Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz VaniliásRönk #33 üzenetére
Szerver alkalmazásoknál el is hiszem... (És így méltó vetélytársa lehet a Dunningtonnak is, ami bár 6 magos, de még FSB-s.) Asztalon viszont szerintem nem lesz ennyi.
Egyébként van egy 20%-os és egy 35%-os "adat" is. Szerintem az első a HT2.0-val érkező első chipekre vonatkozik, a 35% meg a HT3.0-ásokra... És ezzel együtt a többutas rendszerekre.
[ Szerkesztve ]
-
CYBERIA
senior tag
válasz VaniliásRönk #35 üzenetére
(#15) CYBERIA: "Nem tudom, asztalon ez hány százalék lesz."
(#16) VaniliásRönk: "Ha végre magórajelen fut majd a NB/IMC, akkor simán elképzelhető ekkora gyorsulás is."
(#22) CYBERIA válasza VaniliásRönk (#16) üzenetére: "Mondjuk ráférne."
(#23) VaniliásRönk válasza CYBERIA (#22) üzenetére: "Jah, igaz is, a hatmagos procikat meg rögtön ingyen kéne osztogatniuk. "WTF
Hogy jött ide az, hogy 6 mag, meg ingyé? Ezt a dolgot nem láttam át, de még most sem látom át."Megnézted mire reagáltál? "
Meg. Te?[ Szerkesztve ]
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
CYBERIA
senior tag
válasz VaniliásRönk #32 üzenetére
Mi van? Bajod, hogy nem veszek rossz néven egy kis gyorsulást? Mindössze annyit írtam, hogy, "Mondjuk ráférne" (ti. a gyorsulás).
De mondj, amit akarsz, részemről nem tudom mi volt sületlen....
Vagy félreértettük egymást, vagy más egyéb van a háttérben, nem tudom.APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Isti18
csendes tag
Sztem koncentrált sietésüknek- ha a fentebb említett teljesítménymutatók igazak-, azt lehet mondani meglett a haszna, mert igenis meg fogják tudni szorongatni az Intelt, középkategóriában biztosan.
Belépőszinttel sem lesz gond az alacsony fogy. és a kedvező ár miatt, aztán ez a kettő ág majd kiad valahogy annyi
profitot hogy a felsőkategóriába is betörjenek, mert sztem 45nano bevezetése ellenére sem fognak tudni olyan processzort felmutatni, mely az Intel csúcsmodelljeit verni fogja. Lesz majd 1-2 BE és slussz-passz.Deneb árakra marha kíváncsi leszek mondjuk az X2-k ilyen szintű mélyrepülése után.
In trance We Trust
-
dezz
nagyúr
válasz Jack O'Neill #5 üzenetére
Kapkodni sosem jó, mivel az a kaotikus cselekvés.
Helyette: koncentrálva sietni. -
CYBERIA
senior tag
Utóbbi elég valószínűtlen.
(#23) VaniliásRönk: azt nem mondtam, de ismerd el, hogy pár százalék javulás nem jön rosszul.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Oliverda
félisten
Itt most a Shanghai-ról beszélünk illetve a Nehalem 1P illetve 2P workstation verzióiról és főbb felhasználási területeiről ha nem tévedek, ugye? Azt továbbra is fenntartom hogyha a Deneb odaér a Penryn-hez a játékok alatt akkor egyúttal a Nehalem mellé/elé is odaért mert az eddig látottak alapján szeirntem beigazolódott az ami sejthető volt, hogy a Nehalem bizony nem lesz egy gémer CPU.
If AMD actually delivers
...és ha Izland hadat üzen?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Raymond
félisten
"Ezt szerintem nem sokan remélik."
O RLY? Nekem nem ugy tunik itt a forumon egyesek hozzaszolasaibol
A ket masik idezett bekezdesbol itt a lenyeges resz:
If AMD actually delivers
Duma volt az utobbi ket evben akarmennyi. Most mar ideje lenne lettenni valamit az asztalra.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Oliverda
félisten
"For all its strengths, those of you hoping Shanghai will vault Penryn entirely and drop squarely into Nehalem territory may well be disappointed."
Ezt szerintem nem sokan remélik. A Penryn-t viszont maga mögé fogja utasítani szerintem. Bár néhány alkalmazásban ez már a Barcelona-nak is sikerült.
"....while it intends to offer Shanghai in 1P, 2P, and 4P systems straight off the launchpad."
A 8P kimaradt.
"According to Patla, Shanghai will offer 35 percent more performance and 35 percent better power efficiency when compared to Barcelona products. There appears, however, to have been a miscommunication at some point; CNet quotes Patla as saying: "At the same frequency (speed), Shanghai will outperform Barcelona by about 20 percent." When he spoke to Ars, Patla clearly and distinctly emphasized 35 percent improvements in both raw performance and power efficiency when comparing Shanghai to Barcelona. Regardless of which percentage is accurate, the point to take away here is that Shanghai will pack significantly more punch, clock-for-clock, than Barcelona ever managed. "
"If AMD actually delivers a consistent performance boost at either figure (20 percent or 35 percent) for any type common server workload, it will be a huge achievement. Evolutionary processor designs don't typically deliver this type of speed increase across the board; such unilateral gains are typically reserved for new simultaneous platform refreshes and/or CPU architectural debuts.""Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Raymond
félisten
"For all its strengths, those of you hoping Shanghai will vault Penryn entirely and drop squarely into Nehalem territory may well be disappointed. AMD told Ars this week that Shanghai is explicitly and directly targeted at Intel's quad-core, Penryn-based Harpertown processor. When queried on how the new chip will perform against Dunnington, AMD stated that relative performance between the two should be "good," but didn't indicate any miracles would be forthcoming. As for Nehalem, AMD emphasized the fact that Intel's next-generation processor will initially only be available in single and dual-socket configurations, while it intends to offer Shanghai in 1P, 2P, and 4P systems straight off the launchpad. Read between the lines, and the company is saying: "Don't look at our 1P or 2P performance, because we may well get slaughtered." AMD also has its own Dunnington competitor in the works, but don't look for the chip anytime soon; Sunnyvale's hexa-core processor won't arrive until Q4 2009."
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Crytek
nagyúr
válasz VaniliásRönk #21 üzenetére
Ja lol most nézem ezek 4 magosak lesznek.
Akkor nem lesz olcsobb mint a E8200.Akkor meg a Q6600-as intel 4magost verjék meg végre végrévényesen.Mert ez a drágább amd x4nek sem igen sikerült konkrétan.Next PC Upgrade: 2022
-
CYBERIA
senior tag
válasz VaniliásRönk #16 üzenetére
Mondjuk ráférne.
-
Crytek
nagyúr
Erre a 2,8GHZ-esre kiváncsi leszek.
Remélem hamarosan tesztek is lesznek.
Meg azt is remélem hogy elveri legalább az intel E8200-as procit plána ha olcsóbb lesz nála.Next PC Upgrade: 2022
-
Oliverda
félisten
válasz VaniliásRönk #18 üzenetére
Majd kiderül.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz VaniliásRönk #16 üzenetére
Nem hiszem hogy magórajelen fog futni. Én kb. 2.2GHz-et sejtek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerintem semmi meglepő nem volt a reakcióban, hiányoznak Renwick hírei a PH-ról.
Renwick, Renwick!
#15 CYBERIA: Ha végre magórajelen fut majd a NB/IMC, akkor simán elképzelhető ekkora gyorsulás is.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
CYBERIA
senior tag
"az új mag átlagosan 15-20%-kal gyorsabb az azonos órajelen futó Barcelona modelleknél"
Na, mit szóltok hozzá?
Nem tudom, asztalon ez hány százalék lesz.
-
simonzé
addikt
Lassan minden napra jut valami pozitív hír az AMD-től. Én meg olvadok. Na ezért volt olyan szar nekik eddig, mert a mostani helyzetet építették. Nagyon ott vagytok, csak így tovább!
I don't fit in. I fit out.
-
félisten
Vajon azonos órajelen mennyivel lesz lassabb a nehalemnél?
Mindkettőnél asztali változatra gondolok, és elsősorban nem játékra, inkább videókódolás, render, stb. Előre lehet sejteni ilyesmit?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
tgabi333
aktív tag
gondolom Sonja arra kérdezett rá, hogy mi az a koherens:
Before we talk more about that, though, it's important to note that Coherent HT is different from regular HT. Coherent HT is a special, enhanced flavor of HT that AMD uses to connect its Opteron processors to each other in SMP systems. Coherent HT lets the Opteron do "glueless SMP," which means that two or four Opterons can all talk to each other via HT links without the need for a northbridge to route the data between them. On of the things that the coherent HT protocol enables is cache coherency among the processors, hence the name.
Tehát ez a koherens HT azt jelenti, hogy kettő vagy négy processzor (nem mag) tud egymással kommunikálni direkten, az északi hídra nincs szükség.
Fogalmam sincs, hogy hogyan működik a HT de szerintem eddig csak két irányú kommunikációra használták, volt a csatornának két végpontja. Ezzel a koherens HT-vel meg bevezettek valamilyen címezhetőséget.
-
Sonja
nagyúr
"Emellett kommunikációra koherens HyperTransport 3.0 linket fog használni[...]" - Mit jelent ez a kommunikációra koherens?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
sNORh
addikt
válasz Jack O'Neill #5 üzenetére
Mert te szervert használsz otthon? Asztaliba kapkodjákcsak össze magukat..
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Jack O'Neill
tag
Végre valami jó hír is! Nem árt kapkodniuk végre egy kicsit, gondolom siettetik a dolgot ahogy csak bírják, aztán meglátjuk mit fog felmutatni. Itt volna már az ideje, mert az intel hengerelni akar mindenütt. És ezek az AMD ütemtervek
JAJJMÁÁÁÁ
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg év végén korlátozott mennyiségben lesz csak kapható, azért írtam oda, hogy a nagyobb partnerektől vesznek fel csak rendelést.
Gyenge elmélet: ... marketing az egész, csúszott tényleges megjelenés, de közben azt hiszi a nép, hogy előrehozták.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Oliverda
félisten
míg a fogyasztásuk 55 és 105 watt között lesz.
Ez ACP érték. A TDP az 68W és 125W.
A HT 3.0 pedig majd csak a Fiorano-val lesz kihasználható. A Shanghai (akárcsak a Barcelona) működni fog jópár jelenleg már forgalomba lévő Socket F-es lapban BIOS frissítés után.
Jöhetne már egy teszt...
mod: "AMD Shanghai" - Inkább Shanghai mags AMD Opteron.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
tudtommal az eredeti ütemterv szólt úgy, hogy idén lesznek procik, de aztán kiderült, hogy mégsem, aztán most kiderült, hogy mégis?
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest