Új hozzászólás Aktív témák
-
donsergiooo
senior tag
Nos ...teljes mértékben igazad van! Én úgy látom, h a technológiai fejlődés jóval messzebb jár mint amit mi magunk meg tudunk tapasztalni. Nos szerintem azért (lépésenként), kissebb fejlesztéseket visznek véghez, mert minden egyes fejlesztés mögött jó üzleti lehetőség kínálkozik!
-
donsergiooo
senior tag
A lényeg, h foraradalmasított! A kódok a hardveren jobban lefutnak! Több lehetőség ..stb! Nehéz igazán összehasonlítani a DX10 és 9 verziókat a látvány szempontjából!
Szerintem mikor kitalálták a DX10 fő célkitűzéseit, magát a szabványt, akkor elsősorban a Hardverben is létrejöttek a forradalmi megvalósulások! pl: egységesített feldolgozó egységek, bár ez kevésbű függ össze a DX10-el, de mégis előlről kezdtek mindent! Tanultak a DX9 (agyon turbózott és fejlesztett) változatok hibájából, így most kiküszöböltek sok felesleges teljesítményt visszafogó kódot! Mivel nem vagyok szaki ezért csak gondolom, h a DX10 mégis csak időszerű! Mikor fogjuk ezt valóságban látni?
Jó kérdés!
lee56 idézve: ''szal a legtöbb ''ilyen szép lesz DX10-ben'' duma kamu'' Ki mit ért szépség alatt? Ha csak azt, h a kamerán lecsurog a vízcsepp, nos ez csak látványjavító effektus! De a lényeg, h a szépség nem ettől függ majd, azthhiszem ezzel mindenkivel egyetérthetünk! Ami viszont pozitívum, az új hardvereknek köszönhetően, sokkal több (csilli-villi) effekt használható (shadder, HDR, és minőségjavítók AA, AF).
Üdv!
ui: Rudi, ha van kidolgozott témád, vagy új hír akkor igazán dobhatnál valamit ide nekünk!
thx -
donsergiooo
senior tag
. írjatok gyerekek, megállt a fórum!
-
donsergiooo
senior tag
válasz
Komplikato #329 üzenetére
+anynit, h a q4 volt kéznél a Vista teszthez, de a q4 (openGL), télleg olyan volt mint egy dx7-es game! Még a q3 is jobban nézett ki!
-
donsergiooo
senior tag
Az elmúlt időszakban lehetett licensz kódot kapni a Vistához! ..ez amúgy az RC1-es változat, NEM BÉTA! Teljesen jól működött, teljesen eltünt a direkt draw gyorsítás, helyébe tényleg a d3d került! Nem eszi a cput! ....ami a lényeg, h a tesztekből kiderült, hogy 512mb rammal simán elketyeg, ami nekem nem tetszett, hogy kb 7gb helyet foglal és nem találtam meg, h hol udnám a 2gb-os hiberfil file-t kikapcsolni! Nos ... most, hogy a dx10-hez legyen köze, szoftverileg támogatott volt. De 3dmark05 nem akart elindulni a dx9 hiánya miatt, vagyis pontosítok, a dll hiányok miatt! Nos! A szépségnek az árát meg kell fizetni mindenkinek! Télen kinn lesz a picur MS Vista! ....lehet tunningolni.... DX10? ...Rudi többet tudhat róla, de sztem az is időbe jönn!
-
donsergiooo
senior tag
válasz
Komplikato #314 üzenetére
Ez igazán remek,.... -
donsergiooo
senior tag
Nem lenne értelme a Gpu-t CPUba tenni ...Jó ha egyes feldolgozó egységeket külön válaztunk ..sztem...
Rudi - Szted a DX10 megjelenése (mint irtad elvben teljesen más felépitésű lesz, mert megszünnek a fix feldolgozó egységek, igy minden feldolgozó egység végezhet bármilyen geometriai, shadder számitást) mennyiben változtathatja meg a DX9es kártyáknak a számitási teljesitményét! Gondolom ez nem olyan mint a dx8.1 -ről átállni a DX9-re ugye?
Szal ha van 16pixel pippeline és bekapnék egy DX10-es kódot, vajon az miben nyilvánúl majd meg a DX9-es karin? ... :S Bocs, de csak részben vagyok jártas benne, a programozást meg nélkülözöm...
Szted ugyanúg hasit, egy ugyanolyan poligonszámú, texturázott + shadderelt objektum, mint dx9-esen? ha tetegyük fel, ugyanannyi feldolgozó egysége lenne a DX10-es karinak és a frekije is ugyanakkora lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest