Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proxyproxy
csendes tag
válasz Stauffenberg #71 üzenetére
"a DSLR piac nagyjából stagnál (azaz pont ez az amiben még boldogul)"
Erről beszélek, nem többről.
Évtizedeken át lehetett építeni a középformátumú gépekre, DSLR-ekre komplett iparágat.
Mostt éppcsak stagnál és ebből (szerintem) meredek zuhanás lesz.Szerintem érdemes odafigyelni a fotós oldalakra (nem fotozz.hu, aréna, flickr), hanem a valóban fotósoknak szóló lapokról beszélek.
Ha van rá lehetőséged - hogy csak a hazai viszonyokat emlegessem - nézz bele mondjuk a Fotóművészet c. magazin 5-6 évvel ezelőtti és mostani számaiba!Nem arról beszélek egyébként, hogy a mi ízlésünk fog megváltozni, hanem a lassan felnövő új generáció hozzáállásáról, a most tizenéves srácok várható igényeiről.
Gyerekkoromban nagy dolog volt, ha valaki komolyan fotózott, pláne, ha laborált is.
Ma egy fényképnek szinte semmi értéke.Flickr mikor volt szakmai oldal?
Ez számomra újdonság. Én már úgy ismertem meg, hogy egy digitális szemetes, ahol időnként egész jó képekre bukkanhat az ember a sok hulladék között.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #73 üzenetére
a milc piac már nem növekszik. egyes régiókban biztos nem, de szerintem összességében sem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
proxyproxy
csendes tag
válasz Stauffenberg #73 üzenetére
Nem veszed észre, de egy dologról beszélünk.
Minden hülye meg tud venni egy komolynak tűnő gépet amitől már rögtön művésznek hiszi magát.
Nem erről pofázok én is?
És szerintem ennek lesz egyenes következménye, hogy az elvárások csökkennek, nem lesz szükség már jó minőségű gépekre sem (max. a látszatukra), csak pár lelkes olvasóra, aki ingyen beküldi a mobillal készített fényképeit, oszt jónapot.
Talán a reklámokhoz egy darabig még lesz igény minőségre, de ott meg lassan átveszi a 3D grafika/animáció a fotó és videó helyét.
Gyerekként én is csóró családban nőttem fel.
Most van egy 1D mkIII a szekrényben, de évek óta csak azért veszem elő, hogy feltöltsem az akkut, aztán megy vissza a helyére (mondjuk én azért ilyet vettem, mert arra számítottam, hogy hosszú évekig fogom használni, de végül meguntam... főleg az önjelölt "művészek" miatt )Pár hozzászólásodat elnézve, úgy látom, te kevered az amatőrt a dilettánssal...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest