- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
Aktív témák
-
veterán
Ja bocs ez még lemaradt...
Vonalsimítás, anizotrop szűrés, ez alkalmazás szerint be legyen pipálva??3njoy the Lif3
-
veterán
Ja meg ilyen ,hogy TRUFORM.. ez mindig ki??
3njoy the Lif3
-
veterán
A VPU recovert engedélyezni kell??
openGL-nél és d3d-nél a függöleges szinkronizációt ki kell kapcsolni... úgye jól tudom??
A samart shader hatásnál a klasszikus, jó úgye??
(4.8 catalyst-nál)
Nem volt még Ati kártyám... azért kéne az infó:DD
Valaki HELP plizzzzzz...!!!
Thx!3njoy the Lif3
-
X800XT
csendes tag
Én D3Dben Omega párti vagyok. Szóval megvárom majd az erre épülő Omegát.
Ez az új opengl viszon elég sokat dob a doom3on (nálam 9800pro-val +25%, ultra high beállítások mellett, ami azért nem rossz). A Q3 is +2%al gyorsult. Szóval nem tűnik rossznak az új OGL! :) (és ez még nem végleges tegyük hozzá) -
$JD$
csendes tag
És ultrán?? Highon nálam is elviselhető, csak ajtónyitáskor szaggat egyet, akcióközben nem jellemző. Biztos kevés már a 128 mega videómemória.
Amúgy én is gondoltam már rá, hogy le kéne cserélni, de mivel még a Farcry is faszán futott, nem láttam értelmét. Na megvárom még az új nembétás catalystot aztán meglátjuk.Abit KV8-Max3, Athlon 64 3000+, 2x512 Corsair TwinX-466, Club3D R9700, Enermax 460W, Thermaltake Xaser III (Al-series)
-
X800XT
csendes tag
Az ATi most rádöbbent hogy az OpenGLjük eddig egy xar volt, ezért nem kell meglepődni ha újraírják, és mostmár ott is azonos, sőt jobb teljesítményre számíthatunk, mint az Nvidiánál!
Erről meg hogy Beta drivert nem érdemes felrakni annyit, hogy ez az OpenGL meghajtó egyetlen egy fájl (atioglxx.dll), szóval elég ezt kiszedni a drivercsomagból, és nem baszunk el semmit sem, ha csak ezt kicseréljük, max. visszamásoljuk az előzőt, ha ez nem jött be... :) -
scart
tag
Nem vagyok az ATI mernoke igy csak talalgatni lehet, talan azert nem irtak ujra mert nem volt szukseg ra, regebbi opengl gamek futnak normalisan, azon felul kevesen hasznaljak opengl-t, mindenki d3d fele mozog inkabb, vagy kicsit elaludtak, lehet nem gondoltak, hogy a doom3 iden megjenelik.
Az sem elkepzelhetetlen, hogy mar regota irjak, csak nem jutottak meg a vegere,mint ahogy mar a 4.9 betaval is sikerult kozelebb kerulni, szurok mellett mar kozel egal van doom3 alatt.
Meglatjuk majd a jovoben, egy biztos, nem kell felteni az ATI-t 1 jatek utan nem fognak panikolni, es kapkodni se :)*/*
-
e-biza
őstag
adott okot anno az ATi a Q(uack)3nál. A quake3ra gyúrt rá keményen igy az ATi is sáros de ne is folytassuk csak flame lesz belöle :)
Az új opengl-el lehetséges hogy elveszik az nvidia uralmát az ogl területén is? eddig miért nem irták újra ezt a részt?
#7: elvileg az nvidia is forditott a hl2-ben, a tavaly szeptemberi megjelenés utáni driverek állitolag gyorsulást hoztak a hl2-be. kiváncsian várom azt is :)
[Szerkesztve]Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
$JD$
csendes tag
Hmm, akkor inkább nem teszem fel. Bár nem tudom, ez a teljesítménynövekedés csak az X800 szériára igaz? Az én jóöreg 9700-amnak sem ártana egy pár plusz fps. A Farcry-jal nem volt semmi gond, de ez a dúm, ez megfektette a konfigomat (high beállításoknál is be-be szaggat, ultrán meg a játszhatóság határát súrolja (1152x864)).
Abit KV8-Max3, Athlon 64 3000+, 2x512 Corsair TwinX-466, Club3D R9700, Enermax 460W, Thermaltake Xaser III (Al-series)
-
veterán
Én maradok a 4.8 fullnál szerintem:)
Gondolom ezzel is megyeget a doom3:D3njoy the Lif3
-
scart
tag
Az 1:1 persze ''felidei'' eredmeny lesz, lesz lehetoseg forditani, a 4.9 beta driver 15-20%-os javulast hozzott a doom3 tesztekben x800 XTPE-n szurok bekapcsolasa mellett, igy mar kozel van a 6800 ultrahoz,es ez meg nem az uj ogl path driver, igy van meg esely, hogy megforduljon az eredmeny, es majd termeszetesen a hl2-nel is lehet igy forditani a masik oldalrol :)
[Szerkesztve]*/*
-
scart
tag
Ebben igazad lehet,de nem alaptalanul tennek ezt az emberek.
Az NV adott alapot erre mar , hogy legyen ilyen eloitelet az emebrekben, nem egyszer optimalizalt mar a kepminoseg romalasara.
Mig az ATI nem saros ilyen szempontbol, igy nincs amiert az orrara vessek, mar az elejen.
Az ATI-nak nem volt lehetosege a jatekra optimalizalni, igy az elmult 1-2 hetben teszi ezt meg, es mivel ez egy popularis game, igy megeri most kiadni egy beta drivert aminek sokan orulnek, minthogy 2 honapig problemak legyenek a sebesseggel.
Ha egy nem ekkora nev lenne, biztos nem lenne ilyen, annak idejen a COD-nal volt hotfix meg.
A regebbi beta driverek meg kiszivarogtak, azzal nem tud mit kezdeni az ATI.
Mivel nincs lehetoseguk a jatek megjeleneseig optimalizalniuk, ezert akkor kell majd nekik amikor megjenelik, annyival elorebb vannak, hogy a kiszivargott beta verzio egy alapot biztosit nekik erre, ami meg 1 eves sincs, mig a doom3 alfa a masik oldalrol nezve mar 2 eves volt.
Meglatjuk majd, ha most kene tippelnem azt mondanam 1:1 lesz az allas a hl2 utan teljes mertekben :)*/*
-
gericooper
aktív tag
az egészben az a jó hogy nem kell vele foglalkozni, mert se ati kártya sem erőmű masina se doom 3 nincs. :)
-
e-biza
őstag
ha ez egy nvidia eset lenne akkor már az alábbiakkal szembesülhettünk volna:az nvidia megint csalásra kényszerült, sporol a texturával hogy lenyomja az atit
vajon a hl2 alatt az nvidia driver fog kinlodni? :)
[Szerkesztve]Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
czollnerg
aktív tag
beta verziót nem is érdemes feltenni.... :(
-
Hory
aktív tag
Nekem nem a sebesseggel volt bajom, hanem azzal, hogy tele van buggal doom3 alatt. :(
itt-ott megjelenik egy fekete vagy osszevissza texturaju poligon, es nem lehet rajta atlatni. Meg hianyoznak texturak.
Szal ez igy eleg xar.
Aktív témák
- Rx 6800 16gb referencia kártya eladó
- Gigabyte Gaming OC RX 6700XT 12GB - Hibátlan állapotban! -
- ASUS GeForce RTX 4070 Ti 12GB TUF Gaming OC Edition (TUF-RTX4070TI-O12G-GAMING) Gari: 2027.01.29 -ig
- EVGA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X FTW3 ULTRA GAMING - Újszerű, hibátlan állapotban!
- MSI Radeon Rx 570 OC 8GB GDDR5