Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz Tomate #87 üzenetére

Átmegy a gyártósoron a lemez, rányom egyet a prés, összeállítják az oldalakat, megküldik 5 szegeccsel

Naaaa, ne tulozzunk.

C5 tetejenek visszarakashoz kellett 10 szegecs...
    Ez meg a vaz elejet, meg a 3.5" egysegeket tarto reszt leszamitva teljesen ugyanaz.

Nem szamoltam ossze, de az egesz hazhoz kellhet akar 40 szegecs is. :))

• rudi

nagyúr

Jobban tetszene 13-15k környékén?! Ha nem lenne 300 forint környékén az euro árfolyama, akkor durván ennyibe kerülne ez a ház. Ha nem vetted volna észre, országos szinten szívás van. A Centurion 590 az egész válság kirobbanása előtt 13 000 forintba került, most 20 000 forint körül van! Az Elite 330 két évvel ezelőtt 8 300 forintért volt kapható, most a "mindennek csökken az ára" hardverpiacon 10 000 forintba kerül. A HAF 932 decemberben még 33 500 Ft volt, most majdnem 40 000 Ft! Egyetlen relatíve kivétel van, a CM 690, mely még mindig 18 000 Ft körül van. Amikor felhívtam a nagykert, hogy ez miért van így, akkor azt a választ kaptam, hogy a nagyon keresett CM 690-ből tavaly szeptemberben még jó áron vettek jó sokat, a többi házból későbbi beszerzésűek a drága példányok. Érdemes egyébként megnézni az argep.hu-t, annak aki úgy fél éve nézett házárakat. Eléggé meg lesz lepődve.

Az előállítási költség meg ne érdekeljen! A világon mindent lényegesen drágábban adnak, mint amennyiből előállítható. Aki tanult valaha is egy kis közgázt, az tudja, hogy minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni, egy fillérrel sem kevesebbe!

• tibz03

őstag

Mit vagy ezen meglepődve? Millió és millió terméket lehetne sorolni, aminek az előállítási költsége az 50-edét se éri el a bolti árának.

Itt most lehetne nyomatni a rizsát, hogy "hádde tervezési költség meg anyám kínja", de tényleg drága ennyiért, na! Ahogy más is. Mi kerül egy szottyadt CPU-hűtőn 15 ezerbe (még ha rézből van is), és lehetne sorolni... Van itt a környékünkön egy gyár, ahol - többek közt - mobiltelefonokat raknak össze, és mondták, hogy a kamerákat úgy építik bele, hogy zsákszámra hozzák valahonnan, kb. 5 Ft-ot nem ér darabja.

Szerintem az előállítási költség ennél a háznál nem éri el az 1000 Ft-ot (lehet, hogy sokat mondtam). Erre azért rá kell számolni a gyár hasznát, a nagyker hasznát, a kisker hasznát, az áfá-t, meg még a fene tudja, mit. Persze továbbra is drágának tartom én is, hisz ugyanezek a terhek egy jó ár/érték arányú terméket is sújtanak, az mégis jobban megéri.

Új hozzászólás Aktív témák