Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• marcee

addikt

válasz Wildmage #3 üzenetére

Nekem multkor sikerült megtapasztalnom, hogy milyen lenne ma agp nélkül. Történt ugyanis, hogy szarrá avult mx400-amat gf3 ti200 128MB-osra upgradeltem, windows felismerte, szöszölt egy kicsit és kapásból használatba vehettem. Aztán az első 3dmark2k1-nél jött a pofáraesés, 55xx pontot kaptam kb. Az okozta a problémát, hogy nem telepítettem újra sem a video, sem a chipset drivereket és valami gebasz folytán 66MHz-es PCI módban ment a kari. A chipset driver újratelepítése után ez visszaállt 4x Agp-re, így kapásból 78xx körüli pontszámot kaptam. Pedig a kari 128MB-os.
    Tehát lehet, hogy annó nem volt áttörés a pci-ról az 1xagp, arról a 2x-es és így tovább, de ma már nagy veszteség lenne a hiánya.

[Szerkesztve]

• rudi

nagyúr

válasz Wildmage #3 üzenetére

Itt a PCI-Ex kapcsán jóval nagyobb sávszélességről van szó (és még szimmetriuks is), amin nem kell semmivel osztozni. Anno Unreal tudott AGP texturingot, akkoriban amikor még nem volt textúra tömörítés, de amikor az S3 kitalálat, akkor inkább azt használták mert hatékonyabb volt mint az AGP-zés. A mostani VGA-knál nagy minőségű textúrákánl már kell a 256 MB VGA RAM (pl. Doom3), ezen talán valamit tud mérsékelni az új PCI-Ex-es technika, de majd meglátjuk. Valószínűbbenk tartom, hogy a low-end integrált VGA-knál lesz a témának haszna.

Aktív témák