Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Aktív témák
-
ebx
aktív tag
''De akkor mért jó az Intelnek a keresztlicenc?''
- Monopolellenes torvenyek (ezt nagyon komolyan veszik)
- ''ki tudja...'' a alapon
- ha kihoz valami ujat, akkor a konkurrensnek legalabb 1-2 ev kell, amig ki tudja adni, barmilyen keresztlicensze is vanFor every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
bdav
őstag
hát az egy jó kérdés, hogy pontosan mikre érvényes ez a szerződés... mindenesetre az intel nem fog amd fejlesztést pakolni a procijaiba, licencszerzödés ide vagy oda. presztizs.
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
fanatic
aktív tag
Látom itt van bőven hozzászólás! Mindenkit érdekel a dolog!
Végre lépés előnybe kerülhet az AMD, és az Intel fog liszenszelgetni! ;]Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
-
joghurt
addikt
Nem tudom, írta-e már valaki ezt a linket a témáról:
[L]http://www.theregister.co.uk/content/3/33624.html[/L]A tej élet, erő, egészség.
-
-Devil-
aktív tag
''egyedül az adhat hangot hogy a fej mozog...az meg nem zavar mert tudom mikor szarakodik a vindóz''
Most nevetni fogsz... A winyóm alapból nem hangos, csak ha a fejet mozgatja, de akkor piszkosul. :) (36GB SCSI 10K RPM). Újonnan tettem fel a win98SE-t, és furcsa volt, hogy semmi hangot nem adott ki, néha néha kattant egyet, csak a led villogásából tudtam, hogy tölt a gép, mert ugye beszaggatás nincs. :DDÉrtek hozzá Pista bácsi! Kék a fázis...
-
-Devil-
aktív tag
Ennyi idő kell neki? :F Az 1333-as Tbird-emmel 70-80 perc alatt be tudok tömöríteni egy másfél órás videót (Tv-Tunerrel amit felveszek. Kivágom a reklámokat, plusz újrakódolom az egészet, mellette benyomom a hangot Wav-ból MP3-ba). Mondjuk a DVD-Rip azért egy picit más tészta, azzal több a munka, de akkor is soknak tűnik ennyi egy ilyen rendszertől.
Értek hozzá Pista bácsi! Kék a fázis...
-
HiperG
addikt
Amúgy mi az a Fibre Channel?
-
HiperG
addikt
Hát ha egy ventillátor fúj akkor az sűvit hogy örvény keletkezik, nomeg nem folyadékcsapágyas ezért visít...
Ha a vinyó ami egy zárt rendszer gyakorlatilag abban nem keletkezik semmilyen örvény egyedül az adhat hangot hogy a fej mozog...az meg nem zavar mert tudom mikor szarakodik a vindóz :DDD -
hungeek
senior tag
nah nekem volt szerencsém egy ehhez hasonló géphez, igaz nem itthon hanem benn a sulinkban
Dual Intel Xeon P4 2*2,66ghz
2GB regECC ddr ram
36.6 Gb SCSI winyó (bár ebben nem vagyok biztos)
dvd rippelés divx-be: 100fps (ergó egy 90 perces filmet ~22,5 perc alatt betömörít)
nem semmi mi? :) -
Keitaro
addikt
Mihez képest quiet? Mert szerintem az nem igaz, hogyha folyadékcsapágyas akkor mehet akár 6000000RPM-el akkor sincs hangja, már mindenhol ezt használnák ahol lehet :)
Tehát szerintem van hangja annak a vincsinek max nem üvölt. Én viszont hangtalant szeretnék. Megjegyzem nem dobnám azért vissza ha csak úgy hozzámvágnának egyet... -
-
-Devil-
aktív tag
-
Fiery
veterán
Sajnos az alaplapom BIOS-a bugos, emiatt nem tudom emelni a Vcore-t. Ennek fenyeben a max. elerheto orajel nalam 2200 MHz volt, ennel tobbet nem tudtam kicsikarni a cuccbol.
Viszont nem is igazan akarok tuningolni, ugyanis tuning nelkul perfektul tudom hasznalni a Cool'n'Quiet-et, ami tisztabb, szarazabb erzes :DD
Fiery -
HiperG
addikt
[L]http://www.opteronmotherboard.com/opteron-motherboard-RioWorksB.htm[/L]
Nemrossz kis Dual-Opteron deszka...
ATX-es és van rajta AGP8X :DD -
sebela
aktív tag
Új szörnyeteget alkottak a VR Zone idomárjai: egy ultrabrutális Athlon64 FX tuninggal Katsumi barátjuk Japánból (LN2-hűtéssel) feltornászta kis kedvencének órajelét 3300MHz-re (egy WCPUID&CPU-Z screenshot kedvéért) illetve tartósabb használatra (SuperPI 1M) 3206MHz-re.
Persze ezek csak extrém körülmények közötti kérészéletű eredmények, de jól mutatják a jelenlegi erőviszonyokat. Katt a lenti képekre további infóért.
2003. Október 9., csütörtök
Ezt most olvastam.Csak gondoltam belinkelem, hamár offolunk.Ha követnélek egészen hazáig, megtartanál?
-
Fiery
veterán
A regisztralt felhasznalok orszagonkenti megoszlasa:
0.00%, 1,Albania
0.01%, 3,Algeria
0.02%, 5,Andorra
0.00%, 1,Angola
1.33%, 396,Argentina
0.02%, 7,Armenia
1.99%, 594,Australia
0.53%, 158,Austria
0.01%, 4,Azerbaijan
0.01%, 3,Bahrain
0.01%, 2,Bangladesh
0.01%, 3,Barbados
0.38%, 114,Belarus
1.35%, 403,Belgium
0.01%, 2,Benin
0.00%, 1,Bhutan
0.06%, 18,Bolivia
0.05%, 15,Bosnia and Herzegovina
3.29%, 983,Brazil
0.00%, 1,Brunei
0.82%, 244,Bulgaria
0.01%, 2,Burkina Faso
0.00%, 1,Cambodia
3.07%, 918,Canada
0.42%, 126,Chile
1.65%, 493,China
0.23%, 70,Colombia
0.00%, 1,Congo
0.10%, 30,Costa Rica
0.00%, 1,Cote d'Ivoire
0.52%, 154,Croatia
0.05%, 15,Cuba
0.01%, 3,Cyprus
0.99%, 297,Czech Republic
0.50%, 148,Denmark
0.04%, 11,Dominican Republic
0.03%, 10,Ecuador
0.05%, 15,Egypt
0.03%, 9,El Salvador
0.43%, 128,Estonia
0.46%, 138,Finland
4.59%, 1372,France
0.01%, 2,French Guiana
0.01%, 2,French Polynesia
0.05%, 15,Georgia
8.72%, 2606,Germany
0.00%, 1,Ghana
0.20%, 60,Greece
0.01%, 2,Greenland
0.03%, 10,Guatemala
0.00%, 1,Guinea-Bissau
0.00%, 1,Honduras
0.25%, 75,Hong Kong
5.38%, 1606,Hungary
0.00%, 1,Iceland
0.32%, 97,India
0.28%, 85,Indonesia
0.02%, 5,Iran
0.13%, 38,Ireland
0.56%, 166,Israel
2.44%, 729,Italy
0.03%, 9,Jamaica
0.24%, 73,Japan
0.00%, 1,Jordan
0.15%, 46,Kazakhstan
0.00%, 1,Kenya
0.13%, 39,Korea
0.00%, 1,Kuwait
0.04%, 12,Kyrgyzstan
0.22%, 66,Latvia
0.01%, 4,Lebanon
0.00%, 1,Libya
0.01%, 2,Liechtenstein
0.40%, 119,Lithuania
0.07%, 21,Luxembourg
0.01%, 3,Macau
0.02%, 7,Macedonia
0.01%, 2,Madagascar
0.28%, 84,Malaysia
0.02%, 5,Malta
0.01%, 2,Mauritius
0.75%, 224,Mexico
0.08%, 24,Moldova
0.01%, 2,Monaco
0.01%, 2,Morocco
0.00%, 1,Myanmar
0.01%, 2,Namibia
0.39%, 117,New Zealand
0.01%, 2,Nicaragua
0.01%, 3,Nigeria
0.72%, 216,Norway
0.01%, 2,Oman
0.04%, 11,Pakistan
0.02%, 7,Panama
0.01%, 4,Paraguay
0.18%, 55,Peru
0.23%, 69,Philippines
7.07%, 2112,Poland
0.37%, 112,Portugal
0.07%, 20,Puerto Rico
0.02%, 5,Qatar
0.57%, 169,Romania
7.25%, 2166,Russia
0.03%, 10,Saudi Arabia
0.00%, 1,Senegal
0.19%, 58,Serbia and Montenegro
0.22%, 65,Singapore
0.32%, 95,Slovakia
0.15%, 46,Slovenia
0.51%, 151,South Africa
0.08%, 25,South Korea
3.89%, 1162,Spain
0.01%, 4,Sri Lanka
0.00%, 1,Sudan
0.00%, 1,Surinam
0.56%, 167,Sweden
0.73%, 218,Switzerland
0.45%, 135,Taiwan
0.01%, 3,Tajikistan
0.00%, 1,Tanzania
0.19%, 58,Thailand
3.53%, 1056,The Netherlands
0.01%, 2,Togo
0.02%, 6,Trinidad and Tobago
0.01%, 2,Tunisia
0.27%, 81,Turkey
0.00%, 1,Turkmenistan
0.00%, 1,Tuvalu
0.00%, 1,Uganda
1.40%, 417,Ukraine
0.04%, 12,United Arab Emirates
5.69%, 1700,United Kingdom
0.12%, 37,Uruguay
20.17%, 6026,USA
0.06%, 18,Uzbekistan
0.21%, 63,Venezuela
0.05%, 15,Vietnam
0.00%, 1,Yemen
0.02%, 5,Zambia
0.02%, 7,Zimbabwe
Total = 29877 people
Fiery -
Fiery
veterán
-
sebela
aktív tag
Már hogyne lenne?
Ezzel is megdobhatnád a szinvonalat (mint lehetőség jó lenne).
Nem tudom mennyire nehéz megcsinálni, de ha sikerülne mindenhol ahol tesztelnek vele leírnak milyen f*sza az az ember aki csinálta...
De lehet, hogy nem éri meg a belefektetett munkát...Ha követnélek egészen hazáig, megtartanál?
-
Fiery
veterán
A valos orajel 200 MHz, az effektiv orajel 800 MHz (QDR).
A piac abszolut nem aggodik, miert is aggodna? A leggyorsabb konkurens procinak (Athlon 64 FX-51) is van ellenfele, ha csak paper launch is (P4EE-3.2). Az Opteronokkal meg egyelore jol tartjak magukat a 3 GHz koruli Xeonok is.
Fiery -
HiperG
addikt
[L]http://www.msi.com.tw/images/product_img/svr_img/9131.jpg[/L]
Itt asszem egyik prochoz 2 másikhoz 4 foglalat van kivezetve :)
Valahogy így nézhet ki egy többprocis is szal mindegyik proci közelében van min. 2 foglalat :DD -
bdav
őstag
800mhz-s busz? ez valos orajel lenne? mert ha nem akkor nem értem, eddig is annyi volt :) (valos orajelnek mondjuk durva, mégha csak ddr is :) mert ahogy huzzák csak rosszabb lesz. pláne ha nem kompatibilis az amdvel.
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Fiery
veterán
A keses oka alapvetoen a 0.09 mikronos technologia, ami nem ugy muzsikal, ahogy kellene. Borzaszto nagy a szivargo aram (vagy mi a rak, valami hasonlo neve van), ennek eredmenyekepp a proci kb. 40-50 %-kal tobbet zabal (es ennelfogva jobban is melexik), mint elvileg az varhato lenne.
0.13-on alacsonyabb orajelen kihozni -- ennek mi ertelme lenne? :) Egyebirant pedig allitolag a legnagyobb gond a 800 MHz-es busz, azzal van a legtobb problema.
Fiery -
Fiery
veterán
Jajj, ez kezd bonyolodni :) Alapvetoen ugy nezne ki egy idealis rendszer, hogy mondjuk 4 proci, es mindegyikhez pl. 1 GB RAM (osszesen tehat 4 GB fizikai memoria).
Minden memoriacimet elerheti barmelyik proci, a 4 GB-bol meg van hatarozva, hogy melyik 1 GB melyik procihoz tartozik. Ha egy adott procinak szuksege van egy adott adatra a memoria valamelyik cimerol, akkor pillanatok alatt el tudja donteni, hogy az vajon a lokalis memoriaban talalhato-e (abban a memoriaban, ami a procihoz kozvetlenul csatlakozik a 144 bites memoriabuszon), vagy egy masik procihoz tartozo memoriabol kell elorangatni a cuccot --> ez esetben ''atszol'' a procihoz, hogy kell neki a cucc (koherens HyperTransporton keresztul), a masik proci pedig atkuldi a kert adatot szinten ugyanazon a csatornan -- miutan eloszedte azt a sajat lokalis memoriajabol.
Elvileg van arra lehetoseg -- amennyiben idealis a szituacio -- hogy egyetlen Opteron processzor akar 10 GB/s-es tempoval is olvassa a memoriat.
Fiery -
steveetm
őstag
-
Fiery
veterán
Nagyon kevered a dolgokat, legalabbis olyba tunik :)
1) Alapvetoen csak 1 memoriavezerlo van processzoronkent, ami 144 bit szeles (Dual ECC DDR333).
2) A modulok szamat ne keverjuk ide...
3) Lehetseges olyan megoldas is, hogy egy alaplapra 2 vagy 4 processzort raknak, de nem minden processzorhoz tartozik dedikalt memoria -- ez egy olcsobb megoldas, ami azonban nem idealis.
Fiery -
bdav
őstag
ezt probáltam fejtegetni. az opteron ota eltelt egy év nem elég arra, hogy a ''semmiböl'' fejlesszenek egy Yamhill (nevezzük igy az intel 32/64-bit-képes prociait) procit. ugy néz ki arra sem, hogy egy meglévö techet belerakjanak. (ha igaz a hir)
az EE nyilvánvalóan erölködés.
de Fiery, ha igazad van, és az intel már rendelkezik Yamhill proccal, és ez a prescott lenne, akkor miért késik? csak a 0.09 mikron ekkora gondot okozna? vagy miért nem adják ki 0.13-mon alacsonyabb órajelezéssel? (tudom nem látsz az intel lapjaiba, de nem értem hogy egyáltalán mi _lehetne_ az oka ezeknek a dolgoknak)10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
steveetm
őstag
Ja így logikus, én arra gondoltam, hogy az egész memóriát, az összes proc nem tudja elérni egyszerre, szal mondjuk az 1 giga ramom fel van osztva 5 részre, és azt 5 opteron tudja használni, egyenként 5,4 gigás sávszélességgel.
De olyan nincs hogy egy opteron írjon a memóriába 20 giga/seccel, ugye?
Üdv.: steveetm -
HiperG
addikt
-
Fiery
veterán
Minden Opteronnak van sajat memoriaja, amivel 5.4 GB/s-en tud kommunikalni, kozvetlenul meghozza (nincs az eszaki hidban memoriavezerlo). Egymassal pedig koherens HyperTransporton keresztul beszelgetnek, itt kuldik at egymasnak az adatokat, ha pl. egy adott procinak egy masik procihoz tarsitott memoriaban levo adatokra lenne szuksege.
Fiery -
xuldar
addikt
Ha nem lenne már fél éve kint az Opteron, akkor igazat adnék neked. De jövő tavasszal már 1 teljes éve piacon lesz az Opti. Addig azért kihasít magának egy szép szeletet a tortából, amit az Intel nagyon nem szeretne. Inkább nem várt fejlemények lassítják az Intelt, és áthidaló megoldásokkal próbál meg úrrá lenni a helyzeten (meg a fanatikusain), mint az Extreme Edition.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Fiery
veterán
Ez igy nem mukodik :) A cegek nem varjak meg a konkret termekeket, mar joval elobb keszulniuk kell a valaszcsapasra... Plane igaz ez az olyan nagy cegeknel, mint az Intel -- ahol is van penz arra, hogy mar jo elore felkeszuljenek szinte barmire, es a kello idoben elohuzzak a kalapbol a megfelelo nyuszit :)
Fiery -
steveetm
őstag
A 8 opteron mellett ugyanaz a memória van, mint pl egy opteron mellett(DDR333 as, vagy akárhányas), ami ugyanazon az órajelen ketyeg, szal nem értem hogy tudna több adatot kipumpálni magából csak azér, mer eccere 8 proci próbálja elérni...(Ettől még lehet csak lécci vki magyarázza el hogy. HiperG ne úgy hogy mer 8 memvezérlő van)
Üdv.: steveetm -
Fiery
veterán
A Prescott nem a 64 bit tamogatasanak fejlesztese miatt kesik, azt mar joval elobb ''beleraktak'' -- ha beleraktak. Az Intelnek meg van B, C es D terve is (talan E is), szoval nem kell oket felteni. Az teny, hogy az Intelre nem jellemzo a konkurenciatol licencelni barmit is, es az sem tul valoszinu, hogy az M$-re ra tudnanak eroltetni me'g egy 64 bites ISA-t. Az IA-64 tamogatasa viszont me'g mindig ott van mint lehetoseg; valamint az is, hogy a Deerfieldet esetleg lerangatjak a desktop szegmensbe.
Fiery -
bdav
őstag
csak pl. a Xeonok mem. sávszélessége sehol sincs az opteronokéhoz képest. nekem ugy tünik h. az Opteron ideális proc alternativa teszem azt az intel Xeon és a Xeon - Itanium közti ''rés'' kiváltására (ha csak intel - amd szerverprocikban gondolkozunk).
na de folytassuk a fejtegetéseket.
-Az AMD-nek évekbe került kifejlesztenie az x86-64-et (ha jol emléxem '99-töl már lehet hallani hireket róla), most az Intel nem hiszem hogy mondjuk 1 év alat összetákol a Prescott maghoz egy 64-bites bövitményt, ugy hogy az életképes megoldás legyen, tehát azt kevéssé valoszinüsitem h. a Prescott azért csuszna mert az opteronok megjelenésével az intel elkezdett rohamléptekben 64 bitet fejleszteni. Elképzelhetö hogy a sokat emlegetett (létezö vagy nem létezö) Yamhill projektet az intel ''talonban tartja'', vagyis fejlesztgeti, de nem épiti be minaddig amig muszáj nem lesz. ez esetben viszont gyanus a Prescott késése, mert azt jelenti hogy ez az összeépítés nem megy tul jól, viszont megmagyarázhatná(?) a nagyobb hötermelést. mindezzel együtt az intel elszámította magát minden lehetöséget figyelembevéve is, mert minden nap késés, ha igaz ez a koncepció a Prescottról rontja az esélyeit (Yamhill - továbbgondolás esetén nem hinném hogy amd64 kompatibilis lenne a dolog - ez esetben már régebb óta fejlesztik), ha pedig tényleg csak jövö tavasszal jelenik meg (az a legujabb dátum ugyi?), akkor elég nagy bukás lehet belöle, intel piaci befolyása ellenére is.
-Ha az Intel csak a következö procimagjába integrál 64-bitet, az totál szívás, ezen nincs mit ragozni :D10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Fiery
veterán
''Egy Dual Xeont valami kis 64bit támogatással.''
Van 4 meg 8 processzoros Xeon MP is... 64 bitet meg egyik Xeon se tud, es ilyen kategoriaban nem is fogjak tudni (az mar az Itanium jatszotere).
[L]http://www.intel.com/products/server/processors/server/xeon_mp/index.htm[/L]
Fiery -
Zeratul
addikt
Azt se szabad elfelejteni hogy a K8 ereje nem egyedül a 64bitben rejlik. A HT link és az Integrált memóriavezérlő miat egy rugalmasan építhető belőlle multiprocesszoros rendszer. 8db dual core Opteron egy deszkán, az Intel legrosszabb rémálmainak netovábja. Pedig ha IBM+AMD boszorkánykonyháján jól főznek akkor jövő év második felében valóra is vállik. Mit fog tudni ezzel szemben felmutatni az Intel? Egy Dual Xeont valami kis 64bit támogatással.
-
Sav
tag
Érdekes hangvételű cikk....
Azért én az int3l-t nem féltem... :))ASUS-P5KC; Q-6600; INNO3D 8600GT; 2GB Kingmax 800Mhz
-
tocsa
senior tag
Szia joghurt!
Az execution unitok ha jol emlekszem relative kicsi teruletet kepviselnek a magon (5%?). Es jo pelda, hogy a HyperThreading blokk ott van mar, de nem hasznalt, csak a high-end szegmensben.
Nem engedheti meg az Intel, hogy az IA-64-es dontesevel esetleg sajat bukasat okozza. Marpedig az x86-64 miatt ennek megvan a lehetosege (akarmekkora az esely is). Igy szerintem biztosra veheto, hogy az Intelnek van menekulo utvonala. Kell lennie egy backup tervnek. Es szerintem ez a titokzatos Yamhill.
Gondolj bele: inkabb csusszon a Prescott (metr ossze kell hegeszteni meg rajta a 64 bites reszt), minthogy 2-3 evvel kesobb az egesz ceg tonkremenjen. Inkabb legyen kisebb rajta a cache, es legyen rajta nem aktivalt resz, minthogy kesobb valasztasi lehetoseg nelkul megbukjon a ceg.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
Fiery
veterán
''Szóval vmilyen szinten igaza van az intelnek, amikor csak emulálni tudja a 32 bites módot az itanium, csak ugye a rohadt fogyasztók, meg fejlesztők...''
Jaja, igaza van, csak epp a piaci siker nem azon mulik, kinek van igaza :) Mar most (fel evvel az Opteron piacra lepese utan) joval tobb Opteront adtak el, mint az osszes IA-64 procibol egyuttveve (cirka 3 ev alatt).
Mellesleg az AMD64 modban futo K8 procik sem tudnak 8 es 16 bites szoftvereket futtatni...
Fiery -
HiperG
addikt
Én sztem ez sima IA64 csak ha eccer fut az IA64-es oprencered akkor nem műxenek a régi x86-os programjaid, ellenben az AMD64-el...
Szal valahogy úgy képzelem el, hogy kapcsolgatni lehet majd az x86 és az IA64 mód között...
Vagy megoldják, hogy működjön mind2? -
kiskegyed
aktív tag
-
Vertic
aktív tag
Azért kíváncsi vagyok, hogy meddig lesz még ez a lefele való kompatibilitás benne az asztali gépek procijaiban. Mikor elérnek majd a 256bites architektúráig, kiveszik talán a 8 bites 8086-al való kompatibilitás miatt szükséges részeket...? :) Nyilván kell valamilyen szinten visszafele is tekinteni, de úgy tűnik egyáltalán nem sikerül elszakadni a legelső konstrukciótól. Szóval vmilyen szinten igaza van az intelnek, amikor csak emulálni tudja a 32 bites módot az itanium, csak ugye a rohadt fogyasztók, meg fejlesztők... :DDD
'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''
-
csibra
tag
Szerintem ezeket a 64bites Intel híreket maga az intel terjeszti, méghozzá azért, mert van sok (sőt valószínűleg sokkal több) Intel rajongó (nem beszélve a nagy számítógépgyártókról) akik az ilyen hírek hallatára megvárják amíg az Intel kijön a saját 64 bitével és nem vesznek AMD-t...
Szóval okosak ezek azért. :((( -
Fiery
veterán
Prerelease: Windows Server 2003 Standard Edition For 64-Bit Extended Systems (English)
Date Posted
9/18/2003 1:40:00 PM
File
srv03sp1_usa_1069_amd64fre_srv.iso, ISO-9660 CD Image
---
Windows XP 64-Bit Edition For 64-bit Extended Systems (English)
Date Posted
9/18/2003 1:38:00 PM
File
srv03sp1_usa_1069_amd64fre_pro.iso, ISO-9660 CD Image
---
Azonos napon raktak fel oket (jah, 2 perc difi :) Persze a beepitett applikaciok kulonboznek, de azokat meg egyelore 32 bites verzioban pakoljak bele az oprencerbe. AMD64 rulez.
Fiery -
erdoke
titán
válasz Hun'reeth #24 üzenetére
Ez üzlet, nem holmi báróskodás. Ha neked lenne egy céged, ami néhány piacon magasan vezető lenne, te talán nem próbálnád megtartani, vagy tovább erősíteni a pozícióidat?
Az ember világa az önzésről szól, úgy egyéni, mint csoportos (jelen esetben üzleti) szinten.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Meglátjuk. Mindenesetre szerintem úszik ott még valami a levesben, amit mi nem látunk. Amúgy is folyhat valamiféle áttervezése a Prescottnak a magas disszipáció (= a tervezettnél nagyobb feszigény) miatt, talán a 266 MHz-es FSB-jű Prescott2 más problémákra is ad majd megoldást.
Régóta ismeri az AMD x86-64 elképzeléseit az Intel (csak az A64 közel 1 évet csúszott), talán van B terv a zsebükben. Talán nem is B...A legjobb aláírás a héten
-
Fiery
veterán
De pl. kapasbol a driverek keszitesehez szukseges Windows DDK-t is az M$ kesziti el, es ha ok beintenek, akkor a cegek nem tudnak drivert irni.
Pont az AMD64 Windows DDK kesoi megjelenese miatt csusznak az AMD64 driverek, es igy az AMD64 WinXP/2003 is.
---
Flessnek meg uzenem, hogy az AMD64 Win2003 es az AMD64 WinXP azonos kernelt hasznal, sz'al nem kell egymasra varniuk :)
Fiery -
fLeSs
nagyúr
Azért, mert egy AMD64-es Win Server 2003-at is el akar készíteni, cserébe eltolják az XP AMD64 megjelenését.
1ébként volt erről több hír is, hogy az MS nem fog még1 oprencert csinálni, ha az Intel 64-bites procija tök más lesz, hanem akkor így járt. Csak akkor lehet 64-bites procija Intelnek, ha abban AMD64 lesz."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Fiery
veterán
Az Intel mar elobb is lephetett volna (sztem lepett is :) ), pl. felkinalva tobb szazmillio dolcsit az M$-nek, hogy az AMD64-es Windowst ne fejlessze ki. Akkor az AMD itt lenne megfurodve, lenne neki Linux es csokolom.
Mellesleg az Intel es az M$ nagyon nincsenek joban, es azert az M$-et is meg lehet erteni. Ok mar tamogatjak az x86-ot, az IA-64-et (64 bites Intel ISA) es az AMD64-et (64 bites AMD ISA), minek me'g egy kolonc a nyakukba?
Fiery -
Tiggr
tag
Ha írsz egy honlapot mondjuk Operára szabva, aztán jön a Netscape, s megkér, hogy írd át úgy, hogy a Netscape-en is szép, csillogó legyen... Mondjuk megírod nekik... Aztán kiadsz egy közleményt, hogy soha nem írod át más böngészőre szabva, mert tele a bucid.
Pár hónap múlva megkeresnek a Microsoftól, hogy ha mégis átírod Internet Explorerre, akkor kapsz 50 millió forintot. Mit csinálnál?
Én kiadnék egy közleményt, hogy meggondoltam magam... :) -
scan.g
csendes tag
Ez az egész mind jobban meggyőz arról, hogy se Intel se AMD platformot ne vegyek ameddig nem tisztázzák.
PCI-X, DDR2, SATA300....
2-3 évig biztosan elég lesz a mostani konfigom játékokhoz. -
Fiery
veterán
1) Az M$ nem fog me'g egy 64 bites Intel/AMD procit tamogatni, ezt mar megmondta nehany honapja is, egeszen konkretan.
2) Mire a Prescottban (plane ha csak a Tejasban) engedelyezik a 64 bitet, addigra mar az AMD64 behozhatatlan elonyre tesz szert... Ha lesz is 64 bit ezekben az Intel procikban, az tutira nem lesz egy 3. fele utasitaskeszlet.
Fiery -
faster
nagyúr
Jó kis kavarodás lesz! IA64, AMD64 és ez a I64. :DDD
-
Cirkumflex
csendes tag
Egy teljesen új 64-bites utasításkészlet azért egészen más, mint holmi SSE2,SSE3... Külön Windows64 CD AMD-re és Intelre, minden egyes driver és program szintúgy? Ezt azért nehezen tudom elképzelni... Ehhez még az Intel is kevés lenne - arról nem is beszélve, hogy menni ideig tartana az MS-nek átírni a Windows64-et egy teljesen új proci-ra,0-ról indulva (se proci, de fordító hozzá)
-
GuMipOkE
senior tag
Ha mégsem ír új kindózt a Micro$oft, akkor az intel biztos ki fog adni egy ''Intel patch fo XP64''. :DDD
Bár, ha az Intelnek komolyak az ezirányú szándékai, akkor a Micro$oft biztosan tud róla, és akkor nem az OPrendszer szintjén lesz a gond, hanem az alájuk írt alkalmazásoknál. -
nbi
tag
Mindenesetre az Intel akkor akar belevinni valami erősebbet, valami plussz teljesítménynövelést a procijába, ha már fenyegetve érzi magát (AMD), magától hajlandó eladni az éppen aktuális normál teljesítményt (mondjuk ez még sok-sok más cégre elmondható), ami marketinges kozmetika után csúcstecnológia. brrr...
3athlon - swim, bike, run
-
-
joghurt
addikt
Ja, és ha jól emlékszem, láttam már valahol képet a P4-es magjáról, amin meg voltak jelölve az egyes blokkok. Ezek között sem szerepelt x86-64-es rész, és az sem valószínű, hogy egy ilyen helyigényű blokkot csak úgy eldugtak volna valamelyik másik részbe.
A tej élet, erő, egészség.
-
GuMipOkE
senior tag
Keverik a sz*rt... :(
-
joghurt
addikt
Csak egy kétforintos vélemény: Amikor a mai P4-esekből szilíciumterület hiányában néhány, teljesítményt jelentősen megdobó dolog kimaradt (gy.k. ha mást nem, cache-t rakhatnának a ''szabadon maradt'' területekre), szerintetek mennyire valószínű, hogy ott van benne egy nem használt, ám de jelentős területet elfoglaló x86-64-es rész?... :F
A tej élet, erő, egészség.
-
Sidaries
őstag
Erre most mit mondjak. Szépet nem tudok az biztos...
I am the Visionaire, follow me if you dare...
-
klepto
addikt
Reméljük most másként lesz, és az AMD elsőségének, illetve lefele történő teljes kompatibilitása miatt végre megelőzi az Intelt. Az azomban mindenképpen rossz hír, hogy az Intel64 100% inkompatibilis lesz az AMD64-el, ami akár azt is jelentheti, hogy két teljesen külömböző oprendszert kell rá írni, mégha Bill Geats tiltakozik is ellene, és ha így van, akkor elképzelhető, hogy semmilyen progi nem lesz kompatibilis a két platform mindegyikével. Ez azt eredményezheti, hogy bizonyos játékok csak erre, vagy csak arra jelennek meg, hogy a driverekből is kétfélét kell csinálni ''for Intel onli'', és ''for AMD onli'', és ez teljes káoszt hozhat, aminek az eredménye az egyik, kevésbé támogatott platform teljes kihalása lehet. Vajon kinek éri ez meg? :F
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest