Új hozzászólás Aktív témák
-
Alice95
csendes tag
Nem a kártyák védelmében, de:
Sokan nem vesznek figyelembe olyan változó tényezőket,
- mint a $/HUF ráta, ami igencsak elszaladt az utóbbi években. (Egy 7-800$-os kártyánál ez is számottevő)
- szállítási díj folyamatos emelkedése (hiszen Tajvanról nem hajózik le az Indiai óceánon magától)
- és erre jön még rá nyilván a technikai/fejlesztési költség.
- a 1070-esek lassan kikopnak a polcokról, 1080-at alig lehet valahol venni már, így mindenki úgy rajzolja az árakat, ahogy akarják.(Megjegyzem notim van, mert nem akarok belekerülni ebbe az ördögi körbe, hogy 2 évente fejlesszek a gépemen)
-
icp1970
senior tag
Köszi az összefoglalót.
-
Dr. Akula
félisten
Tökmindegy hány éves, akkor is ez fog futni rajta, nem a pasziánsz, tehát nem kérdés melyik alatti teljesítmény az érdekes. Igen, több pixelhez több teljesítmény kell. De az 1080 se a legütősebb már, nem nehéz összerakni olyat ami elbír még 30% pixellel. Fél milláért valóban nem lesz tömegcikk a 2080Ti SLI, de ez nem azért van mert egy 4K-s DP1.4-es monitort senki nem szeretne 144 Hz-en kihajtani.
-
Kansas
addikt
válasz
Dr. Akula #111 üzenetére
Csak épp a szóban forgó monitor nem 4K-s, hanem 5120 x 2160(5K-ként reklámozzák), ami 1/3-dal több oszlop - gondolom ennyivel több számítási kapacitást is igényel. A GTA V pedig egy 5 éves játék, még ha szarul optimalizált is...
Mellesleg azt hittem, a Crossfire és a SLI kimenőben van a divatból, és egyre kevesebb játék támogatja... tesztekben se nagyon szerepel, pedig engem spec érdekelne, hogy a gyakorlatban, mai driverekkel, új játékokkal, mennyivel tud többet a szingli kártyás setupnál...
No, egy gyors keresés után itt úgy tűnik, hogy a 1080Ti SLI olyan 25-30% körül hoz, a 2080Ti pedig oilyan 20-25% közt. Dupla áron... akinek ez megéri, legyen boldog vele!
Ezek szerint "5K"-hoz kéne még egy 3. kártya is ugyanahhoz a teljesítményhez, amit a 4K-ban a 2-utas SLI hoz? Az meg eszerint meg eszerint nem is műxik... -
berVi
senior tag
A 2160p-t semmi nem hajtja meg normalisan szerintem
Killing Floor 2-ben, 1080 Ti-vel meg 16:9-en is max high-on tudom tolni, intenzivebb palyakon meg medium-on. Es ez egy 2015 aprilisi jatek...
Ellenben munkara baszott jo a nagy kepernyo, nagy felbontassal. Az 1440p nem rossz, nem rossz, de tenyleg teljesen mas erzes utana otthon a 2160p ele ulni.
Mar csak olcsositas kene ra, mert a fel millas arat eleg nehez justify-olni meg IT cegnel is
-
törölt tag
Mindenki olyat vesz, amilyet megenged a pénztárcája ÉS szüksége is van rá.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Dr. Akula #50 üzenetére
Próbáltad már? Én igen. A napi alkalmazások, a pár steam-es játékom térkép betöltése is majdnem ssd gyorsaság volt. Ezt onnan tudom, hogy vettem később egy SSD-t (Crucial MX300), de alig lett gyorsabb a gép. Szinte észrevehetetlen a különbség. Ha munkára használnám biztosan más lenne a különbség, de így irodaira, otthon multimédiára, játékra... Kicsit kidobott pénznek is éreztem a Crucial-t.
-
Kansas
addikt
Azt az SSHD-ra mondta, amiben 8GB kívülről nem látható SSD cache van, ami azért ilyen szempontból teljesen más, mint egy 120GB-s SSD, amin a komplett rendszer meg a kisebb appok elférnek, max a játékokat kell máshova tenni(vagy videóvágást, filmeket, stb.)
Én is belefutok abba, hogy ha a lemezen levő filmjeim egyikét akarnám nézni, meg kell várjam, míg fölpörög a vinyó(2-3 sec), mert alapból minden gyakran használt dolgom SSD-n van(játékok is), így a vinyó lekapcsolja magát az idő legnagyobb részében.
-
Kansas
addikt
Mióta egy hónapja megvettem a 970EVO-t 47e-ért(az speciel azóta se lett olcsóbb), nem igazán néztem a SSD-árakat, de most, hogy veletek diskurálva átfutottam őket, valóban kellemesen megfizethető szintre szálltak, lehet hogy veszek még egyet, mondjuk feketepénteken, ha lesz még karcsúbb áron...
Illetve erősen gondolkodok egy konzumer szubnotin a ThinkPad helyett, valamin ami karcsúbb-könnyebb, mint az X220-as, nyilván SSD-vel.
Ha megnézed az adatlapomon a konfigot, látni fogod, hogy alapvetően egyetértünk, de attól még az SSHD-nak is megvan a maga piaci rése, ráadásul mintha most a Seagate-nek köszönhetően többfelé is lehetne kapni - pár éve még bőven egzotikusnak hardvernek számított, akkoriban egyik mainstream kisker árlistájában sem találtál.
Ha egy éve 25e-körül lett volna 500-as SSD, akkor valszleg a PS4-be is az került volna, de akkor nagyon nem volt."Mindenki azt vesz amit szeretne" - de szép is volna, pár cuccomat upgradelném... nagyon szeretnék pl. jelzáloghitel nélkül csúcskategóriás VGA-t venni, lehetőleg Radeont, Freesync 4K monitorral... a kezem meg a bilibe lóg...
-
Noukoum
veterán
Ha olyan laptopot vennék azonnal cserélném ki. Számomra nagyon lassú.
Az elvemnek meg semmi köze nincs az árhoz. 7200 vinyóra is aztmondom hogy mindenesnek tök jó, ssd mellé.
Néhány hónappal ezelőtt lehet egyet értek veled mert akkor 1.5/2x áron mentek az ssd-k
De most nem. Akinek nincs pénze 1tb-osra az vesz 500gigást 21-22e forintért (tehát 5400-es sshd ár szint körül) vagy megveszi az sshd-t mert neki kell a nagyobb tárhely.Mindenki azt vesz amit szeretne
-
Filmeket is viszik 4K felbontáson, multimédiára tökéletes. Játszogatni is lehet vele, de persze nem 4K-ban.
GDDR5-ös GT 1030-at alulról súrolják teljesítményben (DDR4-est le is verik), arra kell figyelni, hogy 3000-3200MHz körüli RAM-ot kell mellé tenni KIT-ben, nagyon meghálálja az IGP. (biosban aktiválni kell XMP-vel a magasabb RAM sebességet, magától nem megy annyin)
Összefoglalót fusd át a topikjában, RAM és lap ügyben is érdemes bekérdezni. -
Kansas
addikt
Nekem egész sokáig volt merevlemezes laptopom, munkára is, privátba is, soha semmi gondom nem volt belőle. Igaz, én vigyázok rá, nem dobálom, nem rugdosom, nem ejtem le...
Ma már nyilván mindben SSD van, de ha mindenes laptop lenne(nem csak munkára ill. másodlagos gépnek használva), bizony szűk lenne a benne levő SSD - a cég nem vesz még 500-ast se, nem hogy terást, a privátban meg 1db 9mm-es SATA foglalat van, 1TB elég hamar elfogyna, 2TB aranyáron van még... a desktopban meg 3TB-nyi tár van, rajta 2,5TB adattal...5400-as, mint kb az összes laptop vinyó.
Akkor lehetnek ilyen elveid, ha mögéjük teszed a 2-3x-os lóvét. Nem mindenki engedheti meg magának...
-
berVi
senior tag
A jelenlegi monitorkiraly egyertelmuen az LG 34WK95U. A vilag elso 2160p ultrawide-ja, Thunderbolt-tal.
-
Kansas
addikt
Erről az SSHD-ról volt szó, nem a desktop-ról(2,5" vs 3,5", és a fogyasztás se ugyanakkora).
120GB SSD-re meg örülsz, ha a rendszer ráfér... játékokon az nem sokat gyorsít, a 960 GB-sokat nem néztem csak a terásokat, arra adom a pontot..."Akkor veszel ssd-t, ha nagyobb sebességet akarsz." vagy ha nem akarsz mozgó alkatrészt.
Javarészt egyébként egyetértek, nekem is 2 SSD és 1 HDD van a gépemben, de az desktop. Laptopban a szűkös helykínálat miatt - főleg a régebbiekben, ahol nincs M.2 hely és a 2. háttértár csak max az optika helyére fér, ha fér - szvsz van létjogosultsága az SSHD-nak.
-
YerbaMateo
csendes tag
"Lenovo Legion Y520 (...) az 1920x1080 pixel felbontású IPS kijelző ebben remek partner lehet, így nincs feltétlenül szükség külső monitor használatára fotó vagy videó szerkesztésekor."
Hát, minden tisztelettel bátorkodom megjegyezni, hogy ez egy kapitális marhaság, a Legion Y520-ben lévő panel kontrasztaránya kb 680:1, az sRGB színtérnek is csak mindössze kb. 55%-át, az AdobeRGB-nek pedig csak kb. 35%-át képes megjeleníteni, az átlagos ΔE meg 7 fölött van. Ez egy kifejezetten vacak kijelző, ami teljességgel alkalmatlan akár csak hobbi szintű fotó- vagy videószerkesztésre, ennél még egy átlagos alsó-középkategóriás telefonban is jobb panel található.
-
Kansas
addikt
Akkor alighanem rosszul számolod.
1TB SSHD ~20e
1TB SSD ~50e (2.5" SATA, ez a legolcsóbb) -> különbség: ~30e
1TB Samu 960/970 EVO ~65e -> különbség: ~45e
1TB Intel 545s ~90e -> különbség ~75eEgyetlen esetben jön ki ~20e-re, ha beleszámolod a nagyobbik gépbe mellé rakott 256 GB-os M.2 SSD-t is(Samu 860 ~20e), és a kettőt együtt helyettesíted be, vizont akkor buksz 20% tárterületet, és még kisebb a teljesítmény-különbség.
Szvsz csak akkor éri meg, ha nagyon kell a teljesítmény ott ahol érezhető is és/vagy nem gond az árkülönbség. Mondjuk ha 620e-ért vesz az ember gamer notit - végül is 620e vagy 640e az majdnem mindegy.
Szóval ebben az esetben adom.
Ha csak az a tét, hogy "kéne 1TB tárhely a gépbe, mit vegyek", akkor azért nem feltétlenül éri meg a felár. -
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #54 üzenetére
"amint olyat használsz ami nem annyira gyakori, buktad a sebességet"
Ha meg megveszed alá az SSD-t akkor kifizetted a sokszoros árat arra, hogy alig használod.Nem kell túlmisztifikálni, nyilván annyi tárhely kell SSD-ből amennyire szüksége van az embernek gyors elérésre. A többire meg felesleges... pl. nekem sincs teletolva a NAS 9TB SSD-vel.
Ami kell azt meg vagy rárakod az SSD-re vagy ha értelmesen gyorsítótáraz akkor gond megoldva.
Ennyi a lényege.szerk: Aztán van olyan is ami nem annyira cache-el jól. Nálam járt anno Sandisk iSSD-s cucc, vmi sw-s cache futotta háttérben. Minden t*tű lassan indult, cserébe a cache 90%-ban üres volt általában, idle otthagyva a gépet meg folyamatosan kattogott az átrendezés miatt... hiába.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
- = Zk = - #87 üzenetére
Mitől lenne gyorsabb? Ugyanolyan korong van benne. Csak az lesz gyorsabb ami épp belefér a cachebe, ez pedig a vinyó töredéke. Tárolásnál elkerülhetetlen a cacheből kifutás ("nem oprendszernek, de tárolónak nagyon is jó az SSHD szvsz").
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ!
Nem feltétlenül (csak) Youtube videókra gondoltam, hanem akár filmekre, saját felvételekre...
Ám ha még a játékprogramok is futtathatóak vele, akkor egy ilyen processzorral szerelt, esetleg SSD-vel kiegészített laptop egészen jó alternatíva lehet mindazok számára, akik nem tartoznak a "3DFX-es szilikongyerek" kategóriába, és esetleg egy panell lakásba, helytakarékos, tévére is köthető multimédiás megoldást keresnek.
Mivel az egyik cimborám éppen ilyen eszközt keres, majd segítek neki az ilyen irányú keresgélésben, illetve választásban.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
- = Zk = - #85 üzenetére
Pont annyira mint egy cache nélküli másik vinyó.
-
- = Zk = -
félisten
naigen, de nekem már most is kevés...
(#81) Dr. Akula
nekem SSHD van az xbox one s mellé bökve, usb 3.0-án, spanomnak tároló vinyónak a gépében... ha lenne 3TB SSHD 3,5" már cserélném is a WD Geeent az asztali gépben...
nem oprendszernek, de tárolónak nagyon is jó az SSHD szvsz... -
Kansas
addikt
válasz
Dr. Akula #81 üzenetére
Senki sem mondta, hogy a legjobb választás. Sebességben érezhetően jobb, mint egy HDD, árban meg úgy 30-50e Ft-tal olcsóbb mint egy hasonló méretű SSD. Kompromisszum.
Onnan indultunk, hogy djkakukk nem érti, miért "nyomatják"(abba bele se mentünk, hogy egyáltalán "nyomatásnak" minősül-e az hogy beteszik HDD helyett egy gamer notiba), amikor lehetne betenni helyette 65e-ért SSD-t is. Válasz: az ára. Miért nem HDD? Mert annál érezhetően gyorsabb, és alig drágább(HDD-modelltől függően 3-6e Ft-tal)."Nem szűnt meg, csak átnevezték Bluera" - igaz, de a tag végén levő RX elárulja(az "igazi" Blue tag-je RZ-re végződik), és maga a sorozat valóban megszűnt.
Megbízhatóság kapcsán vicces, hogy pl. a Backblaze statisztikáiban rendre jól teljesítő HGST szintén egy WD brand, és nem lett rosszabb, mióta nem a Hitachié.
-
Dr. Akula
félisten
"És szerinted a FireCuda-ban mi mellé tették az SSD-részt? Tippem szerint Barracuda..."
Akkor vajon miért nem a legjobb választás?
"WD Green tényleg nem nagy szám, talán ezért is szűnt meg a forgalmazása. "
Nem szűnt meg, csak átnevezték Bluera. Amíg azt is meg nem ismerik az emberek és kerülik mint a rossz pénzt. Akkor majd megint átnevezik.
-
Noukoum
veterán
válasz
- = Zk = - #79 üzenetére
Mondjuk szerintem ha valakinek évek múlva az rtx 2070 kevés lesz annak a 2080 is kevés lesz.
-
- = Zk = -
félisten
A legújabb szériás NVIDIA videokártyák közül talán az RTX 2070 lesz a játékosok körében a legnépszerűbb, mert a 2080-asok felárát sokan feleslegesnek érzik majd kifizetni, hisz már az eggyel alatta elhelyezkedő 2070 is több évre kiszolgálja a játékos kedvű felhasználókat
igen?! FHD-ban maximum... mert 1440p-re( és felette ugye) gyér lett sajnos...
2070-et akartam, de... ink a 2080... -
Kansas
addikt
válasz
Dr. Akula #76 üzenetére
És szerinted a FireCuda-ban mi mellé tették az SSD-részt? Tippem szerint Barracuda...
WD Green tényleg nem nagy szám, talán ezért is szűnt meg a forgalmazása. Nekem 2db WD Greenből 1 pusztult meg, a másik egyelőre jó egészségnek örvend, remélem 50%-fölé nem nő az én kis mintámban a selejtarány... -
Chaser
legenda
láttunk már erre sok példát, kezdeti ssd-k még nagyon hullottak, "árvíz" utáni hdd-k is, 2,5"-os toshibából rengeteg volt nálam, legtöbb kb újan tele bad sectorral, azokat is 3 év garral tolták, megvan ott az árrés ami fedezi a bakikat
sshd-nál sztem semmi nincs ha meghal az ssd rész, hdd működhet, de passzolom, nem volt olyanom, soha nem érdekelt, semmi értelmét nem látom - úgy lenne, ha legalább 120-250gb ssd rész lenne és mellette 1-2tb hdd, 2,5"-ban - -
Kansas
addikt
válasz
pusszycat #67 üzenetére
Nem hinném, nem RAID0-ban vannak. Nem is ír annyit bele, mintha SSD meghajtó lenne(írást nem cache-eli vele, csak az olvasást).
A felvetésed annyiban érdekes, hogy a gyártó számolt-e az SSD cache megpusztulásával, és hogy kezeli le(pl. visszavedlik-e HDD-vá, vagy az egész megpukkan). Másrészt az SSD-ken is van cache, csak az SLC(az enyémben pl. 4+18GB), mi van akkor, ha az elpukkan? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #65 üzenetére
Ez erősen játék függő. Pl. az eléggé optimalizálatlan ME Andromeda pályatöltései semmivel sem lettek gyorsabbak attól, hogy átraktam az egész játékot SSD-re, pedig reménykedtem benne. Sőt, abszolút észre sem venni a különbséget, sajnos mindegy min fut.
pusszycat: hmm? Még egy kínai "Fastdisk" 16GB ssd-t sem tudtam megölni, nem hogy normális ssd-t. Ettől szerintem nem kell tartanod, hogy előbb halna meg a cache, mint a mechanika a hdd-ben.
-
pusszycat
nagyúr
-
Kansas
addikt
válasz
Dr. Akula #65 üzenetére
Játéka válogatja... a CoD IW és MW4_Re pl. tuti nem a lemezműveletek miatt tölt egy pályát 10 percig SSD-n is. Skyrim, Witcher3, FIFA meg alapból nem tölt sokat. Ahol én nagy különbséget láttam, az pl. a Dragon Age Origins.
Őszintén szólva a PS4-emben leginkább az OS menüt gyorsítja, esetleg a savegame-eket, oda elég, és mivel egy 500-as HDD helyére tettem be, kb 1-2000 Ft-t buktam egy ugyanekkora HDD vételéhez képest, annyit simán ér.
PC-be én is beletettem egy M.2-es Samu 970 EVO-t a játékok alá, igaz csak 500 gigásat, mert arra volt keret. Ami meg nem fér rá az a 525-ös Crucial MX300 SATA SSD-n pihen. -
Dr. Akula
félisten
"nem teszi bele az egész nyomorult játékot"
Pontosan, ezért fog hamar kifutni belőle. Játékoknál legtöbbet pont a pályabetöltésekre kell várni, az teszi ki a játék nagy részét, a sok textúra, nem az .ini filejaid.
SSHD = cache + HDD, semmi több. Pont a lényeg hiányzik belőle, csak ízelítőt ad belőle milyen lett volna ha rendes SSD-t veszel.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
TheNewDawn #59 üzenetére
"terrás"
Földes? Miért kell besározni?
-
Kansas
addikt
válasz
TheNewDawn #59 üzenetére
Ja, te linkelsz egy fórumot, ami szerint ez egy nyilvánvalóan hibásan árazott termék, amit a legtöbben nem kapnak meg ennyiért.
Én meg felmentem az általam leggyakrabban használt magyar webshopba(ipon), és megnéztem, mennibe fáj a legolcsóbb 1TB SSD. A tied 65e ugyanott.Értem, hogy szerettél volna eldicsekedni a jó vételeddel, de attól még érveléshez irreleváns.
+1: a terra továbbra sem mértékegység-prefix, tessék felnőni és a helyeset használni
(#62) Dr. Akula: figyu, ez továbbra is csak cache, nem teszi bele az egész nyomorult játékot, csak a leggyakrabban használt részeit(pl. setup.ini, mentés, az exe, esetleg az engine főbb részei), azok beleférnek.
Egyébként senki sem állította, hogy kivált egy SSD-t, de egy jó köztes pont, olcsón - én pl. 17e-ért vettem az enyém tavaly, és egy PS4-be került, amit feketepénteken egy 1TB-s SSD mostani áránál alig többért vettem(~68e)
A 2,5" azért fontos, mert laptopban(és PS4-ben)ritkán van 3,5"-os hely. Egyébként van 3,5"-os SSHD is, az 7200RPM-es HDD-re épül.
"Tárolni pont ugyanolyan jó a sima HDD, az apró cache nem oszt, nem szoroz." - ez viszont kétségkívül így van -
Dr. Akula
félisten
Kizárt hogy egy 50 gigás GTA5 beleférjen.
Kérdés neked mi az általános felhasználás. Filmeket tárolni az egész 2.5" történet se éri meg, mert fajlagosan drágább mint a 3.5".
"meg két 1TB-s sshd-t háttértárnak"
Oda minek SS? Tárolni pont ugyanolyan jó a sima HDD, az apró cache nem oszt, nem szoroz. -
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #57 üzenetére
linkelj annyiért magyar kiskergaros árat is....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #54 üzenetére
Meg merem kockáztatni, hogy még Windows esetén se történik 8GB adat megmozgatása bootolás során. Így a szokásos programjaid is ssd sebességgel indulnak. Ez után persze véget ér a történet, de nem is vártunk többet tőle, anno árban se volt érdemben több egy ilyen hdd, mint egy sima.
Amiből ez a téma kialakult az az, hogy egy 1TB méretű SSD 69..170e Ft között kapható, de átlagos felhasználás mellett egyszerűen nem éri meg kiadni érte ennyit. Egy új, 1TB-s Firecuda [link] vagy mi sshd meg került 25e Ft-ba.
Ha van hely a gépben, akkor veszek egy gyors SSD-t a rendszernek, meg két 1TB-s sshd-t háttértárnak abból a pénzből, amiből kijön egy 1TB-os SSD.
-
Dr. Akula
félisten
Persze, épp ezért amint olyat használsz ami nem annyira gyakori, buktad a sebességet. Rendes SSD-n viszont nem. Az egész csak arra szolgál, hogy a vinyógyártók ráírhassanak SSD sebességet a vinyóikra, és elhitessék a hozzánemértő emberekkel hogy azt is nyugodtan megvehetik, mert ugyanoilyan gyors, meg még nagyobb is. Tisztára mint a csíkmonitorok, ráírják hogy 40" meg 4K, csak épp a fele magasság hiányzik belőle. Ugyanannyi anyagból 2x annyi "fake 4K" monitort lehet legyártani, ami 2x annyi haszon, a pórnép meg csak annyit ért belőle hogy 4K, mire otthon elmagyarázzák neki hogy az nem az és jól át lett verve, addigra már kicsengette a pénzt a kasszánál.
Itt is amíg bootolsz, addig még kitart a cache, amint elindítasz egy programot, már HDD sebességgel fog betöltődni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #52 üzenetére
A trükk az, hogy azt raktározza be magának az olvasási cache-be, amit gyakran használsz. Ha elkezdesz nézni egy 16GB-os HD filmet, az nem fogja kitolni az összes többi előző adatot.
Van neki egy beépített logikája ami a használati gyakoriságon alapul, és az pakolja be a cuccokat a cache-be. [https://prohardver.hu/tudastar/hibrid_merevlemez_sshd_hhd.html]Mikor kijöttek az sshd-k, akkor még nem voltak jó áron ssd-k, így bőven volt miért sshd-t venni. Most már persze jelentősen olcsóbbak az ssd-k.
-
Dr. Akula
félisten
Azért mert csak addig tart a sebesség amíg cacheből olvas, de az sokkal kisebb mint a HDD része, tehát hamar kifogy belőle. Nem használtam, mert nem kell, van pár 0.5-1 terás SSD-m, nem szorulok rá kisebb cachere. Én úgy vagyok vele mint a Janó bá, a krumplileves az legyen krumplileves.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #50 üzenetére
Miért lenne parasztvakítás? Használtad élesben?
Amíg nem volt ssd-m, addig sshd-t használtam rendszer vinyónak. Ugye adaptívan működik a cache, ez a gyakorlatban azt jelentette hogyha, x ideig az egyik oprendszert használtam és utána egy ideig a másikat, akkor az egymást követő bootolások olyan 5 másodperccel rövidültek, míg 3-4 bootolás alatt be nem került minden boot-tal kapcsolatos adat a cache tárba.
Az enyémben 8GB a cache tár, szóval azért fér bele bőven a boot adatok mellett más is, ami szintén úgy gyorsult, ahogy olvasgattad a cuccokat.Nyilván nem helyettesíthet egy fullos ssd-t ez a megoldás, de egyáltalán nem parasztvakítás.
#49: cd-rom helyére ment nálam a TP gyári vinyója, annak helyére meg egy rendes SSD. Mondjuk szerencsére nem munkaeszköz nálam a laptop, így nem kell bonyolítanom a dolgokat.
-
Dr. Akula
félisten
Én a notimba vettem 1 TB-s Samu 970 Prot, mert oda nem rakok mellé semmi mást. A sebesség azért fontos, mert ugye ez a C:\ meghajtó is egyben, a tárkapacitás meg hogy erre is tudjak pakolni, ha nagyon muszáj, ugyanis tartalék gépként is funkcionál az asztali mellett. Persze nyilván meg lehet oldani külső vinyóval is, csak az lassú, igyekszem a pendriveokat is lecserélni minél gyorsabbra, mert ahogy egyre több az adat, egyre tovább tart a másolás, és várni azt nincs kedvem. Szóval nem bántam meg, nem létfontosságú, "máshogy nem is működhet" kategória, de ha van rá pénz, nem felesleges kidobás.
-
koko52
nagyúr
Rtx 2070 évekig elég? Ez igen bátor kijelentés. Full HD- ra talán 30fps-ig.
-
Kronos3000
senior tag
Reméltem hogy lecseng már az rgb mánia,de nem.A rog lapos inkább néz ki karácsonyfának mint "gamer" gépnek.
-
Kansas
addikt
válasz
#80439296 #42 üzenetére
Hogy mi a bajod az SSHD-val... momentán az árához képest a leggyorsabb háttértár, amit 2,5"-os helyre be lehet tenni. A legolcsóbb 1TB-s SSD-k úgy 50e Ft körül vannak, egy ugyanakkora FireCuda meg 18-21e-ből megvan.
Elég jól gyorsítja az apró, gyakran használt fájlok olvasását.
Nem azt mondom, hogy jobb egy SSD-nél, de feleannyiba se kerül és HDD-hez képest jól látható a különbség - én pl a PS4-embe tettem egy ilyen 1TB-s FireCudát, a gyári 500-as vinyó helyett, ég és föld a különbség, hisz a gyakran használt mentések és az OS beleférnek a 8GB NAND gyorsítótárba...Nem is értem, miért nem tesznek minden HDD-be ekkora(vagy akár dupla) gyorsítótárat, kétlem, hogy az árán jobban meglátszana mint a teljesítményén...
Mellesleg ebben a laposban van 1xM.2 és 1x2,5" HDD hely, utóbbi helyére nem tudsz M.2-t tenni, nagy fájlok szekvenciális olvasásában(pl filmek) viszont a SATA SSD-k sem annyival jobbak, amennyivel drágábbak.
Aki meg videóvágásra veszi, az nem köteles megvenni az SSHD-t, nyugodtan vehet helyette nagy SSD-t, amíg a pénztárcája bírja...
-
OgreImre
senior tag
2018.11.: 234.000 - RTX 2070
2016.11.: 155.000 - GTX 1070
Esnek is szépen az Nvidia (és a top IT szektor) részvények...rájöttek aspekulánsok/ingyenélőkbefektetők, hogy nem lehet ezt fenntartani -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#80439296 #41 üzenetére
Nekem van egy 240-es SSD-m, meg egy 1TB-os SSHD-m, és egy sima 1TB-os hdd-m. Ez a 3 így kompletten kijön egy darab 1TB-os "olcsóbb" SSD árából, szóval per pillanat nem igazán látom az értelmét nagy és drága ssd-nek.
3 oprendszerem van az SSD-n, még így is van egy rakás hely szabadon a sebességre tényleg érzékeny dolgoknak, minden másra ott az SSHD, ami szépen adaptívan működik.
-
Igen, viszi szépen a 4K videókat youtube-on.
Igaz, nekem Ryzen 5 2400G van, de hasonlóan megy a 2200G is.
Chrome, 4K felbontás, minimális procihasználat, látszik, hogy dolgozik a GPU.60Hz-es videóknál el tudnak dobni 1-2 framet, de nem feltűnő. Lapválasztásnál kell odafigyelni, hogy legyen rajta HDMI 2 (ASUS és Gigabyte-ra jellemző, többieknél max nemhivatalosan tudja csak némelyik lap), különben csak 30Hz-es jel megy majd a tv felé, bár az is igaz, hogy filmekhez, youtube-hoz elég az is.
-
Piftuka
veterán
-
Chaser
legenda
telefonról, bkv-n, én kérek elnézést ( :
ez egy hozzászólás, attól függetlenül helyesen írom a szavakat, nem pedig egy _cikk_ amiért fizetést kapsz/nem kapsz, nem tudom, sajnálatos, h nem tudsz különbséget tenni
beleolvastam, elég is volt, de ha gondolod összeszedem a többi hibát, ezeöccáz'/darabért
amilyen munkát adsz ki a kezedből, olyan dícséretet várj, szerintem
egyébként nem a te hibád, itt standard, h négymondatos hírben is legalább egy hiba van, de négy-öt sem ritka, azok hibája akik nem képesek megkövetelni a helyesírást egy "újságírótól", ráadásul a hibák zöme olyan, h egy sima word javítja, v a kugli' helyesírás ellenőrzőjeszerk:
néhány hiba:
"...12 nanométeres gyártási technológiával készülő Ryzen 5 2600 6 magjához 12 szál tartozik, 3,4 GHz-es alap órajellel."
"Ehhez a teljesítményhez még elegendő a Wraith Stealth hűtő, viszont 68 000 forintos testvéréhez, a Ryzen 5 2600X-hez már az egyel nagyobb..." -
Chaser
legenda
Egyebkent meg mar nincs meleg
Mostma' tenyleg zarhato -
Chaser
legenda
"...Wraith Stealth névre keresztült..." ( : A tobbi helyesirasi hibarol nem is beszelve, elso oldalt nem tudtam elolvasni, nem akarom lehanyni a telefont
Ha esetleg nem mondtak volna most mondom, a tdp egy osztaly, nem a valos fogyasztas, nagyon erdekes lenne ha ugyanannyit fogyasztana a 2200g es 2400g, mikor utobbi orajele is nagyobb, a gpu-ja is erosebb
Zarhato -
CptAdamica
veterán
Na végre, 32"-os Dell, ilyenből kéne 1440p-s 200 ezer környékén.
-
Dell S2419HGF elég jónak tűnik... ha gémer PC-t építenék, tuti ezt venném, vagy egy AOC G2590PX-et... vagy Legion Y25f-10-et.
-
ggbuffon1897
őstag
Tudom h ez termék helyett inkább bolt promó, de egyre leljebb csúszik az oldal
Az meg külön pikáns, hogy egy darab teszt nincs elvileg Mo. vezetö hw oldalán az uj rtx kártyákról a megjelenés után 2 hónappal sem, de az ajánlgatása az megy..(az meg már emlitésre se méltó, h Giga kártya 200 felett, mint ajánlott..)
Megszűnés előtt állnak v mitörtént?
-
Ombre85
tag
"három darab, eltérő forgásiránnyal operáló ventilátorral gondoskodik a turbulencia csökkentéséről"
OK. Egy CW, egy CCW, de a harmadikat akárhogy próbálom, sehogy sem tudom elképzelni, milyen módon foroghat...
Természetesen nem a szöveggel van baj, hanem azzal, hogy szombat van és dolgozni kell. -
MeszesKPT
őstag
Tök jó, hogy 234e a 2070, amivel csak a felső-közép kategóriát jelenti.
-
Dr. Akula
félisten
1. fecskének jó ez az Acer monitor, majd ha harmadennyiért is hozzá lehet jutni, a lehetőleg nem 27, hanem 32"-es, vagy mégnagyobb változatához, akkor jó is lesz.
-
=Mentor=
őstag
Engem az dühít, hogy a magasságállítás már luxusnak számít egy monitornál...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mert 1TB méretben még mindig b. drága az ssd.
Nyilván a cikkben lévő gyengébbik laptopnak is úgy lenne igazán értelme, ha lenne egy külön ssd a rendszernek és mellé jönne még az sshd. De még így sshd-vel is jobb, mintha csak egy szimpla, dög lassú 1TB hdd lenne a gépben, ahogy az olcsóbb tucat laptopoknál szokás...
Ismerősi körben is van ilyen 1TB lassú hdd-s újabb gép (i3 proci), másfél perc a win10 boot ideje, mire használhatóvá válik. Tömör gyönyör. -
törölt tag
OFF.
Hogy még mindig mi a faxnak erőltetik az SSHD-t...
-
Noukoum
veterán
Végre egy jó ajánló!
-
Ne vegyétek kötekedésnek, de legalább, amíg ilyen friss a cikk, addig megegyezhetne az ajánlott termék ára az írásban, és a linkre kattintva. Hogy holnap mi lesz, az már lényegtelen.
-
-
A_Papa
senior tag
Jó kis cuccok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ajánlónkba többek között notebookokat, monitorokat, processzorokat és más hardvereket válogattunk össze.
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest