- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerelo
aktív tag
Jól hangzik ez az újítás.Reméljük jó áron érkeznek majd ezek a Samuk
-
KTTech
veterán
-
-
dezz
nagyúr
válasz
atti_2010 #49 üzenetére
Az a 130W a max. fogyasztás lehet, amikor már kisüti a szemedet. A LED-eseknél alacsonyabb a max. fogyasztási érték, viszont a max. fényerő is jóbal kevesebb. Átlagos esetben nem fogyaszt sokkal kevesebbet a LED. Tudásra is sokkal komolyabb az a Dell, mint ez a Samsung!
(#67) DEJVID: Szerinted monitorban pont úgy fog kinézni, csak nagyobb lesz a mérete? Hasonlítsd csak össze a mai jobb monitorokat a telefonokkal...!
-
DEJVID
őstag
válasz
killerjohn #66 üzenetére
Nincs nagy átfedés az ssd és a hdd gyártók között.
-
Petike1007
tag
válasz
zsirfecske #57 üzenetére
azt néztem eddig én is
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Tonyius777 #63 üzenetére
hanem a pixel forma távolság, meghajtásának stb. összhangja Pont az igazi aduk maradtak ki: nagy színskála élethű színekkel, fényerő, nagy betekintési szög, sokkal jobb késleltetés -szinte 0, kis fogyasztás.
-
poj
tag
A 850-es S-PLS-t már beharangozták több hónapja! Mit kell itt ennyit bejelentgetni? Tessék kidobni a piacra végre!!
Engem az érdekelne inkább hogy az új panel képes-e jó színminőség mellett nagyobb sebességre. Elegem van már a 60hz-ből és a 6bit-ből is
-
ElEvEn11
senior tag
Ahogy atti_2010 is leírta a lényeget, az IT cégek egyike sem jótékonysági intézmény. Baromira pénzt, profitot akarnak termelni és ha Te lennél annak a cégnek a részvényese, tulajdonosa, vagy vezetője, akkor neked is ez lenne a fő cél, a piac minél nagyobb szeletének birtoklása mellett. Ehhez elég, ha az éppen trendi, aktuális technológiát nyomják, amíg kényelmesen (?) fejlesztgetik a következőt a háttérben. Naná, hogy ki akarják használni az IPS panelgenerációt is!
Aztán szintén atti_2010 írta, hogy az AMOLED panelek gyártása messze nem a gazdaságos kategória még. A fejlesztések a méret és hibaarány javítására koncentrálnak. Abba is gondolj bele, hogy nyilván nem véletlen az, hogy a Sony gyakorlatilag lemondott a technológia fejlesztéséről és tulajdonképpen eladta azt az LG-nek! Nyilván nem véletlen. -
válasz
Tonyius777 #51 üzenetére
A Dell U2711 sajnos még nem LED-es
Hál' Istennek
!
Fentebb linkelték a tesztet, az egyenletlen háttérvilágítás volt elég komolyan összehasonlítva, meg van még bőven hátránya a lednek, azzal együtt, hogy tényleg kevesebbet fogyaszt, bár nem túl nagy méretben (u2311H) elég elenyésző a különbség.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Petike1007 #20 üzenetére
ne várj, ott a dell e-ips széria u2311h pl. annyi pénzért ajándék!
-
orbano
félisten
válasz
Tonyius777 #51 üzenetére
Nem ér meg nekem 50e, vagy még nagyobb többletet a fogyikülönbség... persze, nem mondom, kijöhetne a 2711 utódja karcsúbb és ledesebb formában, megint CF olvasóval, ugyanilyen áron, de nem fog
-
atti_2010
nagyúr
Az úgy egy hasráütéses számítás mivel nem lehet tudni menyi a legyártott panelek selejt aránya (valószínű hogy nagyon nagy), valamint ezek nagyon kis darabszámban gyártott panelek ahol elszállnak az árak, a gyártástechnológia fejlesztése pedig rengeteg pénzt emészt fel és ki tudja mikor térül meg, a 3D meg közelibb és hamarabb hoz pénzt, ezek a gyárak sem azért vannak hogy nekünk AMOLED TV-t , monitort csináljanak hanem hogy pénzt termeljenek.
-
bulbaa
tag
válasz
killerjohn #40 üzenetére
Jól leírtad a mai helyzetet, jelen esetben tényleg ez lenne ha OLED monitort akarnánk venni.
DE!
A hozzászólásom lényege ("Ha akarták volna a gyártók, már megcsinálhatták volna monitorméretben is.") az volt, hogy ha nem IPS (és társait) meg 3D-t +hasonlóakat fejlesztenek hanem az OLED (gyártás)technológiát, akkor már rég lehetne normális(abb) áron ilyen monitorokat kapni. -
madgie
titán
válasz
Tonyius777 #51 üzenetére
iMac 27. Ugyanaz a panel, ugyanaz a felbontás de LED van benne CCFL helyett. Ja, nem olcsó, mert komplett gép? E' van
-
atti_2010
nagyúr
-
orbano
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #32 üzenetére
a suttyó p@rasztok odaírják, hogy LCD televízió LED háttérvilágítással? gratulálok nekik
-
orbano
félisten
válasz
Tonyius777 #3 üzenetére
ezt a dell U2711 is tudja 150ért... majd ha ennek is enyire, vagy még jobban alá esik az ára, akkor ok...
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #43 üzenetére
1 millio 800 ezer forint te 400.000 írtál, ez még mindig nem egy nulla tévedés, remélem nem bérszámfejtő vagy.
-
zazahoho
őstag
Akkor kicsit várok még a monitor cserével
,de van egy olyan rossz érzésem,hogy mire boltba kerül nem jön ki a fentebb leírt matekozás
-
killerjohn
addikt
szerintem teljesen jól csinálják így. Most hagyták volna abba a TN után, mondván hogy itt van az AMOLED 27"-on 2.000.000 forintért, mert annyiba kerül ezzel a technológiával ilyet csinálni? Még túl drága ilyen nagy méretekben - gondolom te sem 4.5"-on szeretnél a PC-den dolgozni, hanem 24"-on, ami kb 25*akkora felület... namármost tegyükfelhogy egy 4.5"-os AMOLED kijelző elektronikástul 60$ (szerintem több, de hasraütésre mondjuk ennyi), akkor nézzükcsak 25*60+X (ahol X az, hogy minél nagyobb annál nehezebb gyártani, több a veszteség, nehezebb szállítani, stb stb) = 1560+X. Nos, ha egy tökéletes univerzumban X = 0, akkor ez 300.000 ft 24"-on. Köszi. Ja és ehhez kell káva, meg sok-sok segédelektronika, meg talpazat, meg dekóder. És simán el tudom képzelni, hogy 2-3x ennyibe fájna ha kiszámolnám rendesen.
-
killerjohn
addikt
na, megvan mire cserélem az LP2475w-ket
3 ilyen 27 colos mekkora lenne már
-
parkr
őstag
várjuk őket szeretettel
-
dezz
nagyúr
Jól hangzik, nagyon kíváncsi leszek, hogy fest a valóságban... Többek között, hogy itt is csak 3x8 bites a feldolgozás és az effektív megjelenítés, mint eddig az összes Samsung monitornál, amit láttam, vagy végre követik a többi, minőségi monitorgyártót (3x10+ bit).
BTW, ha valakinek van regje az xbitlabson, nyomjon már 1-1 thumbs-upot a Valdez által a #21-esben linkelt cikk alatti két kommentemnél, egy nagyokos idióta lepontozott...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
10000 $ az =1868421 forint de hogy is gondoltad hogy ha egy 15 TV 400k akkor a 31 ugyanannyiba kerül?
-
Jester01
veterán
válasz
Nagyon nem megy neked ez az árfolyam átváltás dolog
-
atti_2010
nagyúr
A legnagyobb gond hogy beindult a 3D-s őrület, így a gyártók arra fókuszálnak, most vagy azért mert az AMOLED nagy méretben nem gazdaságos vagy azért mert 2x akarják tejeltetni a népet, de lehet mindkettő a lényeg hogy valóban az AMOLED-nél kellene tartani.
TESCO-Zsömle Nem valami baráti árazása van.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha lehet hinni a híreknek az LG idén piacra dob egy 31"-est is. A pletykák szerint 9-10e dollár lesz, ami itthon olyan 300-400k lenne.
-
bulbaa
tag
Már az "IPS és társai korszaknak" kéne hogy vége legyen!!
Több mint 5 éve jelen van az AMOLED a telefonok kijelzőjében. Ha akarták volna a gyártók, már megcsinálhatták volna monitorméretben is.
Dehát mennyivel jobb az ha TN paneles monitor után nem egyből OLED-re vált a nép, hanem közbeiktat egy IPS-t is mer' az mennyivel jobb a TN-nél, az OLED meg még sehol -
Z86
őstag
Remélhetőleg jó kis árverseny lesz a két technológia közt.
szerk: Mármint az IPS és a Super PLS közt -
Zyelor
aktív tag
Csak nehogy betiltassa az Alma...
-
Móci
addikt
Hmm, nem lesznek ezek rosszak...
-
sampe
aktív tag
Még az idén be akartam újítani egy Dell U2311H-ra, de akkor várok mit hoz a Jézuska
Persze csak akkor ha tényleg valós ez a 277 $.
-
D.Orion
veterán
válasz
Petike1007 #20 üzenetére
Ez konkrétan majd karácsonyra ha ideér hozzánk(hazánkba). Bazi drágán...
-
Valdez
őstag
Itt egy teszt a 27-esről: [link]
-
Petike1007
tag
Monitorvásárlás előtt ilyen hírt?
Akkor még várunk -
.mf
veterán
válasz
Tonyius777 #3 üzenetére
"végre 27"-es és 2560x1440"
Dell 2711 is ennyi, IPS, s már egy éve kapható is, úgy látom most 152k legolcsóbban.
---
Inkább a lézer-projektorosokat várnám végre...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #15 üzenetére
Az LG nél azt írja hogy válaszidő (G to G) 3ms, ez nekem nagyon kevésnek tűnik valami turpisság van benne?
-
dkekesi
tag
sRGB 100%.... aztaaa. Ez kb 10 évvel ezelőtt lett volna hír.
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #14 üzenetére
jaja én nem igazán figyelem most ezeket :]
de 1 27es dell olyan drága h annyiért már inkább 1 40es lcd tv, azokból is akad jó, 20-30 ms körüli lagos ami talán elég gyors fps-re is...
de azért most én is megnéztem pár monitor tesztet, ahogy elnézem már a monitorok is kb ennyi laggal "büszkélkednek" szóval 1kutya, akinek nem kell full hd feletti felbontás valóban megoldás lehet 1 tv is akár -
atti_2010
nagyúr
Monitorokkal már Dunát lehetne rekeszteni, pár monitor TV-t azért csinálhatnának IPS panellel de még véletlenül sem találtam, sem LG-t sem bármilyet, mindenesetre ez lesz az az év amikor az IPS erőből átüti a TN+Film paneleket.
fatallerror Én is csak azért tudom mert vásárlásra adom a fejem, és 1 hete túrom a nettet.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #10 üzenetére
22LV5500, 26LV5500, 32LV5500 37LV5500 Ezek mind IPS panellel vannak de lehet több is van és már lehet kapni a 26LV5500 100k, A 277 usd-t nem venném komolyan.
-
fatallerror
addikt
-
ElEvEn11
senior tag
sRGB? Nálam nem játszik ez sem. Nekem az biza kevés.
szerk.: A változás szele érződik a gyártóknál és Én is csatlakozom a többiekhez, abbéli reményben, hogy tényleg vége a tn-korszaknak.
-
Wonról miért nem forintra egyből?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #6 üzenetére
Miért az LG nem populáris?
-
fatallerror
addikt
végre 1 igazi nagy, populáris is beindítja a gépezetet, erre majd reagálni fog a többi is és elindulhat a tn megölése
-
El Kebir
őstag
válasz
ZewaDeluxe #1 üzenetére
na valamit csak csinál már a samsung is (a vérszegény cPVA után)... kellene már egy kis lg (ips) -samsung panelminőségi verseny, a tn panelek mehetnének a süllyesztőbe...
-
Muerte
addikt
Nagyon várósak ezek a monitorok
-
Tonyius777
tag
végre 27"-es és 2560x1440 de egy jó teszt kéne még a S27A850-ról.
-
zsirfecske
addikt
samsung super pls ilyen jellemzőkkel, ennyiért? asszem ez jó lesz...
-
ZewaDeluxe
tag
Na végre valami mozgolódás a megjelenítők terén...
Reméljük mihamarabb olvashatunk ezekről konkrét tapasztalatokat is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Update 07.08. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest