Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Aktív témák
-
so_ha
senior tag
AMD Roadmap, last update 2004 január 14.
Akit érdekel, csemegézhet egy összefoglaló táblázaton:
[L]http://c627627.com/AMD/AthlonXP/[/L]
üdv so_ha -
_Volkovy_
nagyúr
Még szerencse hogy engem egy ideig nem érint az A64 körüli bonyodalom :D
-
arty
veterán
na, a 3700+ tuti megint tuljelolt lesz ... :)
ha megnezitek anandtechen, az s754 csak azert hal meg mert nem gyorsul tovabb ... amugy total nem lasabb a p4eknel a szingli memvezerlojevel sem !!
best buy a 2.4ghz/512cache/s754 a64 lesz ! :) amilyen most a a64/2.0ghz/3000+/512cache!"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
sebela
aktív tag
Ez nagyon jó...
''Power Requirements
None of the reviews that we have seen have really said much about the power requirements of the 3400+. Our standard test setup uses a 350-watt PowMax power supply because it is typical of a good quality power supply from a typical components or ''white-box'' dealer. The 3400+ would not run with complete stability on this 350-watt PS. We ended up moving to a 430-watt Antec True Power, which was one of the top performers in our Power Supply roundup, to get stable performance with the 3400+. The 3400+, in our experience, requires a good PS rated at least an honest 400 watts.
We asked AMD about our problems with power supplies using the 3400+. AMD suggested that end-users check their list of approved power supplies for the 3400+ on the AMD web site.''
Egyébként AMD powa!!! :))Ha követnélek egészen hazáig, megtartanál?
-
divot
veterán
És mi lesz a socket A-val? Még szeretnék venni utoljára egy jó kis procit olcsóér. :F
-
esteban
senior tag
A csak 32 bites procinak ott a helye, hosz winXP meg darabig szaladgal es az ala is kell power :) ... igy a 64bites valtozat ara magasabban tarthato.
Ami a ket ill. egycsatornas mem.vez.-t illeti:
... en a 754-est nezegetem, ti. lenyegesen olcsobb mint a nagyobb modell, es szerintem maga a memoriakezelesbol adodo sebesseg novekedes nem akkora mint az ar difi ... persze itt megint a felhasznalas ill. a kompromisszum-hajlamon sok mulik.
Masik: szerintem igazi sebesseg novekedes az OS ill egyeb progik optimalizalasabol es 64bit-re irasabol szarmazik:
valahogy igy ertem:
power:
32bit ------------------------------------> 64bit 1csat -> 64bit 2csat
zseton:
32bit ---------------------> 64bit 754 ------------------> 64bit 939/940iBook + RedBull :)
-
marcee
addikt
Ez akkor lenne oké, ha nem a halálraitélt tokozásba jelenne meg.
Bár az is igaz, hogy eddigi lapjaimban nem nagyon cseréltem procit (pénzért), de az még nem jelenti hogy nem lenne rá igényem. (ennek persze az is az oka, hogy nem tudtam időben socketA-ra váltani, mert akkor most lehetne 2-3 éves lapban ''csúcs'' xp-m, így meg csak fél évesben van :) )
Utolsó mondatra: Dettó.\m/
-
Vitus
őstag
Hát végülis ez egy kényszermegoldás lehet, hogy két lépésben térj át. Mondjuk veszel új lapot és ezt a kiherélt procit ami valószínűleg szinte ingyen lesz és késöbb veszel A64-et. Bár ez a kétfajta tokotás nekem nem tetszik. Én biztos nem veszek semmit amig ki nem tisztul a kép :)
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
marcee
addikt
Ennek a kiherélt modell-nek mi a létjogosultsága? (XP)
Új lap kell hozzá (ráadásul halvaszületett tokozással), 256k, non64 = nem értem.
Erre ott az Tbred meg a Barton.
Értem, hogy az AMD-nek olcsóbb gyártani, de ha nem veszik majd meg?!\m/
-
Flashcash
Közösségépítő
Szerintem az AMD rossz irányba halad ezzel a két foglalatos megoldással.
A processzorokat is rendesen megkavarták most, 512kb cache vs. 1Mb cache, egycsatornás-kétcsatornás memóriavezérlő, 64 bites utasításvégrehajtás támogatás-nem támogatása.
Én nem nagyon vennék Socket 754 lapot, amiről tudom hogy nem lehet később kétcsatornás memvezérlős procit beletenni.
A Socket 939 már ígéretesebb csak itt az alaplapok és a procik ára kérdéses.
Az biztos hogy egy átlagos vásárló aki 2,4Ghz-es P4 Celeron procit vett eddig 2000+ TbredB helyett mert úgy gondolta hogy sokkal jobb gépe lesz így, az ezután is nagyívben kerüli majd a bonyolult jelölésű és különböző foglalatba illeszkedő AMD64 processzorokat. -
Erasmus
őstag
Igen, de ennyire nem is egyértelmű. Mert lesz ugye:
1) a mostani 3400+ (1 MB L2, egycsatornás mem, 2,2 GHz)
2) az új Socket 754-es (512 kbyte L2, egycstornás mem, 2,4 GHz)
3) és az új Socket 939-es (512 kbyte L2, kétcsatornás mem, 2,2 GHz).
Az AMD tehát a modellszámosában nagyjából úgy számol, hogy 512 kbyte kes megfelel plusz 200 MHz-nek, és 200 MHz megfelel egy plusz memvezérlő-csatornának.
izé, -
Erasmus
őstag
Igen, de ennyire nem is egyértelmű. Mert lesz ugye:
1) a mostani 3400+ (1 MB L2, egycsatornás mem, 2,2 GHz)
2) az új Socket 754-es (512 kbyte L2, egycstornás mem, 2,4 GHz)
3) és az új Socket 939-es (512 kbyte L2, kétcsatornás mem, 2,2 GHz).
Az AMD tehát a modellszámosában nagyjából úgy számol, hogy 512 kbyte kes megfelel egy plusz memvezérlő-csatornának.
izé, -
Hun'reeth
őstag
Kicsit félreérthető a hír. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy megjelenik a 3400+-nak egy új verziója csökkentett cache-el de emelt órajellel (512k+2,4 GHz új vs. 1 MB +2,2 GHz régi)
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
L3zl13
nagyúr
Erről vitatkoztunk tegnap egy másik topicban.
Hátha érdekel valakit:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=34558&arc=f[/L]Aki hülye, haljon meg!
-
Adrian Mole
senior tag
Ezek szerint lesz Socket 754-be illeszkedő XP (még ha ez az XP nem a SocketA-s XP). Nem butaság, viszont kapkodhatjuk majd a fejünket, ha árlistát böngészünk.
42
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest