Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proxyproxy

csendes tag

válasz Stauffenberg #71 üzenetére

"a DSLR piac nagyjából stagnál (azaz pont ez az amiben még boldogul)"

Erről beszélek, nem többről.
    Évtizedeken át lehetett építeni a középformátumú gépekre, DSLR-ekre komplett iparágat.
    Mostt éppcsak stagnál és ebből (szerintem) meredek zuhanás lesz.

Szerintem érdemes odafigyelni a fotós oldalakra (nem fotozz.hu, aréna, flickr), hanem a valóban fotósoknak szóló lapokról beszélek.
    Ha van rá lehetőséged - hogy csak a hazai viszonyokat emlegessem - nézz bele mondjuk a Fotóművészet c. magazin 5-6 évvel ezelőtti és mostani számaiba!

Nem arról beszélek egyébként, hogy a mi ízlésünk fog megváltozni, hanem a lassan felnövő új generáció hozzáállásáról, a most tizenéves srácok várható igényeiről.
    Gyerekkoromban nagy dolog volt, ha valaki komolyan fotózott, pláne, ha laborált is.
    Ma egy fényképnek szinte semmi értéke.

Flickr mikor volt szakmai oldal? :F
    Ez számomra újdonság. Én már úgy ismertem meg, hogy egy digitális szemetes, ahol időnként egész jó képekre bukkanhat az ember a sok hulladék között.

[ Szerkesztve ]

• Parci

HÁZIGAZDA

válasz Stauffenberg #73 üzenetére

a milc piac már nem növekszik. egyes régiókban biztos nem, de szerintem összességében sem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

• proxyproxy

csendes tag

válasz Stauffenberg #73 üzenetére

Nem veszed észre, de egy dologról beszélünk. :)

Minden hülye meg tud venni egy komolynak tűnő gépet amitől már rögtön művésznek hiszi magát.

Nem erről pofázok én is? ;)
    És szerintem ennek lesz egyenes következménye, hogy az elvárások csökkennek, nem lesz szükség már jó minőségű gépekre sem (max. a látszatukra), csak pár lelkes olvasóra, aki ingyen beküldi a mobillal készített fényképeit, oszt jónapot.
    Talán a reklámokhoz egy darabig még lesz igény minőségre, de ott meg lassan átveszi a 3D grafika/animáció a fotó és videó helyét.
    Gyerekként én is csóró családban nőttem fel.
    Most van egy 1D mkIII a szekrényben, de évek óta csak azért veszem elő, hogy feltöltsem az akkut, aztán megy vissza a helyére :( (mondjuk én azért ilyet vettem, mert arra számítottam, hogy hosszú évekig fogom használni, de végül meguntam... főleg az önjelölt "művészek" miatt :D )

Pár hozzászólásodat elnézve, úgy látom, te kevered az amatőrt a dilettánssal... :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés