Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
és akkor pontosan mi is a problémád? megmondták nyílt napon, hogy ne menj oda, mert a tudásod kevés, te odamentél és, nicsak, kevés lett a tudásod?
szerintem ez tök korrekt tájékoztatás volt, ha mindenhol máshol is ennyire jófejek lennének, szebb lenne a világ.
egyébként meg mérnökember tenzorok nélkül, mint a kávé kompletta nélkül.
(#89) CPT.Pirk: "Az meg nonszensz, hogy elvárják a komplex számokat meg a deriválást." szerintem meg tök nonszensz, hogy elvárod, hogy ne szakadjon a fejedre a ház...
szerk2: egyébként a valódi nonszensz az, hogy az egyetemeknek nincs beleszólása, hogy kiket vesznek fel. mert ha lenne, akkor nem lenne ilyen probléma az egyetemi hallgatókkal.
-
buherton
őstag
4.16 korrigált átlag 25 és 28 kredit között, ami azt jelenti, hogy kb 2-5 kredittel kevesebbet is teljesítettél, mint az elvárt. Azaz vagy a mintatanterv rossz, de ami valószínűbb, hogy csúsztál pár tárggyal. Így még mindig nem látom, hogy hol van az igazságtalanság. A feleségem is így járt a mérnök infón, hogy túl későn eszmélt, hogy milyen jó lenne tanulni és hiába voltak négyesei-ötösei a kevés kredit miatt ő sem kapott sokat.
Nem csak az egyetem ad ösztöndíjat
. A másik dolog, amit az egyetemen tanultam, hogy a szemfüleseké a világ.Ezt már több helyen is tapasztaltam már, hogy valaki csak a tanárt volt képes hibáztatni, hogy bezzeg, ha jobban magyarázott volna, akkor megszerettem/jobban tudtam volna az adott tárgyat. Szerintem ez hülyeség. Az egyetem a valós életre készít fel. Ami azt jelenti, hogy csak rajtad áll a cél elérése és nem hagyhatod, hogy más befolyásoljon. A munkahelyen pedig senki nem fogja az ember szájába rágni, hogy mit hogyan kell csinálni. Ezzel együtt másik három dolgot is megtanultam az egyetemen. Mennyire jó a kapcsolati tőke/a tanárral(főnökkel) való jó viszony, az önállóság, és a keresési/szelektálási képesség. Igen, nekem is volt két prog elmélet tanárom, akiknek az órájára nem jártam be, de évvégén teljesítettem valahogy. Sőt az ő szakirányukra sem mentem miattuk, hanem közeli, de másik szakirányra mentem. Ezzel szemben ma azt csinálom, amit ők tanítottak volna. És? Nem haragszom rájuk, mert ilyenek, de nem állíthattak meg, hogy beágyazott rendszereket fejlesszek. Igen, nekem is volt olyan tanárom, aki nem azt adta le, amit aztán visszakérdezett (rá következő félévben lett meg végül kettessel). És? A való életben is a hivatali politika végett ugyanúgy lesznek köcsög szemét ládák, csak annyi különbséggel, hogy míg az egyetemen a krediteiddel játszanak, addig a munkahelyeden a fizetéseddel vagy rosszabb esetben a munkahelyeddel szórakoznak.
U.i: nem jó ómen, ha állásinterjúkor csak panaszkodsz az egyetemre
. Egyik ismerősöm nem látta be a fentieket, és boldog-boldogtalannak panaszkodik. Azóta sem vették fel sehova. -
buherton
őstag
Az élet (ahogy az egyetem is) nem gyerekeknek való. Itt nincs már tankötelezettség. Te vállaltad el, ha nem tetszik, akkor add fel. Én a megye legrosszabb szakközepéből mentem egyetemre. Még hallani sem hallottam sem a deriválásról, sem a komplex számokról, sem az integrálásról. De megtudtam csinálni, mert megakartam. Szerencsére nem kellett korrepetálás. A végén már annyi ösztöndíjat kaptam, mint más fizetésnek sem, így még direkt csúsztattam is magamat, hogy munka mellé legyen egy kis kiegészítés.
A tanulmányi ösztöndíjak pedig egészen korrektek. Az hogy nem tudtad elérni abban a félévben a 30 kreditet, az hadd ne legyen az egyetem hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 17 256GB kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

. A másik dolog, amit az egyetemen tanultam, hogy a szemfüleseké a világ.
. Egyik ismerősöm nem látta be a fentieket, és boldog-boldogtalannak panaszkodik. Azóta sem vették fel sehova.