- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Arra próbálkozom rávilágítani, hogy nem csak a mérnökinfó képzés ami mérvadó.
Valaki tett egy állítást, miszerint a programtervező szak a jó annak, aki fejlesztő akar lenni. Én meg írtam erre, hogy a mérnök-infós jobb. Nem írtam, hogy mérvadó. Mondjuk nem tudom, hogy miért jóó az, ha fizikából kevés kredit kell, de mérnök infón nincs olyan sok fizika. Ellenben pl. ELTE progmaton k... sok matek van, ami az esetek többségében szintén fölösleges.
-
buherton
őstag
Az én esetemben a tanulás melletti munka kizárt lett volna a Kandón. Rendesen a mintatanterv szerint haladtam egy-két tárgy kivételével, de annyi jegyző könyvet, beadandót kellett csinálni, hogy abból állt ki a félévem, emellett úgy ahogy bejártam rendesen órákra is. II. félévben a hétfőm így indult: 3 óra matek, 3 óra villany, 3 óra prog elmélet, 3 óra prog labor. A legjobb az volt amikor mindenki zh-t akart iratni azon a napon
. III. félévben pedig kint laktam Budatétényen abban a gyönyörű koleszban, mert csak oda vettek fel, és a szerdai napon 8-kor indultam el, és 23-kor értem vissza (a tanítás 9-től 21:30-ig volt). Ahogy közeledett a vizsgaidőszak úgy kezdett egyre zsúfolodóni a dolog. De való igaz utolsó félévben, amikor csak egy idegen nyelvű kötelező tárgy maradt, akkor már elkezdtem munkát keresni és az államvizsga előtt 2 hónappal fel is vettek egy helyre, ahonnan 1 hónap múlva már másik helyre mentem, ahol vagyok azóta is.
-
törölt tag
"Egyetem mellett illik dolgozni valamit (főleg a vége felé, amikor lazul hurok), lehetőleg olyat, aminek van köze a szakodhoz. Szerintem ez alap."
Kollégáim tapasztalatai alapján én pont az ellenkező véleményen vagyok, amíg az ember nincs rászorulva, addig a suli mellett még bevállalni egy rendes 8 órás állást nem szabad, mert csak belefásul az ember. Itt a városban az a tapasztalat, hogy hiába vagyunk bármilyen ügyes programozók, fél állásba ingyen se nagyon foglalkoznak velünk. Persze lehet nyomni suli mellett, de a határidő az határidő, ha hétvégén 16 órázni kell akkor is, vizsgaidőszak/államvizsga nem mentség. (A kis magyar valóság része ugye az, hogy itt mindenki féláron fele annyi emberre vállalja be a munkákat, mint amennyi kellene rá, így folyamatos a határidők utáni loholás.) Azt tudom magamról, hogy a jelenlegi munkarendem mellett semmiképp se akarnék egyetemre járni még pluszban, még úgy se hogy semmi energiát nem kellett anno a tanulmányaimba fektetni. -
proci985
MODERÁTOR
ez nem feltétlenül igaz, itt nekem 7.5kredit matekom volt összesen BSCn (diszkrét), plusz pár dolog elbújtatva (algoritmusok/szoftvertesztelés kapcsán) más jellemzeőn programozásorientált kurzusokon. cserébe viszont programozás orrbaszájba de úgy, hogy a játékprogramozók első félévben többet programoznak csak c++ban, mint pár magyar egyetemen az informatikusok az első két évben. ez se elég, de stabilabb alap.
BSC elég gyakorlatias, aztán most MSCn húzzák szintre az elméletet... de olyan szinten, hogy van egy 12+1 előadásos tárgy, amin az előadó két óra alatt végigment az automatákon, nulláról a Turing gépig, Church-Turingig és Chomskyig, mert kb a lényeget ennyi idő alatt át lehet tolni. Utánna azt számolgattam, hogy normál esetben kb egy évnyi anyagot tolnak éppen le egy 7.5kredites tárgyban, zanzásítva. Nade: BSCvel is lazán el lehet helyezkedni, másodév után már szinte mindenki a csoportból IT területen dolgozott. Diploma után meg egy héten belül mindenki talált munkát. Viszont távlati tervekhez nekem kelleni fog legalább egy MSC remélhetőleg. Plusz 50%meló, épp 75% kurzusok (de tavasztól már csak 50 lesz)
palacsa: Ct is lehetne, csak nem adattípusokkal kellene kezdeni: ott van elrettentő példának a "lehányt borítós" c++ könyv, ami előbb vezeti be a dynamic castot, mint a classokat. pár évvel később visszalapoztam, mert emlékeztem, hogy nem sokat értettem belőle... hát oka volt
. de pl java tényleg megengedőbb. vagy ne adj isten unity / gamemaker is tényleg nagyon egyszerű, utóbbiban hárman egy hétvégén összeraktunk egy bomberman klónt zenével egy game jam hétvége alatt... úgy, hogy közben bőven nem dolgoztunk napi 8 óránál többet. alapokat megérteni tökéletes.
-
Puma K
nagyúr
Én eddig bármilyen iskolába jártam ott mindig az alapoktól kezdték el tanítani az adott szakot gondolok itt az asztalosságra és a vendéglátásra.
Az asztalosságnál is sokféle csapolás van amit adott esetekben használnak, a vendéglátásban is többféle terítés van és sehol sem várják el az iskolában, hogy azonnal mindenki tudja az összeset és minden adott helyzetnek megfelelőt válassza előképzettség nélkül.
De akkor lehet "a hiba az én készülékemben van", hogy nem tudok számológépet írni már a második héten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android dual SIM okostelefonok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest