Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fiery

veterán

válasz Abu85 #52 üzenetére

Tok mindegy, mennyire archaikus az x86, az Intel akkor is ragaszkodik hozza. Ezt el kell fogadni, mint tenyt, nem erdemes ez ellen harcolni vagy ezzel a dontessel vitatkozni. Amugy meg, ha megnezed pl. az ultramobil piacot, az x86 kozel sem szerepel annyira rosszul, mint sokan szeretnek hinni :)

A megoldast arra ertettem, hogy ha nem akar valaki a szalkezelessel foglalkozni, akkor hasznalhat OpenCL-t. Nem hardveres megoldaskent gondoltam ezt, hanem nyilvan szoftvereskent. Es az, hogy mennyire lenyeges vagy sem a hardveres szalkezeles, az majd a gyakorlatban ki fog derulni. De az alapjan, hogy a mostani 2/4/8 utas Xeon E5/E7 prociknal nem hallani, hogy annyira nagy problema lenne a 72+ szal kezelese, nem gondolnam, hogy a KNL-en hirtelen ez most elobukkanna, mint megoldhatatlan problema. Hiszen a KNL vegeredmenyben nem mas, mint egy Xeon E5, csak tobb magja van, nagyobb cache-ei, 4x HTT, es AVX-512-t tamogat. Ezert sem ertem, miert kell allandoan a mostani Xeon Phi-hez hasonlitani. Sokkal-sokkal tobb koze van a Haswell-EP/EX vonalhoz, mint a Knights Corner-hez.

Új hozzászólás Aktív témák