félisten
Én is pont a jól megírt programra gondoltam, tehát azt akartam mondani, hogy ha van egy rosszul megírt programod, akkor az oprendszer azt nem fogja szétbontani neked.
A Windows NT vonalon meg végképp nem, ha nem használsz legalább 2 threadet, akkor annyi a HT-nek.
Másrészt azért a HT-t sem eszik olyan forrón, mint anno a sok teszt bebizonyította.while (!sleep) sheep++;
-
LordX
veterán
Ez azért sántít. Egy jól megírt program bármilyen többszálú OS-en, amely szét tudja osztani a két (virtuális) proci között a szálakat kamatozik a HT-ből.
A gond ott van, hogy sok olyan progi úgy jön ki, hogy van az egészben 2 végrehajtási szál, és abból is az egyik mindig várakozik a másikra, pedig (nem is sok munkával) több százra szét lehetne bontani -> mindig lenne több szál, ami futásra kész. (Nem mai találmány a szálasítás.. a Unix már tudta a 80-as évek elején) És egy ilyen progin sokat dobna a HT.
A Niquis-nak: igen, kell az alkalmazás szintű és OS szintű támogatás, de ez már 20 éve létezik.. -
erdoke
titán
Szerintem csak összahasonlításként mondták mellé a Prescott-ot, a 150 W persze csak pletyka, bár egy ES-nél bármi lehet.
Ha olvastad a legfrissebb becsléseket a Prescottról, akkor a 7x W egyáltalán nem biztos, hogy irreális. 8x W-ba (ennyire becslik az 1,3 V-os táp melletti disszipációt, 1,2 V mellett csak 7x W a sacc) valószínűleg bele fog férni a 3,8 vagy akárhány GHz-es csúcs-Prescott is.A legjobb aláírás a héten
-
L3zl13
nagyúr
Szerintem félrenéztél valamit. Vagy csak szimplán nem értem miért írod amit írsz.
A cikk egy szóval sem állítja, hogy a tejas és a prescott disszipációja között összefüggés lenne. Csak megjegezte, hogy duplaannyit fogyaszt mint a prescott hasonló órajelen.
És hogy miért írtad azt, hogy a multicore-os procik fogyasztása nem duplája a singlecore-osoknak. Ezt absz nem értem... Legalábbis senki nem állította, hogy igen.Aki hülye, haljon meg!
-
veterán
Ha fel is tűnt, hamar végiggondolta, és elfelejtette. :)
Multicore-t nem úgy kell elképzelni, hogy két mag egy tokban és kalap.
Bizonyos áramkörök szerintem közös használatúak, egy darab van belőlük, nem fogyasztanak dupla áramot ( pl. I/O rész ). Ez a 150W ráadásul eléggé előzetes jellegű becslés, ebből rávágni, hogy hű akkor a sima Prescott csak 75W-os lesz... hát legalábbis wishful thinking. :)
[Szerkesztve]And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
-
erdoke
titán
-
L3zl13
nagyúr
Szerintem az hozhat változást, ha bejön egy olyan technológia, ami elég nagy teljesítménnyel rendelkezik, hogy rossz hatásfokú emuláció mellett is elfogadható sebességgel futtassa a régi kódokat. Miközben az új rá írt kódokat pedig nagyságrenddel gyorsabban képes futtatni.
Erre az Itanium nem képes. Ha képes lenne akkor máris folyamatosabbá, kevésbé megterhelővé vállna az átállás.Aki hülye, haljon meg!
-
Fr4G
aktív tag
[L]http://images.anandtech.com/reviews/cpu/intel/tejaspreview/tejassocket.jpg[/L] Sztem ezt a kepet sem artott volna a hirbe beletenni... ez mindenkepp azt jelenti, hogy keszulget a valodi prescott (tehat nem a socket 478as) is. (Regebben lattam valahol (talan itt?), hogy a kulonbozo magos intel procik milyen orajeleken lesznek es ott 2.8as tejasrol szo sem volt, ha jol emleksztem a legmagasabb orajelu tejas 7.2Ghzre volt josolva)
-
Niquis
aktív tag
Bármelyik megoldás igen ''jótékonyan'' hat a fogyasztásra, úgy néz ki. Erről két dolog: a HT-hoz elég az oprendszerszintű támogatás vagy alkalmazásszintű kell? (azon morf, mennyire kihasználható jelenleg ez a technológia). Másik: igencsak feszegetik az architektúra és a technológia határait is... ennek egyik árulkodó jele a fogyasztás. A négyzetméterre eső hőleadás lassan már csak egy reaktorban lesz nagyobb mint egy modern processzorban:) Kíváncsi vagyok, mikor lépnek valami radikálisat mindkét téren, olyat, ami elfogadottá is tud válni (nem úgy mint pl. itanium)
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
Fr4G
aktív tag
Azért kivancsi vagyok, hogy milyen huto kell mar egy ilyenre...
-
L3zl13
nagyúr
Szerintem előbb-utóbb az AMD is kénytelen lesz lépni valamit a HT irányába.
Az Intel nagyon rámozdult, és úgy látszik bejön neki.Aki hülye, haljon meg!
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- DIGI kábel TV
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest