- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka01
csendes tag
Tökéletes, majdnem minden kérdésemre kiterjedő cikk! Nagyon gratulálok hozzá! Örülök, hogy rátaláltam.
Ami az én esetemben kimaradt: nekem két 7770-es pörög a gépemben. A Crossfire híd (szalag) vajon elfér-e felette? Mert igenleges válasz esetén benevezek kettőre. Rettenetesen bosszantó, ha a gyári ventik elkezdenek rendesen pörögni.
Üdv. és még egyszer Gratula!
-
hoffman_
nagyúr
Az előző szériás S1 rev.2 nem megy fel semmiképp már 7xxx szériára?
-
Oliverda
titán
A furattávolságok megegyeznek a HD 5770 és 6770-es kártyákon lévőkkel, ugye?
-
guppy
őstag
Eőszőr azt hittem fejesekről fog szólni
-
Findzs
addikt
válasz
LorD_ARmES #56 üzenetére
"És érdemes lehet a kártya tápos végénél a bordát felkötni dróttal, hogy ne a kártya legyen a nyeremény babán."
Igen jól mondod, csak ne a bordát kösse fel mert nekem pl. képes volt elmozdítani a chipről pedig jól megvoltak húzva a csavarok meg a felkötés erőssége is minimális volt
én inkább utána a vga kártya tápcsatijánál, pontosabban a tápból kijövő 6 tűs csatinál kötöttem fel, úgy már jó volt
-
LorD_ARmES
tag
Jelenleg egy ATI 3870 + Accelero S1 rev2-vel vagyok felszerelve. 60 fokos GPU mellett folyamatosan fagyott, GPU recover volt. Egy CM Megaflow-t érdemes odatenni a ház oldalára, csendes darab és lefedi a VGA + CPU környezete + NB (igen, az X48 még olyan
) területet. És érdemes lehet a kártya tápos végénél a bordát felkötni dróttal, hogy ne a kártya legyen a nyeremény babán.
-
fi:zi'k
nagyúr
Természetesen rajta volt a Turbo Module a bordán.
A mérés során, amikor passzívan ment, akkor csak lehúztam a venti tápcsatlakozóját.
Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen problémát okoz, hogy a képeken nincs rajta.Egyébként meg legalább lesz hova fejlődnöm a következő cikknél.
-
szab.tam
nagyúr
a szövegben valóban szó a vga-n ventiről, (én is csak most fedeztem vel...)
talán ez a kép tévesztett meg sokunkat. ha a bordát a ventivel együtt lefényképezed, és az tbeteszed, talán egyértelműbb lett volna a dolog...
szerk:
én a másik képen sem látom a ventit.
most akkor a vga-n van venti, vagy nincs?"Egyedül a tápban lévő légkavaró üzemelt mindig."
"Ehhez képest a nagyobb borda és a nagyobb venti nem sok változást hozott nyugalmi állapotban."jó, hogy figyelmesen olvassuk a cikket.
"Elsőként a VGA hűtését kapcsoltam le."
tehát volt így is, úgy is...
ezt már tapasztaltam saját beszámolóknál, (hsz, interjú), hogy látogatottságban a képek mindeg űberelik a szöveget... -
asdf2
tag
Csak a fénykép teszi, vagy tényleg kicsit lehúzta a kártyát a hűtő?
Amúgy jó cikk, bár nem szeretem a passzív megoldásokat, de nem rossz.
-
XtremLor
őstag
Egy ilyen ac s1+ hutore benevezek mar en is, nagyon szepen teszi a dolgat
-
Ja hogy az alapvető szúrkálódás amiatt indult, mert másnak be akartál szólni... Tapsvihar
A passzivitást meg szerintem neked sugallta leginkább.
A címből egy laikus számára lejön hogy passzív vagy aktív? NEM
- jelen írásból kiderül, hogy a nagyobbik, 7770-es is üzemelhet akár teljesen passzív környezetben is.
Amúgy én se értem ezt a lenéző megnyilvánulást.. meg hogy kedves "olvasók"...
-
Findzs
addikt
mi van ?
mondtam én egy szóval is, hogy passzívan használtam az s1 -et ?
kedves fellengzős fórumtársam, közlöm veled, hogy volt rajta egy 12cm -es venti,
nem volt célom passzív hűtés kialakításavegyél vissza kicsit, kb 5 évvel ezelőtt is összeakadtunk már egyszer, örültem, hogy eddig nem "találkoztunk"
-
Aki meg elolvassa , az meg tudja, hogy nem passzív, max csendesebb a nagyátlagnál
A passzív kialakításhoz is gratuláltak, a Procinál! -
Rover623
félisten
A cikk teljes hangvétele folyamatosan sugallja...
Talán nem véletlen, hogy több hozzászóló is gratulált a passzív kialakításhoz!- a címben csak a passzív hűtő szerepel...a kieg. venti nem
- Ekkor újra fellobbant a vásárlási vágy, mivel jó esély volt rá, hogy akár a nagytestvér, a HD7770, is mehetne passzívan.
- Mivel ilyen megoldás egyelőre még nem jött ki gyárilag, így kézenfekvő volt külső segítséget igénybe venni. A választás az Arctic Accelero S1 Plus bordára esett,
- jelen írás elsősorban a passzív és aktív hűtés különbségeire fókuszál.
- jelen írásból kiderül, hogy a nagyobbik, 7770-es is üzemelhet akár teljesen passzív környezetben is. -
Hol és mikor olvastad hogy passzív hűtésű a VGA?
A mérési eredményeknél pl az van közölve, hogy "Elsőként a VGA hűtését kapcsoltam le. Így a processzor és a videókártya is passzívan üzemelt, de a két házventilátor továbbra is működött."
Majd később folyamatosan lett passzív üzemmód felé terelve a konfig
-
Findzs
addikt
köszi a tesztet
ugyanilyen kártyám van és az előző 6770 -es kártyámon használtam egy accelero s1 -et (simát nem a plus-t) és megpróbáltam felrakni erre is de erre nem lehet mert a mag a kártya befogató lemezéhez közelebb van és így az s1 kilógna a házból,
valószínűleg le fogom vágni az s1 -ről azt a kb. 5 mm -ert amivel túllógna -
aram01
nagyúr
érdekes olvasmány,köszi szépen
-
Remus389
veterán
jó, mivel az 5850 a 6850 és 6870 közt van tunning nélkül, azt hittem
egyébként tényleg jóval kraftosabb a jó öreg 5850 [link], ez még tovább nő ha belekalkuláljuk hogy kb 30-35% tunningtartaléka is van(a 7770 nem húzható ennyire)
szóval nem éri meg, max annyiból hogy új, kevesebbet fogyaszt
-
TeeBee73
veterán
Köszi a cikket!
(#30) Remusz911: Szinte, dettó. 3850+Auras Fridge passzívan, 4830+AF+Silent Eagle 1000 12-es leszabályozva, 5870+AC Accelero 20%-os ventivel.
Egyébként elírtad, a 7770 marhára nem az 5850-nel van pariban. Lásd. -
Remus389
veterán
jó kis teszt, mondjuk egy kis fps mérést hiányolok, mennyivel jobb mint a 3870
Nem mintha elégedetlen lettem volna, sőt! De már akkor kint volt azt Ati (RIP) 4000-es szériája, de árazása miatt bőven ingerküszöbön kívül volt. Aztán rájöttem, hogy igen jól beleválasztottam. A 4000-es sorozatra még-még figyeltem is, az 5000-es pedig valahogy kimaradt az életemből.
nekem 3850-esem(pár hónapig), 4850-esem(3 évig), volt, 5850 van(egy éve), mindegyiket kb 33-35 ezer Forintért vettem(ugye mivel eladtam a régit, a csere kb 15 ezer volt), és mindegyik nagyon erős(persze a korszakában) az árához képest
azzal nem értek egyet hogy árazása, a legjobb a 4800-as szériának volt
a legjobb ár/értékű mindig az AMD x850-es, picit ugyan gyengébb mint az x870(tunninggal behozható), de gyakran fele annyiba kerül
szal x850-eseket érdemes venni, nekem a legközelebbi is "pro" lesz
ez a 7770-es ahogy nézem egy 5850-essel van egy szinten
-
DeadMeat
nagyúr
Köszi a cikket! Tudtam én hogy "passzívan" is elviszi ezt a vga-t.
-
szab.tam
nagyúr
ezek a kis bütykölések nagyon jó tapasztalatszerzéesk a későbbi passazv gépépítésekhez.
én fordítva csináltam.
gyakorlatilag elsőre megcsináltam a nagy gépet, kevés bukfenccel.
azután a jóval kisebb fogyasztású gépekkel megszenvedtem, 2. és 3. nekifutásra sikerültek csak...kezdeti apróbb siekrek jól jönnek akumlálásnak majd későbbi buktatókon átlendülni, kudarcokon továbblépni...
-
nagyúr
Inkább nem fűzöm már az előzőhöz.
A passzivitásra meg annyi, mivel a "tápból" mindenképp jön vmi zaj, így a plusz két Enermax venti már alig-alig dob rajta.
Sokkal hangosabbak tudnak lenni a HDD-k, illetve mivel nem elég merev a ház, így az is felveszi időnként vmelyik forgóalkatrész rezonanciáját és "zörög".
Erre a gépre/szintre már nem tervezek többet költeni.
Majd az lesz a kérdés, hogy az újabb 4-6-8 magos AMD APU-k közül melyik megy el passzívan. Mármint melyik a legnagyobb. -
nagyúr
Akkor most mindenkinek egyben válaszolok.
Először is köszönöm a biztató szavakat!
(#3) Godlike79
Parancsolj:
Azért reméltem, hogy kicsit nehezebb lesz.
Csak amikor a képeket utómunkáztam, akkor jöttem rá, hogy nem volt bedugva a tápcsati.(#4) Duliee
Azért te is kapsz egyet.
(#5) Löncsi
Minimális a ferdesége. Az optika is a nézőpont is közrejátszik.
(#8) Maximum1
A procihűtő köszöni szépen jól van.
(#10) PC-rev-RM
Az nem hiba, csak sokat volt használva és feladt a harcot.
(#15) gold007
Ezek fix 900-asok, így ettől jobban nem tudnak fújni.
(#16) wody21
Ne is mondd! Úgy elfelejtettem játszani ott mint a huzat.
(#18) FatalEror
Attól még vígan elfut a gép.
(#21) szab.tam
Bizony sajnos nem egy ligában játszik a CPU és GPU. De nem találtam semmi olyat ahol ne lett volna ilyen helyzet. Egyébként a VGA 60-80% között mozgott, míg a CPU 80-100% között. Majd ha az anyagiak is úgy akarják, akkor lesz alá komolyabb vas is.
-
Silentfrog
veterán
Az irás elején kitért le van irva,hogy hazánkba a 6850 passziv változata is zóba került,de soká illetve sokért került be Magyarországra. Én pont ezt a tipust kerestem,sőt vadásztam de sehol sem láttam egy bolt polcain sem. Én ugy tudtam egy darab sem jött be hozzánk,pedig van több passziv 6850 is. Club 3d és a Powercolor biztos készitett ilyet.
-
szab.tam
nagyúr
egy dolgot még jó lett volna látni. a cpu és a gpu kihasználtsági görbéket.
igaz, az ember joggal gondolhatja, hogy fullhd-ban nem lesz procilimit, de ez korántsem biztos.
én a 3. konfigomat is passazvizáltam nem régen.
hd5750.
először E6300 (c2d), majd E5700@3 ghz.
igaz, 1680*, de high grafika, procilimites.
még E5700@3.5ghz-nél is néha.
de az e6300-zal nagyon limites volt, még húzva is.nálad erősebba vga, nagyobb a felbontás is. de a proci gyengébb. szerintem bőven lehetett procilimites helxzet, amikor is a vga gpu uesage könnyen leeshetett akár 50-60%-ra is. ott pedig ugye a melegedés is jóval kisebb, csak a cpu izzadt.
ez csak tipelgetés. akkor lehetnénk okosabbak, ha látnánk az idősegyenesen a hőmérsékelteket,a hozzá tartuozó kihasználtsági görbékel együtt.
egyébként gratula. jó móka passzív üzemre való bütykölés.
szerk:
ha a lapod kompatibilis, akkor te is jobban járnál nem sok pénz rádobással egy E5700-5800-zal. kicsit alulfeszelem, és egy nagy ninja-val teljesen passazvan elvan. 3500-on alapfezen van. még határeset, de azzal is linx-el os még 80-on tartható. -
gbal65
aktív tag
Na ez egy alapos írás, grat! Egyébként csak én látom picit görbének a kártya nyákját?
-
Dr. Romano
veterán
Jah, semmi.
-
FatalEror
addikt
Szerintem meg az,hogy nincsen a CPU bordán venti.
-
Ramoss
tag
Jó teszt!És grat az íráshoz.
-
wody21
tag
Jó cikk, köszi! hackeeeee -nek ajánlva...
-
gold007
tag
Jó kis teszt! És nagyon korrekt vga hűtő, nem is drága ahhoz képest hogy egy 1ghz-es gpu-t lehűt 70°C körülire játék alatt. Az pedig szerintem nem akkora gond hogy lemaradt a gyári hűtő, mert nem is arról szól a cikk.
Az Enermax ventik pedig nagyon jók, simán megéri kiadni rájuk 1-2 ezerrel többet, mert nagyon halkak viszont ha kell akkor meg fújnak ezerrel és még akkor sem olyan hangosak. -
fondorlatos
aktív tag
Kösz a tesztet. Jó ez a passzív mókázás.
-
Destructo
senior tag
Köszi a tesztet!
-
Maximum1
őstag
Olvastam hogy passzív, csak azt nem értem miért áll felfele, így a táp szívja le a meleget róla, nem a hátsó venti.
Egyébként a turbo modult sem látom sehol. -
-
PC-rev-RM
tag
Ugyanígy érzek a vga vásárlás témában, ahogy a cikk elején leírtad, bár a passzivitás nekem nem olyan fontos. Elég, ha Vapor-X.
Irigykedem a passzív procihűtés miatt. (Vajon meddig kéne butítanom a PhenomII-t, hogy a Hyper 212plus vigye passzívan?)
Banánért: A procihűtő 4pines pwm csatiján a pöcök enyhén megzúzva. -
-
Maximum1
őstag
Ezt szépen bevállaltad és remekül leírtad, gratula.
A proci hűtő a hiba, lesz banán ? -
Recon666
Közösségépítő
Köszi a cikket!
-
Löncsi
őstag
Nem áll ferdén az a hűtés ? Gépházas-oldal nézetben.
-
Én megtaláltam a hibát
Szegény videókártyának kellett volna egy kis áram...nincs rádugva a kraft
Szerk: @Godlike79 megelőztél...
-
kriszpontaz
veterán
VGA tápcsati? Lemaradt? Remélem eltaláltam?
Amúgy nekem egy 9600GT-n csücsül egy Accelero S1, teljesen passzívban. Teljesen jól teszi a dolgát. 60fok felé ritkán megy terhelés alatt.
-
walkmanboy
tag
Nagyon jó cikk gratulálok !
-
Na ez a teszt most nagyon jól jött
, épp egy ilyen hűtéssel szemezek, egy Gigabyte GTS250 1GB-ra, mert folyamatosan 95%-on megy a hűtése.... és irritáló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gitáros topic
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Stellar Blade
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest