Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
ezek szerint Te Wordpaddal szerkesztesz pl. egy szakdolgozatot?
a codecekről meg csak annyit, hogy annak idején rengeteget szívtam, hol ez nem ment, hol az, folyton összeakadtak, stb, pedig nem pakoltam fel mindenféle codec pack-et. de nem baj, itt az mplayer, játszik mindent, halleluja
az msn-nel nem a ''csicsahiány'' a bajom (sőt, nekem ez is gyomorforgatóan csicsás), hanem a funkcióhiány, pl. ''timestamp''-ek kezelése, stb.
azt nem is vitatom hogy létezik mindenre windowsos alternatíva is, sőt néhány esetben több és jobb is mint Linuxra. de ezeket külön be kell szerezni, feltenni, egy Linux telepítés 15-17 percében meg már benne van mindez. -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
ezek közül Te melyiket tartod használhatónak? (most nem arra gondolok hogy elindul és valamit lehet vele csinálni)
most nem leszólni akarlak, mert ezek a programok tényleg benne vannak, de pl. a számtechhez nem sokat értő barátnőm is a haját tépte mikor a wordpadot kellett használnia, és ő mondta anélkül, hogy egy szót is szóltam volna, hogy ennél még a win3.1-es write is jobb volt
a képnézegetővel a titkárnőnek volt gondja, rendszeresen szétfagyott a bejövő faxok nézegetése közben, feltettem neki az xnview-t, azóta semmi gond a géppel
tegnap hívott telefonon egy kolleganőm, hogy a windows media player nem játsza le az audio cd-it, feltettem neki a winampot, azóta minden ok (hozzáteszem, ebben valószínűleg én vagyok a hülye, mert az új media player kezelése meghaladja informatikusi képességeimet, bar nem is hasznalom mivel szinte semmit nem jatszik le, amit a 6MB-os mplayer igen)
az explorer mint böngésző szerintem a ''vicc'' kategória
a videoszerkesztorol nem tudok nyilatkozni, meg nem probaltam, az lehet hogy tenyleg nagyon jo (en mindenesetre maradok az avidemuxnal)
a remote desktop valoban mukodik, jol is, ez pirospont
a messenger szinten mukodik, bar a legocskabb, legkisebb tudasu msn-kliens amit lattam, akkor mar inkabb a gaim vagy amsn
mod: a felsorolt programok mindegyikere atlag 3-4 alternativa talalhato egy atlagos Linux disztribben
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
nekem UHU 2GB körül szokott lenni, biztos vmi fullextrás verziód van
amúgy a kérdés nélkül nem igaz, olyan Linux disztribet nem láttam, amiben max. 3-4 kattintással ne lehetett volna kb. felére csökkenteni a felpakolandó csomagok számát.
ami kérdés nélkül feltesz rengeteg sz@rt, az pl. az xp. a telepítés alatt soha, egyetlen egyszer sem kérdezi meg, hogy nekem mi kell vagy mi nem, mégis lezabál a vinyóból bő 1GB helyet úgy, hogy ebben gyakorlatilag semmi használható szoftver nincs. ha erre még rápakolok egy office-t (ami a Linux 2gigájában benne van), egy használható media playert (ami a Linux 2gigájában benne van), CD/DVD író programot (ami a Linux 2gigájában benne van), stb, boven tobb helyet foglal mint a Linux, raadasul mire ezt mind felpakolom, elmegy fel nap...
ebben a pillanatban is frissen telepitett gep vinyojat klonozom, a foglalt terület 3,5 GB (768 MB swapfile-lal együtt). ebben van egy frissen telepített XP SP2-vel, egy Office 2003, egy Nero, egy F-secure vírusirtó, egy tömörítő, az UltraVNC, egy tömörítő (PowerArchiver), SAP kliens (250MB), plusz az alaplap és a videokártya driverei. tehát szinte semmi, nagyobb helyfoglalással mint a kismillió hasznos programmal, két office-szal, játékokkal, stb. telezsúfolt Linuxom. -
doc
nagyúr
fontosat valóban keveset tanítanak. sok olyat viszont igen, ami teljesen felesleges.
pl. miért kell az összes tehetségtelen, k*rvahajcsár író/költő teljes életrajzát bemagolni? miért kell verselemzés címén mindenféle marhaságot ráerőltetni egy műre, amire a költő még csak véletlen sem gondolt volna? az ilyen hülyeségek helyett inkább adnának szélesebb látókört, pl. világirodalommal jobban foglalkozni.
és ez csak a magyar irodalom volt, szinte minden tárgyból lehetne sorolni a felesleges anyagot.
de ugyanilyen feleslegesnek tartom pl. a közgazdász gimiseknek oktatott Pascal programozást. tanuljanak pl. Logot, de főleg alkalmazások kezelését, egy közgazdász soha nem fog nekiülni programot írogatni (főleg nem Pascalban), ehelyett inkább tanulnának vmi statisztikai programról... -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz
Gregorius #34 üzenetére
félreértettél. a mi cégünk soha nem fog Linuxra váltani, sőt én sem ajánlanám a cégvezetésnek ezt a megoldást annak ellenére, hogy elvakult pingvin-hívő vagyok.
ha egy cég ennyire bebetonozta magát a microsoftba, nehéz változtatni rajta, és az átállás nem feltétlen pénzbeli költségeit tekintve (emberek átképzése, stb.) többe kerülhet mint a jelenlegi rendszer megtartása
ettől függetlenül azt mondom, hogy az átállás még itt is megvalósítható lenne, csak irtózatos munkába kerülne. persze ezt csak egyszer kell megcsinálni...
olyan helyen viszont, ahol azt kell eldönteni, hogy pl. egy most induló cég mit válasszon, SZVSZ nem kérdéses a válasz - ingyenes rendszer + programok a gépenként 100-150e forintossal szemben... -
doc
nagyúr
az oktatas - legalabbis nalunk - fosulin mar vmilyen szinten rendben volt (operációs rendszerek tantárgyból egész komoly Linux scripteket kellett írni), gimiben csak szakkor jelleggel volt Unix/Linux. persze mindez számtech/info szakon, másnak gyak. esélye sincs hogy suliban Linuxot lásson
-
doc
nagyúr
miért kéne átírni? nyilván nem olyan cégekről van szó, akik a saját maguk által ms platformra készített programokat futtatják. nálunk pl (kb. 1000 fős autóipari cég) januártól lesz SAP. az egész rendszerünk (leszámítva a tűzfalat és az FTP servert) full windows. A Linuxra való áttéréshez csak a házilag készített programokat kéne átírni (vagy futtatni pl. wine alatt
) ami nem költség, az SAP-nek van Linuxos kliense, Office szintén van, ugyanígy levelező, netböngésző, stb.
a m$-licencekről meg inkább nem kezdek beszélni, mert előtör belőlem az állat és én leszek itt a vérengző pingvin
megvesszük az új gépet, vele együtt kifizetjük a rajta levő xp home árát, majd az évi többmilliós licence-nek köszönhetően m$ nagy kegyesen megengedi, hogy a home helyett tegyünk rá egy prof-ot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged