- Milyen videókártyát?
- ASUS ROG Ally
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez vége valami hasznos dolog: matematikai és fizikai modellezésekhez (főleg valszámos problémákhoz) nagyon jól jön egy ilyen kütyü.
-
törölt tag
-
BSOD
senior tag
Az "általános célú" kicsit furcsán hangzik. Nyilván a marketingesek találták ki.
Én arra várok, hogy egy MentalRay-t portoljanak egy ilyen vasra. Azzal már tudnék mit kezdeni.
Nem is értem miért nem szakadnak rá a nagy cg-stúdiók a megoldásra...Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
törölt tag
A jól párhutamosítható feladatokat nagyban meggyorsítják. Nagyságrendekkel, és most tényleges nagyságrendekről beszélek: tízszeres, százszoros gyorsulás is lehet. Jellemzően mi jól párhuzamosítható? Vektorösszeadás, mátrixműveletek és hasonlók. Fizikai, kémiai számításoknál lehet remekül használni, vagy ismerek egy srácot, aki egy olyan cégnél van, akik tőzsdei szimulációkat futtatnak ilyen kártyákon, és ugye a tőzsdén nem kell ecsetelni, hogy az idő pénz. Tízszer olcsóbban kijönnek ilyen kártyával szerelt gépeken, mintha cpu-kból rakták volna össze ugyan azt a kapacitást.
-
szasza_xp
senior tag
Vajh ezeken is akad a Crysis ? Szerintem igen
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
-
cizoe
őstag
Tesla forog a sírjában...
-
kNorbi88
csendes tag
-
Mans20
addikt
Ez most mi az anyám akar lenni?én már nemértem.
-
janpotocki
senior tag
válasz venember83 #1 üzenetére
nem nézted el, csak itt tipikus fogyasztásként tüntették fel a 160 wattot, a maximális 225 watt
-
venember83
nagyúr
Nem meglepő, nyilván a legújabb generációs GPU-t teszik a Teslába, az viszont fura, hogy ebben az esetben a "VGA" csak 160 wattot fogyaszt, míg desktop társai (GTX 280) esetén 230 watt körüli fogyasztást rebesgettek az nV illetékesei. Vagy csúnyán elnéztem valamit?
janpotocki: Kösz, azóta újraolvastam a két idevágó cikket és valóban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS ROG Ally
- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Nők, nőügyek (18+)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ryzen 5 1600x six core am4
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!