Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekfej
őstag

-
janos666
nagyúr
válasz
Satyricon
üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor volt egy változás vagy a játékmotorban és/vagy a driverekben, amitől megélénkült az MSAA és AF együttes használata melletti "gyűrődés" a Source motoros játékokban.
Mai hardware viszonyok közt egy HL2-höz túlméretezett gépen a legjobb megoldás 4x vagy 8x MSAA helyett 2x vagy 4x SSAA-t használni a 16x AF mellé (ez utóbbi szinte ingyen van, előbbi viszont elég húzós a VGA-knak, de a modernebbek elbánnak vele, főleg az AMD kártyák, ahol van LOD optimalizált SSAA a driverben). Az SSAA-val nincsenek kompatibilitási gondok, mehet nyugodtan bármi mással együtt, nem lesznek hibásak az árnyékok és nem lesz ilyen "textúra gyűrődés" se.
-
Satyricon
addikt
Nem tudom ki figyelt fel arra a hibára, hogy a játékot gyönyörű élsimítással lehetett játszani egymagos amd-s géppel... Aztán mikor én lecseréltem az A 64 3500+-os procit A 64 X2 6000+ ra, nagyon recések voltak az élek. Nem tudjátok, van erre valami patch vagy valami beállítási lehetőség? Nekem anno nem sikerült megoldani ezt a problémát.
Am én is kedvet kaptam egy kis HL2-zéshez, most telepítem a játékot, remélem a Phenom II X2 550 BE procimmal már nem lesz ilyen gondom...

-
janos666
nagyúr
Végigjátszottam a Bioshock első részét is, annak mégsem megszépültek, esetleg még tovább sötétedtek az emlékei. Csak annyi rémlik belőle, hogy folyton folyosókon koslattam, és vártam, hogy kirajzolódjon a kép az őrültekházaként diszfunkcionáló vízallati utópiáról.
A története talán mélyebb, a hangulata talán árnyaltabb. Bár szubjektíven nekem nem jött annyira be, de ez már az én hibám, azt viszont elismerem, hogy láttam benne az intellektuális munka nyomait. ... Na de minek?
Játékélményileg számomra a TOP listás játékokhoz képest katasztrófa volt. Ettől már csak akkor lehet rosszabb egy amúgy elvben jól összerakott FPS játék, ha Xbox kontrollerrel állsz neki. Vonagló és vontatott volt az egész. Nem éreztem benne a karakterem tömegét, a reflexeim mozgássá alakulását. A billentyűzetemmel és az egeremmel harcoltam, nem az ellenfelekkel.
Lehetett tudatos koncepció elem is, hogy olyan legyen az irányítás, mint ha folyamatosan búvárkodnék, de nekem ez így nem tetszett, mert általában száraz folyosókon és szobákban jártam. Víz alatt, de nem vízben, a nehézségi érő és a közegellenállás szárazságra, nem víz alattira kellett volna, hogy hasonlítson.
Ez nekem így nem hangulatot festett, hanem egyszerűen csak zavart.
Ez olyan, mint ha azt jelentené egy játékban a Hard nehézségi fok, hogy rácsapják a kezedre a kocsiajtót, mielőtt leülsz játszani. Rosszabb, mint ha csal az A.I. és túléli a fejlövést a sisak nélküli ember is, mikor megcsonkítják a kezelhetőséget.A Half Life 2 történetileg vékonyabb, de játszhatóság szempontjából kiváló. Nem véletlen, hogy szinte végtelenített számba is újrajátszható. Szereti az ember kezelni a karakterét. Élvezhető, hogy nem egy Duke Nukem-ként, de mégis már-már szuperkatona jellegű ügyességgel hajtasz végre bonyolult dolgokat, ha elég ügyesen kezeled a játékot. Viszont szükség van folyamatos bevitelre, nem olyan, mint néhány RPG-ben rákattintani arra, akit le akarsz kardozni. Belekerülsz a szereplő bőrébe, érzed a mozgását, ami kiváló, nem egy természet feletti lény, de nem is egy nyomorék.
-
Lenry
félisten
na... ez is megvan
a Lambda Locatort meg csinálja meg akinek két anyja van.
és most nekiesek az EP1-es One Single Bulletnek

-
FST200
tag
hát nem tudom ,de pl a Blue Shiftet az Episode 1 után végeztem ki , és akkor már jó pár év eltetl a megjelenése óta, és akkor is teljesen magával ragadott a játék!
tény hogy sok jó fps jelent meg azóta, de szerintem sok embernél ez a sorozat a csúcs
,
és ahogy sikerült a 2 vel túl ugrani egy nagyot az 1 után úgy remélem sikerült a 3al is , ha egyszer elkészül
-
persil
nagyúr
Pedig az pont egy olyan játék, hogy az első két órából meg sem lehet ítélni.(vagy csak rosszul)
Ez olyan, mint amikor valaki baldurs gate-et töröl le 10 perc után. Biztos valós lesz a véleménye róla..
De nem győzködlek, ne érts félre. Viszont, ha azt unalmasnak találtad(WTF?!) akkor egyszerűen a stílus nem neked való. Sokkal "mélyebb", mint a half life.
-
Jakesz
addikt
Dehogy jobb, pláne nem annyival mint amennyinek beállítod. A HL2 2004-es, a Bioshock 2007-es, tehát nincs olyan, hogy az egyik nosztalgikus élményt ad, a másik nem. 3 év az semmi ebből a szempontból. Elismerem, hogy a Bioshock is nagyon jó játék, de én kb 2 óráig bírtam, aztán uninstall, mert majdnem elaludtam rajta annyira unalmas volt.
-
persil
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
- minijáték nem kötelező, ki lehet vásárolni, vagy egy eszközzel is fel lehet törni(a 2-ben még egy plusz eszköz is van rá)
- nem termelődnek újra(csak talán 1-2 esetben, ahol a "helyzet" követeli meg - de ez olyankor szándékos és teljesen jó, különben az adott "event" túl egyszerű lenne)Summa: irány beszerezni a szóban forgó játékot, ami nem mellesleg az utóbbi évek egyik legjobb fps-e(ami sok szempontból egyedi, főleg a mai felhozatal mellett) és simán felér a half life mellé

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Bioshock első része ellen két érvem (ami zavart)
- miért kell állandóan azokat a csöveket vezetni a logikai minijátékban?
- miért termelődnek újra az ellenfelek egy adott területen? Ez minden játékban bosszant, de itt különösen agyoncsapta a hangulatot.A HL-ban csak haladsz előre, ami lefeküdt, már nem kel fel, és nincsenek játékidegen minijátékok.
-
persil
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
69 milliószor jobb a bioshock első része, mint a half life-ok, csak túl erős bennetek a nosztalgiafaktor. Fantasztikus játék a half life minden része, én is imádtam, meg többször nekiestem(mondjuk asszem a 2-t csak egyszer játszottam ki) de ez már régen volt. Egyszerűen megszépülnek az emlékek ennyi idő után, ezt el kell fogadni.
Le lehet írni naponta 100x, hogy minden mai játéknál jobb, csak ez egyszerűen nem igaz, ez szűklátókörűség. Fantasztikus, de mai is készülnek iszonyatos jó játékok.
Pont a bioshock volt részetekről rossz példa, ugyanis pont abban van kegyetlen lebilincselő, nagybetűs hangulat, ami ma egyébként hiányzik a játékok nagy részéből.
-
janos666
nagyúr
Én untam a Bioshock első részét, a többit ki sem próbáltam.
A HL2 ettől sokkal többet ért. Még ma is izgalmas megnézni a régi E3-as demó videókat, még akkor is ha élesben játszható játékból is van már szebb, a HL2 pedig nem adott meg maradéktalanul mindent, amit ígért (igaz, hogy azok csak apró látványosságok, amik demókban szépen mutattak, de a jétékhoz nem feltétlenül tettek volna hozzá érdemben, és olyat is kaptunk, amit sohasem demóztak előtte...). -
Zamasun
aktív tag
Egy hangos OMG-ot toltam, mikor megláttam a cikk címét. Minden idők egyik legjobb fps-ei és világa a Half-Life, sokunk fiatalságának ékkövei. Hihetetlenül precízen megcsinált és fantasztikus élmény nyújtó játékok ezek. A 2. rész több tekintetben is korszakalkotó. Hol van manapság ennyire lebilincselő fps. Bioshock? Nem hinném.
-
janos666
nagyúr
Nem feltétlenül rossz, ha már unod a régit. Én max. 5x játszottam eddig végig, azt sem strigulázva, de ha még egyszer akarnám, akkor valószínűleg bedobnék egy ilyen modot, hogy kicsit más legyen.
Aztán lehet, hogy 10 perc után törölném, mert hiányozna az eredeti.
Sőt, visszagondolva elkezdtem pár éve az akkori, talán 7-es CM-el, és a HD modelleket szinte azonnal kihajítottam, és vegyesen éreztem a többivel kapcsolatban. -
Moduláris? Ennyire nem néztem utána. Még szerencse, hogy ki lehet hagyni.
Ha egyszer lesz valami izom vga-m vagy igp-m vagy inkább apu-m akkor talán nekimegyek ennek, de az eredeti elsőre jobban tetszik, van egy-két rész ami baromi jól néz ki az új moddal, de a hangulata más. A 785g meg elviszi az eredetit is 720p-ben.
-
Ryder62
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nagyobb felbontású textúrák, rengeteg új effekt, több objektum a pályákon stb. Elég megnézni az összehasonlító képeket. Ég és föld.
-
Ryder62
őstag
Ha már így pörög a topik megkérdem itt:
Aki próbálta már a Cinemitic modot, kb mennyi szabad hely kell?
Úgy tudom hogy vagy 30 giga telepítve a mod + ugye a játékok.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ha minden igaz és lehet hinni a pletykáknak készül a Source Engine 2-ő, gondolom annak alapjaira építenék.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
benedekco
üzenetére
Épp ezért gondolom azt, hogy ezt a Valve is nagyon jól tudja, nem lehet már megfelelni az elvárásoknak, egy korszakon túlléptünk, akkor valóban utánozhatatlan volt, mind hangulat, mind grafika terén.
Nekem is pont a Duke Nukem Forever jutott eszembe. Azt is "ki kellett adni", de minek...
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Szerintem is az lesz belőle mint a DukeNukem Forever-ből. Egy közép semmilyen mezei fps. Ha egyáltalán lesz valami belőle.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szerintem most már nem lehet sikeres a 3. rész, ennyi várakozás után képtelenség tökéletesre megcsinálni, ezt a Valve is nagyon jól tudja, nem is fogják soha.
-
Sundesz
addikt
Imádom, egyszerűen nem fog rajta az idő, még ma is szívesen előveszem.
-
lavorka
aktív tag
válasz
Ninja Chick.
üzenetére
Azt csak 17X toltam végig

Am a 2-t mindig más stílusban tolom, különböző nehézségeken. Van mikor csak naponta 1 fejezet, de van hogy nekiesek és 3 óra alatt végigzúzom. Már majdnem megy becsukott szemmel is
-
lavorka
aktív tag
A Half-Life 2-t összesen 53X toltam végig... És igen, húzom a strigulát, onnan tudom

-
janos666
nagyúr
-
BalaNce87
addikt
Egy jó öreg radeon 9600XT jut eszembe a HL2-ről

-
Angelo69
senior tag
Életem legnagyobb "játékos" élménye volt az első rész.
Emlékszem, előtte nem volt még ilyen, story alapú fps, és még net is csak "betárcsázós"...
Ritkábban jutottunk játékokhoz, de ezt csak az érzi át aki akkor már élt, és koptatta a billentyüket.A második rész, nekem azért tetszett, mert nem voltak elvárásaim vele kapcsolatban, mivel elképzelni sem tudtuk, mit hoznak ki abból, hogy a Black Mesa-n kívül kell majd tevékenykedni.
Szerintem nagyon jól sikerült alkotás lett, és gyönyörű grafikája volt a kornak megfelelően.Nem szabad összehasonlitani a 2 részt, mert a Half Life volt az "első komoly" story alapú fps, mivel előtte csak az "előre és lőj" uralkodott.
Egy ilyen "etalont" (Half Life) pedig, mondhatni lehetetlenség túlszárnyalni!
-
Satyricon
addikt
Igen, az egyik legjobb pálya, a Ravenholm-os!
Ha már itt tartunk, Nekem az tetszett a gravity gun-ban, hogy az utolsó pályán valami miatt átalakult(rég játszottam vele, már nem emlékszem pontosan, mi miatt alakult át. Asszem beleesett valamibe, vagy már nem tudom...). És ahogy rálőttünk az ellenségre, sz*rrá ráztam az áram. Iszonat látványos volt, én itt hidaltam be!
Plusz rátett egy jó nagy lapáttal a zenei aláfestés. -
JanR
addikt
Nászajándéknak a HL3-t kérem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ryder62
őstag
Emlékszem, 2006 végén jutottam el oda hogy kipróbáljam a HL2-t.
Kb délután 3-4 óra között kattintottam a new game opcióra.
Annyira beszippantott hogy éjfélig játszottam vele non stop max kisebb szüneteket tartva.Ez ment napokig.
Egy játék sem ragadott magával ennyire.
Persze azóta sok víz lefolyt a dunán, manapság már alig van játék ami érdekel, meg leköt, de egy HL3 biztos megint odaszögezne a gép elé.

-
janos666
nagyúr
Van ilyen.
Én kisgyermekként a HL1 miatt akartam itthonra olyan PC-t, amin játszani is lehet.
Aztán ironikus módon ez mégis kimaradt a korai gyermekkoromból, és csak akkor pótoltam be, mikor már küszöbön volt a HL2, és be akartam előtte pótolni az első részt.De a másodikat szerettem igazán, az első kevésbé fogott meg kicsit idősebb fejjel.
Van viszont egy még jobb játékos mesém:
Annak idején csak azért telepítettem a Mass Effect-et, mert épp új VGA-t vettem, amiben volt tesselator (HD4870), és erre rákeresve (valami techdemó/benchmark programra vágyva) a google kidobta az ME-t.
Eredetileg csak erre akartam használni, és csak mosolyogtam azon, amit a steamen láttam róla reklám gyanánt. Aztán kiderült, hogy csak az Xbox verzió használta a tesselator-t, viszont addigra valami megmagyarázhatatlan módon elkezdett érdekelni a játék, és agresszíven magába húzott.
Előtte sohasem érdekelt még annyira egy játék, mint az ME, és bár sokáig szédültem a TPS irányítástól, és kínlódtam, mire megszoktam az RPG stílust, de alig bírtam felállni a géptől, mikor ráértem játszani vele. Aztán az akció-RGP (és némi játék-pihentetés) után már a Dragon Age-t is ki mertem próbálni (bízván a Bioware-ben).
-
kerekfej
őstag
Half-Life: Winner of over 50 Game of the Year awards
-
kerekfej
őstag
Half-Life
Half-Life (1998)
Half-Life: Uplink (1999)
Half-Life: Opposing Force (1999)
Half-Life: Decay (2001)
Half-Life: Blue Shift (2001)Half-Life 2
Half-Life 2 (2004)
Half-Life 2: Lost Coast (2005)
Half-Life 2: Episode One (2006)
Half-Life 2: Episode Two (2007) -
kerekfej
őstag
Volt még két változat:
Half-Life: Uplink(egy rövidke epizód olyan demo féle, elvileg az Unreal-hoz mellékelték,)
Gunman Chronicles - Cikk -
.LnB
titán
Elmesélem az én megismerkedésemet a Half-Life című játékkal.
Szerintem elég vicces így visszagondolva.
Az első számítógépemet 1999 karácsonyára kapta, több játékkal egyetemben. Köztük volt a méltán legendás Half-Life is. Akkor már rengeteget hallottam a játékról a PcGuru hasábjait olvasva, minden nyomtatott sajtó dicsérte, az egekig magasztalta (jogosan) a játékot. Én is nagyon izgatottan vártam a játékot, és gyorsan "sebtibe" telepítettem is. Alíg vártam, hogy végre játszhassak vele. Nagy izgalmamban mikor elkezdődött a játék csak néztem, hogy mi a fene ez? próbáltam mindenhogy kiugrani a "vonatból" de sose sikerült. Mindig újraindítottam a játékot, gondoltam valami hiba van. De sehogy sem sikerült
Majd értetlenül néztem magam elé, és letöröltem
. Aztán pár hét után valahol olvastam, hogy "miután megáll a vonat, és elkezdődik maga a játék" (vagy valami hasonló). Gyors újra feltelepítettem, türelmesen kivártam a "felvezetést" és az egyik legjobb játékélményben lett részem
Mostanában visszagondolva erre kicsit megmosolyogtat, egyszerűen nem volt játéktapasztalatom még, és volt sok új játék amivel hirtelen játszhattam
És a való életben is jellemző rám a türelmetlenség, de ez egy jó lecke volt 
-
Angel1981
veterán
No, akkor más is van ezzel hasonlóan.

Érdekes, mint fentebb írtam, számomra talán a ravenholmos pálya volt az egyetlen értékelhető része a HL2-nek, bár igaz, hogy hangulatban az sem illik az 1-hez.
De ez az "együtt az idegen lényekkel a Nagy Testvér ellen", huhhhh..... inkább hagyjuk...
Félek, a 3 is ezt a vonalat viszi tovább, ha igen, ki sem próbálom!Az első rész továbbra is rulez!

-
dredbiro
senior tag
Remek cikk,köszönet érte
. Nem is tudnám megmondani, hányszor játszottam végig a 2.részét. Nagyon magasra tette a lécet,a mai játékok között is megállja a helyét.sőt... 
-
Mans20
addikt
-
negro
őstag
Nekem a HL az mai napig a legjobb jatek amivel valaha is jatszottam fps szinten de a Black Mesa az annyira jo lett, hogy jobban bejott mint az eredeti. A hangok eszement jok a hatter zenek ujragondolasa is. Szerencsere nekem bug se jott ki. Pont annyit gyurtak minimalisan modositva egy ket palya reszre amennyit kell es raadasul ezt HL2EP2 grafikaval sot meg ratettek egy lapattal. Par sajat shoot:

Az meg, hogy az Ep3 meg sehol az tobb mint tre! Ennyi ido alatt egy komlpett uj jatekot kellett volna kihozniuk egy uj grafikai motorral! Eleg csak megnezni a HL1 es a vadi uj engines HL2 -ot alapul venni ahol ugyanennyi ido telt el.
-
chungee
addikt
Kedvet kaptam újra játszani a HL2-t. Főleg, hogy szépítő módok is állnak rendelkezésre. Köszi a cikket.

-
Hawerr
tag
Kötelező

-
grunge
addikt
Nagyon jó cikk lett, szerintem le is szedem steamen az egészet és végitolom megint egytől egyig az összeset. A HL irónagy kedvenc, emlékeszem hogy mekkora úúúúúúúúúúú érzést váltott ki anno a high definition pack is.

-
athomi
veterán
vhogy az irányítás, mozgás (vagy nem is tudom hogy fogalmazzam) annyira kellemes, élvezhető, hogy sokkal élvezhetőbbé teszi a többi játéknál... a többiről már nem is beszélve... :)
-
Angel1981
veterán
A HL életem egyik legjobb játéka, a HL2 meg talán életem legnagyobb játékcsalódása!
Az első részt vagy tucatszor végigvittem, és mindig ugyanúgy élveztem.
A második részt már a harmadától untam, a kétharmadától pedig már kifejezetten szenvedtem vele, csak az első részre való tekintettel játszottam végig, azóta sem éreztem a legkisebb késztetést se arra, hogy elővegyem.
Ez az orwelli világ, amit a HL2 képvisel, óriási öngól volt az én esetemben!
(Az egyetlen jó rész benne a kísértetváros, meg talán a buggy, azt annyi!)Még valaki, aki ilyen ambivalensen áll a szériához?
-
janos666
nagyúr
Már nem ismeretlen a tolvaj. Egy ifjú német rajongó volt, aki kíváncsi volt hogy halad a halogatott játék, amire már régóta vár. Meg akart lincselni a Valve (munkaszerződéssel kicsalni az USA-ba és lesitteltetni), de a német rendőrség elsimította (kiskorúként tárgyalták le az ügyét).
Nem a régebben kilopott forráskód miatt warezolták le sokan végleges verziót. A forráskóddal eleve nem is lehet játszani. De még a kilopott játszható verzió sem hagyományos értelemben volt játszható. Jól el lehetett vele szórakozni, és a valódi rajongóknak kötelező darab is, mert többek közt megtalálhatók benne pár kivágott résznyomai is. Pontosabban készült ebből egy egyszerűbben kezelhető, és kvázi legális verzió, ami modkét telepíthető és részben már-már "játszható" is egy rövid adag.
Az új DX11-es motorok azért már keményen odavernek (nem csak ma, de már 1-2 éve) ennek a Source-nak, miközben képesek a moder kártyákkal ügyesen bánni, ha a fejlesztő is úgy akarja. Szerintem most már nevezhetjük elavultnak. (Persze ettől még ma is szép, nem csak ezen múlik az élmény, hogy minek nevezzük, és a megjelenésekor valóban párját ritkító volt. Bár én hiányoltam a Geforce FX féle DX9 támogatást ahelyett, hogy DX 8.1-be kényszerítették, vagy Radeon-ra optimalizált SM2-re válthattál kézileg. Hú, de rég volt ez..)
Hát igen, az Epizódokkal eddig még mindenki csúnyán beszopta. Sajnos egy másik kedvencem is (nem is tudom, hogy jobb, vagy rosszabb-e, hogy a Dreamfall
hapters-ből még egy epizód sem jelent meg ~2006 óta, mert az se jó, hogy van két HL2 apizód, de nincs befejezve
).Portal... Az is nagyon jó, kár hogy az is elérte a plafont, azaz két részt.

Szerintem valahol elspuntyogta már Gabe, hogy nem lesz EP3.

-
Suker10
aktív tag
válasz
Mister_X
üzenetére
Ha csak FPS, akkor Prey, Far Cry, Rage, Call of Juarez, Crysis, F.E.A.R., Halo, Left 4 Dead, Medal of Honor, Red Faction, Serious Sam, Painkiller, Soldier of Fortune, Unreal, TimeShift, Aliens versus Predator. Ezek mindenképpen nagy nevek az említetteken kívül.
Kevesen emlékeznek rá, de volt egy játék, amely még a Half-Life 2-nél is több díjat nyert. A Total Annihilation olyan zseniális ellenfeleket előzött meg, mint a Warcraft, a Warcraft II, a Command & Conquer, a Starcraft, a Dune II, a Stronghold, a The Settlers, a Civilization, a Caesar, a Pharaoh, az Imperium Galactica, vagy az Age of Empires és az Age of Empires II.
Mostani játékok közül: Mark of the Ninja és a The Cave. -
Joe.36
addikt
A legjobb játék amivel eddig játszottam, persze van szebb már meg minden, de az akkor és még most is nagyon ott van
ezt az érzést egy játék sem hozta nekem vissza, igen ez egy legenda... 
-
ng0ofy
KORREKTOR
Nagyon hiányoznak a nagy hl és később opforce lanpartik, délutáni lövöldözések suli után
Köszi a nosztalgiát! -
Jakesz
addikt
válasz
StarKiller89
üzenetére
Tomigír a világ legnagyobb Max Payne fanatikusa, aki mindenhol ott van

-
StarKiller89
senior tag
max payne 1&2-ből ilyen bemutató jó lenne
-
Chp
őstag
Na és a System Shock 2-t ismeri - netán játszott is vele valaki rajtam kívül?

-
Mister_X
nagyúr
válasz
benedekco
üzenetére
Lehet, hogy én nagyon (de nagyon) fiatal vagyok az Ultimákhoz, de én nem tudtam azokat élvezni, akármennyire is akartam. Sehogy se jön át az a hangulat, amit sokan ecsetelnek. De bezzeg Last Ninjánál, Impossible Missionnél, Manic Minernél, Lotus Espritnél, Elite-nál, Abandoned Placesnél, SimCity ZX-nél meg előjön és imádom őket. Ha nekem kéne három olyan játékot a felejthetetlenek közé emelnem, amit a mai gamerek is ismernek, akkor azok az Oblivion, a Half-Life 2 és a GTA: Vice City lenne. De ugye ez csak három a tengernyi közül, mert ott van még a Bioshock, az Age of Empires, a Codename: Panzers, az Imperium Galactica II, és még megannyi cím, ami késő esti tompaságomban nem ugrik be.
-
parampa
aktív tag
májnkraft vagy halflájf ?

-
re: (#120) psylocke
tán nem ízín kellett volna nekimenni
Itt a történeten van a hangsúly. Igen tényleg egy cső játék, de a sztori elfelejtette (velem és sokan másokkal).re: (#132) Ninja Chick.
Na! Azért nemá!re: (#134) Lenry
És a Blizzard játékok nagy hányada. De mondjuk akkor már inkább az Ultima sorozatot említettem volna a mor/obl/sky helyett. C&C, NFS
De tény, FPS-ben az első három amit írtál. Igaz voltak jobban kimunkált termékek de azok nem teremtettek már stílust, pl Blake Stone vs Wolf3D. A Duk3D meg szintén a hangulata miatt volt nagy alkotás. -
Jakesz
addikt
válasz
Ninja Chick.
üzenetére
Nem kell túlozni. Van más játék is, ami megérdemli a felejthetetlenséget.
-
Ninja Chick.
tag
Nagyon jó cikk.
A Half Life sorozat az egyetlen ami megérdemli, hogy emlékezzenek rá (hangulata, felépített világa, története) 10-20-30 év múlva is az emberek. Viszont ha új rész jön, akkor az teljesen más grafikával fog dolgozni, ami szerintem meg fogja változtatni az egész élményt (negatív irányban), már azoknál akik a Half Life 1 -től kezdve folyamatosan játszottak az összes résszel. Már be kellett volna fejezni a sorozatot és így meg lehetett volna oldani (source / ob) motorral végig ami azért adott neki egy hangulatot valljuk be

Emlékszem '98-ban amikor tolta a bátyám mindig néztem és már akkor is ámulatba ejtett a világa. Én 2000 ben játszottam ki és emlékszem szabályosan féltem bizonyos részeken mind az első mind az opfor részben. Nemrég végig játszottam ismét, és minden olyan dolog, ami akkor olyan félelmetesnek tűnt most teljesen normálisnak hat. Bár biztosan közre játszott a félelemben az is, hogy 9-10 éves voltam akkor és jobb volt a képzelő erőm is (féltem kimenni este az udvarba mert azt hittem lesz ott egy headcrab vagy hasonló
) -
dorten
tag
"tökéletes alkotás, melyet mindenkinek látnia kell."
Erről van szó!

-
hitvanyalak
senior tag
Máig ezt ajánlom bárkinek aki elkezd játszani...
-
Satyricon
addikt
"The best game of ever made!" - Magyarul: A valaha készített legjobb játék!. - Ez áll az alap Half Life 2 játék dobozán. Nos, aki ráírta ezt a szöveget, egy cseppet sem túlzott, sőt! Teljes mértékben egyetértek vele! Fantasztikus játék! Nekem a Half Life 2-ben a Ravenholm-os pálya jött be a legjobban! Na meg a legutolsó pálya. Na itt volt az a pont, amikor egész idő alatt tátva maradt a szám, és csak azt mondogattam magamba: "Úristen, ilyen nincs! Ilyen király játékot még életembe nem láttam!!!"

Am nekem 2 példány is van az alap Half Life 2-ből. Mert elcsesztem a steam regisztrációt. Nem vettem komolyan, csak össze-vissza beírtam baromságot. Lehet ezt valahogy feloldani?

-
Csepe
aktív tag
Örök klasszikus!

-
Ati3120
tag
Jó kis cikket hoztál össze kedvem támadt elővenni az orange boxot
annyit hozzáfűznek hogy xbox classicra is megjelent a half-life 2 nem csak 360ra ,ahogy a cikkben van de ezt valamiért a wikipédia sem tudja . -
Tyca
senior tag
a Counter Strike-ról pár mondatot azért hiányoltam, amúgy jó a cikk és jó a játék...
-
Jakesz
addikt
-
A hangulat az, ami nagyon megfogott...ennek a szériának hangulata van.
Nem is tudom, a BioShock első része az, ami ennyire megfogott, és a PlayStationos Jade Cocoon.
Nehéz leírni, mitől is szólt ekkorát a játék. Az viszont biztos, hogy a Source engine nagyon komoly motor. Még az ősrégi Intel X3100as IGP-vel is gyönyörű volt a játék, és élvezhető sebességgel futott.De az biztos, hogy a hangulat magával ragadó. Észre sem vettem, hogy hat év telt el az EP2 óta (ez egyébként nem tetszett annyira, túlságosan a harcon volt a hangsúly). Én azóta is várom a folytatását a történetnek, mert ahogy abbahagyták, nem kicsit .nyáztam.
-
psylocke
csendes tag
Nem tudom, én teljesen kijátszottam a játékot, kiegészítőstül, de talán még a call of duty sorozatnál is unalmasabb volt... sem kihívás nem volt benne, meg egy idő után eléggé unalmas ez a fizika is. bárhonnan nézzük is, ez egy menj előre és lőj játék...
-
Jakesz
addikt
-
nrgia
őstag
Nagy kedvenc !!!!

-
Silenzio
addikt
Szívemből szólt a szerző!

-
törölt tag
-
Jakesz
addikt
válasz
üzenetére
Persze, hogy nem HL1, hanem "csak" egy modernizált HL1. Ugyanazokkal a pályafelépítésekkel nem lehetett volna modernizáltnak nevezni, hanem csak egy szimpla grafikai tuningnak. De arra meg ott van a fentebb linkelt HL: Source mod, amit elismertél.
Egyébként meg nagyon sokan szeretnének régi klasszikusokat újrafeldolgozásban viszontlátni, csak sajnos az illetékesek nem vélnek belőlük hasznot.(#110) benedekco
Én a Doom 1-2-t is szívesen viszontlátnám modernizált változatban. Akkoriban még billentyűzettel kellett irányítani egy FPS-t, ment is mint a karikacsapás, de ha valaki ennyi idő után ül vissza elé, akkor már frusztáló lesz ez az irányítás a számára és ezt abszolút nem lehet az eredetiségre fogni, hanem egyszerű nosztalgia, ha könnyen befogadja ismét. Örültem is neki, amikor a Doom 3 BFG-ben normális egértámogatást kaptak, mert az ami korábban volt hozzájuk, az vicc kategória. -
kelekyle
őstag
Nagyszerű cikk, kis "nosztalgia.

Annyit fűznék hozzá, hogy NINCS még egy ilyen nagyszerű játék, ilyen sztorival mely ennyire le tudja kötni az embert !
-
Suker10
aktív tag
Én úgy éreztem, hogy az első rész lényegesen nehezebb volt.

Szerintem a Doom volt a legnagyobb hatással. A Half-Life valami hasonlót ért el. Ezek a játékok meghaladták a korukat. A játékélményt helyezték előtérbe. A második rész önmagában is hibátlan, és bár eredetileg a Doom 3 fejlesztésénél már alkalmazták fegyverként, a második részben jelent meg elsőnek a levitáció, új lehetőségeket teremtve. -
válasz
arnicode
üzenetére
esztet tőcsed lefele, frissícsed vele a masinát és ha továbbra is fennáll a probléma akkor irány a sztím ;)
Ja ráadásul nem is erről van szó? Akkor tényleg nagyon rossz helyen jársz! Nembaj, az előző kis link ugyanúgy érvényes a dologra.
re: (#107) daa-raa
Sajnos ezt alátámaszthatom én is. Ez már nem AZ a játék. Nekem a HL1 jobb élményt ad, ennek a grafikája meg baromi jó. Csak ne szaggatna úgy a 785G-n.szerk:
mellesleg én is ha a doom-al akarok játszani akkor azt dosbox-al teszem, vagy doomsday-el, de eredeti textúrákkal és eredeti objektumokkal, úgy az igazi, már a textúra elmosás és az egérrel való irányítás is nagy extraság... -
Ed3r_X_
nagyúr
Ilyen nekem is volt, épp a HL2-től. WTF azt hittem csak én nem bírom, de csak ennél az egy játéknál volt.
Nem vagy véletlenül szemüveges? Én nálam erre gyanakodtam. Ám Egy csomó FPS-t játszottam, és csak ezzel volt gond, gyanakodtam a játékra.Éppen nem ajánlották a Mirrors Edge-t. Na kivittem, semmi bajom nem volt
(láttam hogy valaki azt mondta hogy az is "ilyen" ) -
arnicode
tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom hol tegyem fel a kérdésemet.Bocs ha rossz helyen!
Játszani szerettem volna és hiányt dob ki a gép xinput1_3.dll
Rágugliztam és azt találtam,hogy Directx valamit telepítsek.
De miért kell ez nekem, ha win7ben fent van a dx11 és a videkari is a legfrisebb driver-el megy?Azon agyalok, hogy miért kéne nekem ezt telepíteni.Ez szükséges a dx működéséhez?
Úgymond dx driver/platform/manager kell ahoz hogy dx működjön?Bocs a béna kérdésért!
-
Jakesz
addikt
válasz
üzenetére
De a Black Mesanak az a lényege, hogy olyan, mintha a HL1 2004-ben készült volna el. Ha a Valve 1998-ban csinálta volna meg a HL2-t, akkor nem csak grafikailag lenne köztük eltérés, hanem a 98-as verzióban teljesen le lennének szűkítve a terek és minimalizálva lenne az objektumok megjelenítése. Ennek egyetlen oka az, hogy 98-ban még sokkal visszafogottabban ment a játékfejlesztés minden szempontból és nem azért ilyenek a Half-Life 1 pályák, mert a pályatervező szentül ilyennek gondolta el őket. A Black Mesa alkotói zseniálisan modernizálták azokat a pályákat és a kritikákból ez látszik is. Nyilvánvalóan téged a nosztalgia nem ereszt és ennek fényében vagy elfogult vele szemben.
-
Recon666
Közösségépítő
Számomra még 8,5 év távlatából is a legjobb játék, amivel valaha játszottam.
-
válasz
üzenetére
Ja átvariálták. Nem nagyon de érezhetően. Nekem az eredeti map-okkal sem volt semmi gondom. Szerintem az újratextúrázás és újramodellezés bőven elég lett volna, de az meg kb a HL Source. Azt sem értem miért nem volt benne az orange boxban.
Amúgy néhaol zavaró, de meg lehet szokni. Aki grafika érzékeny annak jó lehet a BM. De sajna még nincs kész. Még én sem pörgettem végig, néha-néha tolok vele... kb a meglévő map-ok felénél járok.más:
A két kieg epizóddal me semmi probléma nem volt. Maga a sztori hozta amit kellett, a grafika is jó volt, igaz, hogy a konkurencia jobbakat is produkált már, de azt hiszem a hl-t nem a grafika viszi el hanem a sztori. Azaz érdekes, hogy csak most mikor újrakezdtem a BlackMesa moddal, akkor jöttem rá, hogy ez valójában egy horror játék akar lenni...
vicces. Pedig nem szeretem a horrort. Ez nekem sosem volt az.
Az egyik legprímább gamma a half-life sorozat.A cikket még olvasom. Eddig tetszik!

Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Kedvet kaptam hozzá.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)