Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nagyra

tag

válasz buherton #88 üzenetére

Nem gyerekeknek való... Ja, de akkor adjanak annyi támogatást, hogy legalább alapszinten meg lehessen élni (de legalább tengődni, sosem voltak nagy igényeim).

És most nem arról beszéltem hogy 30 kredit meg kevesebb meg mennyi... De a 4,16 korrigált átlag az eléggé jónak mondható nálunk, és arra adtak 10 500ft-ot. Az semmi ahhoz képest, hogy sok mennyit tanulsz érte (és hogy a legjobbak között vagy, mivel abban a félévben csak egyetlen tárgyam nem lett jeles)!

A végén már annyi ösztöndíjat kaptam, mint más fizetésnek sem
    Nem tudom, hogy mennyi lehetett / mikor, de ha megnézed a táblázatot amit feltöltöttem, láthatod, hogy 40 000ft a max. Ez nem ütötte meg még a heti 20 órás gyakornoki fizetésemet sem! És ahhoz, hogy valaki 5,00-ás legyen, nem elég a szerencse és a tanulás.

És a 94. hsz-edre válaszolva: én is ugyanígy csináltam meg + ahogy más is elmítette, Wolfram Alpha-val... És igen, senki nem mondta, hogy könnyű az egyetem, de ha esetleg a tanárok értelmesebben magyaráznának (vagy egyáltalán magyaráznának, mert volt, ahol azt hallgattam, hogy a Monk sorozat eredeti nyelven mennyivel viccesebb meg milyen közúti táblák vannak rossz helyen a városban), akkor talán magasabbak lennének az átlagok is, sőt, jobb szakemberek kerülnének ki az egyetemről...

• nagyra

tag

válasz Kékes525 #69 üzenetére

A diákok felkészültsége milyen gyenge... Ja, mert nem szivatni kellene őket, hanem TANÍTANI! Én a Miskolci Egyetemre járok (szerencsére már nem sokáig...), megosztom veletek néhány élményemet, gondolatomat...

Műszaki szakközépbe jártam, plusz megcsináltam egy technikusit, így egyértelmű volt, hogy mérnöki szakra megyek. Pedig már NYÍLT NAPon voltak "érdekességek". Például az egyik bemutatón azt mondta egy tanár(segéd?), hogy "ide az jöjjön, aki gimnáziumba járt, aki meg szakközépbe, az menjen dolgozni". Hát a K*rva anyját...

Aztán elkezdődött a gyárilag 3,5 évig tartó szopkodás... Első héten analízis, komplex számok. Csak pislogsz, hogy jaaaa, gyök alatt lehet negatív meg ilyenek, totál érthetetlen minden, pedig ez még a könnyebb része az analízisnek... De semmi baj, aki gimnáziumból jött, az már tanulta... Hát szuper, aki szakközépből, az menjen magántanárhoz (csórók előnyben...). Persze, akkor más tantárgyakból húzd fel magad, szerezz ösztöndíjat! Meg szociális ösztöndíj! Na amikor kaptam az első 2 félévben, havonta 6500ft-ot... A tanulmányi ösztöndíj meg vicc... Feltöltöttem nektek egy képet csak a miheztartás végett. És ez nem sima átlag, hanem korrigált ösztöndíj index! Ami nálunk azt jelenti, hogy ha kevesebb kreditet szereztél, mint 30, akkor is 30-cal osztják a súlyozott átlagot, ha 30 felett, akkor annyival, amennyit megszereztél. Gyerekek, megéri tanulni, nem? Amikor a 4,62-es átlagomra (4,16 korrigált átlag) kaptam havi 10 500ft-ot!!!

Ezeknek köszönhetően a 2. félévben majdnem leléptem az egyetemről, de kaptam némi bátorítást, és kaptam egy heti 20 órás gyakornoki munkát is egy cégnél, így maradtam. Ugyan hétköznapokon kb. reggel 7 és este 6 között ingáztam egyetem-munkahely-otthon között, de most már úgy érzem, hogy megérte. Sőt, 1 éve megkeresett(!!!) egy ismerős által egy cég, hogy dolgozzak már nekik egy projektben, és később ott is maradtam. DE nem azért kerestek meg, mert jeles analízis vagy szigorlat jegyeim vannak, hanem mivel értek is "valamennyire" a szakmámhoz, amire az egyetem kb. nem tanít meg.

Új hozzászólás Aktív témák