Hirdetés
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- VR topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Steam Deck
- Milyen házat vegyek?
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
"A telepites inkabb a Win-ere hasonlit, mint a Linux-era..."
Na... ez erős :-) Sokkal egyszerűbb! Nincs driver telepítés!!!!!Amúgy amit mi egy programnak látunk -az belül tartalmaz könyvtárakat, fájlokat...
Csak így egyszerűbb! Nem kell registry pucolgatni...
Szerintem nem nagyobbak egy hasonló Win-es programnál! -
Komplikato
veterán
válasz
cousin333
üzenetére
"És? A játék attól még nem fog jobban menni, ha megy egyáltalán, az oprendszerhez meg elég egy integrált VGA is."
Pedig dehogynem, mert OS függő. Anno BeOS alatt kb. 2.5x ment gyorsabban a Quake 2 ugyan azon proci+VGA felállásban, mint W98 alatt.
Másrészt ugyan elég sokféle most már a Mac hardvere is, de még mindíg nagyságrendekkel kevesebb optimalizálás kell. -
Gordiann
őstag
Osxben a csomagkezelés sztem a háttérben megy (mint nagyon sok minden), mert a programok 1 db "irányító file"-ok. Az, hogy a program ténylegesen hol van, azzal nem kell foglalkozni. Ha letöltök 1 progit, az egy .dmg file. Azt mount-olom (dupla kattintás rá), majd abban megtalálom az 1 db file-t. Arra 2 katt, és elindul. Ha tetszik a program, akkor fogom és behúzom az 1 file-t az "applications" mappába (vagy bárhova a merevlemezre). Ez a telepítés

Olyan csomagokat, mint linuxoknál én itt még nem láttam. Tehát ezeket elvégzi szerintem a háttérben. Mondjuk lehet, hogy azért ilyen nagyok a progok, mert minden benne van, amire szükség lehet. Gondolok itt arra, hogy egy egyszerü rajzolgatós program, vagy akármi nem kevesebb, mint 70-80-100Mb. De általában 100-200-300Mb az olyan prog, ami kicsit bonyolultabb. (lásd. nem szövegszerkesztő)
Szóval szerintem ez az igazán a tök hülyéknek való op-rendszer. (nomeg a kényelmeseknek
) A rendszer alapelemeit meg nem is látom az op-használatakor. Minden grafikus. És csak a lényeg. De hát ezt a kényelmet ugye meg is kell fizetni. 
-
doc
nagyúr
válasz
Gordiann
üzenetére
nagyon windows-fejjel gondolkozol

divx-szel (meg úgy általában codecekkel/filmnézéssel) nekem még CSAK windows alatt volt gondom, Linux alatt felteszem az mplayert, és onnantól megy minden - nem is lehetne egyszerűbb
a fordítgatás meg már nagyon régen volt divat, nem nagyon találni olyan programot, ami nincs repoban (főleg Ubuntu esetén), és így egy adott program megtalálása/felrakása kb. két-három kattintás, míg windows alatt kapásból úgy kezdődik, hogy nekiáll az ember keresgélni, hogy egyáltalán melyik program kell neki, azt letölti, feltelepíti, és máris elment egy csomó idő...OSX-szel sajna (még) kevés tapasztalatom van, de ha jól tudom, ott is létezik valami Linuxhoz hasonló csomagkezelgetés, ugye?
-
Gordiann
őstag
Hát ubuntut is próbáltam, és nekem is az volt a gondom, hogy ha böngészés/irogatáson kívül valamit akartam csinálni hosszú szenvedés volt beüzemelni. divx redes beállítása, játékok (nem beépítettek), nomeg a legfontosabb, hogy találok egy érdekes programot, akkor azt fordítgatni kell, meg minden baj van telepítéskor, ez volt minden kicsit is nem átlag/közkedvelt program esetén (ugye nem kulcsrakészek, hogy testre szabhassad őket)
(pl. gitár xy-ozó z program..... winre/osxre is van, kulcsrakészen. telepíteni/indítani kell. linuxnál meg mindenki a saját disztribje szerint csinálhatja. éés máris bejön a képbe a parancssor meg stb....)
Szóval ez itt a gond.Egy szóval sem mondtam, hogy a linuxok szarok, sőt, szerintem is legbiztonságosabbak, legjobban megírtak, legjobb használni annak, aki időt fordít rá. De az embereknek nincs idejük. Vagy ha van, akkor vagy nem "átlagemberek" (info-val foglalkozók), vagy nincs karrier/család/egyéb.
Amugy osx-et használok. Nagyon szeretem. A win szar, mert utálom a hülye dolgai miatt, de könnyü használni (amig nem fagy ki), mert ez az alap.
De nincs itt flame. Ezek sztem tények.
-
mokus1
addikt
-
doc
nagyúr
milyen disztró volt, debian?

pl. egy Ubuntu telepítés sokkal egyszerűbb mint egy windows (tudom, mindkettőt nem kevésszer raktam már fel gépekre)
valószínűleg az a gond, hogy a windowst, és az annak megfelelő megoldásokat keresed linuxban is
aki nem töltött előtte éveket windows-zal, annak sokkal egyszerűbb egy linuxot (vagy hogy témánál maradjunk, osx-et) használni -
doc
nagyúr
válasz
Gordiann
üzenetére
nem akarok megint lin/win flame-et, de nagy butaságokat beszélsz
lefordítva annyit írtál, hogy a Linux azért szar, mert más mint a windows - könyörgöm, pont az a lényege, hogy más!!
az meg, hogy "leültetnek egy linux elé... milyen parancssorral oldjak meg" megint hülyeség, úgy tűnik az utóbbi néhány évben nem találkoztál Linuxszal
ismét megemlítem, hogy anyám, aki tavaly, több mint 50 évesen ült először számítógép elé, remekül elvan a Linuxával, sokkal jobban szereti mint az előtte pár hónapig használt e98-at és xp-t, mindent megcsinál benne amire szüksége van, gyors, stabil, működik! -
1010
őstag
az árak eruoban és dollárban kicsit érdekesen alakulnak
hát még ha ft ban is nézzük
őket
ha lesz hivatalosmagyar apple sztem akor se csúsznak az árak1000euró az alapgép
kint 1200dollárérdekes
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hát akkor valamit elqrtok, nálam 1 gigával is villám volt az xp, 2 gigával meg már egy rakás programmal is villám volt. Jaaaa, nem köll minden szart rátenni.
Ha a vistát nézem, 32 bites már 2 gigánál, 64 bites 3 gigától memóriából dolgozik. Nálam 8 giga ram van, megnézem akármelyik macet, hogy gyorsabb-e...
-
bendzso
senior tag
260ft/€ árfolyammal számolva a legjobb gép csak 30,000Ft -tal több a magyarországi árú régebbi 24"/2,4ghz/1gb/320gb/256mb-os gépnél. Már csomagolok is egy németországi'nyaralásra'.

-
xedos
addikt
Nevetek magamban...
Vagdalkozik mind a 2 oldal. Én meg használom -meg vagyok vele elégedve...
Pedig pár éve még egy csomó gépet raktam össze.
Egyszerűen van akinek bejön az iMac koncepciója valakinek meg nem.
Aki állandóan szerelgeti a gépét, vagy a Crysissal akar játszani 1920x1080-ban -na nekik nem jó! Aki viszont csak használja a gépét -annak tökéletes...Amikor megjelent az alu iMac mindenki szídta pedig nem is látta...
Itt is hasonló szintem megy a vita :-( -
Gordiann
őstag
Úgy szeretem, amikor linuxot hozzák fel példaként, hogy az jobb mint az osx meg fényévekkel jobb mint a win......
De könyörgöm!!!!
1. Leültetnek egy win elé, tudom használni, mert sokáig használtam.
2. Leültetnek egy osx elé, tudom használni, mert csak rányomok ami kell meg értelemszerü minden.
3. Leültetnek egy linux elé.....nézek, hogy egy adott problémát na ugyan milyen parancssorral oldjak meg, amikor fogalmam sincs az egészről.
A linux azért van, hogy foglalkozzanak vele, és szeressék.
A win azért van, hogy játszanak vele.
Az osx azért van, hogy ne foglalkozzanak vele.És ez az igazság. Bárki mást mond az álomvilágban él.

-
mokus1
addikt
válasz
vehement69
üzenetére
ez a gép mire jó de komolyan??24"col monitor?videovágás,játék,HD mozi.ez igy szép is.csak a vga-nal van a bibi ez csak HD-ra hoz jó teljesitményt.játékra egyáltalán nem elég a gép és videovágásra sem.akkor kicsit sem éri meg 400000ért.de ez csak az én véleményem.pff
-
cousin333
addikt
válasz
vehement69
üzenetére
És? A játék attól még nem fog jobban menni, ha megy egyáltalán, az oprendszerhez meg elég egy integrált VGA is.
-
No M Tobi
csendes tag
Nem mindenkinek van szüksége, igénye bővíthetőségre, és egyedi összepakolgatásra. És nem feltétlenül azért mert nem ért hozzá, hanem mert minek?
Ha nem az a hobbija, meg a szórakozása, hogy ő magának pakolja össze a gépet, akkor nem tök mindegy neki? Megy rajta a fotosop? Ja. Megy rajta a Logic? Ja. Megy rajta a quark? Ja. Akkor meg nem tökmindegy? az emberek nagyrészének de, és nem feltétlenül azért mert nem értenek hozzá, hanem mert ez is pont ugyan úgy kiszolgálja az igenyeiket, ezen is pont ugyan úgy futnak azok a programok amire nekik szükségük van
Ezt csak arra a kijelentésre írtam, hogy aki kicsit is ért a dolgokhoz, az úgyis PC-t vesz, mert magának akarja összerakni. Szerintem ez oltári nagy...
már bocsánat
Hozzá nem értőként valóban könnyebb a mac-et nem leharcolni, de hozzáértőként is lehet millió oka az embernek amiért egy apple rendszer jobban fekszik neki, mint egy akármilyen másik. -
lenox
veterán
válasz
cousin333
üzenetére
1. Tok mind1, van mar magyar ar. Amugy 500 eurorol volt szo, amit figyelembe veve az amerikai 1800 $-os arat, 500-600 $-ra aranyositottam.
2. Hanem?
3. Nem lett semmihez hasonlitva, te azt mondtad, hogy tn film, pedig nem. En mar adtam forrast, te meg semmit. Szal most adjal te. (es majd en is azt mondom, hogy nem hiszem).
4. Nem is takarhat muszaki parametert, mert csak annyit akart jelenteni, hogy ne a tesco gazdasagos monitorok arahoz hasonlitsd. Ha mondtam volna valami muszaki parametert, akkor meg azt fikaznad, hogy miert pont azt, szal mind1.
-
cousin333
addikt
1. Csakhogy itt 5-600 euróról beszélünk, még úgy is, hogy a TFT hazai áron lett beszámolva. Külföldön 600-1000 dollár.
2. Persze, ennyi erővel minden upgrade-elhető, csak egy jó páka kell hozzá...
HDD és memóriacsere még nem az a kifejezett bővíthetőség.3. Legyen igazad, bár még mindig nem linkeltél semmit... De eddig is S-PVA-s monitorokkal lett összehasonlítva.
4. Annak is veheted. De azért érzed, hogy a fasza monitor kifejezés ne igazán takar semmilyen műszaki paramétert, inkább eléggé szubjektív.
-
lenox
veterán
válasz
cousin333
üzenetére
1. Te mondtad, hogy kamu arakat hulyeseg hasonlitani, ime, hasonlitsd az amerikait amerikaival, az konzisztens. Mostmar irt valaki magyar arat is, szal azt is lehet.
2. Nade te azt mondtad, hogy nem lehet upgradelni, ehhez kepest a nehez szetszedni az mar eros visszalepes, nem?
3. Nekem aztan tok mind1, mit hiszel, de pl. megnezhetsz egyet, illetve akkor mar te is lehivatkozhatod, hogy a 24-es tn film... Ha akarod, segitek, hogy kell interneten keresni
.Amugy wikipedian is fent van, meg meg par helyen. Az imacek nagyreszt s-ips panelesek voltak, tavaly volt egy 6 bites tn film sorozat, ami miatt perlik is az Apple-t, az uj 24-es h-ips, a 20-ast nem tudom, de az eleg szar.
4. Ez mar csak kotozkodes akart lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- The Game Awards 2025 - Íme a nyertesek!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- iOS alkalmazások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- VR topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5600X/Radeon RX 6800 16GB/32GB DDR RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD 5 3600/GeForce RTX 3070/16GB DDR4 RAM/512GB SSD konfig eladó sok-sok garival
- AMD Ryzen 5 4500/Radeon RX6600 8GB/16GB DDR4 RAM/512GB SSD konfig eladó sok-sok garival
- Intel Core i5 10400F/GeForce RTX 4060/16GB DDR4 RAM/500GB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700/Radeon 7800XT/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i5-G4 I 8GB I 180GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) A rendszer alapelemeit meg nem is látom az op-használatakor. Minden grafikus. És csak a lényeg. De hát ezt a kényelmet ugye meg is kell fizetni. 

!

HDD és memóriacsere még nem az a kifejezett bővíthetőség.