- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED monitor topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tehát, ha azt mondom, hogy én így emlékszem valamire, akkor az egyenlő a baromság terjesztésével!
Akkor majd igyekszem megválogatni, hogy mire, hogy emlékszem!
Nekem nem rémlik, hogy a 80-as években ilyen ''nagy'' méret állt volna rendelkezésre, sokkal inkább emlékszem 16-32-64Kbyte-os gépekre. Igaz nem is dos volt akkoriban, hanem főleg BASIC-ben ütöttem a billentyűket. -
[CS]Blade2
addikt
Telepakolva a rendszer jelenleg 800Mb fizikai memot eszik. Játéknál 2040Mb-t. Vista+Stalker.
64Gb-nál ma: Fizikai memoria kihasználtsága: ?
64Gb-ra ráférne a komplett vista+4-5 játék a teljes pakjával, és lapozó file sem kéne, még hdd- re sem lesz sükség.
Esetleg ugy lehet kihasználni, hogy kisablakba lenn lesz az aktuális 10-15 játék a tálcán, és alt+tab- azt már mehet is. A 8Gb-s DDR8-as VGA- meg biztosan elégnek kell lennie
[Szerkesztve] -
Geli
senior tag
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
64*10 az testvérek között is 640
-
Kakumix
senior tag
válasz
kicsitomi88 #43 üzenetére
Ezek a találatok nem pont az ellenkezőjét akarják valószínűsíteni? Legalábbis a találatok száma.
[Szerkesztve] -
spirit007
senior tag
In 1981, Bill Gates said that ''640 k ought to be enough for anyone''
-
Kakumix
senior tag
válasz
antikomcsi #40 üzenetére
Én így értelmeztem és egyet is értek vele
Bár nem voltam ott mikor elhangzott, de szintén a DOS memóriakezeléséből kiindulva gondolom így. -
kicsitomi88
őstag
válasz
antikomcsi #40 üzenetére
-
válasz
Foglalt név #37 üzenetére
Ööööö, izé?
Ezt most úgy dekódoljam, hogy szerinted én baromságot terjesztek? -
Genius007
őstag
64GB , és ebbböl a VISTA mennyit fog felismerni ?
-
djtoomi
addikt
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
Erre még én is emlékszek.Nem tom hány éve volt.De kb. annyi év mulva azt fogjuk mondani hogy 64Tbyte ram midnenkinek elég kell legyen!
-
Foglalt név
addikt
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
Aki még nem látott dos-t bootolni és nem tudja mire jó egy ems vagy xms, légyszíves ne terjessze már a baromságot. Köszi.
640k rulz. -
spirit007
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #27 üzenetére
milka csoki vazz'
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
Mé az 100000000 megatonnás robanás mellé elfér!
-
-
Male
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #30 üzenetére
Két perc alatt át tudod alakítani egy fűrésszel
(ahogy megoldották a PCIe->AGP-t is)
-
venember83
nagyúr
Hat akkor enyhen nagyobb feszultseget kapnanak mint kene, plusz fel kene kesziteni a regebbi chipseteket is a 16GB-os modulokra, nem tudom, h ez szoftveresen megoldhato-e, ha igen, akkor is tobb a melo vele... Nem latod, h nyomorult Vista driverekkel mennyit b@szakodtak, szerinted most majd uj drivert esetleg BIOS-okat fognak irni, h esetleg kompatibilis legyen a ddr3-al az alaplapjuk, amit mar eladtak, ergo tobb penzt nem szednek be vele? Inkabb uj alaplap s kesz, ez igy mukodik, ha nem tetszik, akkor xbox vagy wii.
[Szerkesztve] -
munky
őstag
''A DDR3 memóriamodulok a DDR2-es típusokhoz hasonlóan 240 érintkezővel csatlakoznak az alaplapokhoz, ezek kiosztása azonban a két modultípusnál eltérő, így az új modulok nem kompatibilisek a régi foglalattal rendelkező alaplapokkal''
ezen már meg sem lepődöm... biztos megoldható lenne de minek nemigaz? így lehe nagyot kaszálni mindenki vagyen új alaplapot! tudom fejlődni kell de kezd elegem lenni . erősen gondolkodom egy Xbox-on. -
A címnek abban igaza van, hogy DDR3-ból nem kell majd 64GB-nál több... mire odajut az ipar, h ez kevés, addigra már rég ddr5-6-nál járunk majd
(SD-korszakban 256MB, DDR-1 ben 512MB-1GB, DDR2 korban 2-4GB jellemző. sztem a DDR3-at kb 8GB-nál fogjuk búcsúztatni...)
#27 szép, szerverbe való apróságTény, h a szerver/szuperszámítógép - üzemeltetők nagyon örülni fognak a nagy és keveset fogyasztó RAM-oknak, ők már most is van, h használnak 64gigát...
Vizualizáltam egy 3év múlva beüzemelt tanszéki kis szupergépet: 4db csúcs VGA megy benne, számításokra befogva szumma 16GB VRAM-mal + 2db 8mag+HT-s proci kergeti őket 64GB rendszerrammalsztem az OMSZ kicserélhetné a clusterjét 2db ilyenre
[Szerkesztve] -
[CS]Blade2
addikt
[link]
Szerk.:
You could easily double the memory capacity of 2U and bigger servers with these modules and even a server with only four memory slots could house 32GB.
[Szerkesztve]
Szerk 2.: Csak nehogy kilogjon a majd a a DDR3 a gépházamból...
[Szerkesztve] -
polip
addikt
pár apróság a nagy öreg éleslátásáről:
''640kb ought to be enough for anyone.'' -Bill Gates
''We will never make a 32 bit operating system.'' -Bill Gates, Said at the launch of MSX.
''The Internet? We are not interested in it.'' -Bill Gates -
venember83
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #18 üzenetére
Mar csak az a kerdes, h hany ev mulva
Nagyon jo otlet, h 512MB a minimalis memoria, XP-nek is kell annyi csak officehoz, Vistat meg most inkabb nem vonom bele a mondatba... -
polip
addikt
válasz
Armando_19 #20 üzenetére
ahol ezt olvastad, az elírás...
-
orbano
félisten
válasz
Armando_19 #11 üzenetére
tessék legalább helyesen idézni, ha már idézünk
-
detroitrw
addikt
ugyebár ha a vga mem-ója elfogy /vagy ha nem is fogy el/ az alkalmazás a rendszer memóját ''eszi'' tovább /pl. game/
szal egy ddr2 800 4-4-4-12
vagy a ddr3 1600 9-9-9-**
''jobb''? -
[CS]Blade2
addikt
64Gb nem hiném hogy elég lesz!
Nekem ilyesmi lapom lesz, és minden foglalatába lesz 16Gb-so modul! -
Elrood
őstag
válasz
Armando_19 #11 üzenetére
Az nem 640kbyte volt?
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
Armando_19 #11 üzenetére
jaja, az volt az a 64kB
ma mennyi is? 8(!) giga
vistához
amúgy rulz a cím -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Armando_19 #11 üzenetére
Billi már sztem rég a 64Gb DDR3-at használja!
-
Ez tök jó. Most akarok gépet venni (AMD-st). Most várjak még? Várok, lesz majd 2008-ra új AMD 4 magos DDR3-as proc, amit megvehetek majd - mire emberi áron lesz - 2009-ben... Ha viszont most veszek gépet, akkor az 2008 végére ''elavult'' lesz a 2 magjával meg a DDR2-vel. Persze az AMD ígérgeti hogy a 4 magos procijaik belemennek majd a régebbi lapokba is, de ezt el nem hiszem, mert akkor ki venné meg az új chipsetes lapokat?
Hogy azt a mesterségesen gerjesztett igényeket, azt...!!!! -
spirit007
senior tag
2x32GB DDR3 Ram eladó ! Mennek duálba !
-
orbano
félisten
válasz
[CS]Blade2 #3 üzenetére
''64gb ddr3 memória eladó. kisebb ingatlant beszámítok...''
-
polip
addikt
válasz
[CS]Blade2 #3 üzenetére
egyszer már hallottam pár évtizeddel ezelőtt egy hasonló mondást
az nem jött be
-
[CS]Blade2
addikt
64Gb biztos elég lesz!
1Gb/100K-ért biztos jó választás!
-
-
orbano
félisten
Jó lett a cím. A rizsa a technológiai fejlettségről viszont nem annyira. Ahogy kivettem, semmit nem tud az új memória felmutatni, csak amit a fejlettebb gyártástechnológia hoz, és a nagyobb áteresztőképesség a késleltetés rovására...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kész a végleges DDR3 szabvány. Jönnek a gyorsabb, energiatakarékosabb és nagyobb kapacitású modulok.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Túraautó topik
- LED világítás a lakásban
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fotók, videók mobillal
- OLED TV topic
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest