- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- RAM topik
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Analóg fényképezés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
válasz
PCProfessor #40 üzenetére
mindkettőt limitig kitolták, de míg az Intel specijéhez képest a CPU throttlingol és megeszik 300W-ot, addig az AMD 2~5%-on belül hozza a speci szerinti teljesítményt alacsonyabb fogyasztással, legyen hűtve levegővel, vagy 360-as monstre vízzel.
-
MWhite
csendes tag
Remélem hogy a zöld képernyő hibát is orvosolják, már vagy 5 ször kaptam egy hónap alatt 😕 pedig fizikálisan minden rendben van lelett csekkolva, akkor csak szoftveres gond kell legyen 🤔
-
Kansas
addikt
No, átállítva ez van. Fura, hogy a Video Decode 0%, a codec meg 85% körül... mintha a CU-kon futna a codec, vagy nem tudom... megszakadni minden esetre nem szakad bele, azzal a 4% GPU használattal...
-
Kansas
addikt
Nekem ez látszik.
Érdekes módon Vivaldi alatt felmegy a GPU 10-12% környékére, cserébe nem droppol frame-eket, Opera alatt úgy 2% környékén marad de minden második frame-et eldobja illetve a lejátszás sem natív 4K, hanem valami 3K-szerűség(1536x864*2.5 a viewport) -
Kansas
addikt
Ott néztem, de ott nincs olyan hogy "videós egység", ott GPU van, illetve 3D/Copy/High Priority 3D/High Priority Compute. Ebből a 3D az ami 2-3% közt táncol.
A Youtube-on pedig a "Stats for nerds" részen az látszott, hogy AV1-en megy ez... fura módon Opera alatt droppolja a frame-eket mint állat, Chrome alatt pedig nem - asszem le kellene váltanom az Operát... de nem Chrome-ra az tuti, rühellem hogy ott mindenre 3rd party extension kell. Előbb próbálom ki a Vivaldi-t, de még az Edge-et is... -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Yany
addikt
Az AMD sokszor épp a "majd úgyis kelleni fog", vagy a "majd beérik az idő haladtával" egységekre szánja a tranzisztorokat (amivel egyébként én szimpatizálok), erre az AV1-et már nem látta kritikusnak? Hogy is van ez? Értem, hogy most még nem tömegek aknázzák ki a 4K AV1-et, de ha valami, az pont egy egyértelmű irány a jövőt illetően. Nekem ez fura. Igaz, Vega64 megannyi újítása mellett pont a 4K 60fps YT hw-gyorsítás akkor is elmaradt. Meg is halt a lejátszás (1~2 fps-re leszakadt), ha mondjuk egy 2500K volt a gépben, ami már nem bírta el. Anno, ATi korszakban a multimedia kiemelten jól ment a piros oldalon, ebben (is) mára robusztusabb a konkurencia (és ezáltal az image-ük is szvsz úgy általában ilyenek miatt erősödik).
-
PuMbA
titán
De megoldotta
Az RTX3050-emen megy simán a 4K 60fps YouTube AV1 Chrome alatt 2-3% CPU használattal és mellette 50%-ra van leterhelve a VGA videós egysége.
Abu85: Majd akkor szólj, ha csődközelbe lesz az AMD vagy az NVIDIA
Akkor megengedem nekik, hogy elspórolják ezeket a dolgokat.
-
Kansas
addikt
Jelenleg az összes új Intel CPU kazán(a 13600K is többet eszik Yany 5950X-énél, cserébe gyengébb nála), és a legújabb AMD széria is, GPU-ból meg minden kazán ami az ő 3090-énél erősebb.
Ha a fentebb leírtakból minden igaz, akkor egyelőre az AMD Rembrandt procik azok amik nem kazánok és bírnak az AV1-el...
Szóval mesélj, mi neked a normális hardver, ami nem is kazán? -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem félkész, csak bizonyos felbontás fölé nem jó. A VCN 3.1-ben már gyorsabb a blokk, így az a felbontás és frissítés is megy, ami a VCN 3.0-nak nem. Minden formátumnál ez a kulcs. A VP9-et is gyorsítja a hardver, de csak 4K-ig. Ha túlmész a blokk képességén, akkor nem fog jól működni, de ez minden gyártónál így van. Ilyenkor kell a procit használni.
-
Callisto
őstag
Sajnos a 22.5.2 óta létező alt-tabos és/vagy videólejátszós+gaming fagyást (ahogy írják is release notes-ban) nem sikerült megoldaniuk. Csupán az esélye csökkent valamelyest.
Nálam marad továbbra is a 22.5.1. -
Kansas
addikt
Biztos a VCN3 volt az oka? Nem az, hogy nem ezzel a driverrel teszteltek, és a sok drop miatt ment lejjebb az fps-szám? Bár a 4090 se tudta a fix 60fps-t se 4K-ban se 8K-ban... kíváncsi volnék, melyik AV1 kodek implementációt használta encoding-ra, talán csak nem egy Intelre optimalizáltat?
Egyébként ha már Intel A770 volt a tesztben, lehet inkább egy RX6600(XT) és egy RTX3060 kellett volna a másik 2 gyártótól...
Ez nekem nagyon Intel fizetett hirdetésnek tűnik... -
Yany
addikt
"rendes proci", "szutykos cpu"
Valami gond van? Segíthetek valamiben? Bocsi, de ez a hangnem nem ide való szerintem. De ha van megbeszélnivalód és a topicba illik, szívesen megvitatom. peace
-
Yany
addikt
Erre valaki rácsekkolhatna, hogy képes-e rá egy last gen. csúcs VGA, hogy kadenciahelyesen és dropok nélkül dekódoljon egy 4k-s AV1-es videót youtube-on végre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 22.10.2-es szoftvercsomag különösebb újítással most nem szolgál.
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest